View Full Version : 1600-2 1970, sta da radim?
Pozdrav ljudi.
Neznam dali kupiti ili ne kupiti tu staru kramu. Iace bila je na oldschool forumu prije dve godine jedna zuta sa slikom psa na zadnjem staklu i kukom.
Uglavnom vec je farban bio u bordo metalic pa je sada zuti a bio je sahara(bijela kava) u orginal.
Ima dosta toga orginal, fale rogovi na prednjem braniku , lajsnica kromirana od desnih vrata, cijela lajsna oko auta. ona na kolonama lajsna i nema ni onu lajsnu na krovu sto se spusta do haube. Zadnji brani je izrezan za kuku i ofarban u zuto. i sav drugi krom pofarban u crno tako da neznam sta s tim. unuta rupe na sicevima ,puknuta tabla i volan ima par crta.
Uglavno limariaja je ok i motor je ok. Farbanje mi nije problem platit ali me strah di cu naci sve te dijelve,
volio bi original look u original boji , znaci i felge mi fale sa ratkapama.
Cijena nije strasna 500 eu.
prednji zmigavac ima crtu i zadnji isto. zadnji jako izbljedeni.
Volio bi ga napraviti za sebe da izgleda originalno. nanje vise. a poslje bi vidio dali bi sta poboljsao(pogorsao)
pa zasto nemogu sliku stavit?
e-28 fan
07-11-2009, 00:59
Prijtelju,ako imaš PARA i VREMENA sve se može,a sad koliko si spreman,to ovisi o tebi??:dontgetit:
Nadaj se naj boljem,ali oćekuj najgore:zivio:
pa bas i je u tome problem. Nebi volio previse para potrositi.
Mislim da se ne isplati uloiti vise od 3 ,4 milje eura jer se da nabaviti kompletan za te pare.
Da is gume ok stakla su u totalno ispucana.
e-28 fan
07-11-2009, 21:07
Pa 3,4 milje eura i nije baš tako malo para.Gle to ti je od ćovjeka do ćovjeka,nema univerzalnog pravila.Ako je auto limarijski više od 60% zdrav,ako voliš šerafiti,ako imaš lovu za uložit,moj odgovor je DA
bmw007power
08-11-2009, 00:09
a ak nemas bjezi od njega kao vrag od tamjana:thumbsup:
neznam kaj da ti kazem meni bi osobno bilo bomba vidit takav auto na cesti i moj stari je imao 1600 iz 60 i neke pa je auto bio bomboncic jedino limarija malo losija, ak u tome uzivas ja ti predlazem samo naprijed zivi svoj san, neg jel ima okrugla ili kockasta svijetla odostraga, moj je imao okrugla
neznam kaj da ti kazem meni bi osobno bilo bomba vidit takav auto na cesti i moj stari je imao 1600 iz 60 i neke pa je auto bio bomboncic jedino limarija malo losija, ak u tome uzivas ja ti predlazem samo naprijed zivi svoj san, neg jel ima okrugla ili kockasta svijetla odostraga, moj je imao okrugla
evo zena ce mi ga kupiti za rodendan. ima okrugla svijetla. tek od 73 imaju kockasta.
http://www.bmw-02-club.de/index2.html
evo ga ljudi. najveca krama koju sam vidio. ali nemogu ga vise gledat.
http://www.imagesforme.com/upload/f488f3eb.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/7fd0db28.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/267e683a.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/1017ef16.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/f8b2a13a.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/26de3963.jpg
koje su to felge iza?
night rider
24-11-2009, 23:58
izgledaju ko alpina,a prednje od fice.?
e-28 fan
25-11-2009, 01:44
Ajd neka!:thumbsup:
Manje više,auto je na hrpi:laugh:,sad provjeri komplet limariju
nisu alpina ja mislim jer alpina ima ravne crte a ne skrivljene na dnu.. kaze gazda da su sa trojke. sad koje? 14 cola , dobio sam ih 4 i 2 orginal 13 coli zeljezne bez ratkapa.
Nista trazim limara i krecemo sa skidanjem ruzine. do kasno radim i mema previse vremena zato se ja nebi ni zezao sa limarijom , em nemam pojma.
nisu alpina ja mislim jer alpina ima ravne crte a ne skrivljene na dnu.. kaze gazda da su sa trojke. sad koje? 14 cola , dobio sam ih 4 i 2 orginal 13 coli zeljezne bez ratkapa.
Nista trazim limara i krecemo sa skidanjem ruzine. do kasno radim i mema previse vremena zato se ja nebi ni zezao sa limarijom , em nemam pojma.
ako trebas kakvu pomoc oko serafljenja slobodno se javi!:thumbsup:
ako trebas kakvu pomoc oko serafljenja slobodno se javi!:thumbsup:
ehhe. stvarno hvala na ponudi , mozda mi stvarno i zatreba pomoc.
Prvo da se ne objesim, a dalje cu valjda prezivjet (bar dok nije u voznom stanju) ;)
Drago mi je da ima ljudi od pomoci.
ehhe. stvarno hvala na ponudi , mozda mi stvarno i zatreba pomoc.
Prvo da se ne objesim, a dalje cu valjda prezivjet (bar dok nije u voznom stanju) ;)
Drago mi je da ima ljudi od pomoci.
ma kakvo vjesanje ti pada na pamet...ja sam vec trebao 15 puta bit mrtav na kakva sam sranja znao naletit,samo volje,malo novaca i slobodnog vremena i nema sta se nemoze napravit
e-28 fan
26-11-2009, 00:25
Sad nema predaje,samo polako,detaljno i sigurno ćeš na kraju bit zadovoljan
Frankyboy
26-11-2009, 13:00
Samo hrabro i nek ih je što više:thumbsup:
alpina02
26-01-2010, 23:57
ako zapne zovi ima kod mene hrpa djelova:thumbsup:
hvala ljepo. evo prehladno je da bi se ja pokrenu u garazu a i dosta sam zauzet, bebaca imam i radim do kasno pa nestignem. Znaci sam mene se ceka da ga pocmem rastavljat, nago ja tu limariju necu raditi ali neznam ni kome da vjerujem da ce napraviti dobro da mi ne izadje hrda za 2 godine.
Frfa me ovih recesijskih gluposti.
e-28 fan
27-01-2010, 23:32
toplo ti savjetujem da ne štediš nimalo na limariji,i pokušaj naći limara koji će to više raditi iz gušta nego zbog love,jedino tako možeš oćekivati prave rezultate
Alex von Falkenhausen
28-01-2010, 12:28
hvala ljepo. evo prehladno je da bi se ja pokrenu u garazu a i dosta sam zauzet, bebaca imam i radim do kasno pa nestignem. Znaci sam mene se ceka da ga pocmem rastavljat, nago ja tu limariju necu raditi ali neznam ni kome da vjerujem da ce napraviti dobro da mi ne izadje hrda za 2 godine.
Frfa me ovih recesijskih gluposti.
Sve zavisi kako si ti zamislia, odlučia, i u mogučnosti potrošit u nazovimo to restauraciju.
Puno njih se napali gledajuči na internetu razno razne projekte kako to drugi rade i vide svoje auto i sebe u sličnoj režiji ali kad krenu vrlo brzo dođu do dvi osnovne stvari:
1. Ako se odlučiš auto kompletno ispjeskarit (ne mislim da daš auto nekoj budali koja će ga ubit sa sačmon) pokazat će se sve bolesti na limu koje se označe limar odriže i zavari novi komad, nema fušarenja i krpanja fleka na fleku koja propadne kako i sam kažeš za 3-4 godine.
Takvu "novu" karoseriju zaštitiš iznutra masom za varove, temeljnom bojom (ne minijem za brodove) i nakon toga sredstvom tipa tekuči vosak, bitumen (gumirano)...mislim danas imaš masu tih proizvoda koji su svi odlični i nema šanse da auto zarumeni da ga držiš i pod morem.
Kod ove opcije si napravia novo auto.
2. Ako ideš spašavat samo one stvari koje su vizualno u kurcu to ti je lutrija, jer nikad ne znaš di ispod na oko zdravog komada kuva, propada tako da u pravilu čeka te isti posal za koju godinu za koji ne možeš krivit limara, sebe već je to jednostavno tako.
Manje više svi koji imaju te stare rage dođu do ove prve opcije jer koliko god se on činia zdrav, čim takneš jedan dio otvori se posal na još 2-3 mista koji kida živce.
Problem se javi kod financija, ogromnog utrošenog vrimena šta tvog kojeg si potrošia na traženju i nabavci dijelova, šta meštrovog koji takve vlasnike počme forsirat da nose auto jer mu smeta i takva auta u pravilu zasite vlasnika koji ga se jedva čeka riješit pošto poto.
3. Mulde, pragovi, podovi, lim di je rezervno kolo, nosač oko rezervara, odvodi vode u gepeku ako su bili začepljeni, donji dio vrata, općenito mista di su mu čepovi za odvod vode to su stvari koje moraš dobro očistit, izbrusit do zdravog lima i ako je to zdravo onda si na konju, a ako ne moga bi u skorije vrime završit u crnoj kronici ka još jedna žrtva podivljale supruge.
e-28 fan
29-01-2010, 01:47
Sve zavisi kako si ti zamislia, odlučia, i u mogučnosti potrošit u nazovimo to restauraciju.
Puno njih se napali gledajuči na internetu razno razne projekte kako to drugi rade i vide svoje auto i sebe u sličnoj režiji ali kad krenu vrlo brzo dođu do dvi osnovne stvari:
1. Ako se odlučiš auto kompletno ispjeskarit (ne mislim da daš auto nekoj budali koja će ga ubit sa sačmon) pokazat će se sve bolesti na limu koje se označe limar odriže i zavari novi komad, nema fušarenja i krpanja fleka na fleku koja propadne kako i sam kažeš za 3-4 godine.
Takvu "novu" karoseriju zaštitiš iznutra masom za varove, temeljnom bojom (ne minijem za brodove) i nakon toga sredstvom tipa tekuči vosak, bitumen (gumirano)...mislim danas imaš masu tih proizvoda koji su svi odlični i nema šanse da auto zarumeni da ga držiš i pod morem.
Kod ove opcije si napravia novo auto.
2. Ako ideš spašavat samo one stvari koje su vizualno u kurcu to ti je lutrija, jer nikad ne znaš di ispod na oko zdravog komada kuva, propada tako da u pravilu čeka te isti posal za koju godinu za koji ne možeš krivit limara, sebe već je to jednostavno tako.
Manje više svi koji imaju te stare rage dođu do ove prve opcije jer koliko god se on činia zdrav, čim takneš jedan dio otvori se posal na još 2-3 mista koji kida živce.
Problem se javi kod financija, ogromnog utrošenog vrimena šta tvog kojeg si potrošia na traženju i nabavci dijelova, šta meštrovog koji takve vlasnike počme forsirat da nose auto jer mu smeta i takva auta u pravilu zasite vlasnika koji ga se jedva čeka riješit pošto poto.
3. Mulde, pragovi, podovi, lim di je rezervno kolo, nosač oko rezervara, odvodi vode u gepeku ako su bili začepljeni, donji dio vrata, općenito mista di su mu čepovi za odvod vode to su stvari koje moraš dobro očistit, izbrusit do zdravog lima i ako je to zdravo onda si na konju, a ako ne moga bi u skorije vrime završit u crnoj kronici ka još jedna žrtva podivljale supruge.
Apsolutni potpis:thumbsup::notworthy:
Peskiranje karoserije je velika macka u dzaku. Tacno je da otklanja svu koroziju, ali takodje i skida fabricku zastitu na zdravom limu. Ako se ispeskirana karoserija dobro ne zastiti, a to je u privatnoj reziji jako tesko i skupo izvesti, auto ce protruleti gore no da je izvucen iz Dunava. Znam ljude koji su se sa peskiranjem dosta opekli.
Moja preporuka je da limar lepo obrusi sva sumnjiva mesta ali nikako celu skoljku. U principu kod dvojke se znaju rak rane i nije ih tesko uociti. Takodje, bolje je sacuvati sto vise starog lima, jer cak i ako je povrsinski malo korodirao kvalitetniji je i deblji od ovog novog.
nemislim ga za sada pjeskariti jer stvarno auto nije hrdav. ali stvarno nije. je na nekim mjestima(vanjski blatobrani) ali podovi nigdje ni mulde. jedna zadnje mulda ima crtu na varu hrdje a druga nista. nabijo ja sarfcirom zha svaki slucaj.
Ja bi ga volio pjeskarit jer mislim daje to nemoguce da bude napravljeno kako treba. pa bolje ne.
Mislim za sada napraviti restauraciju, Izvana bi bio original i zena me nagovara na naranđastu, ja bi radije bijeli. eto to je to.
Auto bi bio za mene pa bi si ja s vremeneom kada napravim limariju vidio sta bi s motorom i getribom i ovjesom i kocnicama. ali to cu lako to bi bio kasnije lagani tunning za foru.
Uglavnom ta limarija me ipak najvise zivcira jer slab vjerujem ljudima. i bio sam opecen puno puta. I dok sam nisam uzeo kljuceve u ruke nije bilo kako treba. (govorim o limarima koji su mi popravljali auto poslje sudara u kojima ja nisam bio kriv i sve je polica placala)
Nemogu vjerovat kakvi fusera ima. i gadova. bas mi je dargo da je ovaj jedan zatvorio odavno.
Prvo treba to rastaviti. nisam jos ni poceo . svjetla su dole i to je sve. necu nista kupovati ni nabavljati dok ne vidim tu limariju savrsenu za nastavak radova. imate preporuke kakve ko je dobar u toj zastiti lima na duze vrijeme. A ovo gumiranje bi volio imati jer je dobra stvar. samo cuo sam da s vremenom i ta guma ideu plastiku i dolaze pukotine i opet hrdja,sad samo u kojem vremenu?
bla bla- mogu ja pricati a auto stoji dole. stvarno sramota.
da da zaboravio sam pitat. ima ko limara da radi kako treba ,ko sebi. a ne za lovu samo. ono da i voli napraviti kako treba. cim blize rijeci ili kraljevici
U Jadranovu ima covjek Miro Jadro,ima svoju lakirnicu,covjek radi vrlo pedantno i kvalitetno u to sam se osobno uvjerio jer sam gro vremena provodio kod njega
u radioni,ja vjerujem da bi ti on to sredio bez kiksa i da bi naravno bio zadovoljan
za broj se javi na PM
Alex von Falkenhausen
01-02-2010, 10:40
nemislim ga za sada pjeskariti jer stvarno auto nije hrdav. ali stvarno nije. je na nekim mjestima(vanjski blatobrani) ali podovi nigdje ni mulde. jedna zadnje mulda ima crtu na varu hrdje a druga nista. nabijo ja sarfcirom zha svaki slucaj.
Ja bi ga volio pjeskarit jer mislim daje to nemoguce da bude napravljeno kako treba. pa bolje ne.
Mislim za sada napraviti restauraciju, Izvana bi bio original i zena me nagovara na naranđastu, ja bi radije bijeli. eto to je to.
Auto bi bio za mene pa bi si ja s vremeneom kada napravim limariju vidio sta bi s motorom i getribom i ovjesom i kocnicama. ali to cu lako to bi bio kasnije lagani tunning za foru.
Uglavnom ta limarija me ipak najvise zivcira jer slab vjerujem ljudima. i bio sam opecen puno puta. I dok sam nisam uzeo kljuceve u ruke nije bilo kako treba. (govorim o limarima koji su mi popravljali auto poslje sudara u kojima ja nisam bio kriv i sve je polica placala)
Nemogu vjerovat kakvi fusera ima. i gadova. bas mi je dargo da je ovaj jedan zatvorio odavno.
Prvo treba to rastaviti. nisam jos ni poceo . svjetla su dole i to je sve. necu nista kupovati ni nabavljati dok ne vidim tu limariju savrsenu za nastavak radova. imate preporuke kakve ko je dobar u toj zastiti lima na duze vrijeme. A ovo gumiranje bi volio imati jer je dobra stvar. samo cuo sam da s vremenom i ta guma ideu plastiku i dolaze pukotine i opet hrdja,sad samo u kojem vremenu?
bla bla- mogu ja pricati a auto stoji dole. stvarno sramota.
da da zaboravio sam pitat. ima ko limara da radi kako treba ,ko sebi. a ne za lovu samo. ono da i voli napraviti kako treba. cim blize rijeci ili kraljevici
Ako se odlučiš na originalnu BMW colorado boju javi se, s obzirom da su sve boje na bazi nitra zaminile ove nove vodene boje, i gotovo nemoguće je kupit stare jedan moj prijatelj je kupia sebi zalihu boje.
Taj koji ti je reka da gumizirana površina vrimenom puca i pretvara se u plastiku priča gluposti i ne razumi o čemu se radi, naime tvoje auto koje ima 40 godina je odozdo zaštičeno takvim sredstvom pa pokušaj to skinit sa špatulom ili kacavidom kad je "plasika".
da istina dole je tako tvrdo da je to za popizdit. Vidis nisam isao za tim i to mi je zao skidat jer mi se cini prekvalitetno i ako skinem da cu zajebat.
Ovako dobio sam preporuku za jednoga na drenovi pa cu vidjet kad cu i sta cu. hvala ljepo. A mogao bi i toga zvrcnut u jadranovu.
Peskiranje karoserije je velika macka u dzaku. Tacno je da otklanja svu koroziju, ali takodje i skida fabricku zastitu na zdravom limu. Ako se ispeskirana karoserija dobro ne zastiti, a to je u privatnoj reziji jako tesko i skupo izvesti, auto ce protruleti gore no da je izvucen iz Dunava. Znam ljude koji su se sa peskiranjem dosta opekli.
Moja preporuka je da limar lepo obrusi sva sumnjiva mesta ali nikako celu skoljku. U principu kod dvojke se znaju rak rane i nije ih tesko uociti. Takodje, bolje je sacuvati sto vise starog lima, jer cak i ako je povrsinski malo korodirao kvalitetniji je i deblji od ovog novog.
Ja sam svoju integralku pjeskario i sada nakon 3 godine ni traga hrđi. Bitno je nakon pjeskarenja kvalitetno odraditi zaštitu.
Alex von Falkenhausen
02-02-2010, 10:20
Sve šta valja to i košta, pa tako i kompletna restauracija.
Kako sam već napisa ljudi se zalete jer misle da to nije neka velika filizofija i trošak, ali treba izvagat da li radiš auto koje ti nešto znači i za cili život ili ti je to prolazni hir pa bi malo to ušminka voza da te ljudi zaustavljaju, mašu ti a onda za par godina proda i kupia maxi skuter jer je to bolja solucija za po gradu.
Puno njih misli kako im prijatelj koji ima građevinsku firmu ima kompresor pa je dosta 2 vriče kvarcnog pijeska (nema veze koji granulat), pištolj iz Peveca, temeljnu boju i pinel koja mu je ostala od prošle godine kad je piturava brod i udri.
Pjeskarenje i kvalitetna zaštita posli, kao i materijali koji se koriste za to unapređuju i minjaju se iz dana u dan su i to su "tajne" zanata ka i kod svakog drugog.
Vidia sam par auta koja su doslovno limarijski uništena nakon takvih obrada "stručnjaka" koji za svoj rad uzimaju simbolične cifre.
Po velikim marinama di su usidrene jahte od par milljona eura di ne možeš uć u cipelama a kamoli dat takav brod da neka budala uništi pjeskarenjem imaju moderne aparate za takozvani soda blast.
kad (i ako) uđemo u eu,cifre za kvalitetno restaurirane i očuvane primjerke može samo ići gore tako da kasnije možda možeš prodat i bez gubitaka,stanje se nemože procijeniti sa slika ali i veće krame su se pretvarale u nove :thumbsup:
Alex von Falkenhausen
02-02-2010, 19:44
Općenito su cijene pale zbog cijelokupne situacije u svitu, ali interesantno je da u zadnjih 2-3 godine je tržište oldtimera u padu.
Cijene auta, motora i ostalog koji su napravljeni u malim količinama drže cijene dok velikoserijske stvari bilježe pad cijena bez obzira na stanje.
Ne znam šta tebi znači "kvalitetna" restauracija ali budi uvjeren ko god je odlučia ulupat lovu a izvuć isto ili čak i više u nekakvo auto koje nije napravljeno u malim serijama taj je glupo investira pa bia on u Hrvatskoj ili bilo di u svitu.
da tesko da tu ima neka zarada. Neki ljudi bubaju cijene za poluditi . ja iskreno nebi dao par milja evra za takav auto ali ipak bi ulozio toliko u njega jer ga zelim za sebe. Ja imam auto za svaki dan i ne mislim ga prodat. Ubiti mislim jer mislim si kupiti auto za obitelj. nesto veliko. A ovo mije ljubimac. Ja sam nazalost odgojen da je motor smrt a tako sm ga htjeo i sada sam se naucio da ga nemam. Onda neko ima barku neko ov neko ono. Mislim da si mogu priustiuti jedan oldtimer jer mi je to neka fora. Imati nesto tako sta se ne vidi na cestama svaki dan. Ima i druge stvari koje su mi fora na bas tom autu,( BMW , zadnji pogon, vrata bez okvira , bla bla. ) Uglavnom radim auto za sebe.
Htjeo sam kupiti vec napravljenoga ili nekog u boljem stanju. uglavnom primjetio sam da su ludacke cijene za nesto sto je mozda dobro. a s druge strane ja zelim gore staviti sve novo a to neki od tih u prodaji nemaju nego ih je isto vrijeme pocelo nagrizati opet bi imao ulaganja ako zelim super nov stari auto. Zato zelim od ovoga krenuti jer ionako moram sve mjenjati a u startu sam ga malo platio.
A stvarno kakve aute su ljudi popravili onda ja nevidim zasto ja nebi ovaj. Da inace ova serije strasno pati od hrdje. neizbjezno je uloziti lovu u limariju, ali mogao sam uzeti mantu koja isto godiste nema toliko hrdje. ali ipak mi je ovaj drazi.
za eu me nije briga jedino me zanima sta ce biti ako slucajno se uradi kakva preinaka na motoru ili sa motorom i kako ce to proci registaciju.,
Alex von Falkenhausen
03-02-2010, 10:22
Bez ikakvog problema, jer u svim modelima je motor isti gabaritno i po broju cilindara, razlika je bila samo u konjaži i kubikaži.
Pa čak i ova komisija za utvrđivanje autentičnosti oldtimera koja je krenila s radom od ove godine gleda na to da može bit bilo koji motor iz tog doba koji se ugrađiva u takve karoserije.
e ljudi zena bi inka boju ne orange. to je ona malo jace naranđasta. Sta vi mislite. Inace orginal je Sahara ali me je strag da nije bas neka fora. dali ko preporuca koju boju ili ima savjet koju da ne stavim. thx. tako da malo razmislim.
Naprimjer strah me je te inke jer onda koda je auto preupadljiv i preocito je da je ofarban i onda koda se vidi da je bolja neka cudana. vidio sam jedan ofarbani crveni i nije mi se bas svidio. pre jaka bolja je bila i koda se vidi sve na njoj. neznam kako da opisem to. Ono kada gledas u crnu neku boju onda vidis ko male valove , e a na crvenoj su se ful isticali. ono jako lomi svjetlo. Grubo.
DA odsjaj refleksije je grub.
Ono mislim da je bolja kvaliteta boje ako je odraz u njoj slicniji dorazu u ogledalu a kada je slabije kvalitete vise ima valova. ono uvjek skuzim na autu da je nseto bilo naknadno farbano.
A samo jednoam sam sreo tipa koji farba(pehlin) i nisma mogao naci te neparavilnosti u popravljanom dijelu. inace covjek popravlja nove aute(ko bi rekao da se i neprodani auti popravljaju).
moj glas je za original prvenstveno
ali ako ces otic u odstupanja od originala,npr. malo ga spustit,neke felge i sl.,onda moj glas za narancasto crnu kombinaciju ili komplet crnu :thumbsup:
bmw007power
07-02-2010, 13:27
Bolje saharu ostavit:bye2:
e ljudi zena bi inka boju ne orange. to je ona malo jace naranđasta. Sta vi mislite. Inace orginal je Sahara ali me je strag da nije bas neka fora. dali ko preporuca koju boju ili ima savjet koju da ne stavim. thx. tako da malo razmislim.
Naprimjer strah me je te inke jer onda koda je auto preupadljiv i preocito je da je ofarban i onda koda se vidi da je bolja neka cudana. vidio sam jedan ofarbani crveni i nije mi se bas svidio. pre jaka bolja je bila i koda se vidi sve na njoj. neznam kako da opisem to. Ono kada gledas u crnu neku boju onda vidis ko male valove , e a na crvenoj su se ful isticali. ono jako lomi svjetlo. Grubo.
DA odsjaj refleksije je grub.
Ono mislim da je bolja kvaliteta boje ako je odraz u njoj slicniji dorazu u ogledalu a kada je slabije kvalitete vise ima valova. ono uvjek skuzim na autu da je nseto bilo naknadno farbano.
A samo jednoam sam sreo tipa koji farba(pehlin) i nisma mogao naci te neparavilnosti u popravljanom dijelu. inace covjek popravlja nove aute(ko bi rekao da se i neprodani auti popravljaju).
Narandzasta boja je po meni jedna od najboljih na 2002. Medjutim, ako vec imas izbor, odaberi originalnu boju. To ce sacuvati autenticnost auta i podici cenu ako ga jednog dana budes prodavao. Ako je Sahara bila neka tako i ostane ;)
Jel zna netko za firmu koja se bavi pjeskarenjem sodom u Zagrebu ili HR?
ma sljivi cijenu. Vise je za mene. I ja bi volio original ali isto tako mislim da bi bilo fora kad vec farbam da stavim neku fora boju. a inace auto bi trebao maksimalno originalno izgledat. ne izvlacenje blatorbarana, spustanje, i neke promjene vizualne.
Josip_E30
07-06-2010, 16:28
Evo da i ja kazem nesto, zamisao sama po sebi mi je odlicna (jedino sto bi ja 2002), za boju daytona violet sa vise pearl zrnaca (metalic zrnaca), nikada jos nisam vidio takav 02 a kolega calamari bi ti ga mogao napravit u photoshopu..
Evo link da vidis tu boju http://img222.imageshack.us/i/morochoestorilbluegq6.jpg/
Sretno sa radovima !!!
Kako napreduje restauracija mališana? Ima što novoga?
ma rokni ga unutra,nabijem ja raritet ako sam najsporiji.......
Kolega,registriraj se na www.bmwautoklub.hr.
Član na tom forumu pod nickom Kolekcija ima isto takvo komplet uređeno auto,pa pitaj njega sve šta te zanima vezano za sređivanje tog auta,jer je i on svog kompletno preuredia. Vjerujem da če ti drage volje pomoč.
Pozdrav.
Kako napreduje restauracija mališana? Ima što novoga?
a evo nema se bas vremena(citaj love) ali pomalo sam nesto rastavio. ide to pre brzo. U sat vremena pola auta se da pedantno rastaviti. tako da ge ne rastavljm vise jer cu garazu zatrpat. Cekam da malo kriza projde da mi ne pofali love jer znam da kad krenem da ce me kostati.
Otpelji auto kod covjeka na matulje iznad benzinske od europetrola na onom zavoju :thumbsup: mislim da se zove bruno,on restaurira limariju i farba te stare aute:thumbsup: on je radio onu e24M6 sto stoji kod guvernerove,malo je skuplji ali voli to radit i napravi bezprijekorno,ne drenovi nema dobrog limara ni pitura :thumbsup:
Btw to si uzeo onaj zuti iz Šmrike? To je vlasnik bio sofer iz autotroleja,i ja sam gledao taj auto i mislio sam ga uzet:thumbsup:
Sretno s radovima:zivio:
a evo nema se bas vremena(citaj love) ali pomalo sam nesto rastavio. ide to pre brzo. U sat vremena pola auta se da pedantno rastaviti. tako da ge ne rastavljm vise jer cu garazu zatrpat. Cekam da malo kriza projde da mi ne pofali love jer znam da kad krenem da ce me kostati.
koliko god misliš da će te koštat stavi to puta 2
Otpelji auto kod covjeka na matulje iznad benzinske od europetrola na onom zavoju :thumbsup: mislim da se zove bruno,on restaurira limariju i farba te stare aute:thumbsup: on je radio onu e24M6 sto stoji kod guvernerove,malo je skuplji ali voli to radit i napravi bezprijekorno,ne drenovi nema dobrog limara ni pitura :thumbsup:
Btw to si uzeo onaj zuti iz Šmrike? To je vlasnik bio sofer iz autotroleja,i ja sam gledao taj auto i mislio sam ga uzet:thumbsup:
Sretno s radovima:zivio:
Da to je taj od vozaca busa. A zivim iznad njega. a doselio sam se prije nesto vise od godine dana i svaki dan sam gledao u taj auto i nisam vise mogao izdrzati. nagovorio zenu da mi ga kupi za rođendan.
hvala ti a savjetu jer mi to i treba. Nisam iskusan u svemu tome ali se trudim i ne zurim. Da ti pravo kazem ako je dobro napravljena limarija i ta boja onda mi nece biti krivo ni platit vise love.
DA vidio sam onu 6 icu. pa to je strava. stvarno wow. pravi auto.
Jos jednom hvala.
Da to je taj od vozaca busa. A zivim iznad njega. a doselio sam se prije nesto vise od godine dana i svaki dan sam gledao u taj auto i nisam vise mogao izdrzati. nagovorio zenu da mi ga kupi za rođendan.
hvala ti a savjetu jer mi to i treba. Nisam iskusan u svemu tome ali se trudim i ne zurim. Da ti pravo kazem ako je dobro napravljena limarija i ta boja onda mi nece biti krivo ni platit vise love.
DA vidio sam onu 6 icu. pa to je strava. stvarno wow. pravi auto.
Jos jednom hvala.
Odi kod covjeka na matulje najaci je u drzavi,frendu je za komplet uredit kocku i farbati iz vana i iz nutra trazio 2000eura:thumbsup: Mogu ti nabaviti broj i covjek ce ti doc doma pogledat auto da ga ne moras slepat:thumbsup:
Odi kod covjeka na matulje najaci je u drzavi,frendu je za komplet uredit kocku i farbati iz vana i iz nutra trazio 2000eura:thumbsup: Mogu ti nabaviti broj i covjek ce ti doc doma pogledat auto da ga ne moras slepat:thumbsup:
ici cu mu se javiti. u ponedeljak je bilo sve zatvoreno.
neznak kakav je ono auto unutra. nesto iz 30 setih.
previše para
BMW_Motorsport
08-09-2010, 22:18
kak znaš kaj je radio? možda ju je uređivo iz više komada,pa je ustvari premalo para. pa ljudi lakiraju komplet aute izvana za 1000-1300 eura, i jos to ne naprave kak treba
čovjek će mu to napaltit 10.000,00 eura i čekat će ga da mu uzme auto 6 mj i to jedan od njih radi limariju a drugi lakira a inače svaki auto koji rade je po nečemu unikatan a ovaj šta im on misli dat nije skoro po ničemu i zato previše para za napravit taj auto ako ćeš već platit limara 10.000,00 eura nađi neki e9 za 5-6.000,00 eura i kada ga urediš možeš ga prodat ako ti zafali love za 25-30.000,00 eura
za 10 000 mi ne treba limar. sam cu. zato idem pitat prvo ;)
sam nemožeš nista ako nemas jako opremljenu garažu il dobro znanje i poznanstava ljudi koji znaju to radit
ovo sta misliš radit je skup sport i nema granica koliko može koštat i sta se sve može napravit na autu za primjer ja sada tražim drugi auspuh i kolektore za moju kockicu i kako stvari stoje platit ću ga oko 1.200,00 eura
a di su još ostale stvari?
evo imam ja i svo tread. :)
A da fale mi kderi. gume. uglavnom odlucio sam ici u tomic i kupiti te gume.
dvije za sajbe
dva za vrata vrata.
za mali vent prozot
za zadnje leptire
i puno onih sitnih oko autal. kvake branik di izlazi . u lampama , zmigavcima. bla bla.
uglavnom to ce me kostat cirka do 1000e
ali cu imati nov auto. ;)
ima li ko kakav savjet za te gume. da usparam malo.
drugo. crom oko auta i na kolonama , i na onim krovnim sakupljnjem vode. isto mi ode 1000e
samo to mi nije bitno
fali mi suvozaceva lajsna za vrata. hitno.
u vratima mislim i one krpe i gume mjenjati.
branici banana, zadnji je ofarban i sredina je otpiljena zbog kuke koju samo bacio u ...
ljevi kraj ima malo ostecenja.
prednji branik. isto je malo poglodan ali najgore je jer mi fale rogovi. a ja bi one stare kojih vise nema nigdje. i odlucio sam ne stavljat nikakve dok te stare ne najed.
prednji farovi banana. reflektori trebaju zamjenu.
od croma jos i maska mi je sva nikakva ali posluziti ce.
uglavnom imam toga more.
motor ce morati potegnuti koju godinu dve. promjenit cu samo nuzno. ali radi i pali i vuce odlicno.
podvozje necu spominjat, ajde dobio sam sa autom nove plocice i one lajtunge.
uglvanom jos mi fale i felge koje bi ja.
a ja bi original one 4.5J13 et28 ili 5J13et28
neko kaze da su orginal et 18 ali cisto sumljam. jer to je stndard na e21.
ako da je imam OZ 6J14 et 13 koje savrseno pasu na e21.
ali moze i ona 02 samo ne presiroka guma.
ako ko ima volje se mjenjati izvolite.
pa daj stavi neke slike da vidimo kako barem izgleda sad
Alex von Falkenhausen
30-12-2011, 13:25
Ja tebe ne razumin, je li ti razmišljaš o onome šta ćeš napisat ili samo mlatiš po tipkovnici pa šta izleti?!
Kažeš da si odlučia kupit u Tomića i da će te to koštat 1000 eura, a onda se sitiš da nemaš te pare pa da ti se da savjet kako bi uštedia.
E pa Sanjine moj evo ti par savjeta i činjenica:
1. s obzirom da pratiš i oldschool forum di su ljudi koji imaju takva auta konstantno u potrazi za dijelovima nije mi jasno zašto i ti to ne radiš
2. svi originalni dijelovi za 02-ke u malih dilera u Njemačkoj su upola jeftinij od Tomića i to sa carinom i poštarinom
3. nove aluminijske lajsne, masku i takve stvari teško ćeš pronać u Hrvatskoj da netko prodaje, polovno toga ima
4. branici stari tip (bez gumene lajsne i kraći imaju drugačije rogove kojima je guma samo naprid) su dosta na cijeni bez obzira u kakvom su stanju
5. špera je zadnje šta je potrebno tvome autu
6. nikad nećeš dovršit auto ako budeš kupova u Tomića stvari za oldtimere i nema šanse kako ti kažeš da ove godine ga registriraš
7. koliko god ti to bilo teško za ćut ili prihvatit, činjenica je da si se zajeba kupovinom tog auta i ne isplati se ulagat u njega jer ćeš potrošit velike novce a opet nećeš imat ništa, ja bi to proda, nadoda novaca i kupia gotovo auto!!!
craze kure
30-12-2011, 14:03
Ja tebe ne razumin, je li ti razmišljaš o onome šta ćeš napisat ili samo mlatiš po tipkovnici pa šta izleti?!
Kažeš da si odlučia kupit u Tomića i da će te to koštat 1000 eura, a onda se sitiš da nemaš te pare pa da ti se da savjet kako bi uštedia.
E pa Sanjine moj evo ti par savjeta i činjenica:
1. s obzirom da pratiš i oldschool forum di su ljudi koji imaju takva auta konstantno u potrazi za dijelovima nije mi jasno zašto i ti to ne radiš
2. svi originalni dijelovi za 02-ke u malih dilera u Njemačkoj su upola jeftinij od Tomića i to sa carinom i poštarinom
3. nove aluminijske lajsne, masku i takve stvari teško ćeš pronać u Hrvatskoj da netko prodaje, polovno toga ima
4. branici stari tip (bez gumene lajsne i kraći imaju drugačije rogove kojima je guma samo naprid) su dosta na cijeni bez obzira u kakvom su stanju
5. špera je zadnje šta je potrebno tvome autu
6. nikad nećeš dovršit auto ako budeš kupova u Tomića stvari za oldtimere i nema šanse kako ti kažeš da ove godine ga registriraš
7. koliko god ti to bilo teško za ćut ili prihvatit, činjenica je da si se zajeba kupovinom tog auta i ne isplati se ulagat u njega jer ćeš potrošit velike novce a opet nećeš imat ništa, ja bi to proda, nadoda novaca i kupia gotovo auto!!!
potpis
makar nemam ni jednoga bimera u kolekciji al šta je za reč, čovjek priča realno i što je najžalosnije istinito.
Alex von Falkenhausen
30-12-2011, 15:14
Nije tu ništa žalosno već je to tako, da je kojim slučajem to auto od njegovog oca, dide bilo koga iz njegove obitelji uz koje ga vežu uspomene i simpatije onda bi bilo žalosno da ga želi sredit a nema mogučnosti ni znanja.
U današnjem vrimenu kad je dostupan internet pa ljudi pretražuju sve i svašta naletiš na razne projekte koje vlasnici/prijatelji slikavaju od početka do kraja i onda čovik stekne dojam da je to evo sad ću i ja tako, ako nemaš neku kintu, svoju radnju, alat, znanje, dijelove od prije i slobodnog vrimena, osuđen si na investiciju od nekoliko desetaka tisuća eura.
Ovako je to jednostavno "neisplativo" ne u smislu ispunjavanja neke svoje želje već jednostavno to auto po ničemu nije posebno, kako po izgledu tako i po perfomansama i užitku, a progucat će puno veće novce nego da kupi takav isti "ko nov" šta neko prodaje.
craze kure
30-12-2011, 15:32
gledam likove sa foruma koji si sređivaju aute i naravno se divim jer sam tudum što se tiče mehanike i limarije. naravno da je lakše kad si sve sam radiš i plačaš nešto što nemožeš ili neznaš napraviti ali u večini slučajeva sam radiš ili ti neko od pznanika pomaže. naravno i oni koji ti pomažu nisu uvijek tu ili traže protuuslugu ili neda im se raditi za kikiriki. sve u svemu jako teški hobi ali glede financija. ulupati cc 10k eura u gušt u današnje vrijeme teško ali godinama skupljati i slagati da neosjetiš to što si uložio ali opet treba gledati u koji auto ulupati. što je rijeđi to bolje ali i skuplje. istina je da je bolje kupiti u startu skuplji auto i samo ga lagano šminkati po mogučnostima a večini slučajeva samo ga maziti i paziti. po potrebi provozati. naravno to je moje mišljenje i nemora ga niko prihvatiti. svi smo mi od krvi i mesa i niko nije isti, čak ni pet prstiju na ruci.
uha. puno ste me napali.
Gledam po tim forumima i po ebayu djelove. stom mi se cini dobro kupim, stvar je u tome sto ne zurim. Nego svaki dan na forum ovaj onaj i onda se nista pametno ne desava mjesecima. onda sljedecih godinu pogledam jednom i ividim da su neke stvari prosle- priznajem da sam se slabo trudio jer nisma htjeo nista raditi. sve sam odgađao.
Limariju sam sredio kod prijatelja za protuuslugu. a bojanje cu platiti ali isto frendu.
tako da to dvoje je rijeseno. i sada ja mislim da imam podlogu na koju mogu nesto i staviti a nisam potrsio previse love. i sada imam na sta stavljat bolje djelove.
zato pitam dali neko ima sta bolje od tih njemaca i ebaya a da je to ne vidim.
valloth 73.3 eura prednja guma za sajbu
bez vat je 61,60 sta neznam kako to iskoristiti.
kod nas u bmw 88 eura
je razlika ali ako jos moram platit postarinu i moram platit pdv s obzitom da mi odbiju vat. neznam. pa necu narucivati za 2000 e dijelova.
jer onda dolazi na ovo sta vi govorite, bolje kupit nov auto.
ja imam gume ali zelim nove. i zato kupin one za koje imam love. pomalo. sljedece godine kupin one ispod haube. i tako odalje. za ti 10 e razlike necu propas.
zato sam pitao ima li ko kakvu ideju. priliku. ili nesto.
ja bi najradije volio da ste mi rekli da sam seljak jer nemam pojma jer da u pevecu imaju sve za 100 kuna :) u tom smislu.
ja brijem da cu bolje proci ako ga uredim od nule i kupim za nista.
Jer dat 5 ili 10 e u komadu za auto star 40 godina i ocekivat da su gume uredu i da nista ne treba mjenjati .
ako je za 5 je super stanje ali sve je dobilo po trupcu i izgleda izlizano
ako je za 10 je super nov sve sredjeno.
a ja brijem da ga mogu napravit u stanju izmđu tih dva.
i da cu potrosit manje od 4 i to na rate. :)
do sada
3500 kn auto
200 x 2 desol
20kn ogledalo
prijevoz 100 kuna
zadnje lampe 750 kuna / imam svoje za prodat jos. :) ali ih nedam
masa za poliranje croma 46 kn
nesto ztaruljica cca 50 kn
to nije nista. a vec je bolji od onih u startu za 2000 eurjer su truli.
craze kure
30-12-2011, 17:32
nemoj me krivo svatiti. mi svi imamo želju imati nešto u garaži ( ja nemam ništa, ni garažu) lagano šarafati, ulagati u neku stari auto. to što ti kupuješ dio po dio pa gubiš 5-10 e nije problem svak malo kad skupiš love počastiš se sa neko sitnicom. ipak sitnice puno više usreče čovjeka nego krupne stvari. vremena imaš garažu isto (da mu nije zima) i polako šaraf po šaraf.
a o tome se i radi. nema zurbe . a neko super rijesenje nepostoji. nadam se na nisam nikoga razljutio jer i ja volim pretjerivat :)
corsa c ima 106 milja clio od zene 75 i znam kako je imati novi i zato zelim imati ovaj jedan stari samo da imam sta vidat i da je jednostavno. sve 17 i 13 kljucevi. a ovih novih auta sam se izgustirao.
gledam ja isto po forumima ljudi sreduju sve i svata. lova koda im sa neba pada. npr. samo kocnice kostaju vise nego moj cijeli auto.
Alex von Falkenhausen
30-12-2011, 19:34
Vidim ja da ti si ti SELJAK, kad sam ti napisa da bi ja na tvome mistu ovo auto proda i kupia "novo" nisam mislia na novo auto nego na nekog 1602, 1802, 2002 koji je kompletan, pali, vozi, registriran, kad sidneš na sic da te ne ubode žica u guzicu, ajmo reć "restauriran" i di je potrebno ulagat jedino u benzin.
Takvo auto se može kupit za iznos kako si napisa do 10 tisuća zato jer ga ovi nesritnik prodaje za toliko jer zna da mu niko neće dat 15 koliko je un utuka u njega, naravno ti svog možeš "sredit" za sebe za 4000, (sam si reka da ti nisu bitne lajsne i ostale sitnice) ali to nije posal, to tvoje auto ako prizimi dvi zime na otvorenom, ili par puta ga uvati dobra kiša će ponovno tribat radit za 3-4 godine a da ti ne pričam da ćeš sa njim kad odlučiš se provozat nazvat ga "one way ticket" ili "this is the road to hell" vidia sam ja njih u procesu obnove na desetke tako da znam po slici pripoznat di je auto bilo, koja mu je bila namjena i kako je sačuvano.
Ajmo dalje, svi koji su uzimali nekakvu "količinu" dijelova u WN, Cashela, Stollea i drugih dilera znaju da nisu te cijene koje su na internetu, one su osjetno manje.
Na takva "groblja" ka šta je tvoj, čovik ne može iz jedne ture odredit i kupit šta mu triba zato ljudi-prijatelji ka šta su Karlo, Neno i ostali skupno obilaze sajmove oldtimera di kupuji i rezerviraju dijelove, isto tako se par puta godišnje najavi skupna kupovina u ovih Njemačkih dilera koji robu dostave našem čoviku s kombijem u Njemačku, koji to kroz par dana doveze u Zagreb.
E upravo ove stvari su bitne kod "restauracije", znat pravu informaciju, čovika i u datom momentu imat pare, jer ove stvari, sitnice odnesu najviše vrimena i novaca, limarija je kurac, ono šta je puno propalo zaminiš sa novim jer nije to Duesenberg pa da trebaš Michelangela u limu da izradi dio koji ne postoji.
To šta ti pamtiš koliko litara desola, žaruljica i ostalih stvari si do sad potrošia, to je pajdo moj kap u moru šta te čeka, a viruj mi i ovo, znam nekolicinu koja je popisivala "dosadašnji trošak investicije" i ni jedan nije napravia i zadrža auto!!!
Imaš tu u Pazinu Darka, u Umagu Bernia svi su oni tu na forumu, uzmi brojeve dogovori sastanke, vidi šta ljudi imaju a da im ne triba i da bi prodali, za sve ostalo tu je master card, ako nemaš ni nju a možeš dobro i dugo guzit uvati se Vinke Cetinski, a moš i Matea ako ti je baš taj tvoj 1602 napet!
evo vidi da je urodilo plodom.
sada ti karlo pero đuro matt i riff i ostali znaju da bi i ja mogao sta uzeti pa kad budu isli mogu i meni nesto uzet je imam pare za takve super situacije.
a za ostale stavke se ne brini. sta fali zici u guzici. let 3 to voli.
Vidim ja da ti si ti SELJAK, kad sam ti napisa da bi ja na tvome mistu ovo auto proda i kupia "novo" nisam mislia na novo auto nego na nekog 1602, 1802, 2002 koji je kompletan, pali, vozi, registriran, kad sidneš na sic da te ne ubode žica u guzicu, ajmo reć "restauriran" i di je potrebno ulagat jedino u benzin.
Takvo auto se može kupit za iznos kako si napisa do 10 tisuća zato jer ga ovi nesritnik prodaje za toliko jer zna da mu niko neće dat 15 koliko je un utuka u njega, naravno ti svog možeš "sredit" za sebe za 4000, (sam si reka da ti nisu bitne lajsne i ostale sitnice) ali to nije posal, to tvoje auto ako prizimi dvi zime na otvorenom, ili par puta ga uvati dobra kiša će ponovno tribat radit za 3-4 godine a da ti ne pričam da ćeš sa njim kad odlučiš se provozat nazvat ga "one way ticket" ili "this is the road to hell" vidia sam ja njih u procesu obnove na desetke tako da znam po slici pripoznat di je auto bilo, koja mu je bila namjena i kako je sačuvano.
Ajmo dalje, svi koji su uzimali nekakvu "količinu" dijelova u WN, Cashela, Stollea i drugih dilera znaju da nisu te cijene koje su na internetu, one su osjetno manje.
Na takva "groblja" ka šta je tvoj, čovik ne može iz jedne ture odredit i kupit šta mu triba zato ljudi-prijatelji ka šta su Karlo, Neno i ostali skupno obilaze sajmove oldtimera di kupuji i rezerviraju dijelove, isto tako se par puta godišnje najavi skupna kupovina u ovih Njemačkih dilera koji robu dostave našem čoviku s kombijem u Njemačku, koji to kroz par dana doveze u Zagreb.
E upravo ove stvari su bitne kod "restauracije", znat pravu informaciju, čovika i u datom momentu imat pare, jer ove stvari, sitnice odnesu najviše vrimena i novaca, limarija je kurac, ono šta je puno propalo zaminiš sa novim jer nije to Duesenberg pa da trebaš Michelangela u limu da izradi dio koji ne postoji.
To šta ti pamtiš koliko litara desola, žaruljica i ostalih stvari si do sad potrošia, to je pajdo moj kap u moru šta te čeka, a viruj mi i ovo, znam nekolicinu koja je popisivala "dosadašnji trošak investicije" i ni jedan nije napravia i zadrža auto!!!
Imaš tu u Pazinu Darka, u Umagu Bernia svi su oni tu na forumu, uzmi brojeve dogovori sastanke, vidi šta ljudi imaju a da im ne triba i da bi prodali, za sve ostalo tu je master card, ako nemaš ni nju a možeš dobro i dugo guzit uvati se Vinke Cetinski, a moš i Matea ako ti je baš taj tvoj 1602 napet!
ovako kao prvo nemožeš nekog vrjeđat nazivat seljakom,svaki puta kada netko pretstavlja auto stariji ti počinješ pametovat, kvariš ljudima veselje, nalakše je kupit sređen auto, upuštat se u restaraciju je druga stvar ako čovjek želi slagat auto svake 3 god neka slaže,
moraš malo smirit EMOCIJE poradit na ponašanju i uredno popunit profil ako su pravila za sve onda to važi i za tebe.
kolega nemoj ništa zamjerit ali činjenica je takva.
Alex von Falkenhausen
31-12-2011, 19:14
Dežurni odvjetniče Danco, iako si mlad do sad si mora naučit čitat s razumijevanjem, Sanjin je sam napisa u svo prijašnjem postu da bi želia da ga se nazove seljakom šta sam ja i napravia u sljedećem mom postu, šta se tiće mog "pametovanja" ja pišem o onomu šta sam proša i šta znam a sad ako to nekoga rastuži bolje i to nego da financijski i živčano skrahira zbog toga šta je ima podršku od nekakvih babunjerosa koji nikad nisu napunili pun rezervar goriva u svoje auto a kamoli "restaurirali" nešto.
Da u pravi si kad kažeš da je najlakše kupit sređen auto, jer za auto sredit treba imat alat, prostor, iskustvo i novaca a to ovde nema 90% članova iako će ti isti sa guštom se uvatit u rasprave o isplativosti kupnje i održavanja M agregata, gewindea, Ohlins amortizera koji se šteluju iz kabine i ostalih stvari na koje masiraju miška u kasnim noćnim satima dok bulje u ekran od kompjutera.
Isto tako ti moram priznat da si pogodia da sam emotivan i jako nervozan, ali mislim da nisam do sad nikog uvridia osim šta sam se par puta sprda sa kolegama koji su to isto činili sa mnom, ne vidim to neki problem jer da sam napravia nešto šta se ne smije vjerojatno bi me nadležni upozorili/kaznili.
Profil je po meni a valjda i po nadležnima ispravan jer kao šta vidiš pišem bez problema.
I za kraj činjenica je da si se ti malo zaletia, ja ti ništa ne zamjeram a oćeš li ti meni, jebe mi se!!!
nikom ja ništa ne zamjeram, moje rječu su bile usmjere na nešto ciljano ali vidim da ti uživaš u "raspravi" tako da badava trošit rječi.
evo par slikica . po ljetu sam se igrao i skidao sve sto sam mogao. Nisam stalno slikao. steta.
sad mi auto nije doma ali imam druge slike
zanimljivo dvije slike nece da mi ulovi
jos malo ali ovaj put friskih. a od limara posao cu se zaletit poslikat. gotov je ali ipak. da se sjetim di je prckao.
jos malo sta tamo nije stalo
zanimljivo je kako je covjek uzeo spricu i zutu boju i cijli auto ofarbao skupa sa kromom.
e i onda je izolirao zutu boju auta i uzeo crnu i ofarbao sve crom dijelove iz zute u crno. super.
sad sam stao s onim branikom zutim .stoji tako dole u garazi od cetvrtka. u ponedeljak cu se uloviti toga.
bas kad sam to skidao me nazva jedan frend i govorim mu kako skidam boju sa kroma. a on govori da je i on to radio sa forda capria staroga. da je tip sve crom dijelove ofarbao u rozu a auto crn od tpa starijih godina. i govori da se je boja drzala ko blesava. uzas.
ocito su se ljudi iz tog doba izdovoljili tog sjaja. pa im je draza plastika. ili crna boja.
bitno je da se radi po slikama ne izgleda nešto jako trul da bi bile velike rupe u podu i tako to vam je najbolje bilo da ta kritična mjesta sjeskarite ako probijete lim zamjenite ga dobro zaštitite i to drži,teško da češ s fleksom uč u krtična mjesta
da naprimjer ove mulde je iza je otvorio dovoljno da moze uvidit unutra sta se desava. povario i ofarbao. pa ih je zatvorio.
Covjek se je cudio kako je zdrav auto. da je pola toga samo neka bevezna povrsinska ruzina koju je doslovce ocetkao dole. koleone imaju na jednom mjestu rupu a kada ih je otvorio i maknuo hrđu okolo je bila orhinal boja zdrava.
Ovaj auto je bio dugo garaziran a onda je stajao na buri i suncu, tako da je bio suh. ali zato su gume prosle i plastike. i tabla je puknuta na 100 mjesta. ali limariaj je ostala zdrava. :)
podovi su totalno zdravi.
samo limar mi je rako a je hrda ko bol da se uvjek moze vratiti. jer da uvjek negdje drugdje moze izbiti. jedno makne a drugi put dojde na totalno drugom mjestu.
slicno je i pitur rekao. da takav auto je nezahvalan jer da nije nego za ici se voziti pos ljepom vremenu. isto je rako da je hrđa ko rak.
obadva rade te poslove dosta dugo. valda znaju sta govore.
ja se nadam garazom i ne voznjom zimskim danima da se da produziti vijek.
Ima ko slicna iskustva? kada ga je ofarbao nakon koliko godina je izasla hrađa i dali je pazio na auto?
Meni gazda ima Mantu isto ju je farbao u 90 tima. nezna sad tocno kada ali ima 15 godina. i auto je stalno vani. sada stoji jedno 5 godina vani. uglavnom otpao mu je lak sa krova. metalik je boja. a kolone su mu isto dobile ruzinu. Ali sam je rekao da ga sad ima scime i napraviti a da onda je to bilo nemoguce. tako da mu je to ok da ce ga ionako onovo radit. samo nema vremena.
Alex von Falkenhausen
01-01-2012, 16:15
Ako se ne varam kad si kupia auto i stavia njegove slike on je bia cili zamagljen od vode koja se taložila u njemu to potvrđuje i činjenica da je naprid u solidnom stanju dok je zada propa šta se vidi po muldama koje su i u unutrašnjosti probile.
Kažeš da ti je limar u tjedan dana napravia auto jer da nije bilo puno posla, e sad ako je on otvoria rupu di je bilo trulo da bi ubacia novi komad a u međuvremenu kroz tu istu rupu malo očetka, pinela temeljnom lipo te zajeba, di će svo to smeće i prašina izać, i normalno je da za par godina te čeka isti i još veći posal.
Ljudi ne žele prihvatit činjenicu da je jedno krpačina a drugo restauracija, zato ti limar i pitur pričaju pizdarije, zna se za svako auto koja su mu bolna mista i ako je auto napravljeno po zanatu, onda se možeš sa njim vozit narednih 20 godina bez straha i to ne po cesti nego plažama, a ako se zamaže vlasniku oči normalno da nećeš sa njim smit na kišu, ova auta nemaju pocinčanu karoseriju šta znači da ukoliko želiš spriječit propadanje moraš raspuntat, očistit do zdravog lima, zaštitit kako koje dijelove koje su izloženi različitim činbenicima, a to je temeljna, diht masa na spojeve varova, tekući vosak, body/bitumen.
Lajsne su pituravali kad bi se izgubia ili ispuca zaštitni sloj (nikal) na njima, i onda bi to bilo lakše zakeljat nekom bojom nego kupovat nove koje su uvik bile skupe.
Ona spužvasta smjesa oko pedala je dosta skupa a tvoja je pari mi se u dobrom stanju, oprezno je skini i dobro očisti lim odispod di se zna nakupit vode i propast lim, isto tako ako ti je zdravo crivo koje vodi od rezervara do motora a prolazi kroz kabinu s desne strane sačuvaj ga jer je od nekog jebenog materijala i dosta skupo.
vjerujem ti. ovo za zastitu lima. ali isoa sam na jeftijiju puno manje kvalitetnu izvedbu, opet radi onih silnih para. pa cemo mu ga opet uvalit neka krpa. :)
DA lajsne su neke super a vecina ih ima ostecenja. a sta mozes. im to koju godinu. mjenjat it ako sta uleti.
DA nisam davao neku vaznot ovoj psuzvi kod pedala. dobro da si mi opratio pozornos. hvala. skinuta je, negdje je sa ostalim djelovim iz unutrasnjosti.
da to crijevo sta govoris , od goriva , Čitao sam da je nezapaljivo i da zato kosta puno love.
samo ti lagano radi i slušaj ti ovoga Alexa ,ima on pravo da tu ode puno love i da je jednostavnije kupit gotov auto jel je teško više kupit auto da ne treba raditi limariju jel su jako rijetki to još jedino Karlo može naći ali onda obićno završe kod mene u garaži, još bi bilo bolje da 2002 jel to kasnije ima cijenu ,ljudi to ne kuže da nije imat isto 1502, 1602, 1802, 2002,2002TI , 2002 TII ili 2002 TURBO izvana je to isto nekome , ovih prvih ,drugih i trećih imaš jako puno ovi četvrtih dosta manje, TI u Hrvatskoj mislim da nema(orginal) .TII ima jedan i to poštovani kolega Alex von Falkenhausen i TURBO također samo jedan u RH i to njegov susjed Dražen.
Ovaj tvoj je poseban što je prva serija nadam se da ti broj šasije i broj motora daje istu godinu koja je i u papirima , zato ima i neke specifičnosti trodjelna armatura rijetka i skupa kao i zadnji i prednji branik ,maska prednja itd , to su najskuplje stvari koje su bitne jel se baš po tome taj model razlikuje od tzv. međulinije ,linije 73-75 ili 1502,
Osim W&N za nove dijelove , Stolle i Chassel isključivo za tuning i polovne serijske dijelove imam još dvojcu što drže samo polovne dijelove i jedan što drži novo i polovno i on ti dođe u Tulln sljedeće godine na sajam u 5mj i donese ti sve što narušiš. ili put Mannheima u 10 mj ili Essen u 4 mj.
Što se tiće gume za vrata vidim da to trebaš oko 225 eura L+D s dostavom u Njemačkoj, imam ti ja dosta dobre polovne ako te interesiraju ,
Sretno s radovima
da vin je ok. 2671458
V.I.N. 2671458
1600 BMW Model
Region Europe
Version (LHD) Left-hand
Transmission Mechanic
Body 114
Generation Pre 71
Year 1971
Production Jan-71 - Mar-71
Hm. ja se drzim one da nije bilo ovoga nebi bilo ni 2002. ovo je casni tata 2002 pa je ok. mislim da ova verzija prva je do obicnog 2002 po nekoj
http://www.bmw-02-club.de/cms/index.php/die-wagen/-bmw-1502-2002-turbo
stranici
svidja mi se zbog te kolicine kroma a nema plastike.
prednosti u odrzavanju od tii ili turbo
a i ako mi motor dosadi manje gubim. zamisli ti kad ljudi uniste tii ili ti ili turbo i rade neku kemiju s nekim drugim motorom. takvima bi savjetovao da kupe neki slabiji model a taj da prodaju nekome ko ce ga pustit orginalnog.
Svi bi mi htjeli imati m3 ali kada bi ga imali zanima me koliko dugo bi ga imali i vozili se.
Tako da sam skroman i cisto mi je super imati samo najobicniju kramu iz 71.
Ja sam obican i corsa 1,2 mi je super kao i taj- covjek treba biti s mao zadovoljan. a imas i manje brige. postanes rob auta.
zamisli biti vlasnik turba 25000 e cikra. pa je ga nebi upalio od straha- odmah u burzu i po normalan(dva ili tri) auto.
ili kupiti jos dva obicna kad vec imas 25000 za takve gluposti.
hvala za ponudu za gume . saljem pm.
da i ovo ako neko stvarno ide preko. pliz neka neko javi ako ima volje za zezanje s time. hvala.
Alex von Falkenhausen
02-01-2012, 12:32
Problem kod tih lajsna oko stakala je šta su one uvaćene sa zakovicama na stranice karoserije, između materijala je guma koja ima na sebi nekakve utore, kanale koji su zaduženi spriječavanje ulaska i odvod vode.
Bilo bi pametno da si te gumene dijelove pažljivo odvojia od lajsni prije nego si uvatia skidat staru boju sa Desolom koji je dosta agresivan, ukoliko je ta guma ispucala, ili okoštala do te mire da nema onaj svoj elasticitet nema svrhe to vračat na auto.
Šta se tiće motora i zamjena ako ti "dosadi" nemaš baš neke opcije a ni savjet ti nije baš neki, jer sa ovim originalnim "manjim" se ljudi doslovno gađaju dok pronać originalni blok od 2002 je već lutrija, razlog tome je šta svi traže taj blok, je zbog njegove konstrukcije koja mu dopušta za montiranje ozbiljnijih radilica za razliku od "manjih" blokova di je sve puno uže i bliže, sve 02-ke osim tii-a i turba su bili motori s karburatorom to se vidi i iz oznaka, ova dva su imali mehanički kugelfischer i identične motore s tim da je turbo ima dodanu turbinu.
Zamjena motora ili dorada postojećeg je osim šta traži doradu ili izmjenu drugih "sitnica" na autu financijski izdatak koji mogu pratit samo bogati ljudi ili oni koji su zanemarili sve drugo u životu osim tog auta, neko se boji leta aviona, neko bez dice ima dvi kuće na tri kata a hoda u probušenim cipelama, ali sve se svodi na to da ovaj život nije generalna proba pa ćeš drugi put drugačije!!
I za kraj, ti njima ne tribaš, već oni tebi zato kontaktiraj ljude na vrime za kupovinu dijelova i ostalog.
evo radi se u tajnosti.
PM-i lete