View Full Version : 733i '79.g PITANJA
Pozdrav svima!!!
Ovako, imam nekoliko pitanja u vezi navedenog BMW-a.
Auto dosta dugo nije vožen, pitanje je dal uopće pali, trebalo bi ga kompletnog raskupusati i polako restaurirati. Htio bi to napraviti što bolje pa me interesira koliko su dostupni dijelovi limarije i mehanike.
Do sad sam samo imao iskustva s 3-cama pa me je pomalo strah jer mi se čini puno kompliciraniji šta se tiče mehanike i elektrike.
Ja sam imao 735i 81 god i auto je bio fantastican:thumbsup:
dosta djelova ti pase sa e28,kao kardan,diferencijal,amortizeri,farovi neki djelovi prednjeg ovjesa itd.
Neke djelove je stvarno tesko naci,tipa dodatne opreme,klima i sl.
samo pripazi,koliko ja znam,733i je isao samo za SAD trziste,ali nisam siguran.:thumbsup:
Nisam siguran ali mislim da je ovaj za europsko trziste jer nema ona bocna svjetla niti one sire branike, od elektrike je sve ispravno, cak radi i nivelacija prednjih svjetala, za klimu nisam siguran jer je remen skinut, a to znaci vjerovatno da je kompresor neispravan. Nista morat cu to dovuc doma. Hvala na informaciji!!!:thumbsup:
e-28 fan
18-04-2009, 12:45
Krasna krstarica za malo para.Ako imaš vremena i volje vjerujem da nećeš požaliti.Za sve što ti paše od e28 uvjek se možeš javiti.Sretno
Ja sam imao 735i 81 god i auto je bio fantastican:thumbsup:
dosta djelova ti pase sa e28,kao kardan,diferencijal,amortizeri,farovi neki djelovi prednjeg ovjesa itd.
Neke djelove je stvarno tesko naci,tipa dodatne opreme,klima i sl.
samo pripazi,koliko ja znam,733i je isao samo za SAD trziste,ali nisam siguran.:thumbsup:
Da,i ja sam skoro siguran da je to bio kao "prigušeni" 735i za amere...
e-28 fan
18-04-2009, 23:37
3.3 je ja mislim za amerićko tržište ali ja imam e28 3.5,oznaka na usisu 3.2-3.5,te mislim da je i za europsko tržište bio neki kombo.Ispravite me ako nisam u pravu jer sam imao potjeru sa Drobijem(HVALA DROBI JOŠ JEDNOM)za kapu i rotor za taj motor
Definitivno sam odlučio da ću ga kupit, danas dogovorano i pogođeno. Sutra se nadam lijepom vramenu pa kad ga se dočepam da snimim neke fotke. Mislim da je tih godina razlika u brojevima značila samo opremu jer su svi motori 3,5 i 2,8 a imaju oznake 728, 732, 733, 735, čak sam vidio i 737 i 745. A za 745 sam siguran da je za američko tržište.
e-28 fan
19-04-2009, 02:12
Nije bila stvar u opremi,728 je 2.8 ,735 je 3.5.Postoje verzije kao 3.3 ali 737 nisam ćuo.Bio je i 745 turbo,što je ubiti 735 turbo
ja sam imao dva komada....728i(koja je sad kod kolege sa foruma) u jako dobrome stanju i jednu 745i(turbo) koja je bila dobra ali otisla je u dijelove(masina u spaceku sa 402SR-a)
odlicna ladja,zahvalan auto i pojava na cesti..sretno...;)
ps imam ti diff sa speerom od 745i....2,93 omjera...he,he:bum:
Reskopesko
19-04-2009, 16:17
neznam samo znam da se isti motor pravio i e30 333i (M30) za juznoafricko trziste
http://www.moby302.co.za/for_sale/1986_bmw_333i.html
Ja sam vidio jednog 745 iz 84 god u zaprešiću, plavi i za američko tržište, neznam jel je još na životu, ali bio je u predobrom stanju za svoje godine. To je bilo prije kojih 5 godina i čovijek je htio za nj oko 5000 eur.
E da i ispričavam se na izjavi o 737, to je bila neka verzija e32 linije sa 3.5 motorom za neko tržište, i razlika je bila u dimenzijama (mislim da je to bila neka iL verzija):bangin:
3.7 je naturpijani M30b34 koji je AC Schnitzer imao u ponudi za E32 i E34
http://www.m5board.com/photopost/data/512/2949.jpg
733 je bio za američansko tržište.
Imo sam ja jednog, sivi je bio.
Auto je imo klimu i bio je manualac 4 brzine, imo je ugrađen plin i to je funkcioniralo super dok ga nisam prodo pa su ga papani uspjeli zaklat za 2 dana (na hladno su išli vidjet koliko ide na autoputu).
Ajd slikaj vozilo pa da ga i mi vidimo...