View Full Version : E38 730i
Bimmerboy
02-06-2007, 17:52
Evo, uskoro planiram uzet E38 730i '95-'96... - jel mi moze netko pomoc sa iskustvima i sl., vezanim za ovu seriju i model? Hvala ;-)
ja kolko sam čuo da je taj motor totalni promašaj....vole rikavat i troše više nego 4.0 i 4.4
a ostalo će ti najbolje reči onaj ko je imo taj auto ili ima
samo mi reci jel već ciljaš na nekog određenog jer ima ih dobro znanih drloga pa da možeš odma eliminirat
Bimmerboy
02-06-2007, 20:28
Posto si iz Osijeka onda vjerojatno znas za tu sedmicu iz neke od auto kuca... - ima na autoosijek slika, crne je boje...
boja nije crna već tamno zelena... i vjerojatno misliš na ovaj
http://www.autoosijek.com/vidioglas.php?broj=4270
a ja ću ti samo reći bježi od toga...ništa više
Posto si iz Osijeka onda vjerojatno znas za tu sedmicu iz neke od auto kuca... - ima na autoosijek slika, crne je boje...
Isao sam ja gledati nedavno. taj auto je totalno smece:pooh: . Bjezi od njega:thumbsup:
Bimmerboy
03-06-2007, 00:14
Ok, hvala na savjetu, ali jel bi mi htjeli rec zasto je smece? Sta mu fali?
Bolje pitaj sta mu ne fali:wallbash: bojim se da na autu nema previse toga ispravnoga. Jednostavno to je rupa bez dna koja ima pun k..ac kilometara i kojoj je motor u banani. Mislim da je taj auto davnih dana odsluzio svoje.
kad dođe klonmx na forum on će ti najbolje reći u čemu je štos jer je on taj auto proučavao
klon je gledao taj auto i razmišljao o kupnji...
o autu kruže svakakve priče, jedna od njih je i cijena dosta niža od navedene, za keš. na kraju se svede na onu da svaki auto ima svoju cijenu. vidi auto, zbroji nedostatke i vidi koliko se tebi isplati dati novaca za njega. auto nije toliko loš da se ne isplati pogledati...
ukoliko ti treba još info, jevi se pa provjerimo iz prve ruke...
auto je bio kod mene kao prvo bio je dva puta skršen (koliko ja znam ) a kao drugo motor je u banani trenutno radi na 7 cilindara . Što se tiče cijene jedan dan je 5.300 a drugi dan 3.500 (zavisi na koju je nogu vlasnik ustao)
Bimmerboy
03-06-2007, 11:05
Da, jasno mi je da nesto ne valja. U oglasu je cijena 6950 eura... - ako je bio karambol i ako pola motora nije u redu, nisam siguran da vrijedi vise od 3000. -p.s. Netko je nudio neke info iz prve ruke - o cemu se radi?
info iz prve ruke je info od vlasnika. ako te stvarno zanima kupnja, možemo otići do škare sa čovjekom koji je dobar sa njim.
cijena ovisi vjerovatno o tome jel kupac ozbiljan ili samo ima velike oči...
kad sa nanjuši lova u džepu, i cijena postaje relativna. nije ni on od jučer, i sigurno je svjestan realnog stanja auta i cijene. nekom može prodati priču, nekom ne. ali auto mu dugo stoji i sigurno ga se želi rješiti...
jesi išao gledati auto?
Bimmerboy
03-06-2007, 17:59
Nisam jos bio gledat uzivo, mislio sam otic uskoro...- gledam, tamo nema sta se ne nudi za taj auto - neki krediti, zamjene, dogovori... Sve mi to nije skroz cisto...
boja nije crna već tamno zelena... i vjerojatno misliš na ovaj
a ja ću ti samo reći bježi od toga...ništa više
Taj auto je kod Skare vec jedno 2 godine, i nije uopce cudo sto ga nije dosada prodao...
Bimmerboy
03-06-2007, 23:06
Ok, a sto mislite o E36-cama kod DUO-a, VM-a i onom crnom TDS-u kod INVESTA-a?
hmmm sa 7er na 3er....
ovo
http://www.autoosijek.com/vidioglas.php?broj=14601
http://www.autoosijek.com/vidioglas.php?broj=18124
Bimmerboy
04-06-2007, 11:13
E36 nije za mene... To prenosim :-D
Kako netko uspije toliko ukršiti relativno nov auto???
Mislim par pa kako se netko prema par godina staroj sedmici može odnositi kako se ne odnosi ni prema tavariji?
Bimmerboy
04-06-2007, 19:14
Koji ocaj hebote... - ajd da ga bar mozes vozit pa ga sredjivat malo po malo...ali ovo...
nediljko
27-09-2007, 14:32
730 iz osjeka ima problema s motorom, gazda priznao....
ANTE325i
27-09-2007, 20:57
Kako netko uspije toliko ukršiti relativno nov auto???
Mislim par pa kako se netko prema par godina staroj sedmici može odnositi kako se ne odnosi ni prema tavariji?
Di je relativno nov auto je star 12 godina i još ako ga je vozio netko ko nije uložio ni 100 eur kako će izgledat.
ANTE325i
27-09-2007, 21:00
Da, jasno mi je da nesto ne valja. U oglasu je cijena 6950 eura... - ako je bio karambol i ako pola motora nije u redu, nisam siguran da vrijedi vise od 3000. -p.s. Netko je nudio neke info iz prve ruke - o cemu se radi?
7-er se nema šta gledat stanje za 6900,jer svaka ispod 10-12t EUR je :pooh::pooh:
ma kojih 6900 :lol: ljudi rasprodaja :lol: 5650€
lastnight
28-09-2007, 10:23
7-er se nema šta gledat stanje za 6900,jer svaka ispod 10-12t EUR je :pooh::pooh:
Potpis.:notworthy:
mi smo kupili takav auto samo 750i i troši jednako kao i ovaj.taj auto je dobar samo ga treba pazit mana mu je dihtung glave
Sasa_730i
28-09-2007, 20:29
to se za 5k eura kupuje!! bar kad se sve promini znas na cemu si a ne kupit ga za 15 pa nekome virovat na ric sta je prominjeno i jesu li stavljeni originalni djelovi. da je cijena 10k niko nebi pizdia ovoliko. ima tu na forumu auta koji su kupljeni u 3x losijem stanju pa kad su ih vlasnici sredili sad svi uredno pisete komentare u stilu bravo, svaka cast, odlican auto, itd... po vama je pametnije kupit kocku za 1k pa ulozit jos 3 u nju nego kupit ovo za 5 i ulozit jos 5 pa imas auto...
lastnight
28-09-2007, 20:38
Ma taj e38 je vreća bez dna.Kad je dobar je vreća bez dna a kad je loš.....ajme koliko se tu živaca potroši a ko će to platit?
To bi progutalo love da ni nesanjaš a dok bi to došlo da auta koji je pic pic ajme majko što bi se naćekao još ako kuburiš s lovom (a većine kuburi) ma bježat od toga što dalje jedino ako nisi lud u srcu.
Sedmice e38 su za ekipu šta ima love i točka.
Sasa_730i
28-09-2007, 20:52
aha, a ti si ima koliko ono sedmica pa si toliko strucan kad su one u pitanju?
meni recimo ne pada na pamet kupit polovno auto i za svaki k... ga vodit u servis vec cu se potrudit naucit sta je vise moguce da ga sam mogu odrzavat i kad se tako postave stvari onda je e38 samo jos jedna igracka a ne vreca bez dna.
a sad za ove dusebriznike sta ce se javit da nemaju vremena za takve stvari, ako ste toliko zauzeti onda znaci da imate ozbiljan posal i obitelj a ako to imate onda ste obicni kompleksasi ako gledate e38 za 6k€ u zalite se kako je u losem stanju + jedna narodna: nemos karat bez ku*ca. over&out.
meni recimo ne pada na pamet kupit polovno auto i za svaki k... ga vodit u servis vec cu se potrudit naucit sta je vise moguce da ga sam mogu odrzavat i kad se tako postave stvari onda je e38 samo jos jedna igracka a ne vreca bez dna.
a sad za ove dusebriznike sta ce se javit da nemaju vremena za takve stvari, ako ste toliko zauzeti onda znaci da imate ozbiljan posal i obitelj a ako to imate onda ste obicni kompleksasi ako gledate e38 za 6k€ u zalite se kako je u losem stanju + jedna narodna: nemos karat bez ku*ca. over&out.
:notworthy::notworthy::notworthy:::notworthy:
lastnight
28-09-2007, 21:22
Hej, stani malo, pa nemaju svi garažu niti su svi mehaničari!!! Ja se ne žalim da je auto s cijenom od 6 soma loš jer je takav e38 stvarno loš. Ljudi koji imaju ozbiljan posao a pogotovo obitelj nisu kompleksaši nego ponosni ljudi.
Ko želi e38 pali vozi uredan i utegnut taj ima minimalno 10 soma u đepu i nije mu problem istrest soma eura na servis plus love za benzin i to dobre love za benzin.
To je takav auto i njemci su ga napravili za određeni sloj kupaca, to su činjenice sviđalo se to nekima ili ne na ovom brdovitom prostoru.
hrvoje xyz
28-09-2007, 22:02
potpis na ovo tvoje .
7ica za 5 soma eura el o el.ljudi rade i nemaju vremena a sto je jos bitrnije , nisu u mogucnosti da im auto svakih par dana otkazuje poslusnost , pa onda par dana igranja u garaži.
Interceptor
28-09-2007, 22:09
potpis na ovo tvoje .
7ica za 5 soma eura el o el.ljudi rade i nemaju vremena a sto je jos bitrnije , nisu u mogucnosti da im auto svakih par dana otkazuje poslusnost , pa onda par dana igranja u garaži.
Koliko si ti ono BMWa posjedovao? Koliko si ih servisirao? Odakle ti uopce ikakvo pravo davat takve komentare o necemu o cemu nemas pojma vec si samo "procitao na internetu".
hrvoje xyz
28-09-2007, 22:49
Nisam imao nijednog , ali znam kolko kosta redovni servis za tricu, puno mladju . starija sedmica je samo vise podlozna kvarovima , pogotovo ovakva za koju svi ocito kaze da ne valja.Nekom auto treba svakodnevno , a neko se moze igrat slazuci ga tjednima . svakom svoje.
Interceptor
28-09-2007, 22:56
Nisam imao nijednog , ali znam kolko kosta redovni servis za tricu, puno mladju . starija sedmica je samo vise podlozna kvarovima , pogotovo ovakva za koju svi ocito kaze da ne valja.Nekom auto treba svakodnevno , a neko se moze igrat slazuci ga tjednima . svakom svoje.
Znas preko frenda koji ima kuma ciji je necak kupio tricu i kune se u pokojnog babu da ga servis izadje nesto malo vise od cevapa s lukom i tocene pive? :ajeto:
Gle, nemoj mi s tim lovackim pricama koje si nacuo ili procitao, nemas veze s vezom na ovu temu. Ja sam osobno prosao skoro pa kompletnu restauraciju BMWa E34 starog 15 godina i jako dobro znam koliko se sta kvari, na koji nacin, koliko kosta popravak i rezervni dijelovi. Jedina stvar koju na autu jos nisam napravio je retapeciranje sjedala.
Konkretno, ako je tom E38 jedini problem motor, to se lako rijesi stavljanjem M62B44 motora koji bez getribe s cca. 100 tkm kosta 2000 EUR s ugradnjom. Nek ode jos 1000 EUR na ostale popravke da dovedes auto u tip-top stanje i imas E38 740i za cca. 8000 EUR sto je jos uvijek dovoljno malo da ti ostane za jedan solidan mali gradski auto!
Neka je dotični kupi ako ima sigurna mjesečna primanja oko 6000 kn bez obitelji je i ima riješeno stambeno pitanje.
Znas preko frenda koji ima kuma ciji je necak kupio tricu i kune se u pokojnog babu da ga servis izadje nesto malo vise od cevapa s lukom i tocene pive? :ajeto:
Gle, nemoj mi s tim lovackim pricama koje si nacuo ili procitao, nemas veze s vezom na ovu temu. Ja sam osobno prosao skoro pa kompletnu restauraciju BMWa E34 starog 15 godina i jako dobro znam koliko se sta kvari, na koji nacin, koliko kosta popravak i rezervni dijelovi. Jedina stvar koju na autu jos nisam napravio je retapeciranje sjedala.
Konkretno, ako je tom E38 jedini problem motor, to se lako rijesi stavljanjem M62B44 motora koji bez getribe s cca. 100 tkm kosta 2000 EUR s ugradnjom. Nek ode jos 1000 EUR na ostale popravke da dovedes auto u tip-top stanje i imas E38 740i za cca. 8000 EUR sto je jos uvijek dovoljno malo da ti ostane za jedan solidan mali gradski auto!
al hrvoje je reko da to moze covjek koji si moze priustit drkanje po autu danima... ti ocito mozes bez auta 10 dana dok petljas po ovom, pa jos 3 dok ode ono... kome auto treba svaki dan nemoze si to priustit ako nema jebacka primanja i jos jedan everyday car... a budimo realni na takvom autu koji godinama nije odrzavan ima sve i svasta za krepat... za to skuzit netrebas bit genije... svaka roba ima svog kupca... al za ulagat masne pare da danima stoji, to je za prave entuzijaste s viskom slobodnog vremena... a za samo gustanje treba izdvojit 10k i onda si miran bar donekle....
nevjerovatno koliko ovaj auto navlači filozofa... kao što je inter rekao, svaki popravak-zamjena ima cijenu koja se lako stavi na papir, ovaj auto ide za dosta manje novaca od naznačenog u oglasu u uvjet da se ne sere bez veze nego da se dođe sa novcima koji vire iz džepa. kad se to zbroji, auto ima svoju računicu. ja bih rekao i dobru.
a lovačke priče iskusnih "vlasnika" su me oduvijek zabavljale. a njih nikad neće nestati...
cjena je malo čudna za taj auto ustvari dosta jer smo mi kupili 750i u njemačkoj za 7550e carina ovo ono oko 9000e nas je došao stari pošto mi je mehaničar pregledao je kompletni auto i otkrio da su svi diskovi i spone u banani pa je takva cjena u njemačkoj u hr ga vjerovatno nemaš ispod 10-13000e nešto ne štima sa tim autom
cjena je malo čudna za taj auto ustvari dosta jer smo mi kupili 750i u njemačkoj za 7550e carina ovo ono oko 9000e nas je došao stari pošto mi je mehaničar pregledao je kompletni auto i otkrio da su svi diskovi i spone u banani pa je takva cjena u njemačkoj u hr ga vjerovatno nemaš ispod 10-13000e nešto ne štima sa tim autom
pročitaj thread odpočetka. u tome i je stvar što auto nije tip top i što vlasnik to zna. auto je neispravan.
lastnight
29-09-2007, 21:31
Ja mislim da većina vas tu nebi kupili neispravan BMW a kamoli jedan e38. Lako je sad tu filozofirat i tipkat al kad dođe plati kume onda se stvar mjenja. To jedino ako si mehaničar ili kemije tipa kupi-sklepaj-prodaj onda da. Ko treba auto da se vozi taj ne kupuje auto koji ne vozi.
Joj,sto su mi super ovi koji znaju sve i sve kuže,niko pametniji od njih! Možeš se ti "igrat" s e38 u garaži i sam ga popravljat,al dijelove ne možeš napravit nego ih moraš kupit!!! Ah,da ,vi ste jaaaako pametni pa ćete doskočit tome,i kupit rabljene dijelove,jel da..!? E, da tek onda vidiš igranja:pijani Uostalom,cijena sve govori i ko se bar malo kuži u temu, zna da je ovaj auto najisplativije uzet za dijelove,ak imaš još 1 takvog,pa se "igrat":bye2:
kod takvih automobila je problem što uglavnom fale sitnice koje ne možeš kupiti polovne(najčešće nema zamjenskih) a auto se ne može koristiti za ništa drugo nego za običnu vožnju ili neki styling
tih sitnica se nabere puno ali...
...pod pretpostavkom da motor i prijenos ne treba dirati, za 2000E se napravi skoro pa generalni servis na ovjesu
osim toga možda je samo interijer iskidan pa na račun toga ljudi zaključuju da je auto banana totalna, ima i takvih pacijenata:laugh:
po mojem mišljenju, cijena je super i da imam, uzeo bi takav auto roditeljima da se više ne zajebavaju sa GM-om:laugh:.
btw, sedmice su često puno jeftinije od osnovnog modela trojke iz tog godišta iako su u startu koštale 5x više, jebiga, ne/održavanje, manjak potražnje...
kod takvih automobila je problem što uglavnom fale sitnice koje ne možeš kupiti polovne(najčešće nema zamjenskih) a auto se ne može koristiti za ništa drugo nego za običnu vožnju ili neki styling
tih sitnica se nabere puno ali...
...pod pretpostavkom da motor i prijenos ne treba dirati, za 2000E se napravi skoro pa generalni servis na ovjesu
osim toga možda je samo interijer iskidan pa na račun toga ljudi zaključuju da je auto banana totalna, ima i takvih pacijenata:laugh:
po mojem mišljenju, cijena je super i da imam, uzeo bi takav auto roditeljima da se više ne zajebavaju sa GM-om:laugh:.
btw, sedmice su često puno jeftinije od osnovnog modela trojke iz tog godišta iako su u startu koštale 5x više, jebiga, ne/održavanje, manjak potražnje...
Ovdje je najveci problem motora i mjenjaca. Motor je gotov, nema kompresije i ne moze niti upaliti. A i ostatak auta nije bas sjajan.:laugh:
Bmw Touring
28-12-2007, 21:12
:laugh::thumbsup::thumbsup:
Ja cu samo rec da jedna E36-ica nakon sta prodje 300tkm moze se raspast a E38-ica nakon sta prodje 300tkm ako je dobro odrzavas mirne duse mozes proc jos 300 tkm... V8 i V12 motori pa oni prolaze po 500.000 km ko iz p*cke...
Ovdje je najveci problem motora i mjenjaca. Motor je gotov, nema kompresije i ne moze niti upaliti. A i ostatak auta nije bas sjajan.:laugh:
stavi se 316 za početak dok se ne stabilizira situacija:laugh::laugh::laugh::loool::bangin:
ANTE325i
28-12-2007, 22:04
:laugh::thumbsup::thumbsup:
Ja cu samo rec da jedna E36-ica nakon sta prodje 300tkm moze se raspast a E38-ica nakon sta prodje 300tkm ako je dobro odrzavas mirne duse mozes proc jos 300 tkm... V8 i V12 motori pa oni prolaze po 500.000 km ko iz p*cke...
Ovisi ko je vozi i kako i koliko ulaže u nju love kroz godine i kilometre.
Bmw Touring
28-12-2007, 22:18
Ovisi ko je vozi i kako i koliko ulaže u nju love kroz godine i kilometre.
Tu se slazemo! Ali poanta moja je da recimo doktor od 70 godina vozi E36 a drugi vozi E38 i za 10 ili vise godina prodaje auto sa 250-300tkm koje je u super stanju nebi razmislja ni sekunde jer bi bija siguran da E38ica moze proc jos toliko dok E36 mozda da al mozda i ne...
ANTE325i
28-12-2007, 23:53
Tu se slazemo! Ali poanta moja je da recimo doktor od 70 godina vozi E36 a drugi vozi E38 i za 10 ili vise godina prodaje auto sa 250-300tkm koje je u super stanju nebi razmislja ni sekunde jer bi bija siguran da E38ica moze proc jos toliko dok E36 mozda da al mozda i ne...
Ovisi šta ko voli,jer i jedan i drugi se može zaklat odma ili se može nastavit pazit ko "doktor" i voziš ga 100 godina i jednogi drugog.
Bimmerboy
29-12-2007, 11:51
Ja smatram da je teze zaklat V motore od ostalih... - a da, bas cu morat otic u tu autokucu i vidjet e38 za 6k eura, jer ionako cisto sumnjam da bas ne moze ni upalit