PDA

View Full Version : suvozacki pretinac

kockica
30-01-2007, 16:48
ne mogu otvoriti pretinac. koji dio je najverojatnije riknuo? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1051&mospid=47249&btnr=51_1050&hg=51&fg=30

pitam ovako napamet, bez da sam rastavljao pretinac jer cujem da je to cest "kvar" na kocki:

DROBI
30-01-2007, 17:02
Najvjerojatnije ti je otišla "šarka/panti" na zadnjoj strani pretinca, ona se zna razlohat i onda pretinac visi i zaglavi bravicu ili je otišla sama bravica koju možeš rastavit (normalnom metodom) samo sa unutrašnje strane... Probaj cimat pretinac u svim smjerovima, sa povlačenjem ručice, ako je otišla šaraka, trebalo bi otvorit.

kockica
30-01-2007, 17:09
mislim da rucica ne funkcionira, tj. da ona ne otvara koliko god ju potezao.
iden bas malo drmat po tom...samo mi je bed ako ju otvorim/strgam da ju necu moci zatvorit, a ako nista drugo bar je ljepša ovako zatvorena :)

biljak
30-01-2007, 18:24
probaj sa kljucem malo petljati, zakljucaj, otkljucaj itd

kockica
30-01-2007, 18:48
i to je to. operacija uspjela, pacijent umro.
brava je stgana...zatvorit vise ne mogu....cancer, kad imas vremena?

Bimmer
31-01-2007, 01:05
u većini slučajeva se strga onaj prednji dio brave(ručica), pa ti ostane samo neka kvačica koja se pomiče lijevo-desno.

sam mehanizam otvaranja pretinca nije baš raketna znanost, ne sadržava elektronske senzore i složene mehaničke sklopove, pa malo bolje razmisli i pogledaj u čemu bi mogao biti kvar, sigurno ćeš riješiti. možda samo treba baciti WD-a po ona 2 zubca na vrhu brave ako se ne izlaze do kraja ili ako izlaze sporo