View Full Version : da li chipati?
dakle radi se o E36 318 TDS-u 99 godina (compact)
mislio sam chipati kod tibora, dosta ljudi s BMW-ima bilo kod njega i prezadovoljni su.
po tablici koju ima na svojoj stranici sa 90 ks mi mogao dici na 115 ks
http://www.chiptuning.com.hr/
Jedina caka tj, moja dilema je to što je auto prešao 160 000..
koiko ce to utjecati na trajnost motora, odnos chipanog ne chipanog?
slušam prijedloge, sugestije i sl... :smile:
Osobno, ne vjerujem tamo nekim podacima, za atmosferske motore, što se tiče turbinaša "možda", nekako mi ti proizvođaći su jako uvjereni u te podatke, što se tiče trajnosti, pitaj ih za garanciju pa po odgovoru ćeš sam prosudit.:thumbsup:
Mnogo je tu lovaca u mutnom i virtualnih konja, a za Tibora sam čuo samo pohvale.:thumbsup:
Mnogo je tu lovaca u mutnom i virtualnih konja,
na što misliš pod ovim?
Mnogi od nozovimo ih čip-tunera obečavaju brda i doline a u praksi ti uzmu lovu a auto ide ili jedva bolje ili čak lošije, naveliko se štele rezultati na valjcima i dobijaju virtualni konji koji u stvarnoisti ne postoje. Bilo je recimo afera oko Dastek-ovih valjaka i vjerodostojnosti rezultata na njima. Kao što rekoh za Tibora sam čuo samo pohvale.
A.n.T.e.
25-02-2007, 14:19
Ja bi ga čipnio,pa kud puklo da puklo:thumbsup:
ja bi isao na chip ali samo pod uvjetom da je to dizanje od kakvih 20ak ks, da se ne ugrozi nikoji dio motora....
Mnogi od nozovimo ih čip-tunera obečavaju brda i doline a u praksi ti uzmu lovu a auto ide ili jedva bolje ili čak lošije, naveliko se štele rezultati na valjcima i dobijaju virtualni konji koji u stvarnoisti ne postoje. Bilo je recimo afera oko Dastek-ovih valjaka i vjerodostojnosti rezultata na njima. Kao što rekoh za Tibora sam čuo samo pohvale.
znam što je bilo s Dasket-om i znam te kvazi chip tjunere. čito sam na par foruma o njima.
Što se tice tibora, samo pohvale. To je god bio kod njega, bilo da je to BMW ili neki gnoj ili pak nešto trece svi ga hvale. Aute koje je on radio prelaze i po 50 000+ km bez ikakvih problema.
tako da ako cu chipati, a najvjerovatnije hocu, ici cu kod njega.:thumbsup:
[QUOTE=zlajo]znam što je bilo s Dasket-om i znam te kvazi chip tjunere.QUOTE]
Dastekom ;) :thumbsup:
I ja bi ga chipnuo pa do k . . .
zmajchek
27-04-2007, 14:01
kolko se ja "kuzim" u politiku chipanja nemre nis smetat motoru.
menisu su 2 volva bila cipana i jedan je 100,000 km i nije bilo nikakvih problema. a osjetila se zarlika.
BMW E36 POWER
04-05-2007, 19:20
Ja sam imao priliku vidjeti koja je razlika prije i poslje chipovanja bmw-a 320d iz 2001god.Dakle to je nesto nevjerovatno kakav je obrtni moment dobio i koliko je auto startnije...Taj cip kod nas kosta oko 400e i cak postoje jos neke dorade ali samo na tom modelu(320d)Potrosnja je ostala skoro ista,neznatno se povecala,dakle savrseno...Poslje toga naletimo na chipovanog 318tds iz 98-sme god...sve je ok sem sto je auto pocelo nenormalno da dimi pogotova na shaltovanju...pa sad...
Ja sam ih chipao preko 10 kom i 3 od tih deset su prešli 180000km od chipanja, a za druge neznam ali problema nije bilo. poslije chipa je bolje da malo na ubrzanju zadimi nego da je suho jer je onda turbina preforsirana, moj chip diže turbo za max 0.1-0.15 bar, a o snazi se ne priča dok se ne ode na valjke po izboru vlasnika. Garancija na chip je doživotna, a na motor tko traži garanciju poslije chipa saljem u k...., jedino kada radimo za ovlaštene autokuće garancija na novom vozilu se ne gubi. Okvirne performanse za 318tds zasad na www.obdtuning.de/indexframe.asp a poslije na www.autoelektronika.biz