PDA

View Full Version : Mini-i

bajz13
10-05-2009, 12:30
Prvi prototip vozila za megagradove.

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/bmw-clever-1-498x373.jpg

Projekt je baziran dugorocno od strane BMW-a da razvije par vozila koja bi se dobro snasla u vrevi i guzvi velegradova kao NY,Tokio,Rio...Pocetkom 2007 pocela su prva suskanja da bi BMW mogao probati ovako nesto no projekt je od tada radjen u visokoj tajnosti.Zbog krize i recesije BMW bi mogao puno dobiti s ovakvim vozilima koja su vrlo prakticna i jeftina te ce se bazirati na pogonu strujom kao i Mini E gdje je jedina prava skupoca u razvoju ovakvih modela.

No izdvojeno za ovaj model Mini-i kako ga za sada nazivaju ce imati benzinski motor razvijen u BMW-Motorrad diviziji,takodjer se govori i o hibridnome motoru no za sada o tome nema nikakvih naznaka.

Za ovakvo nesto da se nadje u zavrsetku razvoja morati ce te cekati 2015 godinu koliko sam otkrio jel postoji jos puno mana i kompletna masovna proizvodnja se mora dovesti do pojednostavljenja i pojeftinjenja no zanimljivo je svako malo vidjeti ovakve futuristicke aute te znati da je BMW i korak naprijed u razmisljanju i planiranju.

Almir Bajz Mahic
slika: Marc Wiese (Bmw Motorrad Munchen)

Suki
10-05-2009, 12:37
unutra ubacit R1 masinu i pali mali....:D

Blento
10-05-2009, 12:46
Preveliko za jednosjed...
Po meni je bolji Smart od ovoga ...zbog poprecnog parkiranja...
Cak je i novi IQ prevelik za tako nesto...
ja kad bih rado vidio umanjeni Smart...da se mozes izmedju bandićevih stupića provuć..;)