View Full Version : sitnice koje odlaze na e38
TomoCro25
10-03-2010, 19:19
E pa ako se nema za "sitnice" onda se ni ne kupuje e38
BrziBobo
10-03-2010, 20:12
E pa ako se nema za "sitnice" onda se ni ne kupuje e38
baš zbog tih "sitnica", nikako da se odlučim za E38.......
Gledo sam malo E38 po autoscoutu,dojčland naravno... 730d/740d,99-01,od 4,5k€ pa do 12-13K€,al recimo zlatna sredina neka,2000g,sa oko 150tkm,između 8 i 10K€ se krecu,i nema neke velike razlike između E38 i E39,jedino kilometraza stvara neku razliku... E38 750i praktički badava daju,4-6,7K€...Treba to održavat... Al da bi si ga htio,bi...
Problem je kaj kod tih sitnica kod e38 postoji samo orginalni dio a kod e39 ima hrpa zamjenskih, od ovjesa na dalje ;)
Problem je kaj kod tih sitnica kod e38 postoji samo orginalni dio a kod e39 ima hrpa zamjenskih, od ovjesa na dalje ;)
Koje su cijene za ovak neke dijelove? Mislim da se niš ne razlikuju od cijena za najnovije bimmere...?
Napamet neznam,al bi reko da se razlikuju... Mislim da su djelovi za E38 možda i skuplji nego za recimo E60,E90... Nek me netko ispravi ako sam u krivu!
Koje su cijene za ovak neke dijelove? Mislim da se niš ne razlikuju od cijena za najnovije bimmere...?
ne znam na pamet.
Gledo sam dok sam mislio uzet e38 neke cifre i smrzo sam se.
Ramena koja odlaze, a niko ih nikad nije mjenjo vjerojatno ti je komplet cca 5000kn ili više dok za e39 imaš bar 4 proizvođača koji rade isto to za upola manje.
ne znam na pamet.
Gledo sam dok sam mislio uzet e38 neke cifre i smrzo sam se.
Ramena koja odlaze, a niko ih nikad nije mjenjo vjerojatno ti je komplet cca 5000kn ili više dok za e39 imaš bar 4 proizvođača koji rade isto to za upola manje.
Hehe,a da štelajuće amortizere ni ne spominjemo....
neki dijelovi pasu i od e39
Sta,kako...!? Neki bitniji djelovi ziher nemogu pasat...
krapinek
11-03-2010, 17:50
Samo limarije nema zamjenske. Ja sam na svom mijenjao neke dijelove prvog i zadnjeg ovjesa i ABS senzore. To sam kupio u Tokiću. Ima i drugih dijelova ( pitao sam ), al mi na sreću nisu trebali. Uostalom, ovjes se da reparirat. Kod nas u Zagorju to računaju od 60-120 kuna, sve zavisi kaj treba reparirat.:thumbsup:
Čekaj malo... Ne kužim.. Nije valjda da u zagorju reparacija ovjesa na E38 košta 60-120kn..!?:laugh: Vjerovatno si mislio na zamjenu određene komponente po komadu,jel...!?
krapinek
11-03-2010, 18:54
Naravno...
E38 i nije bogzna kaj, poštujem ga zato jer je to BMW. Više se isplati E39 imati nego E38.
A cuj ovisi o ukusu,al je recimo meni E38 naj linija sedmice,odma ispred E32!
E32 mi je jako sviđa i rijedak je u ZG.
Pomislite samo koji će genije imati ideja i majstor love da za deset godina održava F01 s 250.000 km. Ako će uopće voziti tada, ili će ga neki softwareski bug pokopati do kraja. Što viša klasa, to skuplje održavanje i to je tako... Mislim da se, uzme li se neki uredan E38, još po mogućnosti manualac ako kupac pristane na tu "neudobnost", s cca 150.000 km i uvjerljivom servisnom knjižicom, od dugogodišnjeg vlasnika, još uvijek može uživati u tom autu bez astronomskih cijena održavanja, recimo da bi cca 1500 kn (servis i dijelovi, bez troška benzina i osiguranja) prosječno mjesečno bila donja granica sume s kojom bi se E38 održavao dugo vitalnim i spreman da zadržava svoje vrhunske kvalitete.
TomoCro25
11-03-2010, 19:55
E38 i nije bogzna kaj, poštujem ga zato jer je to BMW. Više se isplati E39 imati nego E38.
Ta dva auta bas i nisu za usporedbu jer su razlicite klase auta zna se sta je serija 5 i sta je serija 7 kako u velicini tako i u udobnosti,odrzavanju i svemu drugome,recimo mog starog na njegovom e38 redovni servis kosta 1200kn,auto se do sada pokazao odlicnim,nema kvarova s njime,toci i vozi
Ja osobno bi uvijek uzeo prije e38 nego e39 ali sve je to stvar ukusa i toga sta se ocekuje od auta
mirza_635_tuzla
19-03-2010, 09:19
e 38 je klasa sam po sebi, svako zna i pamti to "lice" BMW-a blago namrgodjeni gospodin, koji kao da govori "cesta je moja i samo moja" to auto u meni bar izaziva posebno strahopostovanje ako smijem tu rijec da upotrijebim, a da se vise sile ne bune :)
kolega gore kada je uporedjivao mislio je na odrzavanje kako je tu e39 pitomija zbog dijelova, medjutim tu postoji i ono da je na seriji 7 kao visoj klasi od serije 5, sve napravljeno s jednim drugim nivoom paznje, napravljeno da svoje bogate vlasnike ne izdaje i ne ostavlja tek tako na cesti. redovno odrzavanje i normalna voznja (naravno ne da meljate po cesti, nego da vozite BMW-a kako to i dolikuje) osigurat ce dugotrajnost, takodje tu i podrucje gdje se automobil vozi dosta toga diktira, tako npr. auto koje je preslo u njemackoj 150tkm kada predje na balkan (posebno moju domovinu BiH) dozivjet ce istu potrosenost za u pola manje predjenih km. ipak su vase ceste sredjenije i sacuvanije..
nije sve crno bijelo. ali E38 je sigurno nesto posebno, to auto ko odluci kupiti, morat ce prije toga da se dogovori sam sa sobom sta zeli od auta, ako je to besprijekorna udobnost i voznja u kojoj slusate obicno samo vjetar koji lize ispupcene dijelove karoserije, sto se da korigovat pustanjem lagane muzike, ako je to osmijeh sa lica svojih saputnika nakon predjenih 300, 500 pa i vise km i nedostatak umora na njihovim licima onda imamo deal, ako neko trazi auto da jurca po gradu i smislja kako ce nasut 20 eura u rezervar, neka zaobidje ozbiljnost auta kao sto je e38 i zadovolji se necim pak manjim, mozda da cak odluta skroz van BMW palete automobila i kupi si golfa ili neko slicno obicno prevozno sredstvo :)