View Full Version : e30 316 "bez i"
frend jedan kupio 316 kocku 84 god. od prvog vl. sve pic pic
ali to je neki oslabljeni M10 motor sa 75 konja za koliko znam Grčko i ex-jugo tržište sad jel znate kaj o tom modelu, koliko sam upucen za zapadno trziste je to bio 1.8 motor sa 90 konja a ovo je 1.6 motor (bar tako pise u prometnoj) sa 75 konja, sad posto auto ne ide s smjesta jel bi se to dalo kaj nabrijat sa dijelovima od ovog jaceg modela sa 90 konja bez nekih vecih modifikacija ili tako nesto....
auto stvarno ne vuce nikako imam osjecaj da ima dve pljuge do stotke a max brzina mu je bila kad sam ga stisnuo na auto cesti moćnih 145 na sat
na netu nema ama bas nikakvih info o tom modelu ubrz. top speed itd...
auto ima i moćnu opremu:
Sonderausstattung
Nr. Beschreibung
205 FUENF-GANG-GETRIEBE (SCHONGANG
320 MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL
824 Motor leistungsreduziert
850 ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT
Model 315i je 1981. predstavljen kao najslabiji model M10 sa 1.6 motorom od 75KS.Kasnije se u kocku ugrađiva vjerovatno samo za nase trziste inace je iz ajkule motor.
EDIT: Top speed:154kmh,110Nm
ne možeš baš puno tom motoru napraviti da ide bolje, možda da staviš dupli karb od ajkule, ali i onda bi išao samo nijansu bolje. možeš staviti 318 ili 318i motor(ali bez ubrizgavanja) koji izgledaja isto kao i taj 316, samo je razlika u provrtu cilindra (84->89mm), a sve ostalo odgovara. ili ubaciti šestak, ali to je malo više posla, dok se transplantacija sa 316 na 318 izvede u roku od 4 sata bez problema
ma ne zanimaju njega transplanti ili tako nesto, mislio sam da mu je mozda nekom forom skinuta konjaza posto mu pise u opremi "Motor leistungsreduziert" ali izgleda nista od toga...
nažalost to je takva kubikaža i tu nema baš mjesta za poboljšanje. ako ipak misliš nešto postići bez rasklapanja motora, za početak možeš probati staviti drugi filter(ili skinuti ga:rolle2yes: ) i skinuti prednji protočni lonac i staviti cijev umjesto njega. više od toga ne možeš izvući snage bez rasklapanja motora, osim ako imaš čarobni štapić:velho: :velho: :mraz:
To je M10 motor?Pa stavi turbo na njega,povecaj kubikazu i mozes dobit 500ks,isti blok trpi do 1500ks,pricam gluposti najjeftiniji ti je napravit 318i ili 316i swap :thumbup:
To je M10 motor?Pa stavi turbo na njega,povecaj kubikazu i mozes dobit 500ks
LOL ovo zvuči ko neka nagradna igra:lol: :doh1:
ma ima tih običnih 1.8 motora ko pljeve, samo se raspitaj malo okolo, sigurno ni cijene nisu velike(reda dvestotinjak kn samo goli motor)
Ja ti prodajem ovoga sta je bio uz mojoj kocki 1.8 karburator.Ali imas jedan problem nemoze se odvidati svicica 4 cilindra, ali ja ti dajem uz taj motor i drugu glavu na kojoj je napravljena strojna obrada, naravno sa getribon i svin djelovima, ako te zanima.:naughty:
A mozemo se dogovorit ako hoces da ti ja malo sredim glavu, kanale ,ventile sta god hoces?
Ja ti prodajem ovoga sta je bio uz mojoj kocki 1.8 karburator.Ali imas jedan problem nemoze se odvidati svicica 4 cilindra, ali ja ti dajem uz taj motor i drugu glavu na kojoj je napravljena strojna obrada, naravno sa getribon i svin djelovima, ako te zanima.:naughty:
A mozemo se dogovorit ako hoces da ti ja malo sredim glavu, kanale ,ventile sta god hoces?
Zizi motorsport super cool racing cars:e30: