PDA

View Full Version : BMW 7 ActiveHybrid

bajz13
04-05-2009, 13:05
http://static.oglasnik.hr/auti/clanak/img/286_1.jpg

Čini se kako će ponuda luksuznih hibridnih limuzina uskoro dobiti novog člana. Naime, izvori javljaju kako će BMW na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti hibridnu seriju 7

Tako će se mercedesovom S400 BlueHYBRID i lexusovom LS 600hL pridružiti još jedna ekološki nastrojena limuzina. Riječ je o BMW-ovoj seriji 7, odnosno njenoj hibridnoj izvedbi 750hi, koja je u konceptnoj formi, pod nazivom ActiveHybrid, premijerno najavljena tijekom prošlogodišnjeg pariškog auto salona. Izvori sada javljaju kako će ove jeseni, u Frankfurtu biti predstavljena i produkcijska izvedba, koja bi se pak na tržištu trebala naći odmah po debiju.

http://static.oglasnik.hr/auti/clanak/img/286_2.jpg

Ukratko recimo kako je konceptnu izvedbu pokretao hibridni pogonski sklop kojeg su činili 4,4-litreni V8 snage 303 kW, odnosno 412 KS te električni motor snage 20 KS i okretnog momenta od 210 Nm, koji će se strujom napajati iz litij-ionskih baterija. Tu su i regenerativno kočenje, stop-start sustav, optimizirana aerodinamika i sl. Sve ove značajke se očekuju i u produkcijskoj izvedbi, a kod ActiveHybrida su iste rezultirale smanjenjem potrošnje i štetnih smisija za oko 15% u odnosu na standardni model. Na kraju samo recimo kako će električni dio sustava moći pokretati automobil pri manjim brzinama te pripomagati konvencionalnom motoru pri većim opterećenjima.

Podsjetimo hibridna izvedba S klase, S400 BlueHYBRID, bi kupcima trebala postati dostupna sredinom ove godine, a lexuxova uzdanica je već otprije prisutna na tržištu.

dean
04-05-2009, 18:21
mislim da se nece proslavit nesto sa ovim modelom!
moje osobno misljenje. ipak je to BMW

alene36
04-05-2009, 18:25
danas oko 15:45 viden takav crni sa dojce tablicama na zagrebackoj,meni nije bas nesto,preveliki bubrezi naprijed

bajz13
06-05-2009, 00:19
danas oko 15:45 viden takav crni sa dojce tablicama na zagrebackoj,meni nije bas nesto,preveliki bubrezi naprijed

mislis na 5 ticu ako se ne varam ne na 7 micu :ajeto:

alene36
06-05-2009, 00:25
mislis na 5 ticu ako se ne varam ne na 7 micu :ajeto:

ako se nevaram bio je taj(7) s tim ruznim j... bubrezima

Reskopesko
06-05-2009, 00:26
pa hibridi su samo uvod u automobile na elektricni pogon, ali se nedam da ja necu dozivjeti potiskivanje motora sa unutrasnjim izgaranjem, ali promjene na trzistu se moraju pratiti, kao i sto je BMW u sve turbo motore stavio turbine sa varijabilnom geometrijom odmah poslije porschea, tako mora pratiti...i ostale alternative, nikada nepostoji tocno jasna formula za uspijeh

bajz13
06-05-2009, 00:34
ako se nevaram bio je taj(7) s tim ruznim j... bubrezima

petica ti je skoro pa ista sto se tice bubrega i nju si vjerovatno vidio jel ovo tek treba dobiti svoju premijeru :thumbsup: