PDA

View Full Version : McLaren suspendiran?

FreeeK
13-09-2007, 20:05
Sa saslušanja u Parizu šokantne vijesti za navijače Srebrnih strijela. Prema neslužbenim informacijama, Svjetska automobilistička federacija isključila je McLaren iz tekuće i iduće sezone Formule 1.

Uskoro opširnije...

Izvor
www.net.hr

neznam jel istina ili ne... al po meni ako ima i mrve ind. spijunaze treba ih na 5 god suspendirat... :zauho

kova
13-09-2007, 20:07
daj me nemoj jebat.......kaj???????????????????????????????:doh 1:

///Marac
13-09-2007, 20:09
Upravo je bilo na tv-u da su suspendirani, e sad šta je tu istina u svemu tome, to niko nezna osim njih, ali moje je gdje ima dima ima i vatre!!:bum:

FreeeK
13-09-2007, 20:09
evo sad je objavljeno... al kak sad stvari stoje...

1. Ferrari
2. BMW:thumbsup:

cero
13-09-2007, 20:30
Vjeće odnosno WMSC još nije donjelo glavnu odluku a vjerojatnost da McLaren bude suspendiran su gotovo nikakve.

cero
13-09-2007, 22:44
McLarenu oduzeti svi konstruktorski bodovi i kazna od 100 milijuna € ili $, največa u povjesti automoto sporta. BMW 2rd

FreeeK
13-09-2007, 23:29
McLarenu oduzeti svi konstruktorski bodovi i kazna od 100 milijuna € ili $, največa u povjesti automoto sporta. BMW 2rd

2nd :thumbsup: ... aj i to je nesto... mislim da je unatoc svemu Alonso a i Hamilton zasluzio bodove koje imaju... :thumbsup:

FreeeK
13-09-2007, 23:31
Evo update... :ajeto:

Nakon saslušanja u Parizu, britanska je momčad ostala bez svih bodova osvojenih u ovoj sezoni, a kažnjena je i sa 100 milijuna dolara. Alonso i Hamilton su ipak zadržali bodove i borit će se za naslov prvaka.

Nakon saslušanja relevantnih osoba iz redova McLarena, ali i predočenja novih dokaza, Vijeće FIA-e je donijelo (ne)očekivanu odluka. McLarenu su oduzeti svi bodovi osvojeni u ovoj sezoni, što znači da će konstruktorska titula gotovo sigurno pripasti ljutom suparniku Ferrariju (čak 43 boda prednost ispred BMW-a).

Britanska je momčad ujedno kažnjena sa 100 milijuna dolara, ali unatoč jednoj od najtežih kazni u povijesti sporta, Ron Dennis može biti zadovoljan. Naime, njegovi vozači Lewis Hamilton i Fernando Alonso zadržali su svoje bodove i borit će se za naslov prvaka.

Inače, Britanac i Pedro de la Rosa, treći vozač momčadi McLaren, bili su na pariškom saslušanju, dok je Fernando Alonso ostao u belgijskom Spa Francorchampsu pripremajući se za utrku.

Špijunska afera izbila je u srpnju kada su se Ferarijeve tehnološke tajne 'slučajno zatekle' u kući McLarenova glavnog dizajnera Mikea Coughlana. Konkurenciji je dokumente predao mehaničar Ferrarija Nigel Stepney. Obojica su potom dobila otkaz, a cijeli je slučaj završio pred World Motor Sport Councilom, koje je danas donijelo odluku.

Net.hr
13.09.2007.

Thor
14-09-2007, 00:53
Nakon saslušanja u Parizu, britanska je momčad ostala bez svih bodova osvojenih u ovoj sezoni, a kažnjena je i sa 100 milijuna dolara. Alonso i Hamilton su ipak zadržali bodove i borit će se za naslov prvaka.

Totalna glupost i nelogicnost. A kojim su bolidima osvojili te bodove?
Svaka cast i Alonsu i Hamiltonu da se razumijemo ali da njima ne oduzmu bodove iako se utvrdilo da je momcad znala za te podatke je malo :ajeto:

m3 power
14-09-2007, 01:07
nisu vozaci krivi ali slazem se sa thorom, velikim djelom je i bolid zasluzan za plasmane Alonsa i Hamiltona. nazalost ali trebali su i to nekako rijesit.

Thor
14-09-2007, 01:11
nisu vozaci krivi ali slazem se sa thorom, velikim djelom je i bolid zasluzan za plasmane Alonsa i Hamiltona. nazalost ali trebali su i to nekako rijesit.

Da, oni bi tu popushili ni krivi ni duzni, zrtve momcadske "gluposti".

Lewis
14-09-2007, 02:38
Ma ima tu puno vishe nego se trenutno zna. Nazalost mi cemo saznati pravu istinu tek za XX godina kad neko od aktera ode u penziju :).

Problem je u neujednacenosti kod FIAe (osim naranvo cinjenice da je sam Max krele svoje vrste :)). Nedavno su rekli (FIA) da McLaren nije koristio podatke u razvoju bolida ( a kako bi i mogao ako je Stepney posalo podatke u 5om mjesecu kad je sezona vec pocela a bolid se razvija jos godinu prije) a sad kao imaju druge informacije (poslije Ferrari zalbe naravno). Dr. Mario Theissen iz BMWa je rekao da oni nebi zeljeli biti drugi na TAJ nacin (ako suspendiraju McLaren) i da ce za njega ove sezone BMW svakako biti/smatrati trecim jer su dvije momcadi evidentno ispred njih po brzini (za sad).

Ehh di su ona stara vremena kad su se stvanro utrkivali na stazi (slick gume i turbo motori) :(.

kockica
14-09-2007, 12:11
formula 1 :lol::lol::lol: