View Full Version : Diferencial na E30?????
Pozdrav
Jedno pitanje za stare znalce.
Imam dvije kockice jedna je 318i i druga 325i.
Obje su 1989g. a mene zanima jel diferencijal isti u nekakvom omjeru prenosa ili kako bi se to već zvalo :)).
Znači da promijenim dif sa jedne na drugu jel bi bilo razlike ove ili one??
Eto molim BMW-ovce koji to kuže da mi napišu koju korisnu riječ.
P.S. ova 318i ima motor iz E36 1.8is, 140ks ali nisam to gore navodio jer je dif seriski od 318i pa da ne radim pomutnju....
Pozdrav svima """BMW do groba"""
ima razlike diff od 325 je veci i izdržljiviji,ali možeš staviti i taj manji diff koji je išao na 316 318 i 318is,samo pitanje koliko ce trajati,a pretpostavljam da je od 4cyl modela diff malo kraci u omjeru prijenosa?!
Pozdrav
Jedno pitanje za stare znalce.
Imam dvije kockice jedna je 318i i druga 325i.
Obje su 1989g. a mene zanima jel diferencijal isti u nekakvom omjeru prenosa ili kako bi se to već zvalo :)).
Znači da promijenim dif sa jedne na drugu jel bi bilo razlike ove ili one??
Eto molim BMW-ovce koji to kuže da mi napišu koju korisnu riječ.
P.S. ova 318i ima motor iz E36 1.8is, 140ks ali nisam to gore navodio jer je dif seriski od 318i pa da ne radim pomutnju....
Pozdrav svima """BMW do groba"""
BMW 325i ima dif od 3.46
BMW 318i M40 ima dif od 4.10 I 4.45
BMW 318i M10 ima dif od 3.64
Što veći broj,dif je kraći!U svakom slučaju ako staviš dif od 325i imati ćeš veću krajnju ali će manje šlajfati!Ali mislim da bi ti na IS-a išao dobro taj dif.
Prvo se predstavi!:mraz:
konavle30
05-02-2007, 12:44
Evo tablice:
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f00023/f00023.htm
I koliko je meni poznato, diff. od 6 ili 4 cil. nisu nešto različiti po izdržljivosti.
ostavi diff kakav je, IS ti ide super sa kratkim omjerom, dugi diff ga doslovno ubija, dok bi za šestaka trebao biti duži. sve ovisi što hoćeš raditi sa autom, za normalnu vožnju bi bilo dobro imati što duži omjer, za sportsku(zavoji i slično) bi bio kraći.
pročitaj omjer koji ti piše na pločici na diferencijalu
ove priče o dugotrajnosti i izdržljivosti nemoj slušati, jer bmw-ovi diffovi su dugotrajni dok god imaju dovoljnu količinu ulja za dobro podmazivanje.
To ti je sarena prica sa diffovima---...najbolje ti je da fino dignes zadnji kraj jednog i drugog auta u zrak fino se legnes ispod i sa desne strane na sarafu diffa(sa strane gdje se toci):nos: imas malu plocicu na kojoj ti pise omjer(vjerojatno je malo zahrdalo ili je zmazano pa ocisti sa drot kefom) i ako prije omjera pise npr S 3,73 trebao bi imati 25% speru i ako ti nije drasticna razlika u omjerima npr sa 3,73 na 2,90 ili 4,15 idealno ti je negdje na 325i(pazi da nije eta)ona ima dugiiii 2,90 pa nebus nikad razvrtil brzine,dakle idealno 3,25 do 3,73 omjera...ima dvije vrste diffova veliki masivni i mali...meni i ovaj manji odlicno trpi lock 100% za Drift,Race a i za svaki dan masakriranja a ima i 17" 225/45/17 iza...tak da bu to trajalo,neboj se....uglavnom svi difovi od e30 pasu a i mislim da idu od e34 a i nekih drugih modela samo treba provjeriti...uglavnom su razliciti poklopci na diffu....:thumbsup: :ajeto:
npr primjer...ja imam 325i kocku sa omjerom 3,73 tvornicki
a sad je motor 2.5 24v i getriba od e36 325i pa je prijenos kraci i ide auto u finisu tocno 200kmh na 17"
a imam i 2.90 speer za njega koji kad stavim ide 240kmh sa 15" i ima usporedbu prijenosa kao i na 325i e36...tu je stvar masine,getribe i diffa sarena...treba kemijat i isprobavat ali sa sigurnoscu mogu reci da svaki od e30 pase na saraf....:thumbsup: :ajeto:
uglavnom ne ispod 3.91 za is-a jer je to samoubojstvo za taj motor
Hvala svima na odgovorima.
p.s. predstavio sam se
ivanstarky
24-03-2007, 21:07
Meni si pustio stari diff od 316i?
Za bimmera
Za bimmera
mislim da sam tebi stavio 3.91 diff umjesto zavarenog 3.91, jer je to najkraći koji sam imao, a da nije zavaren:thumbsup:
da ti kažem iskreno, trebao si ostaviti zavareni, jer ovako nisi cool:naughty: :driv_ing:
SharckBoy
25-03-2007, 13:47
Za bimmera
Zar ti je avatar slikan u mom dvorištu:nos: ?
zmajchek
27-04-2007, 14:07
ja u imam 318is motor karoserija s cetri vrata a diff je 4,10 i dosta je kratki mada bi mogao bit i kraći
Evo dragi ljudi dizem ovaj post iz mrtvih jer sam danas imao malo slobodnog vrimena pa se zavuka ispod auta da pogledam nesto u vezi mog diffa sa kocke i moje pitanje je sljedece:
Naci na diffu na onoj plocici,koju sam ostruga i ocistia da mogu procitat sto pise, pise ovo 4,27 i onda je neki malo dulji razmak i opet pise 1712 ako sam uspia dobro pocistit i procitat,neznam,ispravite me ako grijesim.
Onda opet sam ocistio onu bocnu stranu (suprotnu od auspuha) i tamo ima oznaceno ovako GGG - 40
Sto znaci sad taj GGG -40 i sto znaci taj 4,27 omjer sa brojevima 1712....??? ja sam malo dumbass sto se tice tih podataka pa pitam vas, a opet nigdje po forumu nisam pronasa nista u vezi te oznake GGG-40
4,27 je omjer ovo ostalo je nebitno:thumbsup:
ggg-40 je oznaka materijala kućišta, sivi nodularni lijev ili kako to neki zovu "giza"
Aha Ok onda,hvala Bimmeru. Opcenito me jos zanima omjer 4,27 dali je to optimalan za 1.8 motor,te dali bi se tu dalo nesto namontirat neki drugi....za speru znam to mi nemorate govorit hehe.
Jer sad sa ovim diffom i sa ''15-icama krajnja brzina iznosi 183 kmh.
ostavi si taj 4.27 na m10 jer sve duze ide sve losije
Aha Ok onda,hvala Bimmeru. Opcenito me jos zanima omjer 4,27 dali je to optimalan za 1.8 motor,te dali bi se tu dalo nesto namontirat neki drugi....za speru znam to mi nemorate govorit hehe.
Jer sad sa ovim diffom i sa ''15-icama krajnja brzina iznosi 183 kmh.
4,10 ti je optimala,ali nemoj odbacit 4,27 jer je ipak brži nešto na tom diffu :naughty:
Al meni nije m10 nego je meni m40 motor
ako ti je auto samo za po gradu onda si ostavi taj omjer, za otvorenu cestu nije pogodan, bar meni, jer se već na 120kmh motor dere. idealno bi za taj motor bio 3.91 grad i 3.64 otvorena cesta. meni je trenutno 3.25 i auto je MRTAV, ali mora biti malo duži omjer jer ga uglavnom vozim po autputu, mislim staviti 3.64