View Full Version : Transport motocikala
oprosti ako mogu pitati ovdje, zanima me jedna stvar... ugl moram za koji dan i ja sebi dovesti r6icu 2003 godina iz dalmacije, ali vozim ju vjerovao ili ne u a4 karavanu jer nemam s cime drugo,neznam jel smijesno sto to neznam al me zanima jel motori imaju pumpu goriva od rezervara prema motoru, jer je rezervar gore pa ima slobodan pad,pa mu mozda netreba, jer kako nema mjesta u autu moram ga poleći, a ako ima goriva u njemu prelit ce se i dogodit niz komplikacija s tim, pa me zanima jel mogu ja drzat motor upaljenim,vozit se,bilo sta, dok ne potrosi sve gorivo da ga mogu stavit u auto, to pitam jer ako pumpa ostane suha par puta(kad nestane goriva) zna crknit, a to nezelim...
oprosti ako mogu pitati ovdje, zanima me jedna stvar... ugl moram za koji dan i ja sebi dovesti r6icu 2003 godina iz dalmacije, ali vozim ju vjerovao ili ne u a4 karavanu jer nemam s cime drugo,neznam jel smijesno sto to neznam al me zanima jel motori imaju pumpu goriva od rezervara prema motoru, jer je rezervar gore pa ima slobodan pad,pa mu mozda netreba, jer kako nema mjesta u autu moram ga poleći, a ako ima goriva u njemu prelit ce se i dogodit niz komplikacija s tim, pa me zanima jel mogu ja drzat motor upaljenim,vozit se,bilo sta, dok ne potrosi sve gorivo da ga mogu stavit u auto, to pitam jer ako pumpa ostane suha par puta(kad nestane goriva) zna crknit, a to nezelim...
povedi mene ja ti ga na zadnjem prevezem od dubrovnika ako hoces kakvi karavani:bangin::zauho:zauho:zauho:zauho
2 alen slabo ti se mrvi ovaj vanjski rub gume nema zavoja puno od kuce do vikse :bleh::bleh::bleh:
Zaboravi na to, pokajat ćeš se.
Mali kombi, auto+prikolica.
BMW_Motorsport
01-10-2009, 18:34
pa posto vidim da je u voznom stanju kad pises da bi se vozil da potrosis gorivo,onda ju dovezi ko covjek,a ne gurat u karavan,sjebo budes oklope i sve,a i cudno te budu ljudi gledali
a pumpu mislim da imaju motori sa ubrizgavanjem i na njima ti benzin nebu curil,jer rezervar dihta. a motori sa frgama nemaju pumpu(kolko znam) i na njima bude benzin curil iz frgica,sve to naravno kad ga polegnes
ovako, nekoliko stvari, nadam se da neko od vas nije murjak u zagrebu! xD ja inace imam 19 godina, sto automatski je stvar da nemam vozacku za vece motore, a i da imam polozeno za motor do 24. nesmijem vozit, a uz sve to motor nije registriran, sad stvar je u tome da prostite mene boli K**** za sve te zakone, ali je problem sto ja to neznam toliko dobro vozit da bi ja to fitiljo iz dalmacije, a motor je vec vozen u tom autu i nije mu bilo nista jer smo skontali nacin, samo sto tada motor bas nije imao ni kap goriva u rezervaru, a kombi nemam za sada pitao sam prijatelja da pita starog, a malu prikolicu imam, al ono, da ja imam auto s kukom... please :P tako da,smislit cu nesto, a to sto ce me ljudi cudno gledat... hehe ko da me zaboli :D :P ugl. hvala na dobrim namjerama, nemoramo vise oftopicarit. btw motor ti je prelijep! :)
Ne brini za gorivo ništa. Moj se prevrčao pa nije ispala ni kap.
Samo pazi da ga ne ostružeš ili što pukne prilikom takvoga transporta.
I za početak pomalo po gasu:thumbsup:
to BMW motorsport: I fergazeri imaju pumpu,vakum.
BMW_Motorsport
02-10-2009, 00:00
hahahha,to znam,al njoj nebu nis ak ostane bez goriva
hehe vidi otvorio sam novu temu a nisam ni znao! xD
BMW_Motorsport
02-10-2009, 14:30
nisi ti neg mod da nejdemo u off topic, jesi rjesil kaj s motorom?
ja ti preporucam kombi ili auto i prikolica.
najsigurnije i nemoras se bojat prilikom utovara da ces nesto izgrebat-puknut-sjebat...
dobro u kombiju opet postoji mogucnost da se ogrebe nesto i li neznam sta ali u svakom slucaju bolje od bunkera u karavanu...:thumbsup:
BMW_Motorsport
02-10-2009, 15:40
ak se dobro osigura u prikolici ili u kombiju nemas nikakvog straha od pada ili slicno. tak da je to dvoje rezervna solucija, a primarna je dovest ga sam,ipak je to za voznju motor. a kad ga je kupil isto mu je jel ga bude vozil iz dalmacije ili po zagrebu.samo pamet u glavu,kacigu na glavu i peri
da se mene pita ja bi isao po motor autobusom i neka on mene odvede doma a ne ja njega...:D
ma joj strah me sam, aj po zgu, al ovak neam pojma di ce bit murije,kakve su ceste, jer nebi ni iso autoputem... ma smislit cu bilo sta, svakako moram u dalmaciju za koji dan odnjeti novce za motor,pa mozda i skupim muda da ga dovezem sam! :D
ma joj strah me sam, aj po zgu, al ovak neam pojma di ce bit murije,kakve su ceste, jer nebi ni iso autoputem... ma smislit cu bilo sta, svakako moram u dalmaciju za koji dan odnjeti novce za motor,pa mozda i skupim muda da ga dovezem sam! :D
sretno ti bilo i pamet u glavu! :thumbsup:
BMW_Motorsport
02-10-2009, 16:16
od murije nemas straha,ak imas kacigu i normalno se vozis nebudu te sigurno probali zaustavit,a kad vide da nema rege bude kasno
od murije nemas straha,ak imas kacigu i normalno se vozis nebudu te sigurno probali zaustavit,a kad vide da nema rege bude kasno
Tocno to,samo polako,pametno,bez ludiranja po cest i dofurat ces ti nju!:driv_ing:
Savetujete dečka od 18 god koji je ljepo rekao da slabo vozi motor da isti vozi xxx km i to jos bez rege.....:ajeto:
da li ste vi ljud normalni...:bangin:
Kolega strpaj taj bajk u nesto ili na nesto samo ga nemoj vozit...poslusaj starije ..nemoras mene ali jesi procitao sta ti je Alen rekao?
Bolje da nesto ostetis prilikom transporta nego da...necu dalje:thumbsup:
BMW_Motorsport
03-10-2009, 10:54
gle ak je odlucil pocet sa R6 onda se trebamo nadat da je mentalno na toj razini,jel kad tad ga bude moro vozit. a ak bas stvarno nezna vozit ni saltat ni nista,onda nek ga stavi u kombi i doma. i kaj to fkt fizicki stane u bunker?
tesko je sa 18 bit mentalno sposoban za r6.....ja nisam ni sada i zato ih ni ne vozim...bolje je i to nego..
tesko je sa 18 bit mentalno sposoban za r6.....ja nisam ni sada i zato ih ni ne vozim...bolje je i to nego..
Stoji! Pogotovo kad steknes malo iskustva,par mjeseci,kao jebeno sad vozim ionda,nedobog,sranje... Ne znam jel kolega početnik na motorima,al R6 nije motor za početnike...
A sto se same vožnje tice,mozda mu je i bolje na otvorenoj cesti probat kako motor diše,nego po gradu,među autima,pješacima,ne znam... A i rega...:ajeto:
ako imas pare za r6 -cu onda imas i nekaj para za rent kombija ili pickup -a , a ovo kaj ti kazu da se vozis sam doma nemoj ni pomisljat , ako nemas iskustva.
ja sam jedva odgovorio buraza da kupi cbr 600 bio isto tvojih godina , sad vec tri godine vozi cbr 125 i tek za godinu dana ce kupiti nesto jace.
BMW_Motorsport
03-10-2009, 11:27
pa pitanje je samo kolko se moze kontrolirat, ja kolko sam cul sa r 6 se da normalno vozit a oce i poletit. rega je vise manje,nekom je rega aha sad sam regan sad mogu radit svakakva sranaj bmk me za muriju,neko misli nemam regu,nemam vozacku,pa cek budem se onda bar normalno vozil,a nekog ne jebe ziva sila i sarafil bude kaj god dobi u ruke. a kaj se tice 125-ica to je ko svaki normalan motor. nebi vjerovo kak se i s nje da okinut. a i svi kaj su isli po motor,po auto,helikopter, znaju koji je osjecaj vozit nekaj dugo zeljenog a svojeg doma.
Bez ljutnje taj motor nije za tebe, sad ako ćeš na stazu opet je jako nevozan u odnosu na novije motore 600ccm.
Morat ćeš štrepat od murije,a kazne znaš da nisu baš male.
.....pamet u glavu.
A ako netko kaže da će se voziti polako taj sam sebe laže.
npr. vani možeš kupiti i 1000ccm, ali je zatvoren na 24ks.
Ma meni se čini r6 super za početnika,motor nije brutalan na niskim okretajima a uz to je malen,lagan fin za vozit.E da je meni bila jedna r6 kad sam krenuo u te vode-moja prva japanska buba sa 18g.bila je kawasaki GPZ 900R.Te prve sezone jadnik je 7 puta imao bliski susret sa asfaltom.A sa 19g.samo me bog mogao ustavit kad sam kupio i vozio kući iz NOVSKE svoj kawasaki zxr 750.Uglavnom pamet u glavu uz malo pažnje i tolerancije prema drugim sudionicima u prometu da se izdurat puno ljepih sezona na motoru.
fast & the furious
04-10-2009, 00:01
aaa lik je legenda, r6 v audijevom gepeku, daj poslikaj to čoveče :D
hh, inace imam 19 godina! :P al dobro manje vise, ugl, da motor stane u audija,kao sto je neko reko,smijesno izgleda al eto moze se prevest! xD ja znam sta je taj motor, vozio sam slicnih motora, kazem da neznam vozit u tom smislu da nemam toliko iskustva(godina voznje) a neko je spominjo sto se tice saltanja i to,hehe to nie bad,naginjanje, saltanje, pun gas... nemate frke... znam da je taj motor jak za mene ali ko to moze izdrzati kada dobije priliku kao ja, neko je i spomenio da ako imam para za r6icu imam para i za prijevoz,hehe e pa ja nisam jedan od onih tatinih sinova,kojima tata ima hrpu love i to, ja sam obican ''mladić'' koji je imao srece, da mi je uletio takav motor za te novce... uostalom ja vozim ajkulu koja kosta 1000 eura i nemam puno para, ali znam jedno - volim motore koliko i volim aute( budimo tocniji BMW :D ) tako da cu smislit nesto, kad budem odlucio kako cu ga dovest slikat cu pa da se smijete! xD bit ce i slikica motora, samo polako... :)
hh, inace imam 19 godina! :P al dobro manje vise, ugl, da motor stane u audija,kao sto je neko reko,smijesno izgleda al eto moze se prevest! xD ja znam sta je taj motor, vozio sam slicnih motora, kazem da neznam vozit u tom smislu da nemam toliko iskustva(godina voznje) a neko je spominjo sto se tice saltanja i to,hehe to nie bad,naginjanje, saltanje, pun gas... nemate frke... znam da je taj motor jak za mene ali ko to moze izdrzati kada dobije priliku kao ja, neko je i spomenio da ako imam para za r6icu imam para i za prijevoz,hehe e pa ja nisam jedan od onih tatinih sinova,kojima tata ima hrpu love i to, ja sam obican ''mladić'' koji je imao srece, da mi je uletio takav motor za te novce... uostalom ja vozim ajkulu koja kosta 1000 eura i nemam puno para, ali znam jedno - volim motore koliko i volim aute( budimo tocniji BMW :D ) tako da cu smislit nesto, kad budem odlucio kako cu ga dovest slikat cu pa da se smijete! xD bit ce i slikica motora, samo polako... :)
ma mi smo samo pokusali pomoc nemoj se ti sta ljutit ipak ti znas najbolje koje su tvoje mogucnosti i sposobnosti i vjerujem da ces nac najbolje rijesenje sta se tice prijevoza....uzivaju u motoru:thumbsup: i daj da sto prije slike da vidimo o cemu se tu radi :D :D :D
Ko kaže da je 600ccm slabo, jako se je zajebo.
1000 jedino vuće iz rupe, ja imam skoro zkroz trkaću r6 koja ima ovjes i koćnice koje koštaju skoro ko još jedan motor.S tim motorom na grobniku je voženo 1.31.xx, ako netko zna vremena Grobnika onda zna o ćemu pričam.
Josipe pamet u glavu.
kolega nitko nije ni rekao da si tatin sin, ali ako si das malo truda mozes naci dosta jeftino najam kombija to je bila cijela stvar