PDA

View Full Version : HELP: Auto mi se guši?

Vedran325i
21-02-2007, 10:13
Znači, auto je natenkan, ima uvijek goriva do pola i ponekad mu dođe da se guši kao kad ostaneš bez goriva, onako cuka, trese zajebava i onda se nakon 1-2min. smiri i sve bude normalno! I to ne bude svaki dan, nego kako njemu dođe!! E sad pitanje, dali je to lamda sonda, loše ININO gorivo (kod nas još tu nema OMV-a) ili nešto treće?

Interceptor
21-02-2007, 10:15
Znači, auto je natenkan, ima uvijek goriva do pola i ponekad mu dođe da se guši kao kad ostaneš bez goriva, onako cuka, trese zajebava i onda se nakon 1-2min. smiri i sve bude normalno! I to ne bude svaki dan, nego kako njemu dođe!! E sad pitanje, dali je to lamda sonda, loše ININO gorivo (kod nas još tu nema OMV-a) ili nešto treće?

Ne bi bilo lose promijenit filter goriva ako nisi dugo.

Vedran325i
21-02-2007, 10:26
Ne bi bilo lose promijenit filter goriva ako nisi dugo.

Svi su filteri promjenjeni čim sam uzeo auto!! To je prvo što napravim na auto nakon kupnje - veliki servis!

Interceptor
21-02-2007, 10:29
Svi su filteri promjenjeni čim sam uzeo auto!! To je prvo što napravim na auto nakon kupnje - veliki servis!

Probaj ocistit kontakte releja pumpe goriva. Nakon toga provjeri tlak u sistemu goriva (mozda regulator tlaka goriva zna zajebavat). Ako imas volje i vremena, skini tank i ocisti ga.

brna
21-02-2007, 11:38
Ako ti se guši nije zanemarivo da, najjednostavnije je riješenje! Inin benz je kriminal!!! Meni se isto zna desiti da ujutro trukira kao da bi radio na tri cilindra i odmah panika, kablovi, struja, releji itd, a kao ono se malo zagrije i kad ga razletim, injektori se očiste i ide ko zmaj.
Inu treba tužiti!:mad2: :mad2: :mad2:

Kiko
21-02-2007, 11:53
koja je tu logika da se injektori ociste kad razletis auto...mislim ako je u pitanju gorivo?Inino gorivo je doista slabije kvalitete u usporedbi sa drugima,to se vidi u voznji pod raznim rezimima.Ja sam zbog toga svakih 5000km dodavao u puni tank one aditive za ciscenje sistema i dr. i nikad nikakve frke sto se rada motora tice.Istu stvar radim i sa dieselom,sve 5.

brna
21-02-2007, 11:58
koja je tu logika da se injektori ociste kad razletis auto...mislim ako je u pitanju gorivo?Inino gorivo je doista slabije kvalitete u usporedbi sa drugima,to se vidi u voznji pod raznim rezimima.Ja sam zbog toga svakih 5000km dodavao u puni tank one aditive za ciscenje sistema i dr. i nikad nikakve frke sto se rada motora tice.Istu stvar radim i sa dieselom,sve 5.

koja je tu logika se pitam i ja, ali de fakto mi se dešava ono što sam napisao, ali vidiš, mogao bi češće upotrebljavati one aditive... :bangin:

PS- u biti kad pogledaš, većim protokom zraka, ubrizgavanjem veće količine benza mogu se očistiti injektori, barem od malih naslaga koje na minimumu bi mogle stvarati probleme, ne?

Kiko
21-02-2007, 12:08
Iskreno,nisam siguran,moze biti ali ono sto sam maloprije rekao se odnosilo na eventualnu necistocu goriva...ovo sto si rekao bi zvucalo logicno ako govorimo o "čistom" gorivu.Aditive lijevam svakih 5000km,tako pise na uputstvu.Sve filtere i ulje uvik mijenjam ranije,npr. ako mi mehanicar kaze da sam miran iducih 15 000km,ja to prominim na 10 000km,mozda sam pacijent ali...nema pomoci :lol:

brna
21-02-2007, 12:13
samo ti mjenjaj ulje svakih 10K i pusti mehaničare, ja sam pacijent kao ti!

Kiko
21-02-2007, 12:16
Sad mi je lakse:lol:

J.G.
21-02-2007, 12:20
To imaš problem sa Opel Zafirom 2.2 DTi ?

marko787
21-02-2007, 12:31
I meni se to dogadjalo dok mi se jedan dan nije upalila lampica koja signalizira kvar na motoru. Rezultat je bio izmjena membrane na usisnoj grani - navodno jedna od slabih točaka na četverocilindrašima E46.

A ta membrana je najobičniji komad plastike okruglog oblika koji košta nekih 600-injak kuna. Otada auto radi ko sat.

Skokni do nekoga tko se bavi auto elektrikom, ako ima prave uređaje, odma će ti znat što je točno.

Vedran325i
21-02-2007, 12:43
To imaš problem sa Opel Zafirom 2.2 DTi ?

Ne, sa BMW-om

Vedran325i
21-02-2007, 12:44
I meni se to dogadjalo dok mi se jedan dan nije upalila lampica koja signalizira kvar na motoru. Rezultat je bio izmjena membrane na usisnoj grani - navodno jedna od slabih točaka na četverocilindrašima E46.

A ta membrana je najobičniji komad plastike okruglog oblika koji košta nekih 600-injak kuna. Otada auto radi ko sat.

Skokni do nekoga tko se bavi auto elektrikom, ako ima prave uređaje, odma će ti znat što je točno.

TNX!! Samo di ću to provjerit!! Jeli mi možeš dati točan naziv tog dijela ili neki serijski broj?

marko787
22-02-2007, 08:28
Nažalost ne mogu, jedino što znam je da se to tako zove. Ja sam ti mjenjao negdje krajem 2005. tako da se stvarno više ne sjećam...