View Full Version : Vrijednost BMW-a serije E30
konavle30
12-01-2007, 22:43
Ma cijena nije nimalo visoka, čak naprotiv.
Ako je auto urednih papira, nije lupan, i nije gnjio.
Vrijedio bio on i još dosta više.
:thumbsup:
Ma cijena nije nimalo visoka, čak naprotiv.
Ako je auto urednih papira, nije lupan, i nije gnjio.
Vrijedio bio on i još dosta više.
koliko te kocke vrijede odjednom....:thumbsup: sto je starija to joj cijena raste sve vise i vise....3000 soma je dosta para...plafon!!!:e30:
konavle30
12-01-2007, 23:12
Gle da si idem tražit savršenu kocku onda bi bila:
325i - facelift (što novije godište - '90.:wub: )
2-door
Lazur blau- ali i druge metalic- samo ne crvena
M-technic2 - obavezno tvornički
Niad lupan
obavezno 1. lak:nos:
BEZ gnjileži
Original stanje - bez preinaka (to neka bude meni prepušteno)
I naravno da nije klan
Oprema - gotovo nebitna - što mi zatreba ugradim
Od ozbiljnog prodavaća.
Naravno i da su čisti papiri, i onda ja nebi žalio dat za takvu kocku do 5kE.
Vidiš i u D, gdje ima gomila 325i MT2 kocki, jebeni primjerci idu do takve cifre.
To bi bila moja MissPerfectKocka, i znam, da takvu nije moguće naći, teško i izvan RH.
Dobra kocka ima svoju cijenu i dugo će je još imati.
Pa i ajkula koja se prodavala za 5kE, je našla kupca - pozdrav kolega (Robi - mislim:mraz: )
sto se cijena tice treba baciti oko na mobile.de, bilo koji E30 da vrijedi je tesko naci ispod 2500 EUR a cabrio verzijama cijena pocinje od 4000 pa nadalje.
Moje misljenje je da u buducnosti cijene mogu ici samo gore, nize od ovoga tesko.
cijena im više neće padati, makar se to pričinjalo nekima još koju godinu. dobru kocku je skoro pa nemoguće naći, pregledao sam jako velik broj i svaka ima neku grešku, a k tome sve do zadnje su čista serijala bez opreme. nikad nisam vidio uživo kocku sa mtech2 setom spojlera.
mogu čak reći da je lakše naći savršenu ajkulu nego kocku.
da ne govorim o vlasnicima koji su zabrijali na shemu "zdrava karoserija" ili "kao iz tvornice", koliko sam ih džabe zbog toga išao pogledati, i još tipu pokazujem di je rupa a on "ma nije to rupa, to je samo blato"(ako možeš uhvatiti tepih izvana kad je auto zatvoren, znači da je auto trul!!!) ....
cijena im više neće padati, makar se to pričinjalo nekima još koju godinu. dobru kocku je skoro pa nemoguće naći, pregledao sam jako velik broj i svaka ima neku grešku, a k tome sve do zadnje su čista serijala bez opreme. nikad nisam vidio uživo kocku sa mtech2 setom spojlera.
mogu čak reći da je lakše naći savršenu ajkulu nego kocku.
da ne govorim o vlasnicima koji su zabrijali na shemu "zdrava karoserija" ili "kao iz tvornice", koliko sam ih džabe zbog toga išao pogledati, i još tipu pokazujem di je rupa a on "ma nije to rupa, to je samo blato"....
meni je savršena kocka,alpineweiss 316i coupe iz 90,91 još da je skroz serijski i da ima ratkape,vidio sam samo jednog takvog u zg,ako je karoserija bez hrđe i udaranja vrijedi barem 2000eu(ako tko ima slično nek se kroz godinu dve javi kupujem :zivio: )
To je definitvno istina,cijene više nemogu pasti kad golf 2 iz tih godina ima cijenu 1000-3000eu.
slazem se s Bimmerom. No takvo je stanje vezano ne samo za E30 nego i za E34 pa i dobar dio E36-ica ranijih godina proizvodnje. Problem je u tome sto je vecina zapustena do bola:mad2: Uzasno mrzim vidjet auto koje nitko ne pere po mjesec dana a kamoli uopce odrzava.
Isto tako jednom sam vidio jedan e30 koji ima komplet M-technic II paket. Vecina drugih uglavnom ima samo poneki element iz paketa, najcesce prednji spojler ili straznji rep na gepeku:rolle2yes:
U Njemackoj se jos uvijek moze naci odlicnih primjeraka, s vrlo malo kilometara, ali takvi i drze cijenu jer takva roba uvijek ima kupca:naughty:
Stanje je u nas nazalost takvo da se kupovina E30/E34 moze pretvoriti u avanturu s golemim troskovima ako se naleti na neodrzavano i isfucano auto kakvih je nazalost puno na cesti.
e34 su još veća rijetkost da su u dobrom stanju, makar neki tvrdili suprotno. a to što ih ne peru, to je čak i dobro, da ne počne probijati hrđa negdje, moja kocka je u ovih 6 mjeseci bila 1 put oprana, i to kad sam ju kupio, ne namjeravam je prati uskoro, bar dok se ne počne sloj gume po blatobranu skupljati.
npr, meni nije važno da li je 316i ili 325i, glavno da je uvijek bila garažirana i nikad nigdje ogrebana. a to što neki misle kupiti groblje pa od toga napraviti nešto, to je malo veći biznis, jer utučeš pare, a auto opet ne može biti u tvorničkom stanju.
što noviji auto, to je teža restauracija zbog složenosti karoserije, pogotovo na kocki gdje su se dizajneri iživljavali sa onim prostorom za akumulator:wallbash: i onim džepovima u bunkeru koju uvijek skupljaju vlagu dok ne probije blatobran-vezni lim:wallbash:
konavle30
13-01-2007, 01:45
Ja sam vidio dosad dvije kocke sa MT2 kmpletom.
Jedna je 318is BiH table, groblje stanje, koju vozi neki fizikalac ovuda.
I cijela je blatnjava, kako vani tako iznutra.
I mogu reć da stock dobro očuvana kocka izgleda boje nego ta sa komplet plastikama, tako da nije baš za očekivat neka čuda od tih plastika.
Ali ako je auto upicanjeno skroz, onda mu je sljedeći korak svakako set spoilera.
A drugo je bio neki bijeli Touring, stranih tablica, sa bež MT2 plastikama, isto ništa posebno.
Tako da sam više M3 e30-ki vidio u životu nego MT2 kocki:wallbash:
Ali, ovo ljeto je u Dubrovniku bio M3 e30 cabrio, sa nekih 90tkm, na satu.
Samo sam stajao kraj auta, i divio se.
Kasnio sam punih 15min na Date.
Ljutila se, ali sam se izvukao da sam tražio parking.:naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:
Zbilja neznam samo sam jednom vidio kocku kojoj je sve na mjesto,ta bijela alpineweiss facelift model,nekužim ali sve kocke kod nas su "rasklimane",uvijek nešto krivo stoji kad pogledaš auto ili je donji dio prendjek branika,svjetla gledaju u krivo....
Ja sam ko ona razmažen kao ona američanka,želim alpineweiss coupe kocku 316i skroz srijsku bez hrđe i da nije udarena :thumbup:
ovdje kod nas ima toliko kocki po ljeti.... čak sam neke i viđao na .DE i .NL stranicama
meni se više sviđa stock, jer ove sa spojlerima i pragovima me straše da neće negdje početi hrđati ispod ili na spojevima, uglavnom razvio sam fobiju nakon svakakvih pregledanih groblje kocki iz horor filmova.
najbolje je kupiti onu za 300e, uložiti još 200 na sređivanje motora i ovjesa i regat je takvu, voziti kako je predviđeno bmw voziti, kad crkne, skineš table i zapališ ju tamo gdje je crkla. a ne kupiti jednu perfekt od 100000km, pa svakodnevno pratiti prognozu na 3 različitih programa da slučajno ne bi pala kap kiše na auto, svaki dan novi sloj voska, mjenjati gume nakon 2 mjeseca normalne vožnje....i onda samoubojstvo kad ti netko sašije auto na parkingu ili u prometu, ili ti pijani klinac ključem napravi crtu preko cijelog auta:bang: :bangin:
najbolje je kupiti onu za 300e, uložiti još 200 na sređivanje motora i ovjesa i regat je takvu, voziti kako je predviđeno bmw voziti, kad crkne, skineš table i zapališ ju tamo gdje je crkla. a ne kupiti jednu perfekt od 100000km, pa svakodnevno pratiti prognozu na 3 različitih programa da slučajno ne bi pala kap kiše na auto, svaki dan novi sloj voska, mjenjati gume nakon 2 mjeseca normalne vožnje....i onda samoubojstvo kad ti netko sašije auto na parkingu ili u prometu, ili ti pijani klinac ključem napravi crtu preko cijelog auta:bang: :bangin:
Potpis:notworthy:
lastnight
13-01-2007, 07:51
Ja sam vidio dosad dvije kocke sa MT2 kmpletom.
Jedna je 318is BiH table, groblje stanje, koju vozi neki fizikalac ovuda.
I cijela je blatnjava, kako vani tako iznutra.
I mogu reć da stock dobro očuvana kocka izgleda boje nego ta sa komplet plastikama, tako da nije baš za očekivat neka čuda od tih plastika.
Ali ako je auto upicanjeno skroz, onda mu je sljedeći korak svakako set spoilera.
A drugo je bio neki bijeli Touring, stranih tablica, sa bež MT2 plastikama, isto ništa posebno.
Tako da sam više M3 e30-ki vidio u životu nego MT2 kocki:wallbash:
Ali, ovo ljeto je u Dubrovniku bio M3 e30 cabrio, sa nekih 90tkm, na satu.
Samo sam stajao kraj auta, i divio se.
Kasnio sam punih 15min na Date.
Ljutila se, ali sam se izvukao da sam tražio parking.:naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:
Ako te mala voli mogo si joj reć da si gledao kocku kabrio A stanje.
Pa bi dobio nogu jer slini nad nekom 20 godina starom i od svijeta otpisanom kramom u obliku tetrapaka...
99% ljudi na sve 10 godina+ stare aute gleda tako, a nedao bog da spomeneš starog BMWa, svima pomisao pa koliko je to puta zaklano??? što je donekle i ispravno, ali BMW vozi vječno, baš primjećujem po forumima da ima sve više autiju tj. BMWa koji će biti spašeni od propasti i skorog odlaska ciganima...
lastnight
13-01-2007, 12:30
ovdje kod nas ima toliko kocki po ljeti.... čak sam neke i viđao na .DE i .NL stranicama
meni se više sviđa stock, jer ove sa spojlerima i pragovima me straše da neće negdje početi hrđati ispod ili na spojevima, uglavnom razvio sam fobiju nakon svakakvih pregledanih groblje kocki iz horor filmova.
Ovisi ko šta voli. Neko voli vozit sređen auto a neko nesređen. Nema tu puno mudrosti a lova je faktor.
Ovisi ko šta voli. Neko voli vozit sređen auto a neko nesređen. Nema tu puno mudrosti a lova je faktor.
znam da ako detaljno upicanim ovaj BMW koji trenutno vozim(ima zdravu karoseriju, što je veliki +) da će mi ga netko ogrebati ili udariti, a što da im onda napravim? da ih bijem?
konavle30
13-01-2007, 18:01
Ako te mala voli mogo si joj reć da si gledao kocku kabrio A stanje.
E ta ti je dobra, to je bilo prvo piće nakon upoznavanja Nedjeljom ujutro u 3h.
Tako da je dobro da sam je uopće našao.
Pa bi dobio nogu jer slini nad nekom 20 godina starom i od svijeta otpisanom kramom u obliku tetrapaka...
99% ljudi na sve 10 godina+ stare aute gleda tako, a nedao bog da spomeneš starog BMWa, svima pomisao pa koliko je to puta zaklano??? što je donekle i ispravno, ali BMW vozi vječno, baš primjećujem po forumima da ima sve više autiju tj. BMWa koji će biti spašeni od propasti i skorog odlaska ciganima...
Nisi u pravu,mnogi još E34 i E39 smatraju novim autima,nebi vjerovao ali je sitina mnogi vjeruju da se E39 još prodaje a da je E34 izašao sredinom 90ih...jednsotavno naš narod voli njemačka vozila a BMW im je svetinja ali ih slabo kupuju jer to "troši,skupi dijelovi"...eto moj stari se iznenadio kad je vidio u oglasniku da e30 u oglasniku košta ne više od 3000eu :doh1:
Nisi u pravu,mnogi još E34 i E39 smatraju novim autima,nebi vjerovao ali je sitina mnogi vjeruju da se E39 još prodaje a da je E34 izašao sredinom 90ih...jednsotavno naš narod voli njemačka vozila a BMW im je svetinja ali ih slabo kupuju jer to "troši,skupi dijelovi"...eto moj stari se iznenadio kad je vidio u oglasniku da e30 u oglasniku košta ne više od 3000eu :doh1:
Poznato mi je to , mene je tetka kad sam došao s opranom kockom pitala jesam li to kupio novi auto.:ajeto: :doh1:
znam da ako detaljno upicanim ovaj BMW koji trenutno vozim(ima zdravu karoseriju, što je veliki +) da će mi ga netko ogrebati ili udariti, a što da im onda napravim? da ih bijem?
Moja životna priča. Ja sam isto uzeo civica u raspadnom stanju i mukom muku oživio je ponovno, moj stari i mnogi nisu mogli vjerovat da je 11 god star auto. Ali čim je bila gotova netko me opalio u prednji branik, pa zadnji, pa bočni retrovizor, a na parkingu da ne govorim točke i zarezi od drugih vratiju i šta ti ja znam čega.
Lifes a bitch...
Moja životna priča. Ja sam isto uzeo civica u raspadnom stanju i mukom muku oživio je ponovno, moj stari i mnogi nisu mogli vjerovat da je 11 god star auto. Ali čim je bila gotova netko me opalio u prednji branik, pa zadnji, pa bočni retrovizor, a na parkingu da ne govorim točke i zarezi od drugih vratiju i šta ti ja znam čega.
Lifes a bitch...
ništa se ne isplati u životu, najbolje odustati od svega i postati filozof:zivio:
Lifes a bitch...
Nema tu sreće, još pantim Vespu koju sam 2001. platio 6ooo kn a bila je 81.g. u kako-tako stanju, potrošio u nju još oko 1000E, full generalna, nova boja, bjeli žmigavci, lajsne, ostale gluposti, sve pic-pic i poslje je jedva prodao za 1500 kn na rate:doh1: :doh1:
Peri-deri i guštaj. Kad crkne , baci i uzmi drugo.
Najgore je postat rob vozilu. Pa valjda ja trebam bit gazda vozilu, a ne ono meni.
lastnight
13-01-2007, 21:10
Ne, nabavi si garažu za auto i miran.
Najgore je postat rob vozilu. Pa valjda ja trebam bit gazda vozilu, a ne ono meni.
to svakako
Vezano za temu načuo sam da je 325 sa Neslanovca(Split) partila za 5000 E pa sam još u nevjerici. Vlasnik momak imenom Frane a bolid je met.srebrni coupe iz 90e. Je li to istina? Ako je to je najbolji primjer kako kod kupnje auta srce i glava rade odvojeno te koliko je bitan prvi dojam.
Vezano za temu načuo sam da je 325 sa Neslanovca(Split) partila za 5000 E pa sam još u nevjerici. Vlasnik momak imenom Frane a bolid je met.srebrni coupe iz 90e. Je li to istina? Ako je to je najbolji primjer kako kod kupnje auta srce i glava rade odvojeno te koliko je bitan prvi dojam.
Prodavalo se to dugo. Ako je istina, to je događaj koji če se pamtiti, neče se tako skoro opet prodati dobro ušminkana kocka(auto je stvarno za +5, ali ničim se posebno ne ističe što bi opravdalo tu cjenu) za te nofce. Toliko dođe dosta solidan E36.
vedran/st
18-01-2007, 14:32
Prodavalo se to dugo. Ako je istina, to je događaj koji če se pamtiti, neče se tako skoro opet prodati dobro ušminkana kocka(auto je stvarno za +5, ali ničim se posebno ne ističe što bi opravdalo tu cjenu) za te nofce. Toliko dođe dosta solidan E36.
znas li sta o tom autu??
znas li sta o tom autu??
Vidija sam auto, auto je 5+, al ne vrjedi 5000E da je od zlata.
auto nije 5+
A šta je na tom autu 5+!?:ajeto:
Unutrašnjost od 316,ovjes "ajme majko",motor obični 2.5,po papirima 316,...
Jedino šta valja su Mtech 2 spojleri i to je to!
Pa nevridi 5000 eur, zbog spojlera,čiji se komplet može naručiti za 500-tinjak eura,i felgi od 300-tinjak eura...:wallbash: