PDA

View Full Version : Zar i ti...

Leteci
05-11-2006, 22:46
"Moderan turbo dizelski stroj iz BMW-a 535d uskoro će biti dobavljiv i u seriji 6, neovisno da li se radi o kupe ili kabriolet izvedbi. Ovako pogonjen BMW 635d do stotke će stizati sa svega 6 sekundi, a maksimalna će brzina iznositi, elektronski ograničenih, 250 km/h.

Agregat koji se krije iza ove oznake nije 3.5-litreni, kako bi slabije upućeni pomislili. Radi se o 3.0-litrenim turbo dizelašu kod kojeg se umjesto jedne, nalaze dvije paralelno spojene turbine. Za razliko od izvedbe s jednim turbinom koja razvija 232 KS i 500 Nm, izvedba s dvije turbine je znatno moćnija i razvija 272 KS i 560 Nm. "

Ovaj potez mi bas nije jasan.:dontgetit: Zasto ce se pustiti u prodaju prije 635i? Zasto ce se pustiti u prodaju uopce?

LazoOs
05-11-2006, 23:05
Zasto ce se pustiti u prodaju uopce?

Za poslovnjake koji putuju tjedno 2-4000 km koji vole pokazat svoje zlato. eM se voza đabe, eM se kurči sa 6-icom cabrio...

Leteci
05-11-2006, 23:10
Tko mu je konkurencija?:dontgetit: Koliko ja znam, u Mercedesu CL jos nema dizla u ponudi. Fakat mi ne idu u istoj recenici pojmovi:"6-er", "dizel" i jos k tome "cabrio".:no:

320d-os
05-11-2006, 23:26
Tko mu je konkurencija?:dontgetit: Koliko ja znam, u Mercedesu CL jos nema dizla u ponudi. Fakat mi ne idu u istoj recenici pojmovi:"6-er", "dizel" i jos k tome "cabrio".:no:

Konkurencija serije 6 je cls..i on ima dizel.
A to sto tebi ne idu u istu recenicu navedeni pojmovi se ne tice nekoga tko u tome vidi mogucnost osvajanja novog trzista, povecanja prodaje, kao i nekoga tko zeli takav auto i ima lovu za njega..

Željko
06-11-2006, 00:42
Konkurencija serije 6 je cls..i on ima dizel.
A to sto tebi ne idu u istu recenicu navedeni pojmovi se ne tice nekoga tko u tome vidi mogucnost osvajanja novog trzista, povecanja prodaje, kao i nekoga tko zeli takav auto i ima lovu za njega..

nebi baš rekao da je cls konkurencija 6ici...najbliže 6ici iz mercedesove ponude je sl

320d-os
06-11-2006, 11:38
nebi baš rekao da je cls konkurencija 6ici...najbliže 6ici iz mercedesove ponude je sl

Bilo je milijun usporednih testova 6 vs. cls na foru coupe vs coupe limuzina dok nigdje nisam vidio sl vs 6..
SL je vise u rangu za ex z8 odnosno nekim njegovim eventualnim nasljednikom..

Željko
06-11-2006, 15:09
Bilo je milijun usporednih testova 6 vs. cls na foru coupe vs coupe limuzina dok nigdje nisam vidio sl vs 6..
SL je vise u rangu za ex z8 odnosno nekim njegovim eventualnim nasljednikom..

6ica i sl su po dimenzijama tu negdje, 6ica je dostupna kao coupe i cabrio, sl je CC, a ovo mercedesovo prodavanje magle cls "coupe limuzina":doh1: (kako može biti coupe ako ima 4. vrata) je konkurencija 5ici...to nije ništa drugo nego "dizajnerska" e-klasa...ispod lima je kompletna mehanika i podvozje od e-klase. to što ti nisi vidio usporedni test, ne znači da nema:smile:

lastnight
06-11-2006, 17:55
inaće su mi totalno naivne fore 4vrata-coupe, to mogu popušit samo tatine curice s viškom love i manjkom mozga!
naravno - tatine cure mogu bit i dećki!

Zac
07-11-2006, 13:26
ja isto mislim da je to sramota za jedan bmw da stavlja smrdljivi dizel u takav auto koji je rezerviran samo za rasni sportski benzinski motor... trebalo bi nac sve te dizle i zapalit ih...

grmblj
08-11-2006, 11:01
i meni su vec malo dojajcile te price protiv dizela
"sta ima dizl radit u 6-ici?" - ima radit to da si ga kupi onaj tko zeli dizel motor sa 272konja u 6-ici i amen, ako ti se ne svidja dizel motor u 6-ici (ili u bilokojem drugoma autu), a ti si ga brate nemoj kupit! :bangin:

Zac
08-11-2006, 11:12
i meni su vec malo dojajcile te price protiv dizela
"sta ima dizl radit u 6-ici?" - ima radit to da si ga kupi onaj tko zeli dizel motor sa 272konja u 6-ici i amen, ako ti se ne svidja dizel motor u 6-ici (ili u bilokojem drugoma autu), a ti si ga brate nemoj kupit! :bangin:

amen ;)

Jerba
08-11-2006, 13:06
i još jedna bitna stvar svi proizvođači automobila su tu radi profita pa tako i BMW, a pošto je trend diesela a i pokazalo se da novije genracije diesel motora imaju puno potencijala u svakom pogledu logično je da oni prate taj trend ako žele dio kolača!

i kao što rekoše ljudi, ko neće diesel nek si ga ne kupi, uvijek ima još 2-4 benzinska motora u ponudi!

YesNo
08-11-2006, 13:58
A i htjeli mi to priznati ili ne, sofisticirani dieseli su postali stvar prestiža koliko god to smiješno zvučalo.

lastnight
08-11-2006, 16:18
Nek kupi onaj ko želi ali ipak su vrh ponude i dalje benzinci.Bitno je znat kako usporedit benzince i dizele.Onaj ko želi vrh ponude tj sportsku mašinu benzin taj sigurno ima za tankirat.Onaj ko se prvenstveno puno vozi i više je u stilu kravata + lakirung cipele i jedino na autoputu stisne gas njemu je bolje kupit dizel.
Al za pravu sportsku vožnju i dalje je bitan benzinac zbog okretaja...
A najslabiji benzinci se danas kupuju zbog nižih troškova održavanja i kupuju ih oni koji ne prelaze puno km.Kod najslabijih modela tipa: 318i,320i još uvjek dobivaš više zadovoljstva u vožnji ako voliš okretaje dizat i finiji zvuk.Ali zato su 318d i 320d močniji pri korištenju momenta i naravno nižoj potrošnji pa kome je to bitno uzet će njih.
Sve ima svoje kupce i dok je tako neće BMW propast majka mu stara.