View Full Version : BMW Alpina B6 cabriolet
darkcloud
22-10-2006, 19:32
500 horsepower, 700 Nm – absurd in an open-topped sports car? Far from it. The V8’s beguiling sound and opulent torque entice the driver to glide along in a relaxed fashion, any and all red-line orgies far afield, much like cruising on a Harley Davidson. This provides the time to drink in the top-down melŕnge of breezes, scents and sounds. Leather, wood and matchless ergonomics caress the inhabitants, immediately creating a sense of comfort and well-being.
http://img175.imageshack.us/img175/4792/alb6dn2.jpg
http://img332.imageshack.us/img332/5904/alb61uk0.jpg
Predivna kola! Ugodna, udobna, a opet dovoljno brza za naše ceste. :wub: :driv_ing: :drool:
lastnight
22-10-2006, 19:35
ALPINA radi baš auta s velikom dozom luksuza i više se bave 4-door modelima.
Volio bi da nešto o ovom autu kaže gospodin ALP1NA iz manastira...
Od svih tjunera APLINA najviše polaže brige oko elegancije pokretane snagom.
Potpisujem! Ova alpina s slike po podacima mozda i nije ultimate racing car, tj. ova Alpina je idealna za one kojima e30 325i trosi manje od 20l na 100km (znaci da ne voze 100% vremena u crvenom i lizu limitator), kako darkcloud kaze "udobna i brza". Tako reci potpuno pogodjena, aut. mjenjac tako da mozes ruku drzati na koljenima atraktivne suvozacice, cijena nerealno velika tako da ga ne kupuju "rice car" driveri. :naughty:
:lol: :lol: :thumbsup:
Lastnight, svakako bih se i bez poziva, no dakako hvala na njemu, uključio u thread o bilo kojoj Alpini pa i Alpini B6. Ah, B6. Osobno preferiram trojku (Alpina B3S) ali i ostale pre-Bangle linije. Isto vrijedi i za B6. Veselio bih se liftingu koji mi nikada nije legao ali nesumnjivo da se radi o jednom od best off Alpininih agregata dosada. Sport, luksuz, eksluzivnost. I tako više od 40 godina. Dovoljno.
Sorry, ali zaboravih reći. Za sve Alpinine fanove, meni najdraži site, www.thealpinaregister.com ima novo i mnogo ljepše ruho. In joy.
lastnight
23-10-2006, 12:46
Sorry, ali zaboravih reći. Za sve Alpinine fanove, meni najdraži site, www.thealpinaregister.com ima novo i mnogo ljepše ruho. In joy.
Zorane, jel istina da se ALPINA s preradama više veže za 4-door modele?
Pretpostavaljam ako jesu onda zbog luksuza svojstvenog imidžu ALPINE...
Ovaj link za ALPINA REGISTAR....jel to oficijelni?Koji je njihov službeni site?
Ja imam onog gdje prodaju i ona fina vina (tu nemislim na savski rizling)..
Zorane, jel istina da se ALPINA s preradama više veže za 4-door modele?
Pretpostavaljam ako jesu onda zbog luksuza svojstvenog imidžu ALPINE...
Ovaj link za ALPINA REGISTAR....jel to oficijelni?Koji je njihov službeni site?
Ja imam onog gdje prodaju i ona fina vina (tu nemislim na savski rizling)..
to je taj
http://www.alpina-automobiles.com/
Ne bih se složio da Alpina forsira modele s četvero vrata iz prostog razloga zato što su to u pravilu jeftiniji modeli i od kupea i od kabrioleta a kao što je većini poznato i cijena ali i struktura kupaca Alpininih modela nikada nije bila takva da bi se ogledala u jednom tako minornom razlogu. I ti i Željko ste u pravu što se tiče službenog site-a Alpine, a thealpinaregister.com ti je britanski site s većinom Alpina koje krstare desnom stranom.
lastnight
23-10-2006, 15:28
Ne bih se složio da Alpina forsira modele s četvero vrata iz prostog razloga zato što su to u pravilu jeftiniji modeli i od kupea i od kabrioleta a kao što je većini poznato i cijena ali i struktura kupaca Alpininih modela nikada nije bila takva da bi se ogledala u jednom tako minornom razlogu. I ti i Željko ste u pravu što se tiče službenog site-a Alpine, a thealpinaregister.com ti je britanski site s većinom Alpina koje krstare desnom stranom.
Spomenuo sam 4-door modele jer ih jako puno ima s ALPINA značkom, da napomenem, nemam ništa protiv 4-door modela jer oni ipak pružaju veći luksuz od coupe-a ako nevjerujete probajte na zadnji sic sjesti kod oba modela i zaključak je jasan.Lakoća ulaska i sjedenja na zadnjoj klupi itekako spada u luksuz a luksuzom se ALPINA bavi zar ne?Zbog tog sam te i pitao ono...
Za nekih 10 - 15 somova eura da se uvesti ALPINA u Hrvatsku + davanja naravno....eee to bi bio poseban i rijedak auto kod nas a znao bi da ga nijedan cro-rom ne vozi..mala šala, nisam rasist.....
Zakon potražnje uvjetuje broj vrata pa i ostalih elemenata. Tako posluju sve auto kuće pa i Alpina. Tome najbolje svjedoči i posljednji Alpinin model na tržištu, Alpina D3, za koji se očekuje da će biti prodan u otprilike 1000 komada i svi su upravo u 4-door opciji. Sumnjam da će biti coupe-a s tim dizelskim agregatom jer u Alpini intezivno rade na benziskoj inačici koja bi svjetlo dana trebala ugledati 2007 godine. Uzgred, da ne otvaram novi thread zanima me vaše mišljenje o ovom modelu. Osobito onih sa iskustvom vožnje BMW-a 320d (E90) na čijoj osnovi je i nastala Alpina D3. Brojke su manje više poznate no podsjećanja radi evo najvažnijih: 2000 ccm, 4 cilindra, 200 KS pri 2000 o/min, 410 Nm, od 0-100 7,4 s, potrošnja 5,7 litara. Impresivno, (100 KS po litri) mora se priznati. To pokazuju i visoke ocijene Top Geara, Car-a, BMWCar-a, Auto Motor und Sport magazina i ostalih renomiranih časopisa.
lastnight
23-10-2006, 17:00
Zakon potražnje uvjetuje broj vrata pa i ostalih elemenata. Tako posluju sve auto kuće pa i Alpina. Tome najbolje svjedoči i posljednji Alpinin model na tržištu, Alpina D3, za koji se očekuje da će biti prodan u otprilike 1000 komada i svi su upravo u 4-door opciji. Sumnjam da će biti coupe-a s tim dizelskim agregatom jer u Alpini intezivno rade na benziskoj inačici koja bi svjetlo dana trebala ugledati 2007 godine. Uzgred, da ne otvaram novi thread zanima me vaše mišljenje o ovom modelu. Osobito onih sa iskustvom vožnje BMW-a 320d (E90) na čijoj osnovi je i nastala Alpina D3. Brojke su manje više poznate no podsjećanja radi evo najvažnijih: 2000 ccm, 4 cilindra, 200 KS pri 2000 o/min, 410 Nm, od 0-100 7,4 s, potrošnja 5,7 litara. Impresivno, (100 KS po litri) mora se priznati. To pokazuju i visoke ocijene Top Geara, Car-a, BMWCar-a, Auto Motor und Sport magazina i ostalih renomiranih časopisa.
Stvarno divota kad ovo čujem.