View Full Version : suvozacki pretinac
ne mogu otvoriti pretinac. koji dio je najverojatnije riknuo? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1051&mospid=47249&btnr=51_1050&hg=51&fg=30
pitam ovako napamet, bez da sam rastavljao pretinac jer cujem da je to cest "kvar" na kocki:
Najvjerojatnije ti je otišla "šarka/panti" na zadnjoj strani pretinca, ona se zna razlohat i onda pretinac visi i zaglavi bravicu ili je otišla sama bravica koju možeš rastavit (normalnom metodom) samo sa unutrašnje strane... Probaj cimat pretinac u svim smjerovima, sa povlačenjem ručice, ako je otišla šaraka, trebalo bi otvorit.
mislim da rucica ne funkcionira, tj. da ona ne otvara koliko god ju potezao.
iden bas malo drmat po tom...samo mi je bed ako ju otvorim/strgam da ju necu moci zatvorit, a ako nista drugo bar je ljepša ovako zatvorena :)
probaj sa kljucem malo petljati, zakljucaj, otkljucaj itd
i to je to. operacija uspjela, pacijent umro.
brava je stgana...zatvorit vise ne mogu....cancer, kad imas vremena?
u većini slučajeva se strga onaj prednji dio brave(ručica), pa ti ostane samo neka kvačica koja se pomiče lijevo-desno.
sam mehanizam otvaranja pretinca nije baš raketna znanost, ne sadržava elektronske senzore i složene mehaničke sklopove, pa malo bolje razmisli i pogledaj u čemu bi mogao biti kvar, sigurno ćeš riješiti. možda samo treba baciti WD-a po ona 2 zubca na vrhu brave ako se ne izlaze do kraja ili ako izlaze sporo