PDA

View Full Version : E30 IS ''usna'' ?

VinkoST
17-01-2007, 23:56
Pisalo se davno na drugom forumu da se moze izraditi prema kalupu, pa me zanima jeli se itko informirao u vezi toga, moze li se to izvesti? Svi znamo koliko ih zelimo ali ih nema nigdje za naci:wallbash:

IgorJ
18-01-2007, 00:03
Zar rieger ne radi neku kopiju?a što je "usnama" od pre facelift modela?One mi čak puno bolje izgledaju nego one 87-91 a lakše ih je za naći

Syyy
18-01-2007, 00:05
Vinko priča o Is usni ;)

IgorJ
18-01-2007, 00:27
Vinko priča o Is usni ;)
Da ali mislim da rieger radi kopiju "is" usne,a pošto je is usna rijetka možda može uzeti neku sa prefacelift kocki jer ima stvarno dobrih koje bi super stajale na modelima 87-91

Syyy
18-01-2007, 00:39
Bilo je govora o izradi kopije, ali zasad ništa. Probat ću preko frenda kojem je tip komplett prednji branik iz nule radio, pa nek proba po mojem kalup napraviti.

VinkoST
18-01-2007, 01:21
Da ali mislim da rieger radi kopiju "is" usne,a pošto je is usna rijetka možda može uzeti neku sa prefacelift kocki jer ima stvarno dobrih koje bi super stajale na modelima 87-91

od svih auta koje sam vidio nijedan nije imao prefacelift usnu na postfacelift modelu. Ako si ti to negdje vidio daj sliku:nos:

Bimmer
18-01-2007, 01:26
to sam si mislio izraditi, ali nemam po čemu napraviti kalup

ako izrađujete, htio bi se predbilježiti za jedan primjerak, hvala:thumbsup:

biljak
18-01-2007, 02:37
jos uvijek imam svoj lip u garazi i voljan sam ga posuditi nekome tko ima volje i zivaca ga kopirati sirem pucanstvu na forumu.
problem bi mogao jedino biti materijal od kojeg je napravljen, jer je jaaaako jako savitljiv, pa bi mogao biti problem napraviti dobar kalup.

anyone?

DROBI
18-01-2007, 10:16
Bilo je već priča, no nažalost... Đoni je išao pitat svog nekog dal se da napravit i sve se može, no problem je u unutarnjem gornjem dijelu na koji idu kopče. Taj dio ima svoj rub koji je jako teško za napravit. Moguće, no kako je Biljak rekao origigi usna je jako savitljiva, a taj unutarnj rub je jako tanak i ako bi se slagalo od "tvrđeg" materijala taj rub bi pukao samo tako...

Igore, o čem ti pričaš? Kocka prije redizajna NEMA is usnu, niti ju ne može imat, osim mjenjanja kompl. donjeg veznog lima na koji se spaja usna. Kocka do 87.g ima onu "ružnu" plastiku koju također ne možeš stavit na kocku poslije 87.g... Polupao si lončiće ili si krivo shvaćen....

lastnight
18-01-2007, 14:15
Pa kupite si iS lip prek e-baya ili ako neko ode u njemačku tamo ih ima po otpadima...

VinkoST
18-01-2007, 18:20
Pa kupite si iS lip prek e-baya ili ako neko ode u njemačku tamo ih ima po otpadima...

u Njemackoj su isto tako rijetke i kradu se na svakom koraku, imas na e30.de clanak o zastiti usne od kradje.

Jerba
18-01-2007, 19:50
Dajte neku sliku tog lipa, možda moj stari to može napravit!

VinkoST
18-01-2007, 20:13
evo imas ovdje vise slika:
http://e30.bmwdiy.info/lip-spoiler/index.html

zmajchek
27-04-2007, 14:33
moju su skinuli kod roka u zagarebu. kad ja pacijent nisam stigao zaserafit je s dodatnim serafima.

Rogi
30-04-2007, 14:01
ja imam dvije u garage...neda se napraviti jer puca unutarnji rub...cak je i postojecu originalnu jako tesko popravizi,ja sam obadvije dao slagati u Varoplast(popucali su nosaci kopci) jer je ta usna napravljena od gumirane plastike pa je dobra samo originalna posto se zapinje na rinzole pri parkiranju i treba pripaziti pri montiranju jer usice hoce popucati...a da je kruta plastika ne nespusten auto bi zapinjali a kamoli na spusten....imate u Tomicu naruciti dode oko 1000kn a rabljenu tesko da cete naci isspod 400kn i to pitanje u kakvom stanju....dakle i da je neko skopira i napravi nebi je dal ispod 500-600kn...onda fino ne cijepidlacite nego si kupite novu i to je to....:ajeto:

Bubba
30-04-2007, 17:17
evo imas ovdje vise slika:
http://e30.bmwdiy.info/lip-spoiler/index.html

Mozda je to samo moj ukus, ali na ovim slikama mi ljepse izgleda bez te usne.

ANTE325i
30-04-2007, 17:53
Novi lip košta 1131 kn.

Bimmer
30-04-2007, 19:46
da imam kocku original 100% složenu, uzeo bi odmah novu u Tomiću:thumbsup:

bilo je puno stranaca sa is-ovima kod nas prošlo ljeto, ali im nemam srca skinuti(braća po vozilu, a i nisam lopov:zivio: )

VinkoST
30-04-2007, 19:59
da imam kocku original 100% složenu, uzeo bi odmah novu u Tomiću:thumbsup:

bilo je puno stranaca sa is-ovima kod nas prošlo ljeto, ali im nemam srca skinuti(braća po vozilu, a i nisam lopov:zivio: )

da ja imam original 318iS mislis da je nebi kupio?:naughty:
No posto na mom autu nije bila serijski ja imam originalnu a ova ako uleti ako ne...opet dobro:rolle2yes:

Bimmer
30-04-2007, 20:06
No posto na mom autu nije bila serijski ja imam originalnu a ova ako uleti ako ne...opet dobro:rolle2yes:

ma auto izgleda super sa is lip-om, samo što mora biti prikladno spušten, a ako ga spustiš kako treba, nećeš dugo imati lip na autu.... to je začarani krug:lol:
najbolje zaj***ti sustav odmah u startu i ne kupiti bmw, pa si uštediš brdo novaca, živaca i neprospavanih noći:loool: :doh1:

Rogi
08-05-2007, 14:37
ma auto izgleda super sa is lip-om, samo što mora biti prikladno spušten, a ako ga spustiš kako treba, nećeš dugo imati lip na autu.... to je začarani krug:lol:
najbolje zaj***ti sustav odmah u startu i ne kupiti bmw, pa si uštediš brdo novaca, živaca i neprospavanih noći:loool: :doh1:
ima tu istine....kad krenes nema stajanja!!!!:ajeto: :bum:

imam ja prednji doljnji vezni lim(plasticni od M-tech II onaj sto dode ispod branika) pa sam ga dao covjeku da proba napraviti kalup pa cemo vidjeti....:thumbsup:

FESI
09-05-2007, 03:21

Pa ako ti auto ima Sportpaket u opremi onda je isao taj lip na auto skupa sa repićem na gepeku, nije taj lip bio samo za is-a iako je na njemu isao serijski :thumbsup:

VinkoST
09-05-2007, 18:13
Pa ako ti auto ima Sportpaket u opremi onda je isao taj lip na auto skupa sa repićem na gepeku, nije taj lip bio samo za is-a iako je na njemu isao serijski :thumbsup:

mislim da si u pravu, sjecam se da mi je prijasnji vlasnik rekao da je imao spojler sprijeda siri od standardnog ali mu ga je ukralo. Vjerojatno je mislio na IS lip.
Novi mi je preskup a polovnih nema:wallbash:

kara
09-05-2007, 18:18
mislim da si u pravu, sjecam se da mi je prijasnji vlasnik rekao da je imao spojler sprijeda siri od standardnog ali mu ga je ukralo. Vjerojatno je mislio na IS lip.
Novi mi je preskup a polovnih nema:wallbash:

Ko kaže da nema?

VinkoST
09-05-2007, 21:44
Ko kaže da nema?

vidi vidi ajde sibni mi PM sa cijenom, samo nemoj pretjerat:nos: :zivio:

VinkoST
13-08-2007, 21:07
jos uvijek trazim IS lip, ako ko ima PM please:thumbsup:

Syyy
13-08-2007, 21:29
ja sam nedavno svog skidao, ne kužim u čemu je problem kod izrade, mislim da bi ga svaki malo boji plastičar bez problema trebao napraviti

VinkoST
13-08-2007, 21:32
mozda ga i moze izraditi ali gdje da nadjem original za odnijet plasticaru:ajeto: