View Full Version : Zar i ti...
"Moderan turbo dizelski stroj iz BMW-a 535d uskoro će biti dobavljiv i u seriji 6, neovisno da li se radi o kupe ili kabriolet izvedbi. Ovako pogonjen BMW 635d do stotke će stizati sa svega 6 sekundi, a maksimalna će brzina iznositi, elektronski ograničenih, 250 km/h.
Agregat koji se krije iza ove oznake nije 3.5-litreni, kako bi slabije upućeni pomislili. Radi se o 3.0-litrenim turbo dizelašu kod kojeg se umjesto jedne, nalaze dvije paralelno spojene turbine. Za razliko od izvedbe s jednim turbinom koja razvija 232 KS i 500 Nm, izvedba s dvije turbine je znatno moćnija i razvija 272 KS i 560 Nm. "
Ovaj potez mi bas nije jasan.:dontgetit: Zasto ce se pustiti u prodaju prije 635i? Zasto ce se pustiti u prodaju uopce?
Zasto ce se pustiti u prodaju uopce?
Za poslovnjake koji putuju tjedno 2-4000 km koji vole pokazat svoje zlato. eM se voza đabe, eM se kurči sa 6-icom cabrio...
Tko mu je konkurencija?:dontgetit: Koliko ja znam, u Mercedesu CL jos nema dizla u ponudi. Fakat mi ne idu u istoj recenici pojmovi:"6-er", "dizel" i jos k tome "cabrio".:no:
Tko mu je konkurencija?:dontgetit: Koliko ja znam, u Mercedesu CL jos nema dizla u ponudi. Fakat mi ne idu u istoj recenici pojmovi:"6-er", "dizel" i jos k tome "cabrio".:no:
Konkurencija serije 6 je cls..i on ima dizel.
A to sto tebi ne idu u istu recenicu navedeni pojmovi se ne tice nekoga tko u tome vidi mogucnost osvajanja novog trzista, povecanja prodaje, kao i nekoga tko zeli takav auto i ima lovu za njega..
Konkurencija serije 6 je cls..i on ima dizel.
A to sto tebi ne idu u istu recenicu navedeni pojmovi se ne tice nekoga tko u tome vidi mogucnost osvajanja novog trzista, povecanja prodaje, kao i nekoga tko zeli takav auto i ima lovu za njega..
nebi baš rekao da je cls konkurencija 6ici...najbliže 6ici iz mercedesove ponude je sl
nebi baš rekao da je cls konkurencija 6ici...najbliže 6ici iz mercedesove ponude je sl
Bilo je milijun usporednih testova 6 vs. cls na foru coupe vs coupe limuzina dok nigdje nisam vidio sl vs 6..
SL je vise u rangu za ex z8 odnosno nekim njegovim eventualnim nasljednikom..
Bilo je milijun usporednih testova 6 vs. cls na foru coupe vs coupe limuzina dok nigdje nisam vidio sl vs 6..
SL je vise u rangu za ex z8 odnosno nekim njegovim eventualnim nasljednikom..
6ica i sl su po dimenzijama tu negdje, 6ica je dostupna kao coupe i cabrio, sl je CC, a ovo mercedesovo prodavanje magle cls "coupe limuzina":doh1: (kako može biti coupe ako ima 4. vrata) je konkurencija 5ici...to nije ništa drugo nego "dizajnerska" e-klasa...ispod lima je kompletna mehanika i podvozje od e-klase. to što ti nisi vidio usporedni test, ne znači da nema:smile:
lastnight
06-11-2006, 17:55
inaće su mi totalno naivne fore 4vrata-coupe, to mogu popušit samo tatine curice s viškom love i manjkom mozga!
naravno - tatine cure mogu bit i dećki!
ja isto mislim da je to sramota za jedan bmw da stavlja smrdljivi dizel u takav auto koji je rezerviran samo za rasni sportski benzinski motor... trebalo bi nac sve te dizle i zapalit ih...
i meni su vec malo dojajcile te price protiv dizela
"sta ima dizl radit u 6-ici?" - ima radit to da si ga kupi onaj tko zeli dizel motor sa 272konja u 6-ici i amen, ako ti se ne svidja dizel motor u 6-ici (ili u bilokojem drugoma autu), a ti si ga brate nemoj kupit! :bangin:
i meni su vec malo dojajcile te price protiv dizela
"sta ima dizl radit u 6-ici?" - ima radit to da si ga kupi onaj tko zeli dizel motor sa 272konja u 6-ici i amen, ako ti se ne svidja dizel motor u 6-ici (ili u bilokojem drugoma autu), a ti si ga brate nemoj kupit! :bangin:
amen ;)
i još jedna bitna stvar svi proizvođači automobila su tu radi profita pa tako i BMW, a pošto je trend diesela a i pokazalo se da novije genracije diesel motora imaju puno potencijala u svakom pogledu logično je da oni prate taj trend ako žele dio kolača!
i kao što rekoše ljudi, ko neće diesel nek si ga ne kupi, uvijek ima još 2-4 benzinska motora u ponudi!
A i htjeli mi to priznati ili ne, sofisticirani dieseli su postali stvar prestiža koliko god to smiješno zvučalo.
lastnight
08-11-2006, 16:18
Nek kupi onaj ko želi ali ipak su vrh ponude i dalje benzinci.Bitno je znat kako usporedit benzince i dizele.Onaj ko želi vrh ponude tj sportsku mašinu benzin taj sigurno ima za tankirat.Onaj ko se prvenstveno puno vozi i više je u stilu kravata + lakirung cipele i jedino na autoputu stisne gas njemu je bolje kupit dizel.
Al za pravu sportsku vožnju i dalje je bitan benzinac zbog okretaja...
A najslabiji benzinci se danas kupuju zbog nižih troškova održavanja i kupuju ih oni koji ne prelaze puno km.Kod najslabijih modela tipa: 318i,320i još uvjek dobivaš više zadovoljstva u vožnji ako voliš okretaje dizat i finiji zvuk.Ali zato su 318d i 320d močniji pri korištenju momenta i naravno nižoj potrošnji pa kome je to bitno uzet će njih.
Sve ima svoje kupce i dok je tako neće BMW propast majka mu stara.