PDA

View Full Version : 1600-2 1970, sta da radim?

Cruo
06-11-2009, 23:50
Pozdrav ljudi.
Neznam dali kupiti ili ne kupiti tu staru kramu. Iace bila je na oldschool forumu prije dve godine jedna zuta sa slikom psa na zadnjem staklu i kukom.

Uglavnom vec je farban bio u bordo metalic pa je sada zuti a bio je sahara(bijela kava) u orginal.

Ima dosta toga orginal, fale rogovi na prednjem braniku , lajsnica kromirana od desnih vrata, cijela lajsna oko auta. ona na kolonama lajsna i nema ni onu lajsnu na krovu sto se spusta do haube. Zadnji brani je izrezan za kuku i ofarban u zuto. i sav drugi krom pofarban u crno tako da neznam sta s tim. unuta rupe na sicevima ,puknuta tabla i volan ima par crta.

Uglavno limariaja je ok i motor je ok. Farbanje mi nije problem platit ali me strah di cu naci sve te dijelve,
volio bi original look u original boji , znaci i felge mi fale sa ratkapama.

Cijena nije strasna 500 eu.

prednji zmigavac ima crtu i zadnji isto. zadnji jako izbljedeni.

Volio bi ga napraviti za sebe da izgleda originalno. nanje vise. a poslje bi vidio dali bi sta poboljsao(pogorsao)

Cruo
06-11-2009, 23:51
pa zasto nemogu sliku stavit?

e-28 fan
06-11-2009, 23:59
Prijtelju,ako imaš PARA i VREMENA sve se može,a sad koliko si spreman,to ovisi o tebi??:dontgetit:
Nadaj se naj boljem,ali oćekuj najgore:zivio:

Cruo
07-11-2009, 13:47
pa bas i je u tome problem. Nebi volio previse para potrositi.
Mislim da se ne isplati uloiti vise od 3 ,4 milje eura jer se da nabaviti kompletan za te pare.

Da is gume ok stakla su u totalno ispucana.

e-28 fan
07-11-2009, 20:07
Pa 3,4 milje eura i nije baš tako malo para.Gle to ti je od ćovjeka do ćovjeka,nema univerzalnog pravila.Ako je auto limarijski više od 60% zdrav,ako voliš šerafiti,ako imaš lovu za uložit,moj odgovor je DA

bmw007power
07-11-2009, 23:09
a ak nemas bjezi od njega kao vrag od tamjana:thumbsup:

TONAC
17-11-2009, 20:45
neznam kaj da ti kazem meni bi osobno bilo bomba vidit takav auto na cesti i moj stari je imao 1600 iz 60 i neke pa je auto bio bomboncic jedino limarija malo losija, ak u tome uzivas ja ti predlazem samo naprijed zivi svoj san, neg jel ima okrugla ili kockasta svijetla odostraga, moj je imao okrugla

Cruo
21-11-2009, 18:27
neznam kaj da ti kazem meni bi osobno bilo bomba vidit takav auto na cesti i moj stari je imao 1600 iz 60 i neke pa je auto bio bomboncic jedino limarija malo losija, ak u tome uzivas ja ti predlazem samo naprijed zivi svoj san, neg jel ima okrugla ili kockasta svijetla odostraga, moj je imao okrugla

evo zena ce mi ga kupiti za rodendan. ima okrugla svijetla. tek od 73 imaju kockasta.

Cruo
21-11-2009, 18:27
http://www.bmw-02-club.de/index2.html

Cruo
24-11-2009, 22:00
kupljeno.

Sasa
24-11-2009, 22:02
Slike ?

Cruo
24-11-2009, 22:35
evo ga ljudi. najveca krama koju sam vidio. ali nemogu ga vise gledat.

http://www.imagesforme.com/upload/f488f3eb.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/7fd0db28.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/267e683a.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/1017ef16.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/f8b2a13a.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/26de3963.jpg

koje su to felge iza?

night rider
24-11-2009, 22:58
izgledaju ko alpina,a prednje od fice.?

e-28 fan
25-11-2009, 00:44
Ajd neka!:thumbsup:

Manje više,auto je na hrpi:laugh:,sad provjeri komplet limariju

Cruo
25-11-2009, 19:45
nisu alpina ja mislim jer alpina ima ravne crte a ne skrivljene na dnu.. kaze gazda da su sa trojke. sad koje? 14 cola , dobio sam ih 4 i 2 orginal 13 coli zeljezne bez ratkapa.

Nista trazim limara i krecemo sa skidanjem ruzine. do kasno radim i mema previse vremena zato se ja nebi ni zezao sa limarijom , em nemam pojma.

Rino
25-11-2009, 19:49
nisu alpina ja mislim jer alpina ima ravne crte a ne skrivljene na dnu.. kaze gazda da su sa trojke. sad koje? 14 cola , dobio sam ih 4 i 2 orginal 13 coli zeljezne bez ratkapa.

Nista trazim limara i krecemo sa skidanjem ruzine. do kasno radim i mema previse vremena zato se ja nebi ni zezao sa limarijom , em nemam pojma.

ako trebas kakvu pomoc oko serafljenja slobodno se javi!:thumbsup:

Cruo
25-11-2009, 22:13
ako trebas kakvu pomoc oko serafljenja slobodno se javi!:thumbsup:

ehhe. stvarno hvala na ponudi , mozda mi stvarno i zatreba pomoc.

Prvo da se ne objesim, a dalje cu valjda prezivjet (bar dok nije u voznom stanju) ;)

Drago mi je da ima ljudi od pomoci.

Rino
25-11-2009, 23:05
ehhe. stvarno hvala na ponudi , mozda mi stvarno i zatreba pomoc.

Prvo da se ne objesim, a dalje cu valjda prezivjet (bar dok nije u voznom stanju) ;)

Drago mi je da ima ljudi od pomoci.

ma kakvo vjesanje ti pada na pamet...ja sam vec trebao 15 puta bit mrtav na kakva sam sranja znao naletit,samo volje,malo novaca i slobodnog vremena i nema sta se nemoze napravit

e-28 fan
25-11-2009, 23:25
Sad nema predaje,samo polako,detaljno i sigurno ćeš na kraju bit zadovoljan

dalibor
26-11-2009, 10:17
polako i kvalitetno,

Frankyboy
26-11-2009, 12:00
Samo hrabro i nek ih je što više:thumbsup:

alpina02
26-01-2010, 22:57
ako zapne zovi ima kod mene hrpa djelova:thumbsup:

Cruo
27-01-2010, 21:22
hvala ljepo. evo prehladno je da bi se ja pokrenu u garazu a i dosta sam zauzet, bebaca imam i radim do kasno pa nestignem. Znaci sam mene se ceka da ga pocmem rastavljat, nago ja tu limariju necu raditi ali neznam ni kome da vjerujem da ce napraviti dobro da mi ne izadje hrda za 2 godine.
Frfa me ovih recesijskih gluposti.

e-28 fan
27-01-2010, 22:32
toplo ti savjetujem da ne štediš nimalo na limariji,i pokušaj naći limara koji će to više raditi iz gušta nego zbog love,jedino tako možeš oćekivati prave rezultate

Alex von Falkenhausen
28-01-2010, 11:28
hvala ljepo. evo prehladno je da bi se ja pokrenu u garazu a i dosta sam zauzet, bebaca imam i radim do kasno pa nestignem. Znaci sam mene se ceka da ga pocmem rastavljat, nago ja tu limariju necu raditi ali neznam ni kome da vjerujem da ce napraviti dobro da mi ne izadje hrda za 2 godine.
Frfa me ovih recesijskih gluposti.

Sve zavisi kako si ti zamislia, odlučia, i u mogučnosti potrošit u nazovimo to restauraciju.
Puno njih se napali gledajuči na internetu razno razne projekte kako to drugi rade i vide svoje auto i sebe u sličnoj režiji ali kad krenu vrlo brzo dođu do dvi osnovne stvari:
1. Ako se odlučiš auto kompletno ispjeskarit (ne mislim da daš auto nekoj budali koja će ga ubit sa sačmon) pokazat će se sve bolesti na limu koje se označe limar odriže i zavari novi komad, nema fušarenja i krpanja fleka na fleku koja propadne kako i sam kažeš za 3-4 godine.
Takvu "novu" karoseriju zaštitiš iznutra masom za varove, temeljnom bojom (ne minijem za brodove) i nakon toga sredstvom tipa tekuči vosak, bitumen (gumirano)...mislim danas imaš masu tih proizvoda koji su svi odlični i nema šanse da auto zarumeni da ga držiš i pod morem.
Kod ove opcije si napravia novo auto.

2. Ako ideš spašavat samo one stvari koje su vizualno u kurcu to ti je lutrija, jer nikad ne znaš di ispod na oko zdravog komada kuva, propada tako da u pravilu čeka te isti posal za koju godinu za koji ne možeš krivit limara, sebe već je to jednostavno tako.
Manje više svi koji imaju te stare rage dođu do ove prve opcije jer koliko god se on činia zdrav, čim takneš jedan dio otvori se posal na još 2-3 mista koji kida živce.
Problem se javi kod financija, ogromnog utrošenog vrimena šta tvog kojeg si potrošia na traženju i nabavci dijelova, šta meštrovog koji takve vlasnike počme forsirat da nose auto jer mu smeta i takva auta u pravilu zasite vlasnika koji ga se jedva čeka riješit pošto poto.

3. Mulde, pragovi, podovi, lim di je rezervno kolo, nosač oko rezervara, odvodi vode u gepeku ako su bili začepljeni, donji dio vrata, općenito mista di su mu čepovi za odvod vode to su stvari koje moraš dobro očistit, izbrusit do zdravog lima i ako je to zdravo onda si na konju, a ako ne moga bi u skorije vrime završit u crnoj kronici ka još jedna žrtva podivljale supruge.

e-28 fan
29-01-2010, 00:47
Sve zavisi kako si ti zamislia, odlučia, i u mogučnosti potrošit u nazovimo to restauraciju.
Puno njih se napali gledajuči na internetu razno razne projekte kako to drugi rade i vide svoje auto i sebe u sličnoj režiji ali kad krenu vrlo brzo dođu do dvi osnovne stvari:
1. Ako se odlučiš auto kompletno ispjeskarit (ne mislim da daš auto nekoj budali koja će ga ubit sa sačmon) pokazat će se sve bolesti na limu koje se označe limar odriže i zavari novi komad, nema fušarenja i krpanja fleka na fleku koja propadne kako i sam kažeš za 3-4 godine.
Takvu "novu" karoseriju zaštitiš iznutra masom za varove, temeljnom bojom (ne minijem za brodove) i nakon toga sredstvom tipa tekuči vosak, bitumen (gumirano)...mislim danas imaš masu tih proizvoda koji su svi odlični i nema šanse da auto zarumeni da ga držiš i pod morem.
Kod ove opcije si napravia novo auto.

2. Ako ideš spašavat samo one stvari koje su vizualno u kurcu to ti je lutrija, jer nikad ne znaš di ispod na oko zdravog komada kuva, propada tako da u pravilu čeka te isti posal za koju godinu za koji ne možeš krivit limara, sebe već je to jednostavno tako.
Manje više svi koji imaju te stare rage dođu do ove prve opcije jer koliko god se on činia zdrav, čim takneš jedan dio otvori se posal na još 2-3 mista koji kida živce.
Problem se javi kod financija, ogromnog utrošenog vrimena šta tvog kojeg si potrošia na traženju i nabavci dijelova, šta meštrovog koji takve vlasnike počme forsirat da nose auto jer mu smeta i takva auta u pravilu zasite vlasnika koji ga se jedva čeka riješit pošto poto.

3. Mulde, pragovi, podovi, lim di je rezervno kolo, nosač oko rezervara, odvodi vode u gepeku ako su bili začepljeni, donji dio vrata, općenito mista di su mu čepovi za odvod vode to su stvari koje moraš dobro očistit, izbrusit do zdravog lima i ako je to zdravo onda si na konju, a ako ne moga bi u skorije vrime završit u crnoj kronici ka još jedna žrtva podivljale supruge.

Apsolutni potpis:thumbsup::notworthy:

Anduril
31-01-2010, 16:09
Peskiranje karoserije je velika macka u dzaku. Tacno je da otklanja svu koroziju, ali takodje i skida fabricku zastitu na zdravom limu. Ako se ispeskirana karoserija dobro ne zastiti, a to je u privatnoj reziji jako tesko i skupo izvesti, auto ce protruleti gore no da je izvucen iz Dunava. Znam ljude koji su se sa peskiranjem dosta opekli.

Moja preporuka je da limar lepo obrusi sva sumnjiva mesta ali nikako celu skoljku. U principu kod dvojke se znaju rak rane i nije ih tesko uociti. Takodje, bolje je sacuvati sto vise starog lima, jer cak i ako je povrsinski malo korodirao kvalitetniji je i deblji od ovog novog.

Cruo
31-01-2010, 18:25
nemislim ga za sada pjeskariti jer stvarno auto nije hrdav. ali stvarno nije. je na nekim mjestima(vanjski blatobrani) ali podovi nigdje ni mulde. jedna zadnje mulda ima crtu na varu hrdje a druga nista. nabijo ja sarfcirom zha svaki slucaj.
Ja bi ga volio pjeskarit jer mislim daje to nemoguce da bude napravljeno kako treba. pa bolje ne.

Mislim za sada napraviti restauraciju, Izvana bi bio original i zena me nagovara na naranđastu, ja bi radije bijeli. eto to je to.
Auto bi bio za mene pa bi si ja s vremeneom kada napravim limariju vidio sta bi s motorom i getribom i ovjesom i kocnicama. ali to cu lako to bi bio kasnije lagani tunning za foru.

Uglavnom ta limarija me ipak najvise zivcira jer slab vjerujem ljudima. i bio sam opecen puno puta. I dok sam nisam uzeo kljuceve u ruke nije bilo kako treba. (govorim o limarima koji su mi popravljali auto poslje sudara u kojima ja nisam bio kriv i sve je polica placala)
Nemogu vjerovat kakvi fusera ima. i gadova. bas mi je dargo da je ovaj jedan zatvorio odavno.

Prvo treba to rastaviti. nisam jos ni poceo . svjetla su dole i to je sve. necu nista kupovati ni nabavljati dok ne vidim tu limariju savrsenu za nastavak radova. imate preporuke kakve ko je dobar u toj zastiti lima na duze vrijeme. A ovo gumiranje bi volio imati jer je dobra stvar. samo cuo sam da s vremenom i ta guma ideu plastiku i dolaze pukotine i opet hrdja,sad samo u kojem vremenu?

bla bla- mogu ja pricati a auto stoji dole. stvarno sramota.

da da zaboravio sam pitat. ima ko limara da radi kako treba ,ko sebi. a ne za lovu samo. ono da i voli napraviti kako treba. cim blize rijeci ili kraljevici

Rino
31-01-2010, 18:36
U Jadranovu ima covjek Miro Jadro,ima svoju lakirnicu,covjek radi vrlo pedantno i kvalitetno u to sam se osobno uvjerio jer sam gro vremena provodio kod njega
u radioni,ja vjerujem da bi ti on to sredio bez kiksa i da bi naravno bio zadovoljan
za broj se javi na PM

Alex von Falkenhausen
01-02-2010, 09:40
nemislim ga za sada pjeskariti jer stvarno auto nije hrdav. ali stvarno nije. je na nekim mjestima(vanjski blatobrani) ali podovi nigdje ni mulde. jedna zadnje mulda ima crtu na varu hrdje a druga nista. nabijo ja sarfcirom zha svaki slucaj.
Ja bi ga volio pjeskarit jer mislim daje to nemoguce da bude napravljeno kako treba. pa bolje ne.

Mislim za sada napraviti restauraciju, Izvana bi bio original i zena me nagovara na naranđastu, ja bi radije bijeli. eto to je to.
Auto bi bio za mene pa bi si ja s vremeneom kada napravim limariju vidio sta bi s motorom i getribom i ovjesom i kocnicama. ali to cu lako to bi bio kasnije lagani tunning za foru.

Uglavnom ta limarija me ipak najvise zivcira jer slab vjerujem ljudima. i bio sam opecen puno puta. I dok sam nisam uzeo kljuceve u ruke nije bilo kako treba. (govorim o limarima koji su mi popravljali auto poslje sudara u kojima ja nisam bio kriv i sve je polica placala)
Nemogu vjerovat kakvi fusera ima. i gadova. bas mi je dargo da je ovaj jedan zatvorio odavno.

Prvo treba to rastaviti. nisam jos ni poceo . svjetla su dole i to je sve. necu nista kupovati ni nabavljati dok ne vidim tu limariju savrsenu za nastavak radova. imate preporuke kakve ko je dobar u toj zastiti lima na duze vrijeme. A ovo gumiranje bi volio imati jer je dobra stvar. samo cuo sam da s vremenom i ta guma ideu plastiku i dolaze pukotine i opet hrdja,sad samo u kojem vremenu?

bla bla- mogu ja pricati a auto stoji dole. stvarno sramota.

da da zaboravio sam pitat. ima ko limara da radi kako treba ,ko sebi. a ne za lovu samo. ono da i voli napraviti kako treba. cim blize rijeci ili kraljevici

Ako se odlučiš na originalnu BMW colorado boju javi se, s obzirom da su sve boje na bazi nitra zaminile ove nove vodene boje, i gotovo nemoguće je kupit stare jedan moj prijatelj je kupia sebi zalihu boje.
Taj koji ti je reka da gumizirana površina vrimenom puca i pretvara se u plastiku priča gluposti i ne razumi o čemu se radi, naime tvoje auto koje ima 40 godina je odozdo zaštičeno takvim sredstvom pa pokušaj to skinit sa špatulom ili kacavidom kad je "plasika".

Cruo
01-02-2010, 18:10
da istina dole je tako tvrdo da je to za popizdit. Vidis nisam isao za tim i to mi je zao skidat jer mi se cini prekvalitetno i ako skinem da cu zajebat.

Ovako dobio sam preporuku za jednoga na drenovi pa cu vidjet kad cu i sta cu. hvala ljepo. A mogao bi i toga zvrcnut u jadranovu.

dejanR
02-02-2010, 08:03
Peskiranje karoserije je velika macka u dzaku. Tacno je da otklanja svu koroziju, ali takodje i skida fabricku zastitu na zdravom limu. Ako se ispeskirana karoserija dobro ne zastiti, a to je u privatnoj reziji jako tesko i skupo izvesti, auto ce protruleti gore no da je izvucen iz Dunava. Znam ljude koji su se sa peskiranjem dosta opekli.

Moja preporuka je da limar lepo obrusi sva sumnjiva mesta ali nikako celu skoljku. U principu kod dvojke se znaju rak rane i nije ih tesko uociti. Takodje, bolje je sacuvati sto vise starog lima, jer cak i ako je povrsinski malo korodirao kvalitetniji je i deblji od ovog novog.

Ja sam svoju integralku pjeskario i sada nakon 3 godine ni traga hrđi. Bitno je nakon pjeskarenja kvalitetno odraditi zaštitu.

Alex von Falkenhausen
02-02-2010, 09:20
Sve šta valja to i košta, pa tako i kompletna restauracija.
Kako sam već napisa ljudi se zalete jer misle da to nije neka velika filizofija i trošak, ali treba izvagat da li radiš auto koje ti nešto znači i za cili život ili ti je to prolazni hir pa bi malo to ušminka voza da te ljudi zaustavljaju, mašu ti a onda za par godina proda i kupia maxi skuter jer je to bolja solucija za po gradu.
Puno njih misli kako im prijatelj koji ima građevinsku firmu ima kompresor pa je dosta 2 vriče kvarcnog pijeska (nema veze koji granulat), pištolj iz Peveca, temeljnu boju i pinel koja mu je ostala od prošle godine kad je piturava brod i udri.
Pjeskarenje i kvalitetna zaštita posli, kao i materijali koji se koriste za to unapređuju i minjaju se iz dana u dan su i to su "tajne" zanata ka i kod svakog drugog.
Vidia sam par auta koja su doslovno limarijski uništena nakon takvih obrada "stručnjaka" koji za svoj rad uzimaju simbolične cifre.
Po velikim marinama di su usidrene jahte od par milljona eura di ne možeš uć u cipelama a kamoli dat takav brod da neka budala uništi pjeskarenjem imaju moderne aparate za takozvani soda blast.

-Jelko-
02-02-2010, 09:57
kad (i ako) uđemo u eu,cifre za kvalitetno restaurirane i očuvane primjerke može samo ići gore tako da kasnije možda možeš prodat i bez gubitaka,stanje se nemože procijeniti sa slika ali i veće krame su se pretvarale u nove :thumbsup:

Alex von Falkenhausen
02-02-2010, 18:44
Općenito su cijene pale zbog cijelokupne situacije u svitu, ali interesantno je da u zadnjih 2-3 godine je tržište oldtimera u padu.
Cijene auta, motora i ostalog koji su napravljeni u malim količinama drže cijene dok velikoserijske stvari bilježe pad cijena bez obzira na stanje.
Ne znam šta tebi znači "kvalitetna" restauracija ali budi uvjeren ko god je odlučia ulupat lovu a izvuć isto ili čak i više u nekakvo auto koje nije napravljeno u malim serijama taj je glupo investira pa bia on u Hrvatskoj ili bilo di u svitu.

Cruo
02-02-2010, 21:23
da tesko da tu ima neka zarada. Neki ljudi bubaju cijene za poluditi . ja iskreno nebi dao par milja evra za takav auto ali ipak bi ulozio toliko u njega jer ga zelim za sebe. Ja imam auto za svaki dan i ne mislim ga prodat. Ubiti mislim jer mislim si kupiti auto za obitelj. nesto veliko. A ovo mije ljubimac. Ja sam nazalost odgojen da je motor smrt a tako sm ga htjeo i sada sam se naucio da ga nemam. Onda neko ima barku neko ov neko ono. Mislim da si mogu priustiuti jedan oldtimer jer mi je to neka fora. Imati nesto tako sta se ne vidi na cestama svaki dan. Ima i druge stvari koje su mi fora na bas tom autu,( BMW , zadnji pogon, vrata bez okvira , bla bla. ) Uglavnom radim auto za sebe.
Htjeo sam kupiti vec napravljenoga ili nekog u boljem stanju. uglavnom primjetio sam da su ludacke cijene za nesto sto je mozda dobro. a s druge strane ja zelim gore staviti sve novo a to neki od tih u prodaji nemaju nego ih je isto vrijeme pocelo nagrizati opet bi imao ulaganja ako zelim super nov stari auto. Zato zelim od ovoga krenuti jer ionako moram sve mjenjati a u startu sam ga malo platio.
A stvarno kakve aute su ljudi popravili onda ja nevidim zasto ja nebi ovaj. Da inace ova serije strasno pati od hrdje. neizbjezno je uloziti lovu u limariju, ali mogao sam uzeti mantu koja isto godiste nema toliko hrdje. ali ipak mi je ovaj drazi.
za eu me nije briga jedino me zanima sta ce biti ako slucajno se uradi kakva preinaka na motoru ili sa motorom i kako ce to proci registaciju.,

Alex von Falkenhausen
03-02-2010, 09:22
Bez ikakvog problema, jer u svim modelima je motor isti gabaritno i po broju cilindara, razlika je bila samo u konjaži i kubikaži.
Pa čak i ova komisija za utvrđivanje autentičnosti oldtimera koja je krenila s radom od ove godine gleda na to da može bit bilo koji motor iz tog doba koji se ugrađiva u takve karoserije.

Cruo
07-02-2010, 10:15
e ljudi zena bi inka boju ne orange. to je ona malo jace naranđasta. Sta vi mislite. Inace orginal je Sahara ali me je strag da nije bas neka fora. dali ko preporuca koju boju ili ima savjet koju da ne stavim. thx. tako da malo razmislim.
Naprimjer strah me je te inke jer onda koda je auto preupadljiv i preocito je da je ofarban i onda koda se vidi da je bolja neka cudana. vidio sam jedan ofarbani crveni i nije mi se bas svidio. pre jaka bolja je bila i koda se vidi sve na njoj. neznam kako da opisem to. Ono kada gledas u crnu neku boju onda vidis ko male valove , e a na crvenoj su se ful isticali. ono jako lomi svjetlo. Grubo.
DA odsjaj refleksije je grub.
Ono mislim da je bolja kvaliteta boje ako je odraz u njoj slicniji dorazu u ogledalu a kada je slabije kvalitete vise ima valova. ono uvjek skuzim na autu da je nseto bilo naknadno farbano.
A samo jednoam sam sreo tipa koji farba(pehlin) i nisma mogao naci te neparavilnosti u popravljanom dijelu. inace covjek popravlja nove aute(ko bi rekao da se i neprodani auti popravljaju).

Rino
07-02-2010, 11:17
moj glas je za original prvenstveno
ali ako ces otic u odstupanja od originala,npr. malo ga spustit,neke felge i sl.,onda moj glas za narancasto crnu kombinaciju ili komplet crnu :thumbsup:

bmw007power
07-02-2010, 12:27
Bolje saharu ostavit:bye2:

Anduril
07-02-2010, 12:31
e ljudi zena bi inka boju ne orange. to je ona malo jace naranđasta. Sta vi mislite. Inace orginal je Sahara ali me je strag da nije bas neka fora. dali ko preporuca koju boju ili ima savjet koju da ne stavim. thx. tako da malo razmislim.
Naprimjer strah me je te inke jer onda koda je auto preupadljiv i preocito je da je ofarban i onda koda se vidi da je bolja neka cudana. vidio sam jedan ofarbani crveni i nije mi se bas svidio. pre jaka bolja je bila i koda se vidi sve na njoj. neznam kako da opisem to. Ono kada gledas u crnu neku boju onda vidis ko male valove , e a na crvenoj su se ful isticali. ono jako lomi svjetlo. Grubo.
DA odsjaj refleksije je grub.
Ono mislim da je bolja kvaliteta boje ako je odraz u njoj slicniji dorazu u ogledalu a kada je slabije kvalitete vise ima valova. ono uvjek skuzim na autu da je nseto bilo naknadno farbano.
A samo jednoam sam sreo tipa koji farba(pehlin) i nisma mogao naci te neparavilnosti u popravljanom dijelu. inace covjek popravlja nove aute(ko bi rekao da se i neprodani auti popravljaju).

Narandzasta boja je po meni jedna od najboljih na 2002. Medjutim, ako vec imas izbor, odaberi originalnu boju. To ce sacuvati autenticnost auta i podici cenu ako ga jednog dana budes prodavao. Ako je Sahara bila neka tako i ostane ;)

Keko
07-02-2010, 17:53
Jel zna netko za firmu koja se bavi pjeskarenjem sodom u Zagrebu ili HR?

Cruo
07-02-2010, 18:34
ma sljivi cijenu. Vise je za mene. I ja bi volio original ali isto tako mislim da bi bilo fora kad vec farbam da stavim neku fora boju. a inace auto bi trebao maksimalno originalno izgledat. ne izvlacenje blatorbarana, spustanje, i neke promjene vizualne.

Josip_E30
07-06-2010, 15:28
Evo da i ja kazem nesto, zamisao sama po sebi mi je odlicna (jedino sto bi ja 2002), za boju daytona violet sa vise pearl zrnaca (metalic zrnaca), nikada jos nisam vidio takav 02 a kolega calamari bi ti ga mogao napravit u photoshopu..

Evo link da vidis tu boju http://img222.imageshack.us/i/morochoestorilbluegq6.jpg/
Sretno sa radovima !!!

valsen
07-06-2010, 16:25
Kako napreduje restauracija mališana? Ima što novoga?

Suki
08-06-2010, 13:16
ma rokni ga unutra,nabijem ja raritet ako sam najsporiji.......

JOKE/ST
08-06-2010, 15:45
Kolega,registriraj se na www.bmwautoklub.hr.
Član na tom forumu pod nickom Kolekcija ima isto takvo komplet uređeno auto,pa pitaj njega sve šta te zanima vezano za sređivanje tog auta,jer je i on svog kompletno preuredia. Vjerujem da če ti drage volje pomoč.
Pozdrav.

Cruo
05-09-2010, 14:52
Kako napreduje restauracija mališana? Ima što novoga?

a evo nema se bas vremena(citaj love) ali pomalo sam nesto rastavio. ide to pre brzo. U sat vremena pola auta se da pedantno rastaviti. tako da ge ne rastavljm vise jer cu garazu zatrpat. Cekam da malo kriza projde da mi ne pofali love jer znam da kad krenem da ce me kostati.

Beny
05-09-2010, 19:13
Otpelji auto kod covjeka na matulje iznad benzinske od europetrola na onom zavoju :thumbsup: mislim da se zove bruno,on restaurira limariju i farba te stare aute:thumbsup: on je radio onu e24M6 sto stoji kod guvernerove,malo je skuplji ali voli to radit i napravi bezprijekorno,ne drenovi nema dobrog limara ni pitura :thumbsup:
Btw to si uzeo onaj zuti iz Šmrike? To je vlasnik bio sofer iz autotroleja,i ja sam gledao taj auto i mislio sam ga uzet:thumbsup:
Sretno s radovima:zivio:

max
05-09-2010, 19:51
a evo nema se bas vremena(citaj love) ali pomalo sam nesto rastavio. ide to pre brzo. U sat vremena pola auta se da pedantno rastaviti. tako da ge ne rastavljm vise jer cu garazu zatrpat. Cekam da malo kriza projde da mi ne pofali love jer znam da kad krenem da ce me kostati.

koliko god misliš da će te koštat stavi to puta 2

Cruo
05-09-2010, 20:57
Otpelji auto kod covjeka na matulje iznad benzinske od europetrola na onom zavoju :thumbsup: mislim da se zove bruno,on restaurira limariju i farba te stare aute:thumbsup: on je radio onu e24M6 sto stoji kod guvernerove,malo je skuplji ali voli to radit i napravi bezprijekorno,ne drenovi nema dobrog limara ni pitura :thumbsup:
Btw to si uzeo onaj zuti iz Šmrike? To je vlasnik bio sofer iz autotroleja,i ja sam gledao taj auto i mislio sam ga uzet:thumbsup:
Sretno s radovima:zivio:

Da to je taj od vozaca busa. A zivim iznad njega. a doselio sam se prije nesto vise od godine dana i svaki dan sam gledao u taj auto i nisam vise mogao izdrzati. nagovorio zenu da mi ga kupi za rođendan.
hvala ti a savjetu jer mi to i treba. Nisam iskusan u svemu tome ali se trudim i ne zurim. Da ti pravo kazem ako je dobro napravljena limarija i ta boja onda mi nece biti krivo ni platit vise love.

DA vidio sam onu 6 icu. pa to je strava. stvarno wow. pravi auto.

Jos jednom hvala.

Beny
05-09-2010, 23:24
Da to je taj od vozaca busa. A zivim iznad njega. a doselio sam se prije nesto vise od godine dana i svaki dan sam gledao u taj auto i nisam vise mogao izdrzati. nagovorio zenu da mi ga kupi za rođendan.
hvala ti a savjetu jer mi to i treba. Nisam iskusan u svemu tome ali se trudim i ne zurim. Da ti pravo kazem ako je dobro napravljena limarija i ta boja onda mi nece biti krivo ni platit vise love.

DA vidio sam onu 6 icu. pa to je strava. stvarno wow. pravi auto.

Jos jednom hvala.

Odi kod covjeka na matulje najaci je u drzavi,frendu je za komplet uredit kocku i farbati iz vana i iz nutra trazio 2000eura:thumbsup: Mogu ti nabaviti broj i covjek ce ti doc doma pogledat auto da ga ne moras slepat:thumbsup: