View Full Version : Broj namotaja volana u e30
Kako mi se četiri (4) namotaja čini previše, kontaktirao sam Zorana (aka e30 freaka) i Karu u vezi toga, i suočio se sa spoznajom da nema drugačije letve za kocku osim u ///M-a (3.4 namotaja) ali kod njega je sve drugačije i ne paše u non-///M kocke.
ALI, Zoki je spomenuo da su Alpina i Hartge kemijali sa zglobom volana, nešto pilili pa varili i sl., na netu ne mogu naći ništa, pa ako netko ima kakav link ili info, molim da napiše!!!
Pozdrav
P.S. - NEMAM servo, zato me zanimaju koje su kombinacije moguće sa non-servo dijelovima, jer mislim da dijelovi rađeni za servovolane ne pašu...
pa baš i ne do kraja, zanima me koliko onda namotaja imaju te od e36? i jel paše sve na šaraf, znači da samo umjesto svoje letve stavim onu od e36 non-servo....ili mora ići i novi zglob ili što već?!
pa baš i ne do kraja, zanima me koliko onda namotaja imaju te od e36? i jel paše sve na šaraf, znači da samo umjesto svoje letve stavim onu od e36 non-servo....ili mora ići i novi zglob ili što već?!
paše sve, samo neke dijelove treba brusit i ne hvata se za iste rupe kao na E36 nego na rupe do tih. To sam ja stavio (tj. mehanicar)
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f00388/f00388.htm
Kako mi se četiri (4) namotaja čini previše,..
True, kad sam prvi put presao iz e36 u kocku i isao je bacit bokom doslovno se :pooh: , to je pod must za svakog bokera u kocki.
J.G. ti je stavio koristan link, po onom sto vidim na slikama svaki mehanicar bi to trebao napraviti za nekoliko stotina kuna u par sati posla bez vece muke.
ps. lastnight; ne kuzim zasto dat malom čepu i intergeyčepiću zadovoljstvo da te opet baniraju ko zadnju pic.. kad se jednog dana logiraju frustrirani zato sto im se probila lutka Davida Hasselhoffa.
paše sve, samo neke dijelove treba brusit i ne hvata se za iste rupe kao na E36 nego na rupe do tih. To sam ja stavio (tj. mehanicar)
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f00388/f00388.htm
I koliko sad imas namotaja?
Koliko te sve skupa ispalo?
I koliko sad imas namotaja?
Koliko te sve skupa ispalo?
otprilike namotaj manje.
ispalo me cca. 100kn ruke mehanicaru
@ J.G. - znači stavio si samo umjesto tvorničke letve, letvu volana od e36 non-servo i to je to?Nisi ništa više od jijelova mjenjao, samo to turpijanje-brušenje-bušenje?
@ J.G. - znači stavio si samo umjesto tvorničke letve, letvu volana od e36 non-servo i to je to?Nisi ništa više mjenjao?
Koliko ja vidim umjesto tvornicke servo letve za e30 je stavio tvornicku servo letvu za e36.
Koliko ja vidim umjesto tvornicke servo letve za e30 je stavio tvornicku servo letvu za e36.
Nešima na šaraf,mora se preopravljati,:naughty:
sve se mže kad se hoće....pa Hrvati su poznati kemičari
da, ali to su već skoro 20godina stari auti, a sve se još kak tak može preživjeti, ali ak ti volan ostane u rukama, karikiram, ali...
@ J.G. - znači stavio si samo umjesto tvorničke letve, letvu volana od e36 non-servo i to je to?Nisi ništa više od jijelova mjenjao, samo to turpijanje-brušenje-bušenje?
da, ali ne non-servo vec servo (meni je kocka imala tvornicki servo)
da, ali to su već skoro 20godina stari auti, a sve se još kak tak može preživjeti, ali ak ti volan ostane u rukama, karikiram, ali...
slušaj, ako se bojiš kemijat onda rađe nemoj, da ti ne "ostane volan u rukama" :naughty:
slušaj, ako se bojiš kemijat onda rađe nemoj, da ti ne "ostane volan u rukama" :naughty:
Ne budem ja, mehi bude :smile:
Kara znaš ti možda može li samo non-servo letva od e36 popraviti stvar i kod non-servo kocki?
konavle30
23-10-2006, 13:07
Ivore, po realoemu, letve za servo i non-servo nisu iste.
Ali lakše će ti bit nać letvu sa nekog 316 e36, nego Servo, tako da neznam ćemu se buniš.
A već znaš da ti neće pasat na šaraf.
Ne budem ja, mehi bude :smile:
Kara znaš ti možda može li samo non-servo letva od e36 popraviti stvar i kod non-servo kocki?
Ako vec ides kemijati ja bi ti preporucio servo letvu s e36.
A jebemu, sad smo sve spetljali....ja više ništ ne kužim!:wallbash:
Znači, imam non-servo kocku i zanima me koja letva ide najlakše gore,a da bude manji broj namotaja.
-letva nije bitno koja je, samo da ju je što lakše spripasati
-također, ugradnja serva na moju kocku ne dolazi u obzir jer je preskupo.
Znači, imam non-servo kocku i zanima me koja letva ide najlakše gore,a da bude manji broj namotaja.
letva ti je najskuplja stavka ostalo tije skuplje samo za cijenu pumpe serva, remenicu i posudu sa crijevima.
e36 ja mislim da svi imaju servo.
tribaš brusit stare uši i bušit rupe na H nosaću.
Nije neki problem
letva ti je najskuplja stab
Kreso (k.m.) me preduhitrio, ali cu svejedno potvrditi da ces mozda tesko naci ne-servo letvu od e36. Iako, afair, postoje e36 bez serva, ima ih drasticno manje nego onih s servom te u skladu s tim ima i drasticno manje polovnih ne-servo letvi. Ako ti se potrefi da naletis na dobru i jeftinu ne-servo od e36, naravno da ces uzeti nju, ali ako moras cekati i narucivati, vjerojatno ces je platiti 50tak Eur manje nego sto bi platio servo letvu, a dobit ces mnogo losiju stvar.
A i nek sutra stavis sire gume, bildanje ce ti vrlo brzo prisjesti. :smile:
lastnight
23-10-2006, 17:09
Ivore, jednostavno kupiš e36 i mirna bosna.Šalim se malo.
U svakoj šali pol je istine...:wub:
Kreso (k.m.) me preduhitrio, ali cu svejedno potvrditi da ces mozda tesko naci ne-servo letvu od e36. Iako, afair, postoje e36 bez serva, ima ih drasticno manje nego onih s servom te u skladu s tim ima i drasticno manje polovnih ne-servo letvi. Ako ti se potrefi da naletis na dobru i jeftinu ne-servo od e36, naravno da ces uzeti nju, ali ako moras cekati i narucivati, vjerojatno ces je platiti 50tak Eur manje nego sto bi platio servo letvu, a dobit ces mnogo losiju stvar.
A i nek sutra stavis sire gume, bildanje ce ti vrlo brzo prisjesti. :smile:
Pa ni ta mu neodgovara,ako več kemija neka stavi servo letvu od M3 e36 i gotovo,ala se ubili 1/4 kruga više manje.Još na e30 320i sory,ali nema logike.
Pa ni ta mu neodgovara,ako več kemija neka stavi servo letvu od M3 e36 i gotovo,ala se ubili 1/4 kruga više manje.Još na e30 320i sory,ali nema logike.
Pa ako nadje ok letvu od e36 M3 po cijeni obicne (znaci 150, max 200Eur), zasto ne, nek stavi nju. :smile: Sigurno mu nece smetati bez obzira sto se radi o e30 320, dapace, lakse ce driftat (ima manje za vrtit "mrtvi bok"). :punk:
Bit je u tome sto ce tesko nac servo letvu za e36 M3, ali isto tako ce tesko nac ne-servo letvu za e36, dok bi servo letvu za obican e36 mogao naci bez vecih problema po relativno dobroj cijeni (cca. 150Eur).
Dapace, iako pretpostavljam da su postojali i e36 bez serva, da budem iskren ne poznam nikog tko ima e36 bez serva (a niti sam cuo da je netko imao takav e36).
500 eura je letva od M3.nace kad na vrbi zasvrbi.....
jednostavno stavi manji volan i eventualno serijski servo(pošto imaš šestaka), i ako imaš jako profilirane siceve na koje se možeš nasloniti, nema problema sa skretanjem. IMHO krivi auto za takve upgrade-ove, kupi neku šit kocku 2 vrata za raditi sranja, olakšaj 50 kg, seleni, amortizeri i kraće opruge i da vidiš kako će skretati.
lastnight
24-10-2006, 23:53
Stvarno neznam od kud i s kojeg izvora izvire volja da bi se letva od e30 320i zbog 4 namotaja mjenjala za neku s 1/4 namotaja manje.Dajte se uozbiljite dećki, uskoro ćete se ženit i decu imat...mislim stvarno ono......
Ako nisi zadovoljan s autom najpametnije ti ga je prodat i uzet drugi auto i uštediš ŽIVACA i dobiješ još hrpu novih STVARČICA i DRAGULJČIĆA na novom autu.
Petljat po upravljačkom mehanizmu i to još na divljaka je stvarno diletantski ponekad.Jedino ako se neko baš kuži dobro ali opet bolje uzet drugo vozilo i mirna bosna, nema do tvornice.
Stvarno neznam od kud i s kojeg izvora izvire volja da bi se letva od e30 320i zbog 4 namotaja mjenjala za neku s 1/4 namotaja manje.Dajte se uozbiljite dećki, uskoro ćete se ženit i decu imat...mislim stvarno ono......
Ako nisi zadovoljan s autom najpametnije ti ga je prodat i uzet drugi auto i uštediš ŽIVACA i dobiješ još hrpu novih STVARČICA i DRAGULJČIĆA na novom autu.
Petljat po upravljačkom mehanizmu i to još na divljaka je stvarno diletantski ponekad.Jedino ako se neko baš kuži dobro ali opet bolje uzet drugo vozilo i mirna bosna, nema do tvornice.
Paaa, ovisi sto mu je primarno, odnosno kako vozi. Jos se sjecam kad sam prvi put prijateljevu kocku 325i bacio bokom (bio snjeg, imao 325i e36), doslovno sam se :pooh: dok sam bjesomucno hvatao bok, vjerujem da se covjek na sve moze naviknuti, ali da dobijem kocku (na poklon), prva promjena bi bila ta letva volana.
Imho, obvezna promjena za svakog pravog bokera! :driv_ing:
Paaa, ovisi sto mu je primarno, odnosno kako vozi. Jos se sjecam kad sam prvi put prijateljevu kocku 325i bacio bokom (bio snjeg, imao 325i e36), doslovno sam se :pooh: dok sam bjesomucno hvatao bok, vjerujem da se covjek na sve moze naviknuti, ali da dobijem kocku (na poklon), prva promjena bi bila ta letva volana.
Imho, obvezna promjena za svakog pravog bokera! :driv_ing:
Da, i ja sam se dobro izjeba motat volan kad sam prvi put kupia kocku...zato sam i stavia letvu od E36, razlika je drastična. Puno opakiji bokovi se mogu izvodit uz više sigurnosti jer gubiš manje energije na motanje volana :)