PDA

View Full Version : Ducati je pojam ili nije???

craga
02-11-2007, 15:01
bbs je pojam za felge, kao što je yoshimura za auspuhe ili lamborghini za supercars ili ducati za motore...

Ducati za motore???:zauho
Ne želim ispasti prepotentan,ali to je isto kao da Alfu stavljaš na prvo mjesto među autima..Ducati je samo hrpa grešaka koje se pravdaju imenom i čudnim izgledom i nerealno velikom cijenom...Za voliti ducati moraš biti lud i pun para..

cero
02-11-2007, 15:07
Ducati za motore???:zauho
Ne želim ispasti prepotentan,ali to je isto kao da Alfu stavljaš na prvo mjesto među autima..Ducati je samo hrpa grešaka koje se pravdaju imenom i čudnim izgledom i nerealno velikom cijenom...Za voliti ducati moraš biti lud i pun para..
Izjava nedavna Valentino Ross Yamaha: Kad vidim koliku Ducati razvija brzinu na ravnici dođe mi da zaplačem

craga
02-11-2007, 15:14
Izjava nedavna Valentino Ross Yamaha: Kad vidim koliku Ducati razvija brzinu na ravnici dođe mi da zaplačem

I Opel u DTM-u.Govorimo o cesti.BBS felgama cestovnim.Pa je ducati kao i yoshimura i ostalo spomenuto u cestovnom kontekstu.Ja imam motor i vozim motore čitav život a poznam par ljudi koji imaju ducatia.U svakom slučaju na cesti je katastrofa..

oliveRR
02-11-2007, 15:50
Ducati ima tradiciju veliku u moto svijetu,ima i dobre motore i lijep i originalan prepoznatljiv dizajn :thumbsup:

ALI

Nisam nikad imo Dukca,al kolko pratim moto svijet,to je poluproizvod,koji se kvari svako 500 km,bar ovi stariji modeli,nekvalitetan talijan i sl.

To nije moj komentar,al evo samo prenosim to sto vidim da ljudi govore.
A sto se tice pojma motora,za to uzmi japance,Harley i BMW.:thumbsup:
Yamaha i Honda tu vode medju Japancima,Harley u svom segmentu cruisera sa dozivotnom garancijom,i BMW-sa sigurnoscu mogu rec,najkvalitetniji motor danas koji se proizvodi :thumbsup:

To je opet samo moje skromno misljenje:clap:
I moderatori mogla bi ova tema u Moto podforum :)

lastnight
02-11-2007, 16:01
I Opel u DTM-u.Govorimo o cesti.BBS felgama cestovnim.Pa je ducati kao i yoshimura i ostalo spomenuto u cestovnom kontekstu.Ja imam motor i vozim motore čitav život a poznam par ljudi koji imaju ducatia.U svakom slučaju na cesti je katastrofa..

Hm, kazat za Ducati da je katastrofa malo mi je too much ono.....

Druga je priča što većina nema para za te motore pa se tješe da su katastrofa.

kara
02-11-2007, 16:51
Samo sintisajzer priznajem,ovi sa Dukcima na grobniku samo boga mole da im upali motor,a onda je sve OK.

zmajchek
02-11-2007, 17:05
da zato ga dukati lagano ovu sezonu jede..

zmajchek
02-11-2007, 17:09
Samo sintisajzer priznajem,ovi sa Dukcima na grobniku samo boga mole da im upali motor,a onda je sve OK.
samo ta ekipa s grobnika kupi pošto poto vani dukca i glume neke face. samo ga zaboravljaju servisirat i odrzavat..

zmajchek
02-11-2007, 17:13
ista stvar je s ktm i husabergom to su zvjeri al ako ga ne odrzavas raspat će se nakon 7000km.

to nije neka honda ili yamaha postale su pre komercionalne...

///M
02-11-2007, 18:16
ista stvar je s ktm i husabergom to su zvjeri al ako ga ne odrzavas raspat će se nakon 7000km.

to nije neka honda ili yamaha postale su pre komercionalne...

HONDA NE, Yamaha da.

btw. Ducati, pojam ili ne? NE!

biljak
02-11-2007, 18:22
ducatti je pojam. tocka.
agusta je veci pojam. amen.
:)

Spin
02-11-2007, 18:59
Ducati nije najbrzi,nije sigurno ni najkvalitetniji,pitanje je vrijedi li svoju lovu,ali ima šmeka kao u prici...
Masu ga ljudi pljuje,bar isto toliko obozava....ali nitko nije ravnodusan.
Jebena odlika.

///M
02-11-2007, 19:03
ducatti je pojam. tocka.
agusta je veci pojam. amen.
:)

MV Agusta da, Ducati ne.

MV Agusta Veltro, CC ili Senna. :thumbsup::thumbsup:

Ili bolje kupit M6? :naughty:

Manda
02-11-2007, 19:39
Meni je oduvijek zelja MV Agusta F4 Senna . Patim na nju kao i na Bmw. Valjda ce se jednom imati viska 25-30k eura i za takvu igrackicu:wub:

http://img221.imageshack.us/img221/2650/mvagustaf4sennacn4.jpg (http://imageshack.us)

Jay P
02-11-2007, 20:45
ma kakav ducati i ini bakraci

ovo je pojam :pijani

http://daniel.laurent.free.fr/blog/wp-content/2007/07/dfxdf-fat-bob.jpg

bmw///M
02-11-2007, 20:57
dukati je pojam za mene, pogotovo kad vidim na njemu jednu plavu curu kaj se vozi po zagrebu ducati 999
btw frend mi ima husamberg 400 motor leti al doslovno!

///M
02-11-2007, 21:36
dukati je pojam za mene, pogotovo kad vidim na njemu jednu plavu curu kaj se vozi po zagrebu ducati 999
btw frend mi ima husamberg 400 motor leti al doslovno!

HUSABERG ne Husamberg. FE400?

Kvaliteta Husaberga, Husquarne, KTMa je daleko iza Japanskih konkutrenata. :bye2:

d.p.
02-11-2007, 21:53
Nema svrhe raspravljat jel ducati pojam ili ne, jer to ovisi o tome što čovjek voli.

Npr. neko je skroz zadovoljan s malom debeljuškastom nezgrapnom slavonkom koja dobro kuha, kolje svinje i vodi krave, a i kad dodje pijan doma pa kaze "slušaj ženo, od ponedjeljka do petka ću te varat, a za vikend ću ostat doma tebe tuć" ponizno odgovori "hvala". odlazak joj nije ni na kraj pameti jer je tako nije ucila baka i svecenik, vec da bude dobra i poslusna majka i zena.

Neko drugi vise voli vamp žene poput Angeline Jolie i nije ga briga koliko će para potrošit na darove i parfeme ni to što će ga iskoristit i šutnut ko staru krpu, jer zivi za svaku sekundu s njom.

Tako i Ducati, kad dodjem na Grobnik pa čujem tutnjavu V2 i "krhhh" suhe lamele prođu me trnci, nešto neopisivo, prejebeno.

Al kad nemoš imat ovo drugo, pomiriš se i s ovim prvim, bolje išta nego ništa. Idem je plesnit. :laugh:

craga
02-11-2007, 22:19
Hm, kazat za Ducati da je katastrofa malo mi je too much ono.....

Druga je priča što većina nema para za te motore pa se tješe da su katastrofa.

Čitaj komentare...Sve će ti biti jasno.Starog ducatia nema.Jer ne ostare...Samo ako ih ne voziš..Novog moraš servisirati jer garancije ode papa..I to svakih 600km generalno.Ove koje sam ja spomenuo su NOVI!
I tehnologija desmotronic je super za snagu i stvarno zvjerski povuče,ali za jednu utrku.Ulja sto litara jer nema brtve koja ne pišne..Samo da spomenem da prenos radilica-bregaste ide REMENOM.Neznam koliko se tko razumije u mehaniku,iako mislim da ih na ovom forumu ima podosta,ali nakon par natezanja uljno-zračno hlađene mašine i naglih opterećenja remen uz sve natezače svijeta izgubi preciznost...Ne pale ne,jer faza im je dobra samo kada izađu sa trake iz tvornice..Ispušni sustav Teremigoni-nemam komentara.Uz suho kvačilo,loše materijale i apsolutno smiješno lošu završnu obradu...Što da kažem..Veliki,ali VELIKI im je plus što jedna mala firma uspijeva na prestižnom svjetskom natjecanju gaziti velikane kao yamahu(koja je uz kawasaki na cesti najmanje cijenjena japanska motorizacija)hondu i suzuki(koji opet uz slabe rezultate na moto GP-u je jako voljen da ne kažem najvoljeniji na cesti).Tko god je vozio ducatia ili se nikad nie hvalio da ga ima ili ga je pljuvao do bola...

///M
02-11-2007, 22:40
Čitaj komentare...Sve će ti biti jasno.Starog ducatia nema.Jer ne ostare...Samo ako ih ne voziš..Novog moraš servisirati jer garancije ode papa..I to svakih 600km generalno.Ove koje sam ja spomenuo su NOVI!
I tehnologija desmotronic je super za snagu i stvarno zvjerski povuče,ali za jednu utrku.Ulja sto litara jer nema brtve koja ne pišne..Samo da spomenem da prenos radilica-bregaste ide REMENOM.Neznam koliko se tko razumije u mehaniku,iako mislim da ih na ovom forumu ima podosta,ali nakon par natezanja uljno-zračno hlađene mašine i naglih opterećenja remen uz sve natezače svijeta izgubi preciznost...Ne pale ne,jer faza im je dobra samo kada izađu sa trake iz tvornice..Ispušni sustav Teremigoni-nemam komentara.Uz suho kvačilo,loše materijale i apsolutno smiješno lošu završnu obradu...Što da kažem..Veliki,ali VELIKI im je plus što jedna mala firma uspijeva na prestižnom svjetskom natjecanju gaziti velikane kao yamahu(koja je uz kawasaki na cesti najmanje cijenjena japanska motorizacija)hondu i suzuki(koji opet uz slabe rezultate na moto GP-u je jako voljen da ne kažem najvoljeniji na cesti).Tko god je vozio ducatia ili se nikad nie hvalio da ga ima ili ga je pljuvao do bola...

Slažem se. :thumbsup::thumbsup::clap:

yamahu(koja je uz kawasaki na cesti najmanje cijenjena japanska motorizacija)hondu i suzuki(koji opet uz slabe rezultate na moto GP-u je jako voljen da ne kažem najvoljeniji na cesti)..

Honda i Suzuki uzimaju pehare u važnijem natjecanju za njih od MotoGP. Honda je ove godine poharala konkurenciju u World SBK prvenstvu (Toseland na CBR1000 RR7) i Sofouglu na CBR600 RR7 u World Supersport 600 prvenstvu.

Suzuki svake godine pomete konkurenciju svojom snagom i težinom (lakoćom), a da ne govorimo o utrkama izdržljivosti 24h gdje su uvjerljivo pobjeđivali posljednjih 5 godina.

U Motocrossu u AMA prvenstvu Honda je 10 stepenica iznad svih (zahvaljući najboljem motocrossistu svih vremena - Ricky Carmichael)

Kawasaki i yamaha nigdje nisu postizali zapaženije rezultate osim Rossia (ali i to je gotovo.

lastnight
02-11-2007, 22:44
Kad je Augusta bila velikan na svjetskim prvenstvima japanci nisu ni postojali. Danas jedni sutra drugi. Još uvijek mislim da ono što košta to i vrijedi ali kako kome. Istih sam se priča naslušao o Ferrariju pa mi je dosta mlačenja prazne slame.

craga
02-11-2007, 23:06
Kad je Augusta bila velikan na svjetskim prvenstvima japanci nisu ni postojali. Danas jedni sutra drugi. Još uvijek mislim da ono što košta to i vrijedi ali kako kome. Istih sam se priča naslušao o Ferrariju pa mi je dosta mlačenja prazne slame.

Mi pričamo o danas ili o onome što je bilo??Harley zarađuje više na prodaji obuće i odjeće te kozmetike nego na motorima..Jer prodaje ime s filmova i urbanih legendi.Pogledaj vrlo jednostavno,što možeš dobiti od konkurencije za cijenu koju si spreman platiti??Ako voliš da se priča kako voziš ducatia ili augustu-kupi ih.Ako želiš motor koji stvarno ima kvalitetne karakterstike i daje ti max performanse uz odličnu ciklistikuku,trajnost i sve ostalo,nećeš kupiti taliana.Augusta u nekim modelima kao što je RSV1000,nudi ovo drugo,ali uz puno papreniju cijenu...Jedno pitanje,dali itko od vas vozi motore?

Spin
02-11-2007, 23:21
....yamaha nigdje nisu postizali zapaženije rezultate osim Rossia (ali i to je gotovo.

Wayne Rainey?

///M
02-11-2007, 23:27
Wayne Rainey?

3 PUTA PRVAK NA YZR500.

zmajchek
03-11-2007, 10:09
ovako po meni legenda od motora su:
harley, ducati, mv agusta, norton

naravno mozda su drugi proizvodaci brzi, bolji jaci ali jedno od ovoga imati u gazi :notworthy: svi koji imalo poznaju moto ssvjet tako misle..

yamaha, honda, suza, kawa nikad nece biti legende jer su prekomercionalni.. mada postoje neki modeli koji lagano ulaze u tu pricu..
tipa honda hornet ili devedesetih se radila honda s turbo punjacem nemrem se setit modela.. sad se nemrem dalje sjeti da nepisem bezvez

karlo
03-11-2007, 10:20
ja vozim trenutno 999 racing...prije njega sam imao 916 sp, a još prije 851.....i uvijek ću voziti dukca...jer ima stil, karizmu, zvuk i nenadjebiv kumplung....naravno da nije savršen ko japanski cirkulari ali oni i onako izlaze svake godine novi modeli ko mobiteli:thumbsup:

zmajchek
03-11-2007, 10:24
kad smo vec kod ducatija mene reduje sta je yoshimura poceo radit auspuhe za ducati.. to treba cut uzivo.. ovo ljeto je lik bio sa 1098 i racing yosihumurom gore prebolesno se cuje

Spin
03-11-2007, 12:31
ja vozim trenutno 999 racing...prije njega sam imao 916 sp, a još prije 851.....i uvijek ću voziti dukca...jer ima stil, karizmu, zvuk i nenadjebiv kumplung....naravno da nije savršen ko japanski cirkulari ali oni i onako izlaze svake godine novi modeli ko mobiteli:thumbsup:

3 esa prile. :notworthy::notworthy::notworthy:

Spin
03-11-2007, 12:32
kad smo vec kod ducatija mene reduje sta je yoshimura poceo radit auspuhe za ducati.. to treba cut uzivo.. ovo ljeto je lik bio sa 1098 i racing yosihumurom gore prebolesno se cuje

Sta se mene tice,Termignoni ostaje.

Spin
03-11-2007, 12:34
3 PUTA PRVAK NA YZR500.

Marlboro Red Rocket...romantika,cvaje......

Khhm,samo hocu rec da je bilo nesto rezultata i kod Yamahe.

NiKo
03-11-2007, 14:58
tipa honda hornet ili devedesetih se radila honda s turbo punjacem nemrem se setit modela.. sad se nemrem dalje sjeti da nepisem bezvez

A Honda CBX sa rednim šestakom, poprečno:ajeto:

craga
03-11-2007, 15:28
ovako po meni legenda od motora su:
harley, ducati, mv agusta, norton

naravno mozda su drugi proizvodaci brzi, bolji jaci ali jedno od ovoga imati u gazi :notworthy: svi koji imalo poznaju moto ssvjet tako misle..

yamaha, honda, suza, kawa nikad nece biti legende jer su prekomercionalni.. mada postoje neki modeli koji lagano ulaze u tu pricu..

Honda CBX šest poprečni,kawasaki KZ1300 šest poprečni,Kawasaki Z1R turbo,kawasaki Z750 turbo...Ma da ne nabrajam legende dalje..I nemisle svi niti približno da imati jedog ducatia u garaži je nešto.Ja bi šutio.
Ali ovo prelazi u raspravu o ukusima.A o ukusima se ne raspravlja...O tehnici,dizajnu i usporedbe možemo raditi a tu je ducati smiješan...O ukusima nemojmo,jer kao što rekoh...
Evo vam par fotografija mene na prijateljevom ducatiu 998.Koji je usput rečeno u prvih mjesec dana nakon kupnje(nov po narudžbi)otišao u povijest.Pri naglom kočenju mu je pukla poluga od nožne kočnice i kaapultiralo ga u kanal...Toliko o materijalima i obradi.Tomosu se to ne bi desilo...
666

667
I slika mene na mojoj pili...
668

lastnight
03-11-2007, 16:38
Ducati je legenda. A puno bi ga ljudi kupilo da imaju love samo seru da nebi. Ja bi kupio radije Harley Davidson! Onaj se debelom gumom odpozadi kao od AIRBUSA 380!:thumbsup:

Spin
03-11-2007, 16:44
Na K6 su pucale felge,neki 636 su lokali ulja koliko i goriva,testna Testna Kawa 12 se raspala Motorradu na testu,Agusta takodjer.....hebiga,masovna proizvodnja,gluposti se desavaju.

Cinjenica je da Ducati u globalu kaska kvalitetom za japancima,tu nema neke rasprave.

I kao sto Craga kaze,u konacnici je to pitanje ukusa.Ali fora je da se na gro moto foruma vode ovakve rasprave o Dukcu.
Ima nesto u njemu :lol:

lastnight
04-11-2007, 11:21
Na K6 su pucale felge,neki 636 su lokali ulja koliko i goriva,testna Testna Kawa 12 se raspala Motorradu na testu,Agusta takodjer.....hebiga,masovna proizvodnja,gluposti se desavaju.

Cinjenica je da Ducati u globalu kaska kvalitetom za japancima,tu nema neke rasprave.

I kao sto Craga kaze,u konacnici je to pitanje ukusa.Ali fora je da se na gro moto foruma vode ovakve rasprave o Dukcu.
Ima nesto u njemu :lol:

Ekipa je ljubomorna jer nemogu platit dukca.:lol::lol::lol:

325-cabrio
04-11-2007, 19:45
Dobro napisano, ovo postaje rasprava o ukusima, a oni su razliciti. Do sad sam vozio ducatia od prijatelja, i malo sam razocaran sa karakteristikom motora i polozajem vozaca. Fali mi ono vristanje pri vecim okretajmima, ali cinjenica da je to ipak v2 motor koji ne radi kao r4. I iman osjecaj da je motor raden za male talijane.
Sad sam nedavno cuja od jednog prijatelja da je nova 1098 puno udobnija za vece vozace i da nenormalno razvija snagu, ovih dana se prijavljujem na test voznju, pa mozda i promjenim misljene, jer za sad meni samo moja suza daje sve sta trazim :-)

NiKo
04-11-2007, 21:38
Ovdje može i nemora bit pitanje ukusa.
Neosporiva činjenica je da je Ducati inferioran u gotovo svakom pogledu u usporedbi s japancima.
Ducati loveri su posebna vrsta freekova, ko Alfisti, njima svi ti problemi i kvarovi spadaju pod normalno i oni to prihvačaju kao takvo i neizbježno.
Ipak ne mogu osporit da Ducati ima neki šarm i ljepih motocikala, mada mi se nimalo ne sviđa V2 zvuk.

kova
05-11-2007, 10:28
666

667

nisam znao da si imao Cagivu mito 125...:loool:

nego kaj se tiče ducatia i auguste.....to su stvaro lijepi motori al bog zna da niti jednog nebi kupio jer su smeće oba dvoje...
jedino kaj kod ducatia je dobro to što ravromjerno isušta snagu i nakda neće podivljat u zavoju da to rezultira izbačajem dok kod Yamahe, Kawe, Suze i ostalih bude...tu ih spašava V2 i dvije sviječice po cilindru....sve ostalo dalje pada u vodu...slab motor, mali okretaji..ko da voziš dizela....al dobro...ja ga nebi kupio.....em što košta pun kurac para.....kupim hayabusu za te novce....al dobro ja bi bio zadovoljan sa GSX 600R k1....a sad da se vratimo na augustu...talijansko smeće koje ne može biti veće....neću ovdije puno pisat sam ću reć kako je na jednom testu iz časopisa pri 250km/h tak nešt PUKAO BLOK I KARTER!!!!!!halo????
toliko o kvaliteti....:prodano

zmajchek
05-11-2007, 11:14
Sta se mene tice,Termignoni ostaje.

puno bolji zvuk i rezultati probaj googlat.. znas cim im je ducati dopustio da rade za njega da nije kasalj..

kova
05-11-2007, 13:22
da...ali sad su rekli da će Akrapovič počet za njih radit...:dontgetit:

zmajchek
06-11-2007, 11:38
da...ali sad su rekli da će Akrapovič počet za njih radit...:dontgetit:

neznam nisam cul tak nekaj..

kova
06-11-2007, 11:47
ja pročito u moto pulsu....:ajeto:

Spin
14-11-2007, 14:28
http://i52.photobucket.com/albums/g29/N_R_G/dukac.jpg

craga
14-11-2007, 15:43
http://i52.photobucket.com/albums/g29/N_R_G/dukac.jpg

Vidjećemo kada izađe.Kao što recenzija kaže-do sada su mogli amo sanjati.

jumpy
08-04-2008, 00:12
tek toliko da dignem temu iz mrtvaca

http://img87.imageshack.us/img87/3586/fotografija0004largefn1.jpg

kao sto se moze vidjeti stavljen drugi dekl sa otvorom,al ga sada melje ko da

je pred raspadom ali motor stvarno zvuci mocno,Termignoni grme brutalno.

Spin
08-04-2008, 01:44
Uvik se cuju ka da ce se raspast.

Prejebeno nesto...za stavit doma u dnevnu i gledat :notworthy::notworthy:

Btw,tvoj?

Miroslav Matic.ba
08-04-2008, 01:49
kao sto se moze vidjeti stavljen drugi dekl sa otvorom,al ga sada melje ko da

je pred raspadom ali motor stvarno zvuci mocno,Termignoni grme brutalno.

Dukac mi je stani pa gledaj
A vec prokusana kombinacija Dukac+Termignoni= cista eksaza :naughty:

zivisic
08-04-2008, 09:54
Ducatiu je najvec amana sta mu zadnja guma prekratko traje!
Rade vrhunsku mehaniku, narocito mehaniku razvoda.
Djelom je problem u njihovoj komericionalnoj koncepciji V2 motora koji se ne mogu vise nosit sa japancima, zbog velikih masa u pokretu.
Medjutim ovi GP V4 dragulji su trenutno vrhunac tehnike, kada oni hbudu civilno odstupni isto ce to bit!
u svakom slucaju triba infisat u Ducati totalno da bi ga volija jer oni ne pruzaju kompromis nego ili ih prihvatis ili ne, ali mehanika im je besprijekorna!

jumpy
08-04-2008, 10:15
Btw,tvoj?

Ne,nazalost.