View Full Version : BMW F1 kroz sezonu 2007
http://img147.imageshack.us/img147/3531/bezimenabmwf1yj3.jpg
m3 power
23-10-2007, 21:34
po meni su bili skroz ok ovu sezonu, bolid je bio super iako mislim da ima mjesta za napredak, vozaci su se trudili i dobro vozili, mozda da su nam bolji8 vozaci bi i plasman u u kupnom poretku bio bolji.
Upravitelj BMW Saubera, Mario Theissen, izjavio je kako njegova momčad može biti ponosna na ostvarena dostignuća u ovoj sezoni.
"Bila je ovo uspješna sezona za našu momčad," rekao je Theissen. "Možemo biti ponosni na naša postignuća, kako u pogledu razvoja tijekom zime, tako i brzini razvoja tijekom sezone. U naše prve dvije sezone, postigli smo sve zadane ciljeve.
2007. smo započeli kao petoplasirani u Svjetskom prvenstvu - s 36 osvojenih bodova u našoj debitantskoj sezoni. Naš izvorni cilj (za ovu sezonu) je bilo četvrto mjesto s jasnim povećanjem osvojenih bodova, dok je treće mjesto u poretku bilo tek opcionalno.
Bilo je vrlo prijatno vidjeti nas kao treću najbolju momčad od samog početka, podupirući tu poziciju gotovo na svakoj utrci.
Administrativna odluka nam je čak dodijelila drugo mjesto na pladnju, ali to nam doista ništa ne znači jer znamo da su četiri bolida još uvijek brža od naših. Naš cilj je pobijediti ih na stazi," zaključio je Nijemac.:notworthy:
svaka cast sa nekurčenjem sa 2. mjestom
Upravitelj BMW Saubera, Mario Theissen, izjavio je kako njegova momčad može biti ponosna na ostvarena dostignuća u ovoj sezoni.
"Bila je ovo uspješna sezona za našu momčad," rekao je Theissen. "Možemo biti ponosni na naša postignuća, kako u pogledu razvoja tijekom zime, tako i brzini razvoja tijekom sezone. U naše prve dvije sezone, postigli smo sve zadane ciljeve.
2007. smo započeli kao petoplasirani u Svjetskom prvenstvu - s 36 osvojenih bodova u našoj debitantskoj sezoni. Naš izvorni cilj (za ovu sezonu) je bilo četvrto mjesto s jasnim povećanjem osvojenih bodova, dok je treće mjesto u poretku bilo tek opcionalno.
Bilo je vrlo prijatno vidjeti nas kao treću najbolju momčad od samog početka, podupirući tu poziciju gotovo na svakoj utrci.
Administrativna odluka nam je čak dodijelila drugo mjesto na pladnju, ali to nam doista ništa ne znači jer znamo da su četiri bolida još uvijek brža od naših. Naš cilj je pobijediti ih na stazi," zaključio je Nijemac.:notworthy:
http://www.ak-bmwcroatia.com/forum/showthread.php?t=4459
:rolle2yes:
Iako su bili konstantni, ja bih ipak malo više.
Ne mogu se oteti dojmu da se tokom sezone bolidi nisu razvijali i usavršavali, mislim da je moglo i bolje...
Iako su bili konstantni, ja bih ipak malo više.
Ne mogu se oteti dojmu da se tokom sezone bolidi nisu razvijali i usavršavali, mislim da je moglo i bolje...
Ma razvijali su se oni samo i drugi su pa se efekt baš ne primjeti. Bolidi se razvijaju do nekih 60-70% sezone kasnije se okreču sljedečoj zavisi o situaciji a najviše onoj financijskoj. Renault se razvija do oko 50%, Ferrari do zadnje utrke to se ljepo vidi iz prošle sezone. Najviše me hebe što je Mercedes ispred.:crybaby:
BMW IMENOVAO NOVOG GLAVNOG DIZAJNERA
BMW Sauber je danas objavio kako je Christoph Zimmermann imenovan za novog glavnog dizajnera.
"U principu, naše izvršne pozicije popunjavamo, kad god je to moguće, interno," rekao je Mario Theissen, upravitelj momčadi koja je sredinom srpnja objavila oglas za glavnog dizajnera u britanskom tjedniku Autosport. Drago mi je što u Christophu Zimmermannu imamo visokokvalificiranog kolegu iz naših redova koji će preuzeti posao glavnog dizajnera."
"Zahvaljujući prijašnjem poslu, on je upoznat s kompleksnim tehničkim odnosima, kao i povezanim operativnim procedurama. U skladu s našom filozofijom, njega ćemo također zamijeniti interno."
Vjerujem da će se iduće sezone vidjeti veliki napredak iako samo osobno jako zadovoljan postignutim ove godine. :thumbsup:
zimmermann...hm da nije on dizajner za kočnice:lol:
ja mislim da ce bmw doci do vrha, ali ne brzinom nego konstantom znaci sakupljanjem bodova. Ipak oni neulazu financijski u f1 kolko toyota,ferrari i mclaren mb..
zimmermann...hm da nije on dizajner za kočnice:lol:
ja mislim da ce bmw doci do vrha, ali ne brzinom nego konstantom znaci sakupljanjem bodova. Ipak oni neulazu financijski u f1 kolko toyota,ferrari i mclaren mb..
Mislim čak da nitko ne ulaže koliko ulaže Toyota a u debelim su jajima. :lol:
Mislim čak da nitko ne ulaže koliko ulaže Toyota a u debelim su jajima. :lol:
Dobro misliš oko vjerovo ili ne pola milijarde $ godišnje. Renault je uvjerljivo največi štediša od vodečih momčadi.
HEIDFELD: MOGU OSVOJITI NASLOV S BMW-om
Nick Heidfeld izjavio je da je uvjeren kako može osvojiti naslov prvaka s BMW Sauberom, ali ne iduće godine.
"Šanse za osvajanje naslova su realnije no ikada, posebice jer sam uvjeren da je to moguće s BMW-om," rekao je Heidfeld. "To se vjerojatno neće dogoditi 2008. godine, ali BMW-ov cilj za iduću godinu je pobjediti na utrci i tek onda krenuti u pohod na naslov. To je i moj cilj."
Nijemac je rekao kako nije očekivao da će BMW-ova ovogodišnja forma biti toliko dobra. Momčad iz Hinwila bila je uvjerljivo treća najbrža momčad na stazi, a nakon diskvalifikacije McLaren-Mercedesa, promovirana je na drugo mjesto u poretku konstruktora.
"Prije sezone nisam mislio da možemo biti ovako snažni," rekao je Heidfeld. "Očekivao sam da će Renault biti veći izazov, ali nisam očekivao da će stvari ići toliko dobro."
Znači, 2010. se vidimo na postolju! :zivio:
THEISSEN: GLOCK VIŠE NEĆE VOZITI ZA BMW SAUBER
Upravitelj BMW Sauber F1 momčadi, Mario Theissen, potvrdio je odlazak Tima Glocka.
Glock, test vozač momčadi iz Hinwila, navodno je dogovorio prelazak u Toyotu iduće sezone, no zbog konflikta s određenim detaljima unutar postojećeg ugovora s BMW Sauberom, rješavanje problema se moralo prepustiti Odboru za priznavanje ugovora. Odbor je, naposljetku, Glocku dao zeleno svijetlo za prelazak u drugu momčad.
"Timo Glock više neće voziti za BMW Sauber iduće godine," komentirao je Theissen. "Ponudili smo mu poziciju test vozača u našoj momčadi, no ukazala mu se prilika za utrkivanje s drugim timom.
Timu želimo puno uspjeha u budućoj F1 karijeri."
Toyotina momčad još uvijek treba potvrditi ime drugog vozača koji će 2008. godine biti momčadski kolega Jarnu Trulliju.
Nek je i njemu sa srećom. :zivio:
NOVI BMW SAUBER BIT ĆE PREDSTAVLJEN U SIJEČNJU
BMW Sauber F1 tim danas je službeno potvrdio datum i mjesto predstavljanja novog F1.08 bolida za iduću sezonu.
Izazivač kojega će Nick Heidfeld i Robert Kubica voziti tijekom sezone 2008. bit će predstavljen 14. siječnja u Münchenu, ili preciznije, u novom BMW-ovom otpremnom centru, koji se nalazi u neposrednoj blizini BMW Towera i Olympiaparka.
Prvo testiranje F1.08 bolida na stazi zakazano je samo dan kasnije, 15. siječnja, na španjolskoj stazi Jerez.
lastnight
22-11-2007, 11:53
NOVI BMW SAUBER BIT ĆE PREDSTAVLJEN U SIJEČNJU
BMW Sauber F1 tim danas je službeno potvrdio datum i mjesto predstavljanja novog F1.08 bolida za iduću sezonu.
Izazivač kojega će Nick Heidfeld i Robert Kubica voziti tijekom sezone 2008. bit će predstavljen 14. siječnja u Münchenu, ili preciznije, u novom BMW-ovom otpremnom centru, koji se nalazi u neposrednoj blizini BMW Towera i Olympiaparka.
Prvo testiranje F1.08 bolida na stazi zakazano je samo dan kasnije, 15. siječnja, na španjolskoj stazi Jerez.
Mogli bi se malo organizirat pa otić u siječnju autom tamo. BMW Welt je strava od građevine, to je svakako fora za vidit.Šta kaže naš YesNo na to? Moj auto je spreman samo trebam još 3 kopilota.
Ja sam uvijek ZA! Sjednemo na kavu, dogovorimo datum i to je to. :thumbsup:
ja idem i prije, ali ja sam definitvno za i jos jedan moze samnom
ASMER I VILLA TESTIRAJU ZA BMW SAUBER
BMW Sauber F1 tim potvrdio je kako će im se Marko Asmer i Javier Villa pridružit na testiranjima u Španjolskoj idući tjedan.
Asmer, prvak britanske F3, 4. prosinca će dijeliti bolid s Villom. 7. prosinca, Asmer će se ponovno vratiti na stazu, kada će mu bolid biti u potpunosti na raspolaganju.
Nakon oslobađanja Tima Glocka od ugovora, dosadašnjeg BMW-ovog test vozača koji se nedavno pridružio Toyoti, momčad iz Hinwila još je uvijek u potrazi za novim test vozačem za iduću sezonu.
Skroz pratim testiranja i nažalost ništa od borbe za naslov ove godine, po mojoj procjeni BMW če biti ćetvrta možda treća momčad. Za naslov če se borit isti dvojac ko i prošle sezone, a Toyota-Williams djeluje jako brzo.