View Full Version : visina e30
SharckBoy
22-01-2007, 17:46
Ako bi kupio šušte/federe/opruge za kocku, koju visinu preporucujete?
sa kojom bi visinom kocka najbolje ležala na cesti da imam osijecaj kao u kartingu, 60/40...80/60??????????:ajeto:
Ako bi kupio šušte/federe/opruge za kocku, koju visinu preporucujete?
sa kojom bi visinom kocka najbolje ležala na cesti da imam osijecaj kao u kartingu, 60/40...80/60??????????:ajeto:
Nekome će trebati kartera.:ajeto:
SharckBoy
22-01-2007, 19:05
Nekome će trebati kartera.:ajeto:
Ne brini, montirati cu skije ispod kartera....onaj branik...tako da kad udari nek udari, mozda bude iskrilo po noci kad udarim u asfalt...onako za relly ugođaj...:lol:
sve preko -40 mm je previse za nase ceste, nije samo karter u pitanju, vec voznja opcenito.
Previse ce nabijati po rupama, jer ovo je Balkan sto se cesta tice:wallbash:
SharckBoy
22-01-2007, 19:38
Auto mi nije za svaki dan, nego više fun car...zatim me zaboli na rupe nek se raspadne...
Pitanje glasi: koje opruge preporucujete da bi kocka bila ko karting na pisti? koja visina? 80/60 ili 60/40....
60/40 H&R tvrdo do boli ali auto drzi cestu ko zalipljen :thumbsup: :mraz:
SharckBoy
22-01-2007, 19:45
Takav odgovor mi se vec sviđa:thumbsup:
ima jos ko kakva iskustva ili koj savjet?
Ne previšem sjebat češ geometriju prednjeg trapa.
SharckBoy
22-01-2007, 20:03
Ne previšem sjebat češ geometriju prednjeg trapa.
Pa zato sam i pitao do koliko bi bilo sve u normali...
80/60 mi zvuči prejebeno al i izgledalo bi tako, mislim da 60/40 bi bio optimum...al da vidimo sta govore drugi...:nos:
Desno je standardna skračena za 1 3/4 kruga, ljevo je sportska neznam koliko krača al se s njom kola previše ukose u negativan nagib.
http://img265.imageshack.us/img265/3929/picture1715vr.jpg (http://imageshack.us)
[QUOTE=SharckBoy]Auto mi nije za svaki dan, nego više fun car...zatim me zaboli na rupe nek se raspadne...
Pitanje glasi: koje opruge preporucujete da bi kocka bila ko karting na pisti? koja visina? 80/60 ili 60/40....[/QUOTE
Kupuješ nove opruge ili režeš?Najpamentije ti je rezati jer za spuštanje 4-5cm se ne isplati davati lovu(barem po meni,nije da voziš novi auto koji moraš pazit...)
m3 power
22-01-2007, 21:40
rezat opruge :wallbash:
rezat opruge :wallbash:
Za par cm nije toliko loše(za više nabaviti nove amortizere koji ti nece probiti muldu kad prođeš veću rupu)
SharckBoy
22-01-2007, 21:46
Kupuješ nove opruge ili režeš?Najpamentije ti je rezati jer za spuštanje 4-5cm se ne isplati davati lovu(barem po meni,nije da voziš novi auto koji moraš pazit...)[/QUOTE]
:bangin: :bangin: :bangin: :bangin: :bangin: :bangin:
Nije fora amo sputiti auto nego i stvrdnuti....rezajuči opruge možeš samo omekšati ovijes.....:wallbash:
[QUOTE=SharckBoy]Auto mi nije za svaki dan, nego više fun car...zatim me zaboli na rupe nek se raspadne...
Pitanje glasi: koje opruge preporucujete da bi kocka bila ko karting na pisti? koja visina? 80/60 ili 60/40....[/QUOTE
Kupuješ nove opruge ili režeš?Najpamentije ti je rezati jer za spuštanje 4-5cm se ne isplati davati lovu(barem po meni,nije da voziš novi auto koji moraš pazit...)
jesi ti pri sebi?
Ako nemas nesto pametno za reci radije suti, jos ce neki biser i poslusat tvoj pametni savjet:as:
Ako nemas novaca za neke brand name opruge, uvijek mozes ici na soluciju jeftinijih tipa FK ili naci polovne opruge kojih na svu srecu ima.:mraz:
Nikakvo rezanje, nikakav FK, samo provjerena roba, H&R, Eibach i sl.
eibach 80-60 ili koja je već najniža opcija, amortizere dati na malo žešće "repariranje", staviti felge u skladu sa tim spuštanjem(mislim da bi 16 bile super), deblje stabilizatore i imaš auto koji se kida po zavojima. karter je problematičan ostalo nije baš na "udaru":thumbsup:
a camber se da riješiti sa pločicama na vrhu amortizera, što više u - to bolje+ ekscentrični seleni.....:rockon:
eibach 80-60 ili koja je već najniža opcija, amortizere dati na malo žešće "repariranje", staviti felge u skladu sa tim spuštanjem(mislim da bi 16 bile super), deblje stabilizatore i imaš auto koji se kida po zavojima. karter je problematičan ostalo nije baš na "udaru":thumbsup:
a camber se da riješiti sa pločicama na vrhu amortizera, što više u - to bolje+ ekscentrični seleni.....:rockon:
Ja bih stavio 15" i 195 50(li 45 al su već skuplje),i imaš pravi fun car,ipak je 16 previše za 316
Eibach za E30 radi samo 40/30 opciju spuštanja.Ja to imam na svom autu i auto je dosta ugodan za voziti,ne izbije bubrege tako da ti ta opcija sigurno ne igra.
Ali neznači da ako je auto što niže da bolje drži cestu...
A šta je s "montizerima"?:ajeto:
na autu za drift(ili neku zajebanciju) je bitno po ovom redosljedu:
1. šper diff, definitivno najvažnije
2. ovjes koji mora biti utegnut ko Cher, skoro najvažnije
3. na kraju motor
ako si ikad vozio rwd sa i bez špere, znati ćeš da nije zabavan kad nema špere, bez zajebancije. 316 se isto može vrtiti u 1. i to jako dobro, i to čak sa 16-icama po hrapavom asfaltu, imao sam već 2 do sada valjda znam:thumbsup:
btw, ide drugi motor kad se ovaj zakolje:naughty:
SharckBoy
22-01-2007, 23:43
Gledao sam te H&R opruge i imaju do 60/40...i nema razlike za 4 ili 6 cil. sve su iste šifre...dali je to moguce?:nos:
Eibah ima do 40/30 to mi je malo...
Gledao sam te H&R opruge i imaju do 60/40...i nema razlike za 4 ili 6 cil. sve su iste šifre...dali je to moguce?:nos:
Eibah ima do 40/30 to mi je malo...
Eibach sta ti je Josip sugerira u kombinaciji s novim amortizerima ne moze bit bolja opcija, sad ako ti bas zelis da ti auto struze asfalt...:nos: :smile:
original amortizeri se rastave, skrati se šipka za par cm, ulje se zamjeni nekim mnogo veće gustoće... tako bar rade za utrke na fiatima, zastavama.... polovnih originalnih amortizera hvala bogu ima, tako da....:zivio:
original amortizeri se rastave, skrati se šipka za par cm, ulje se zamjeni nekim mnogo veće gustoće... tako bar rade za utrke na fiatima, zastavama.... polovnih originalnih amortizera hvala bogi ima, tako da....:zivio:
To je najbolje rješenje za same performanse, a udobnost nula. Inače mnogi iz fabia i focus kupa su nove racing gewinde dali tako reparirati i otvrdnuti i rezultati su odlični.
Kako si ono mislio namještati camber, imaš kakvu sliku. Inače sprijeda nije dobro više od 1.5-2 stupnja max. Daje odlično ležanje i jede gume, ali nije dobro kad se pretjera, zna i dosta povečat otpor kotrljanja.
Igore, vjerujem da imaš veliku volju pomoć ljudima svojim "znanjem i iskustvom", al daj ipak neke stvari zadrži za sebe!
Kod kocke 4cil i 6cil, opruge su identične po dimenzijama, ali su različite tvrdoće, ali neki brand-ovi (većina) imaju iste opruge koje idu za obe vrste kocke, jer one su otvrdnute proizvodnjom i neće imat velikog utjecaja da li se stavljaju na 4 ili 6 cil...
Što se tiče opruga kraćih 80-60, one dolaze samo u opciji gewinda...
Najkraće opruge koje se mogu nać u prodaji (set-samo opruga) je 75-50, al ne kod svih proizvođača...
To je najbolje rješenje za same performanse, a udobnost nula. Inače mnogi iz fabia i focus kupa su nove racing gewinde dali tako reparirati i otvrdnuti i rezultati su odlični.
Kako si ono mislio namještati camber, imaš kakvu sliku. Inače sprijeda nije dobro više od 1.5-2 stupnja max. Daje odlično ležanje i jede gume, ali nije dobro kad se pretjera, zna i dosta povečat otpor kotrljanja.
izradi se gornji dio amortizera skupa sa ležajem da se može pomicati prema unutra
http://www.technotoytuning.com/media/t3/products/camber_plates.jpg
izradi se gornji dio amortizera skupa sa ležajem da se može pomicati prema unutra
http://www.technotoytuning.com/media/t3/products/camber_plates.jpg
To se može kupiti, malo je teže za napravit. Stavio je Kara mislim pod korisne linkove negdje, al košta..
SharckBoy
24-01-2007, 01:34
Di se mogu nabaviti ove H&R opruge od 60/40...gledao sam ih i misli da bi to trebale biti te crvene RACE SPRINGS http://img239.imageshack.us/my.php?image=030ce.jpg
Ako znate koju trgovinu da prodaje H&R...
Hvala