PDA

View Full Version : New Z8

cero
23-09-2007, 22:33
http://img123.imageshack.us/img123/6956/bmwz8cgi1560pxvq4.jpg
Glavni konkurent SL-u, 2010 početna 60 000 funti, biće oko 250 kg lakši od SL oko 1500kg, 3.0l turbo 306ks, 4.4l turbo 408ks, 5.0l v10 507 i :naughty:6.3 v12 605ks.:jawdrop::vampire:

///M
23-09-2007, 22:47
6.3 V12 605 hp? :ajeto:

///Marac
23-09-2007, 23:12
:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: predobar:notworthy:

Thor
23-09-2007, 23:23
Brutalno uf... :thumbsup:

FreeeK
23-09-2007, 23:28
ok... izgleda jako agresivno... samo pitanje koliko ce eventualni serijski auto sliciti ovome...

///Marac
23-09-2007, 23:29
ok... izgleda jako agresivno... samo pitanje koliko ce eventualni serijski auto sliciti ovome...

ja bih rekao da hoće... neznam ali instinkt mi govori:laugh:

cero
23-09-2007, 23:52
http://img528.imageshack.us/img528/1690/bmwz8cgi2560pxlg2.jpg
Evo još:naughty:

///Marac
23-09-2007, 23:55
kako bolesno dobro izgleda, samo da ostane takav...:rolle2yes: samo imam neki blagi osječaj da je ovo lagani photoshop!

NiKo
24-09-2007, 00:36
ja bih rekao da hoće... neznam ali instinkt mi govori:laugh:

Ja bi iz iskustva rekao da neče ni malo. Ovo je koncept kojem je svrha šokirat ljude i onda stručnjaci prate reakcije i na temelju toga usmjeravaju politiku firme. Kladio bi se da je ovo čudo u nevoznom stanju i da nikad neče ni biti. Sa eventualnim serijskim modelom može imati par dizajnerski sličnih detalja a nikako ovakav izgled prenesen na serijsko vozilo.
Ovako ekstreman dizajn ne može zadovoljiti:
-troškove proizvodnje
-praktičnost i funkcionalnost
-sigurnost
-aerodinamiku
-razno

mladjokt
24-09-2007, 00:39
Ja bi iz iskustva rekao da neče ni malo. Ovo je koncept kojem je svrha šokirat ljude i onda stručnjaci prate reakcije i na temelju toga usmjeravaju politiku firme. Kladio bi se da je ovo čudo u nevoznom stanju i da nikad neče ni biti. Sa eventualnim serijskim modelom može imati par dizajnerski sličnih detalja a nikako ovakav izgled prenesen na serijsko vozilo.
Ovako ekstreman dizajn ne može zadovoljiti:
-troškove proizvodnje
-praktičnost i funkcionalnost
-sigurnost
-aerodinamiku
-razno

svaki put mi izvuče osmjeh na lice, jer njegovi postovi nisu onak," ja sam mislio" "moža bi mogo" "ako bi ono možda bi ono", nego svaki put ima barem po tri argumenta iza kojih stoji, i koji drže vodu NIKO svaka čast :zivio::pijani ja sam ovaj desni )))))

cero
24-09-2007, 00:57
Ne vidim razloga zašto nebi izgledao baš tako, uopče mi neizgleda da ga je teže sastavit od bilo kojeg danas novog BMW-a, a to što su mu linije malo svemirske
to je stvar kreativnosti + još 3 god i to je to.:wub:

NiKo
24-09-2007, 01:39
Ne vidim razloga zašto nebi izgledao baš tako, uopče mi neizgleda da ga je teže sastavit od bilo kojeg danas novog BMW-a, a to što su mu linije malo svemirske
to je stvar kreativnosti + još 3 god i to je to.:wub:

Aki si primjetio da danas auti sve više sliče kao jaje jajetu, dizajneri više nemaju puno slobode i kreativnosti kao nekada. Ne vode glavnu rječ, zadnja je ona kako kažu inžinjeri i ekonomisti a ne dizajneri. Kad dizajner danas oblikuje njušku auta poput E92:
- mora imat u vidu da u tu njušku mora stati V8 sa svim pratečim agregatima
- mora imati u vidu deformacijske zone
- mora imati u vidu što manji otpor zraka a ujedno i što manji aerodinamički uzgon
- mora imati u vidu sve strože propise o zaštiti pješaka što mu uvelike određuje dizajn haube i branika
- Mora imati u vidu moderne metro i ine seksualce isto kao i stare oldschool fahrere
- mora imati u vidu materijale, troškove proizvodnje, reciklažu...
- i još tisuću drugih detalja koji ga sputavaju i ograničavaju, to ti se zove industrijski dizajn.
Naspram toga ovaj koncept sa slike (ako uistinu postoji i nije djelo PS-a) je više kao umjetnička kiparska skulptura u obliku auta koja ne mora ispunjavat ništa od gore navedenih stvari osim jebački izgledat. Ne mora čak ni vozit jer češ je vidjet na Ženevskom auto salonu ali ne i u ulici iza ugla.

FreeeK
24-09-2007, 08:41
:e30:
Aki si primjetio da danas auti sve više sliče kao jaje jajetu, dizajneri više nemaju puno slobode i kreativnosti kao nekada. Ne vode glavnu rječ, zadnja je ona kako kažu inžinjeri i ekonomisti a ne dizajneri. Kad dizajner danas oblikuje njušku auta poput E92:
- mora imat u vidu da u tu njušku mora stati V8 sa svim pratečim agregatima
- mora imati u vidu deformacijske zone
- mora imati u vidu što manji otpor zraka a ujedno i što manji aerodinamički uzgon
- mora imati u vidu sve strože propise o zaštiti pješaka što mu uvelike određuje dizajn haube i branika
- Mora imati u vidu moderne metro i ine seksualce isto kao i stare oldschool fahrere
- mora imati u vidu materijale, troškove proizvodnje, reciklažu...
- i još tisuću drugih detalja koji ga sputavaju i ograničavaju, to ti se zove industrijski dizajn.
Naspram toga ovaj koncept sa slike (ako uistinu postoji i nije djelo PS-a) je više kao umjetnička kiparska skulptura u obliku auta koja ne mora ispunjavat ništa od gore navedenih stvari osim jebački izgledat. Ne mora čak ni vozit jer češ je vidjet na Ženevskom auto salonu ali ne i u ulici iza ugla.

ima ovo smisla... puno, m3 ima kvrgu n ahaubi zbog V8... a u ovo bi trebalo ic V12 a izgleda mi manje od M-a... meni je brutalan, kao i CS... ali koje su sanse da to zazivi na cesti ... vjerojatno nikakve... do tad cemo bit prisiljeni trpit hyundaije e90 i slicne... ;)

lastnight
24-09-2007, 09:57
Meni je super kad Niko napiše crticu - razno. Sve u svemu dobro je Niko sve napisao što je napisao.:thumbsup:

cero
24-09-2007, 12:06
Pa ako u kocku stane v10 zašto nebi u njega v12 ima haubu 4 kvadrata, mislim da je njima ipak bitnija prodaja nego šta če biti ako udari pješaka za njih če se pobrinit 1er, 3er, 5er... Audi R8, SLR, Enzo itd su po meni auti jednako "svemirskog" dizajna koji su odavno na cesti.

bmw///M
25-09-2007, 00:32
postavljam si isto pitanje ko i kolega ///M
6.3 v12 605 ks????

Thor
25-09-2007, 00:51
postavljam si isto pitanje ko i kolega ///M
6.3 v12 605 ks????

Bumo vidli.

Iako je vjerojatnije da ce biti 6.0 ako ce biti V12, zbog "idealnog obujma cilindra" od 500ccm.

Zac
25-09-2007, 11:01
do tad cemo bit prisiljeni trpit hyundaije e90 i slicne... ;)

hehe ja sam mislio da meni jedinom e90 vuce na hyundaji :thumbsup::thumbsup::thumbsup:

btw. ovo izgleda preoopasno :notworthy::notworthy::notworthy:

Lewis
25-09-2007, 11:42
Slazem se sa NiKom da je ovo mozda pre skupo za izradu i da je to u biti Concept za prikupiti reakcije ali ni CS nije daleko od ovih linija stoga se nebi cudio da bude blizu ovoga.

- Ali nikako se ne slazem da ovaj auto nije dovoljno aerodinamican jer upravo to mu je jedna od najvecih prednosti tj. BAS JE aerodinamican. Pogledaj kako je A Stup prespojen na C stup (B uopce nema jer je Cabrio) sa vrlo blagim i skladnim prijelazom tako da je otpor vjetru mali.
- Osim toga usisi za zrak na prednjoj masci (bubrezi) su veliki isto kao i kroz branik tako da dovod zraka ni sa V12 nebi bio problem. Sto se tice grbe na haubi ovdje je stvarno netreba jer donja polovica auta (ovaj di koji ide do krovnih nosaca/stupova) je jako visoka (manje staklene povrsine zbog toga) tako da ima "dubine" i za vece motore. Duzina haube je isto tak oogromna pa po duzini nema problema ni za V12 :) :).

- Cak me i cudi da auto nema prevelike kotace kako to obicno bude sa Concept autima koji imaju 22" ili vece felge jer znaju da nece vozit po cesti :). Ovaj je sasvim pristojno povisen u odnosu na cestu premd aima sigurno 20" felge/gume.

Sve u svemu bilo bi lijepo kad bi bio ovakav samo je pitanje cijene jer ionako ih nece biti "na lageru" pa sve ovisi o narudzbama koje bi uslijedile u pocetku prodaje.

oliveRR
25-09-2007, 12:49
Ima jos 3 godine do tada,a mislim da ce kako god da ga naprave to bit jebena masina,cim nabiju 335 gume na njega i stave bilo kakve bubrege!
Nema straha da bi to treba bit ruzan auto,ljudi bmw,a dvosjed a spusten,mislim da ce malo slicit na ovo al da ce bit opak!!!!

Sve u svemu,kupim si ga za 20 godina :driv_ing:

mladjokt
21-02-2008, 00:33
:wub:

Bimmerboy
21-02-2008, 09:32
Za cistu 10ku!!

micek_bmw
21-02-2008, 15:45
mozda se james bond vrati na BMW :D

Bubba
26-02-2008, 00:13
Dao bog da Niko grijesi i da ce ovo ipak ici u proizvodnju.
Jer kad vidim sve ove nove Bmw koncepte, bude mi mucno :wallbash:
Ovo jedino lici na nesto i odise agresivom, zestinom i moci - onako kako bi svaki sportski (i obicni) Bmw trebao izgledati...
Prejeben je, kao i njegova potencijalna motorizacija... :wub: :wub: :wub: :notworthy: :notworthy:

zuna13
26-02-2008, 08:14
Ne znam bas da sve sto je Niko naveo igra toliku ulogu kada je Z8 i u proslim modelima imao cudne dizajne, bio to vanjski izgled ili cak unutrasnjost.

Pogledajmo recimo za primjer Camaro koji dolazi 2009. Prvi puta kada sam vidio slike prepao sam se i mislio si wtf nema sanse da ce doci takav na cestu no ipak ce biti.

http://automotive-links.mustangv8.com/RSS-directory/modules/coppermine/albums/userpics/10000/normal_2009camaro.jpg

Taj Z8 nece biti model od kog ce tvornica zavisiti kao sto nije bio ni prosli a ni cijela serija 8 tako da ne vidim razloga uz mozda nekoliko manjih izmjena da ga pocnu proizvoditi jako slicnog kakav je na slikama.

PS kad bolje pogledam kolika mu je hauba stao bi i V14 motor.