View Full Version : Potrošnja 318 is E36
znači...klasični E36 318is bez ikakvih dorada koliko troši normalne gradske vožnje??
molim što više oddgovora u što kraće vrijeme...
hvala
Desetak litara, dvanaest max.
lastnight
16-10-2006, 17:36
To sam i ja čuo, da ak je očuvan i serijski, normalne vožnje po gradu troši oko 10 ko i moja 316i.
U tom i leži dio njihove slave.
znači...klasični E36 318is bez ikakvih dorada koliko troši normalne gradske vožnje??
molim što više oddgovora u što kraće vrijeme...
hvala
Ovisi što smatras pod gradskom voznjom. Gradska voznja u centru Zg, St, Ri,.. nije isto sto i gradska voznja u Sinju, Zapresicu itd..jer u ZG napravis 50 kreni/stani/ubaci u rikverc/kreni/stani/ubaci u prvu/... dok u nekom malom gradu to napravis jednom prije no sto nadjes parking.
Ali otprlike 11.5-12l grada.
Ovisi što smatras pod gradskom voznjom. Gradska voznja u centru Zg, St, Ri,.. nije isto sto i gradska voznja u Sinju, Zapresicu itd..jer u ZG napravis 50 kreni/stani/ubaci u rikverc/kreni/stani/ubaci u prvu/... dok u nekom malom gradu to napravis jednom prije no sto nadjes parking.
Ali otprlike 11.5-12l grada.
Zagreb
lastnight
16-10-2006, 17:58
Pa baš sam to i reko, skoro ko moj 316i s tim da ovaj ipak ima 140ks.
Onda 11.5-12l. :)
Ante ne lupaj!Ako se voziš normalno preko 10 neće preć!
lastnight
16-10-2006, 18:12
Ako je auto uredan i servisiran nebi smio preko 10 pod uvjetom da se normalno vozi i šalta na 3-3ipo soma.
Ako je auto uredan i servisiran nebi smio preko 10 pod uvjetom da se normalno vozi i šalta na 3-3ipo soma.
Vidio si jućer!Pri 180-200 troši 11-12 litara!Ako se malo normalnije voziš grad ide ispod 10!
lastnight
16-10-2006, 18:21
Vidio si jućer!Pri 180-200 troši 11-12 litara!Ako se malo normalnije voziš grad ide ispod 10!
Ja vjerujem da bi gradska lako pala ispod 10 s malo opreznijom vožnjom, bez neke nervoze još ako imaš biciklu doma onda ti potrošnja padne ispod 6 ko od šale.
Prijatelj ga je imao par godina, uredno odrzavan. Ali stvarne gradske voznje, ne Sinjske ili neznam kakve. To je potrosnja u skladu s slicnim automobilima, npr. u firmi imamo 3 nova Meganea 1.4, niti jedan ne trosi ispod 11l grada u mojim rukama jer ga saltam na 3k rpm i bacam u ler kad nanjusim nizbrdicu, u rukama sljakera koji ne placaju gorivo ne ide ispod 12 (s klimom). Slicna je stvar s Astrom, Golfom, itd..
Prijatelj ga je imao par godina, uredno odrzavan. Ali stvarne gradske voznje, ne Sinjske ili neznam kakve. To je potrosnja u skladu s slicnim automobilima, npr. u firmi imamo 3 nova Meganea 1.4, niti jedan ne trosi ispod 11l grada u mojim rukama jer ga saltam na 3k rpm i bacam u ler kad nanjusim nizbrdicu, u rukama sljakera koji ne placaju gorivo ne ide ispod 12 (s klimom). Slicna je stvar s Astrom, Golfom, itd..
Ante vozim taj auto,znam šta prićam!!!A i kad je Renolćek bio auto?
Onda 11.5-12l. :)
Toliko ti npr. trosi E36 325i :biggrin:
Toliko ti npr. trosi E36 325i :biggrin:
Hvala!!!
Ante vozim taj auto,znam šta prićam!!!A i kad je Renolćek bio auto?
Nema to veze s renolom, taj auto (Megane) je ipak velicina (nize) srednje klase (cca. 1200-1300kg+putnici) s poprilicno nejakim motorom koji mora neprestano gurati tu karoseriju i putnike + pogodniti klimu. Zbog toga neprestano radi pod skoro potpunim opterecenjem i nije cudo da u takvim uvjetima mnogo trosi. Kolega vozi 316i e36 i kaze da mu trosi 12l, ja sam davno jedno kratko vrijeme koristio 316i e36 i trosio mi je 11.5-12l, drugi kolega ima volva s40 1.8 i kaze da mu trosi oko 12l. To je uobicajena potrosnja za auto te tezine, velicine i snage. Moze se ispod, naravno, u Tomislavgradu koji je takodjer grad moj 525i e39 trosi oko 10l, ali u 5 dana ga 5x stavim u 1.-vu, u gradu 80% ga vozim u 1. ili rikvercu. Prijatelj ima e46 318i (cabrio) i kaze da mu trosi 12l.
325i sam vozio par godina i nisam ga uspio, gradske voznje, spustit ispod 13l. Da netko mlad ne pita "kako kazes 316i trosi 12l, a 325i 13l??", razlog tome jest taj da 316i i normalne spore voznje mora raditi pri mnogo vecem opterecenju za motor nego 325i, to nije izrazeno na otvorenoj cesti jer tamo auto pokrece i inercija, ali u gradu s tisucu stani-kreni, posebno na uzbrdicama, R4 1.6 je mnogo optereceniji nego (snazni) R6 2.5.
I mislim da moji komentari doprinose razumijevanju stvari, jer ce sutra netko kupiti npr. 320i, natankati i reci "pa u pi.. mat..., potrosio mi je preko 13!!!", ali ipak nece doci ovdje to prenjeti jer zna da ce dobiti odgovore "ajme, kupio si skovacu", "zajebali su te, ne bi smio trosit preko 10l",..a on ne zeli da ga netko žali pa ce nastaviti pricati kako 320i trosi 10l grada. :naughty: Ali ovako bar zna da mu auto trosi normalno. :smile:
moje mišljenje je da je 318i i 318is kod e36 best buy kad se gleda potrošnja i civilna vožnja:thumbsup:
2 ante:opet ti kažem,lupš ko otvoreni prozor!!!
Vozim taj auto i kažem ti koliko troši,pa u ćemu je onda problem!?
BTW kod mene su sprintove grane,lonac i druge pizdarije tak da bi trebao trošit više ali NETROŠI!!!
325i sam vozio par godina i nisam ga uspio, gradske voznje, spustit ispod 13l.
Neznam onda, odrzavani auto godinama vozim po gradu i kad su najvece guzve u ZG normalne voznje je popio max 12.5l , naravno ako ga stiskas da ce potrosnja otici u nebo, ali se onda postavlja pitanje sta je kome normalna voznja? :msn-wink:
Neznam onda, odrzavani auto godinama vozim po gradu i kad su najvece guzve u ZG normalne voznje je popio max 12.5l , naravno ako ga stiskas da ce potrosnja otici u nebo, ali se onda postavlja pitanje sta je kome normalna voznja? :msn-wink:
Nista, na jednom bmw us forumu lik tvrdi da mu M3 e46 trosi 38mpg (cca. 5.5l na 100km, otvorene ceste). Ako ga vozi na nizbrdici i drzi u leru, moguce. :smile:
Ali vidim da su bmw-jasi poceli u sluzbenim publikacijama (http://www.bmw.hr) navoditi realniju potrosnju, tako za e46 320Ci navode 12.8l grada, sto je realno, jer trosi tu oko 13l.
ps. kako tankam iskljucivo s firminom karticom imam evidenciju potrosnje, na preko 50.000 km potrosnja je cca. 11l.
Kako sam vozio is-a malo manje od jedne godine moja iskustva sa potrošnjom su bliža antinim tvrdnjama dakle gradska normalna 11-12 lit. Ante neka slobodno rangira Makarsku na svojoj ljestvici Sinj-Zagreb.
E30 316i u istim uvjetima je trošio otprilike isto (možda decilitar dva manje), a 320i troši 1,5 do 2 lit. više od is-a.
po meni je to totalno realno...kreni stani....pa moj 316 troši 11 po gradu, možda i više...ali to su sad drugi razlozi...treba auto od 1300kg pokrenuti svaki put a stane često na semaforu, pa se očeš ubaciti(malo stisneš gas) pa opet semafor...mislim da je 12l realna potrošnja za jedan 1800ccm auto i 140KS.
to kaj ste se vi vozili 180-200km/h to je ok da troši 11-12l kad su ti dizne otvorene cijelo vrijeme ali ajd ga vozi 120-130...potrošnja će ti biti 7l
lastnight
17-10-2006, 10:57
Čeka se još doktor Cancer za 318iS da kaže završnu rječ.:doh1:
lastnight
17-10-2006, 11:20
Ja ipak vidim da više njih kaže 10 nego 12-13.Po meni je taj iS neispravan ako troši 13 litara pri normalnoj gradskoj vožnji, debelo neispravan.:doh1:
Meni je moj trošio oko 11 grad a na otvorenoj nikad preko 10, ako sam ga po gradu maltretirao onda oko 12
lastnight
17-10-2006, 16:47
Meni je moj trošio oko 11 grad a na otvorenoj nikad preko 10, ako sam ga po gradu maltretirao onda oko 12
Da, to i meni zvući u stilu ispravnog iS-a samo problem je kaj jako malo ljudi vozi iS pa kruže bapske priče okolo, oni koji imaju dobre iS-ove samo se smiju ovakvim pričama...
pa a kaj sam ja reko nego da troši 11-12 litara...po gradu nemreš manjeda se na trepavice postaviš...pričamo o normalnoj vožnji kad ideš na posao i slično.. a ne o pažnji kolko će ti potrošiti...svi kažu 11 do 12...o otvorenoj vožnji ni ne pričam, onda?jel bliže 10 ili je bliže 12litara po 100km...svi kažu 11, 11 i pol to ti to...ko 316i e36 jer je rasterečenija mašina ali opet veča i jača.....to su ipak 4 pozamašna grla koja treba nahraniti....
moj e36 318is je trosio otvorene 8L plina pri 150km/h.
jednom prilikom sam ga vozio 95km po autoputu do mora, i to od 190-220 km/h neprestano, i natocio sam 23L plina.
prosjek u godinu dana mi je bio oko 12,5L po bordu.
gradske voznje je trosio 15,5L plina. pod ovu gradsku voznju se podrazumijeva 10km od doma do fakulteta, koje prijeđem za 35 minuta. dakle, übergradska voznja!