View Full Version : P: BMW 730i e38
krapinek
19-12-2009, 13:00
Proizvođać: BMW
Model:730ia, v8
Snaga motora: 218ks
Pogonsko gorivo: benzin/plin
Godina proizvodnje: 1995
Registriran do: 05.01.2010.
Oprema: klima, koža, šiber, grijanje sjedala, 4x el. pod itd.
Cijena:3900 Eura
Kontakt: 098/ 1667-663
Napomena: auto ne pali, neznam što mu je ( kupio sam drugi auto, pa sad nemam love za popravak ovog:ajeto:) , u njega je uloženo jako puno novaca...limarija i unutrašnjost odlićna.
Gledam taj auto u oglasnku već jedno vrijeme. Plin je atestiran? MPI ili flanđa? Koliko auto uopće ima kilometara i u kakvom je stanju getriba?
Gledam taj auto u oglasnku već jedno vrijeme. Plin je atestiran? MPI ili flanđa? Koliko auto uopće ima kilometara i u kakvom je stanju getriba?
To bi trebao biti ovaj auto
http://www.ak-bmwcroatia.com/forum/showthread.php?t=3200
Da, to sam vidio, samo se tamo ne spominje plin, pa me interesira taj dio priče.
krapinek
19-12-2009, 20:40
Da. To je taj auto, ali je na taj auto uloženo 5000 eura u zadnjih godinu dana, bilo je problema s elektronikom getribe, al su riješeni. Motor je odlićan,a nije loš kako se tu pisalo, otišla je membrana za ulje na usisnoj grani pa se činilo kao da ne rade svi cilindri. Dobivao je falš zrak tj. vukao je zrak na šipki za mjerenje ulja ( zbog te membrane ). Pošto je vukao zrak vukao je i ulje jer to sve ide preko kartera pa je to uzrokovalo vrlo veliku potrošnju ulja i normalno, plavi dim iz auspuha kad se grana napunila uljem pa ga povukla u cilindre. Na autu su nove kočnice, svi filtri, pumpa goriva, zadnji ovjes, komplet predihtana usisna grana. Ima 330 tkm, ugrađen je novi MPI plin s papirima, al nema atesta jer sam ga mislio napravit prije registracije. Ja mislim da ima dobru cijenu s obzirom na stanje onda i sada kad ima ugrađen plin i kožnu unutrašnjost ( kupio sam originalna sjedala sa grijačima koja su kao nova ). Cijena se da korigirati, al pošto je u startu 2000 eura jeftiniji od svih u oglasniku ne mislim ga puno spuštat.:thumbsup:
Auto vergla pa ne pali, uopće ne reagira, koji su simptomi? Za atestirati plin moraš imati registrirani auto, to znaš? Unutrašnjost je jako lijepa. Klima je ručna?
krapinek
20-12-2009, 14:00
Nekad i upali, al rijetko. Kad upali ne rade svi cilindri, al ne uvijek, nekad i rade. Kad neće upaliti samo vergla na prazno tj. ne daje znakove da će upalit, ak me kužite. U Oroslavlju na BMW-ovom servisu neznaju što mu je, a u Baumgartner ili u Tomić da ga vozim mi se ne isplati. Auto treba vozit nekome ko ih pozna u "dušu" jer se svi obični mehaničari bar tu kod mene u Krapini boje i pogledat auto, a kamoli nešto popravljat po njemu. Znam da mora bit registriran, zato sam i napisao prije registracije jer je registriran do 05.01.2010. Klima je ručna, al se daju regulirat stupnjevi.
ivan320i
20-12-2009, 17:55
daj neku sliku..
Tu su ti slike iz oglasa...
http://img.auti.hr/1b/38/5b-orig.jpg
http://img.auti.hr/1b/38/61-orig.jpg
http://img.auti.hr/1b/38/62-orig.jpg
Meni osobno se auto jako dopada, ali mi se čini da je vrijeme za jedan M62b44 + getriba swap, a to nije posao u koji se osudim upuštati.
krapinek
20-12-2009, 20:50
Ja mislim da je auto najbolji kad je u originalu, al opet, ko voli nek izvoli. Na mojem je kvar elektronike. Ak ga ne prodam za mjesec-dva ide na popravak, al ga poslije popravka niti neću prodavati jer da sad nisam imao loša iskustva s njim. :driv_ing:
krapinek
15-01-2010, 17:15
nova cijena 3500 eura
BrziBobo
15-01-2010, 18:08
Proizvođać: BMW
Model:730ia, v8
Snaga motora: 218ks
Pogonsko gorivo: benzin/plin
Godina proizvodnje: 1995
Registriran do: 05.01.2010.
Oprema: klima, koža, šiber, grijanje sjedala, 4x el. pod itd.
Cijena:3900 Eura
Kontakt: 098/ 1667-663
Napomena: auto ne pali, neznam što mu je ( kupio sam drugi auto, pa sad nemam love za popravak ovog:ajeto:) , u njega je uloženo jako puno novaca...limarija i unutrašnjost odlićna.
Da li je to onaj što je u oglasniku (auti.hr) navede elek. kvar?
ok ok pročitao tek sada sve......
Kakvo je stanje ovjesa i karoserije? Dali je auto u liniji (s obzirom da ljudi koji znaju povijest auta vele da je bio dvaput zabijen)? Klima i mjenjač rade uredno?
krapinek
16-01-2010, 14:03
Ovijes je dobar. Mogu samo reći da se ljudi čude kad ga vide jer je auto jako lijep za 95. godinu. Ak ste zainteresirani, dođite pa ga vidite. Problem je u tome što ga svi kupci hoće popravit kod mene na dvorištu, što nije moguće, jer da mogu ja bi ga popravio sam. Kolko vidim po autu, ak je i bio lupan, nije bio jako.
BMW_Motorsport
16-01-2010, 17:40
pa kaj je otislo od elektronike?
krapinek
16-01-2010, 18:11
Nezna se točno, majstori samo nagađaju, al ih većina misli da je zaštekal nekakav senzor radilice. Nisam ga vozio u servis jer ga ne mislim popravljat, bar ne zasad.
Ma gle, problem je u tome što je potražnja nikakva, o velikim i rastrošnim autima da uopće ne pričam, ja Kappu turbo u ispravnom stanju i nakrcanu opremom i reganu skoro godinu dana prodajem nekih tri mjeseca, a do sade me zvao samo jedan čovjek i htio ju mijenjati za motocikl. A prodati auto koji nemreš ni isprobati da vidiš kako radi ovjes, klima i ostatak opreme, a dijelovi koštaju ko Svetog Petra kajgana je stvarno teško, da ne velim nemoguće. Ako ti nije sila za lovu, pričekaj. Senzor adilice nije neka stavka, kupi rabljeni ili posudi od nekog i vidi dali auto pali. Makar, da je kvar samo u njemu, sumnjam da bi iole sposobniji mehaničar imao problema da ga složi.
krapinek
17-01-2010, 12:55
Tak će izgleda i bit. Telefon mi zvoni ko lud, al mi svi nude zamjene koje mi ne pašu. Žao mi ga je doma gledat tak da drugi tjedan ide na popravak.
bmw007power
17-01-2010, 13:23
Sretno s popravkom valjda te samo zeza senzor tak je bilo i mojem frendu:thumbsup:
Što ti auto dulje stoji vani i ne pali se i vozi, više problema ćeš imati. Samo nemoj slučajno šlepati auto sajlom do servisa jer ćeš pregrijati ulje u getribi. Auto na šlepu i to je to. Ako je senzor, mijenjaj i prodaj ispravnog, ako je nešt veće, spusti cijenu za cijelog ili ga prodaj u dijelove. Jebi ga, surovo, ali realno.
renato730
17-01-2010, 17:38
Najpametnije da ga pokloniš u dobre ruke!!!
bmw007power
17-01-2010, 18:03
Najpametnije da ga pokloniš u dobre ruke!!!
Pa covjek ga i poklanja za 3500 eura:laugh:
Pa covjek ga i poklanja za 3500 eura:laugh:
uze mi recenicu sa tipkovnice :laugh::thumbsup:
krapinek
17-01-2010, 19:17
Svaka čast dečki. Konačno neko na mojoj strani. :thumbsup:
TomoCro25
17-01-2010, 19:26
Posto je ova tema u debelom OT-u onda cu i ja reci svoje misljenje :bangin:
Kao sto je vec netko napisao....u vrijeme krize ces tesko prodati sedmicu i to jos s kvarom za koji se nezna sta je (pricam za kes)
Ja sam u krugu ljudi koji rade s autima pa imam koliki toliki uvid u to sta i kako se prodaje...Ako imas ikakve mogucnosti da ga popravis onda ga popravi jer je steta takav auto davati za male pare!! Popravi ga i vozi ga ili ga popravi pa onda u oglasnik (ovisi sto zelis) :thumbsup:
renato730
19-01-2010, 11:50
I da ga popravi,nema kupca za taj auto.
pa neka popravi i ostavi sebi jbg...
BrziBobo
19-01-2010, 13:20
Samo neka on popravi......:thumbsup:
Mislim da bi bilo sad dosta kvocanja ;)
krapinek
20-01-2010, 15:50