PDA

View Full Version : Hopkins strahuje od polaganja A kategorije?

kara
05-03-2008, 00:06
http://img201.imageshack.us/img201/1642/2239hopkinsvn0.jpg (http://imageshack.us)

Zamislite situaciju u kojoj jedan od MotoGP vozača strahuje od polaganja vozačkog ispita za motocikl. Jeste? Sad zamislite da se radi o polaganju za Vespu kako bi se u slobodno vrijeme mogao vozikati obližnjom plažom. Ako vam već sama pomisao na to nije dovoljno zabavna, zamislite da se radi o višestrukom osvajaču podija u MotoGP-u Johnu Hopkinsu koji odjeven u žuti prsluk auto škole obilazi čunjeve dok drugi procjenjuju njegovu sposobnost upravljanja motociklom.

Vjerovali ili ne, upravo će se takav scenarij odvijati nakon prve utrke MotoGP prvenstva u Katru, gdje će se Hopkins koji od ove godine vozi u bojama Kawasakija boriti za bodove s najbržim motociklistima današnjice.

Naime, po povratku iz Katra MotoGP zvijezda John Hopkins, poznat po svom agresivnom stilu vožnje i laktovima koji nerijetko zastružu po podlogama najljepših svjetskih staza, u Miamiju u Floridi ima zakazanu obuku u lokalnoj auto školi po završetku koje ga prema pravilima čeka polaganje ispita za vožnju motocikla. Birokracija je divna stvar, koje nije pošteđen niti Hopper, tako da će uskoro Hopkins doživjeti da nakon utrkivanja najbržim motociklima nedostupnim običnim smrtnicima upravo običan smrtnik ocjenjuje njegovu sposobnost upravljanjem Vespom od brutalnih 150ccm na poligonu i obližnjim prometnicima.

Hopkins je nedavno želio kupiti talijansku Vespu kojom bi se vozio po obližnjim plažama na jugu Miamija, no rečeno mu je da mora položiti vozački ispit kojeg do tada nije imao. Često se pitamo na čemu se naši idoli voze u slobodno vrijeme, no morate priznati da Vespa pritom ne ulazi u najuži krug predviđanja.

„Biti će to vrlo čudno iskustvo“ – priznaje Hopper, pritom tonom glasa odajući stanovitu nesigurnost u cijelu stvar. „Mnogo je MotoGP fanova u Miamiju i nemam niti približnu predodžbu što će pomisliti ako me vide na skuteru. Stvarno se nadam da me instruktori neće prisiliti da na sebi moram nositi fluorescentni prsluk jer ću umrijeti od srama!“ – otvoren je Hokins.

Postavlja se pitanje zašto uopće skuter? Nije li Amerika poznata kao zemlja automobila i customa? Hopkins odgovara da u Miamiju nema potrebu za automobilom, a skuter mu je praktičano i simpatično rješenje za njegove potrebe. Uostalom, skuteri su dosta popularni u Floridi općenito kao alternativno prijevozno sredstvo u vruće dane, kojih u Floridi ima u izobilju.

Što je sljedeće? Nakon što skupi iskustvo na malenoj Vespi, hoće li prijeći na nešto veće i jače? Možda Kawasaki ZX-10R?

„Ma ne, ne vjerujem, čovječe. Vožnja po cesti je previše opasna. Mislim da ću se držati skutera i ZX-RR-a na stazi, hvala.“ – kroz smijeh će Hopkins.

A što ako padne na vozačkom? Ipak je toliko detalja oko kojih mora paziti. Kako će se osjećati? Što će o njemu pričati?

„Biti ću prilično uznemiren!“ – zaključuje.

Želimo mu sreću na polaganju ispita te se nadamo da će uspjeti cijeli test odraditi na oba kotača. :-)

goran
05-03-2008, 09:23
znam kako mu je:laugh: