View Full Version : Umalo poginuo zbog krivog prometnog znaka
cipek1981
21-08-2009, 09:25
Pazite kako vozite, ne oslanjajte se uvijek na znakove
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/foto-umalo-poginuo-zbog-krivog-prometnog-znaka.html
ma daj molim te... glupost žešća... ok, znak je krivo postavljen, al znak se nalazi na samom zavoju... znači on je već počeo ulazit u taj lijevi zavoj, al kad je vidio znak, skrenuo je u desno u šumu??? :doh1:
edit: "Znakovi opasnosti se postavljaju na udaljenosti 150 do 250 metara ispred opasnog mjesta na cesti." tako da, tko kaže da ne postoji desni zavoj, nakon tog lijevog, da se ne vidi na slici? a i da ga nema, po meni je idiotno u zavoj u koji si već ušao skretat na drugu stranu, radi znaka... znači, po meni znak je postavljen tako da nakon tog lijevog zavoja, kojeg prođeš, očekuješ desni zavoj...
cipek1981
21-08-2009, 10:49
Dok se ti "dopeljaš", i još u noći prvo kaj iz daljine vidiš je znak zbog refleksije i normalno da se pripremiš prema tome kaj je na znaku. Sigurno se nije 60 vozil. brzina + znak i eto šale
Dok se ti "dopeljaš", i još u noći prvo kaj iz daljine vidiš je znak zbog refleksije i normalno da se pripremiš prema tome kaj je na znaku. Sigurno se nije 60 vozil. brzina + znak i eto šale
znam, to mi je isto prošlo kroz glavu i to stoji... al nekako mi to ispada ko oni, kaj se voze po gps-u, pa skrenu u livadu jer ih gps tam uputi... :doh1:
a u cijeloj priči mislim da se mogu hebat, jer murja će dat obrazloženje da je vozač vozio ne prilagođenom brzinom i izgubio nadzor nad vozilom... žao mi je dečka, da ne bi bilo da serem bez veze, al eto, samo iznosim svoju misao...
kao djelatnik u cestama moram reč
CESTARI SU UVIJEK U PRAVU!!!!:bleh:
sigurno je neko okrenuo znak:doh1:
na plotu je pisalo "pička".....sve ostalo jasno...!?
Erceg_st
21-08-2009, 12:34
ma daj molim te... glupost žešća... ok, znak je krivo postavljen, al znak se nalazi na samom zavoju... znači on je već počeo ulazit u taj lijevi zavoj, al kad je vidio znak, skrenuo je u desno u šumu??? :doh1:
edit: "Znakovi opasnosti se postavljaju na udaljenosti 150 do 250 metara ispred opasnog mjesta na cesti." tako da, tko kaže da ne postoji desni zavoj, nakon tog lijevog, da se ne vidi na slici? a i da ga nema, po meni je idiotno u zavoj u koji si već ušao skretat na drugu stranu, radi znaka... znači, po meni znak je postavljen tako da nakon tog lijevog zavoja, kojeg prođeš, očekuješ desni zavoj...
Ocito nisi vozija motor.... :thumbsup:
Ocito nisi vozija motor.... :thumbsup:
ne, već očito da lik u gore navedenoj priči nije baš iskusan što se tiče vožnje, bilo motora, auta ili bicikla... kad ćemo se već tako razgovarat... :thumbsup:
o znakovima na hrvatskim cestama netreba uopće raspravljat
šta se ljudi čudite tome '' cestari su uvijek u pravu''
kad god se nešto desi u zapisniku piše nije prilagođena vožnja uvjetima na cesti
možda bi najbolje bilo da ih sve skinu.
žao mi je ovog vozača, želim mu sve najbolje
najprije ako nezna cestu koji ga đava tira da brzo vozi, ako zna cestu onda mu netriba znak
maxxtro vidi se da znaš cestarsku politiku
to se uvjek cijeni
neverujem niti jednom prometnom znaku pa cak ni semaforu...uvek pogledam levo desno cak i ako imam zeleno.
Sto se tice znakova za zavoje ...ma smesno.....
imas znakove kroz zavoje one strelice koje su poredane jedna do druge po vanjskoj strani zavoja i trebalo bi da znaci da je to jaaako ostar zavoj a ja ga prodjem oko 140kmh:dontgetit:.....izmedju Prijedora i Dervente
a opet u Crnoj Reci imas znak za zavoj u trokutu...a ono zavoj od 40kmh TOP......:doh1:
vozit brzo na osnovu znakova a ne na osnovu poznavanja ceste je smesno i ....pa nije na WRC-u jbt...cak i njihovi znakovi sjebu:bum:
marq.fcb
23-08-2009, 00:10
PULA - VODNJAN
:laugh:
http://www.imagesforme.com/out.php/i650161_37763.jpg
cekaj malo oni preko puta nemaju znaka STOP....
ima al je u sjeni
ne kužim šta je pisac htio reči ovom slikom :dontgetit:
ima al je u sjeni
ne kužim šta je pisac htio reči ovom slikom :dontgetit:
Da je natpis na podu krivo napisan....
hi hi gle stvarno
hvala na komentaru inače nebi skužio:doh1:
hi hi gle stvarno
hvala na komentaru inače nebi skužio:doh1:
:thumbsup:
hh u gore postu sto je suki reko za one strijelice u zavojima... kad sam isao prema zgu preko magistrale isto tako ima zavoj sa 10ak strijelica, slikat cu sljedeci put kad budem iso pa zavoj mos sa 100 proc a ima zavoj sa 4 strijelice di je 180 stupnjeva da potegnes rucnu fino bi se okrenio! xD tak da je to pre smijesno... moja sestra kad dode iz dalmacije(a tamo znate kakvi su zavoji) se izbadira kad vidi u slavoniji 4 strijelice u zavoju, koči, a ono neki blagi zavoj di mozes proc sa kolko oš...
nenad1984n
06-03-2010, 21:58
Ma daj da se razbio zbog ovog znaka???:bangin:
1: neprilagodena brzin,
2: vozac bez iskustva
3: hladna cesta
sve je ovdje napisano rezultiralo padom (naravno decku zelim sto brzi oporavak)
mislim,ja osobno vozim motor i jurim konstantno no da cu past zato sto sam gledao znak koji pokazuje krivo bogami necu,decko je dosao prebrzo i zavrsio di je zavrsio i to je cijela prica....istina,zavoj je mogao biti 150-200 metara dalje poslije znaka ali tko bi normalan isao odmah bacat motor u sumu ????????? mislim nije uredu izvlacit se na znakove ako je jasno svim bikerima i onima koji to nisu da jednostavno nije mogao past zbog znaka (jer ga nije niti vidio) u sto se kladim 1000 %
zasto? pa zato sto konstantno vozim npr do grobnika,do dalmacije itd i ako znam cestu mos mi stavit 100 znakova odjedanput naopacke i necu se osvrnut na njih...meni je ovo cisto prevelika brzina i nedostatak iskustva i to je to....