View Full Version : McLaren suspendiran?
Sa saslušanja u Parizu šokantne vijesti za navijače Srebrnih strijela. Prema neslužbenim informacijama, Svjetska automobilistička federacija isključila je McLaren iz tekuće i iduće sezone Formule 1.
Uskoro opširnije...
Izvor
www.net.hr
neznam jel istina ili ne... al po meni ako ima i mrve ind. spijunaze treba ih na 5 god suspendirat... :zauho
daj me nemoj jebat.......kaj???????????????????????????????:doh 1:
///Marac
13-09-2007, 20:09
Upravo je bilo na tv-u da su suspendirani, e sad šta je tu istina u svemu tome, to niko nezna osim njih, ali moje je gdje ima dima ima i vatre!!:bum:
evo sad je objavljeno... al kak sad stvari stoje...
1. Ferrari
2. BMW:thumbsup:
Vjeće odnosno WMSC još nije donjelo glavnu odluku a vjerojatnost da McLaren bude suspendiran su gotovo nikakve.
McLarenu oduzeti svi konstruktorski bodovi i kazna od 100 milijuna € ili $, največa u povjesti automoto sporta. BMW 2rd
McLarenu oduzeti svi konstruktorski bodovi i kazna od 100 milijuna € ili $, največa u povjesti automoto sporta. BMW 2rd
2nd :thumbsup: ... aj i to je nesto... mislim da je unatoc svemu Alonso a i Hamilton zasluzio bodove koje imaju... :thumbsup:
Evo update... :ajeto:
Nakon saslušanja u Parizu, britanska je momčad ostala bez svih bodova osvojenih u ovoj sezoni, a kažnjena je i sa 100 milijuna dolara. Alonso i Hamilton su ipak zadržali bodove i borit će se za naslov prvaka.
Nakon saslušanja relevantnih osoba iz redova McLarena, ali i predočenja novih dokaza, Vijeće FIA-e je donijelo (ne)očekivanu odluka. McLarenu su oduzeti svi bodovi osvojeni u ovoj sezoni, što znači da će konstruktorska titula gotovo sigurno pripasti ljutom suparniku Ferrariju (čak 43 boda prednost ispred BMW-a).
Britanska je momčad ujedno kažnjena sa 100 milijuna dolara, ali unatoč jednoj od najtežih kazni u povijesti sporta, Ron Dennis može biti zadovoljan. Naime, njegovi vozači Lewis Hamilton i Fernando Alonso zadržali su svoje bodove i borit će se za naslov prvaka.
Inače, Britanac i Pedro de la Rosa, treći vozač momčadi McLaren, bili su na pariškom saslušanju, dok je Fernando Alonso ostao u belgijskom Spa Francorchampsu pripremajući se za utrku.
Špijunska afera izbila je u srpnju kada su se Ferarijeve tehnološke tajne 'slučajno zatekle' u kući McLarenova glavnog dizajnera Mikea Coughlana. Konkurenciji je dokumente predao mehaničar Ferrarija Nigel Stepney. Obojica su potom dobila otkaz, a cijeli je slučaj završio pred World Motor Sport Councilom, koje je danas donijelo odluku.
Net.hr
13.09.2007.
Nakon saslušanja u Parizu, britanska je momčad ostala bez svih bodova osvojenih u ovoj sezoni, a kažnjena je i sa 100 milijuna dolara. Alonso i Hamilton su ipak zadržali bodove i borit će se za naslov prvaka.
Totalna glupost i nelogicnost. A kojim su bolidima osvojili te bodove?
Svaka cast i Alonsu i Hamiltonu da se razumijemo ali da njima ne oduzmu bodove iako se utvrdilo da je momcad znala za te podatke je malo :ajeto:
m3 power
14-09-2007, 01:07
nisu vozaci krivi ali slazem se sa thorom, velikim djelom je i bolid zasluzan za plasmane Alonsa i Hamiltona. nazalost ali trebali su i to nekako rijesit.
nisu vozaci krivi ali slazem se sa thorom, velikim djelom je i bolid zasluzan za plasmane Alonsa i Hamiltona. nazalost ali trebali su i to nekako rijesit.
Da, oni bi tu popushili ni krivi ni duzni, zrtve momcadske "gluposti".
Ma ima tu puno vishe nego se trenutno zna. Nazalost mi cemo saznati pravu istinu tek za XX godina kad neko od aktera ode u penziju :).
Problem je u neujednacenosti kod FIAe (osim naranvo cinjenice da je sam Max krele svoje vrste :)). Nedavno su rekli (FIA) da McLaren nije koristio podatke u razvoju bolida ( a kako bi i mogao ako je Stepney posalo podatke u 5om mjesecu kad je sezona vec pocela a bolid se razvija jos godinu prije) a sad kao imaju druge informacije (poslije Ferrari zalbe naravno). Dr. Mario Theissen iz BMWa je rekao da oni nebi zeljeli biti drugi na TAJ nacin (ako suspendiraju McLaren) i da ce za njega ove sezone BMW svakako biti/smatrati trecim jer su dvije momcadi evidentno ispred njih po brzini (za sad).
Ehh di su ona stara vremena kad su se stvanro utrkivali na stazi (slick gume i turbo motori) :(.
formula 1 :lol::lol::lol: