PDA

View Full Version : Jocker, zovi BUCU i ostale lovačke...

zivisic
08-02-2010, 11:46
ja ne znan sta bi reka...
Primjereni mi je malo greziji pristup
Ja imam sad yz 250 92 ne pada mi na pamet ulagat u takve motore koliko ti ulazes, ni kad bi ima toliko novaca...
Po meni za to treba imat pravi marketing i sportske ambicije, ja se provozam po polju, oden u sumu, povremeno do staze i taj mi je motor iskljucivo za gust, operem ga miniwoshom, podmazem i ostavim do sljedecg puta
Ima svojih 50-ak ks i oko 100kg i ruku na srce nekad mi je malo snage...
Ne zato jer se bahatim nego jer ne mogu uvik dozirat snagu kako bi tija.
125 mi ne dolazi u obzir, jer to treba vrit i to je samo za brze staze i ultralagane vozace.
Vrlovjerovatno cu prijec na nesto 4t i to 600 i preko bas zbog bolje kontrole i isporuke snage i bespuca kojima se vozim.

Alex von Falkenhausen
08-02-2010, 15:46
Slažem se s tobom cvajo je za ovo naše područje malo zajeban baš zbog tog njegovog karakterističnog razvijanja snage.
A kad još uzmeš u obzir da ti i brat ste više na zadnjem nego na oba kola nije ni čudo šta plačeš za motorom ka šta je bia Tuareg.
Ja sam nakon cvaja i ostalih ludosti bia uzea TTR 600 i gušta sam ka prasac, snage dovoljno, lagana i ne troši, a šta je najbitnije ne kvari se, još da me drži ono ludilo od prije bia bi je probušia na 675 ccm i napravia ovo!!!

http://img8.imageshack.us/i/tt600r10.jpg/
http://img521.imageshack.us/i/tt600r11.jpg/
http://img13.imageshack.us/i/tt600r15.jpg/

zivisic
09-02-2010, 13:41
jebate ovo je ekstra...di ga nadje

Tureg mi je sad ipak malo pretezak za ovo sta me zanima, nisan bas ljubitelj ktm-ova ali vjerovatno cu se odlucit za neki stari lc4 + dijeta ili mozda cak i ugradnja tog motora na neku cross ramu...
Iman sad nesto i novaca, moga bi si i priustit i 450 yzf ili slicno ali nekako mi se cini da mi treba jos veci traktor, koji treba malo manje odrzavat...
O ovome razmisljam
kupim ovo
http://www.njuskalo.hr/enduro-cross-motori/yamaha-yfz-250-cm3-oglas-903075
imam onu prvu plavu lc4 masinu i mirna bosna.
Bija bi ja nju stavija na ramu od yz da nema onu poprecnu sponu iznad cilindra prenisko...

veky
09-02-2010, 14:52
Cross i yz serije, su po meni malo "preekstremne" ćak ne u pogledu snage, nego tog "gulikoža" održavanja...i svjesno se "raspadaju"... radije 10 ks manje i 10 kila više, ali da traje... Ktm, još uvjek za zemlju zakon, između ostalnog kaj su djelovi dost jeftiniji od japaneza.

Alex von Falkenhausen
09-02-2010, 15:22
Cross i yz serije, su po meni malo "preekstremne" ćak ne u pogledu snage, nego tog "gulikoža" održavanja...i svjesno se "raspadaju"... radije 10 ks manje i 10 kila više, ali da traje... Ktm, još uvjek za zemlju zakon, između ostalnog kaj su djelovi dost jeftiniji od japaneza.

Momčino yz 250 su uz cr 250 najkvalitetnij dvotaktni motori iz 90-tih godina (čelične rame), kako po motorima tako i sa ramama dok KTM i ostali im nisu sjena.
Ne pričamo o grobljima koje je neko ubia i proda dalje, već o održavanim motorima kojima se ne može dogodit da mu u isto vrime ode garnitura, kumplung, zupčanici s lancom i obe gume.
E sad ne znam na šta si mislia kod ovog da je za zemlju zakon i koji su to dijelovi jeftiniji?

Alex von Falkenhausen
09-02-2010, 15:49
Zvone zajebajem za Tuarega, mada je ono bia nevjerojatno živ motor za svoje gabarite.
Ktm je u kurcu pogotovo oni stari 4 takta koji ako se ne varam ima izlaz za lanac na desnu stranu?
Znaš li da su te Rotaxove mašine redovito stiskale u for gasu na dionici ka šta je Čaporice-Cista, a samo 50 ks na 175-180 kg pa čemu onda služi taj motor?
Pogledaj od Legende iz Sinja onu njegovu staru xt-šu koju je napravia u supermoto, probušia je na 675 ccm, kovani klip, radilica, dodatni kileri, stavia jaču stuju, i motor ide 210 km u for gasu a ne troši ulja ni dva deca na 1000 km.
Kupi mašinu od TTR 600 i to bez alnasera jer je lakša i imaš nešto šta ne možeš ubit ni na cesti, šumi, partyima jer to je traktor koji je dušu da za doradu ako budeš ima para.
Ovi žabari (firma) šta sam ti stavia slike od ove TTR su iz jedne druge izvukli 80 ks koje nema ko vozit!!!
Znaš li da je ludi poštar sa Brača odvalia sa svojom TTR 200 000 km i jedino je prnia zadnji amortizer, jedino još xr 600 ili ova novija 650 može konkurirat TTR po kilaži, snazi i trajnosti ovo drugo je sve kurac.

zivisic
09-02-2010, 18:21
jeba me pas kad nisi u pravu...
Nisan ima priliku probat TTa ali to mora bit dobar motor, to je Yamaha ogolila do bola, nema kilera, termostata, plasticni rezervoar, zapinji udaraj do mile volje...lc4 to sve ima
Bas san neki dan iz Vukovara doveo jednu teneru 600 91', moga bi stavit rezervoar od xta i provozat se po sumi da vidin jel mi to pretesko, mada je tt sigurno 15-20 kg laksi,
jebi ga gore su bespuca meni je zgodno kad je motor lagan, cesto ga moran pribacit priko stine, balavana, kanalica...
Po cesti me pajdo vise nema, niti imam vise takvu ambiciju, a i brat se ladi...
Zadnji pola godine oden na Kamesnicu, oden po polju, izmorin se muski i zbilja gustan, da jos ima ko, pa da smo 3,4,5 bilo bi super al meni je dobro i ovako;)

Alex von Falkenhausen
10-02-2010, 12:01
Zovi Bucu ako ima muda ionako samo pizdi, pametuje on će složit enduraču to će bit monstrum koji će letit zrakom a ono kurac, plastikice, naljepnice, auspusi a snage ko na kozi 60 ccm.
Ti, moj kum Vlado šta je kupia od onog vašeg Švabe iz sela staru žutu TTR, Jure, Buco, Zmaj i tvoj brat mogla bi to bit dobra ekipa za điradu, spizu i bukaru.
Dok sam ja jaha mi bi zapizdili iz Splita priko Biska pa onim selima izbili na Sinjsko polje, tu bi se digli vodovodom do Stražbenice lagano duvan, marenda i rakijica, e onda nakon odmora pravac Kamešnica di bi se spustili do popove kuće pri Kamenskog odatle livo i eto te u Livno.
Nazad bi se vračali zavisi o stanja motora a i vozača, nekad šumom a nekad cestom, kad bi išli ovom drugom rutom onda bi obavezno prošli Voštane, Strizirep, Babiće, Cista, Trilj (Lovac večera) i doma u nesvist.

zivisic
10-02-2010, 13:01
au pajdo da je toga...
Svaka vam cast, to su bile ekstra rute i cini mi se dobra organizacija!
Ja oden najvise na 3-4 sata do Zlabine (gornje Vostane) ili Vrdova, jebi ga kad ides sam, zajeb je ostat...a uvik moze bit sto pizdarija ai cvaja trosi.
Prolice je blizu, vidit cu se s Bucom i Jurom kroz para dana pa cemo pricat, ne znan oce li oni do Brela ili cu ja u ST, ako buden tamo mogli bi svi skupa pivu popit ili dojdi s njima ako imas vrimena.
A nista, stoj dobro, vracam gazdi temu...necu vise smetat
Drago mi je da smo se bar ovako culi:thumbsup: