View Full Version : Zivisicevevo dvotočkalo
Spinov dvocilindras BMW
http://www.gizmag.com/pictures/5451_4040615805.jpg
OfTropic
koji je ovo modeeeel???
OfTropic
koji je ovo modeeeel???
ne znan ni ja koji je ovo model...cini mi se ko nova 800-ica
ali Prestavljen je novi s1000RR, dugo najavljivani konkurent Japanskoj cetvorki...
Od 09' moc ce ga se vidit i u SBK...
ne znan ni ja koji je ovo model...cini mi se ko nova 800-ica
ali Prestavljen je novi s1000RR, dugo najavljivani konkurent Japanskoj cetvorki...
Od 09' moc ce ga se vidit i u SBK...
OT
Ne zanaš model svog BMW motocikla:ajeto:
OT
Ne zanaš model svog BMW motocikla:ajeto:
aa, sta cu :ajeto:...popravit cu se obecajem:ajeto::)
nisu mi ovi BMW/Rotaxi nesto...
aa, sta cu :ajeto:...popravit cu se obecajem:ajeto::)
nisu mi ovi BMW/Rotaxi nesto...
Ne zbilja koju pilu imaš:thumbsup:
Ne zbilja koju pilu imaš:thumbsup:
sad iman samo YZ250 (sastavljeno)
http://img.photobucket.com/albums/v680/hrvatin2/IMG_3164.jpg
prije san ima nesto tih R-ova dok san radija s tim (vise menje sve) iz ere 90-ih, pa san to rascistija!
Volija bi se dokopat kakvog GS-a, treba mi sad putnicki motor...
A ono,znas sarafat,ponesi par klipova i prstena u borsu,i mozes komodno Zg-St s Yamahom :driv_ing:
A ono,znas sarafat,ponesi par klipova i prstena u borsu,i mozes komodno Zg-St s Yamahom :driv_ing:
u bokte, mislin da bi se nakon te ture zauvik ostavija motora!
Izdrzala bi ona baz problema do Zagreba.
Ovo zapravo nije nije motor u serijeli, to san ja iskemija od nekoliko generacija yz.
Vracen je stari cilindar sa kosuljicom, ima proxov klip sa grafitnim plastom, kompletna terma mu je promjenjena, livi kiler sa cepom je stavljen veci od WRa (triba je i desni, sali smeta auspuh), impeler pumpe vode je stavljen sa 7 krilaca...i tako
to je ustvari trkaca sablona Evertsove yamahe iz sredine 90-ih, sa malo drugacijim komponentama...
Samo sta je sad vec taj motor debelo vrime prigazilo, 4t je zakon!
A ja bas jucer objasnjava Mentheusu kako su mi 2-t motori jako simpaticni...
A ja bas jucer objasnjava Mentheusu kako su mi 2-t motori jako simpaticni...
ma to je neobuzdljivo i divlje...
Ja ipak volin malo njeznije:driv_ing:
Interceptor
20-04-2008, 11:54
ma to je neobuzdljivo i divlje...
Ja ipak volin malo njeznije:driv_ing:
Za tebe je onda jedna prava old-skul pila tipa XJR 1300, CB 1300, ZRX 1200 ili GSX 1400 :naughty:
Za tebe je onda jedna prava old-skul pila tipa XJR 1300, CB 1300, ZRX 1200 ili GSX 1400 :naughty:
bmw gs 1150, samo bi prednje malo kolo:wub:
Interceptor
20-04-2008, 12:03
bmw gs 1150, samo bi prednje malo kolo:wub:
Hereza! :bangin: Jedan od najboljih enduro motora bi pretvorio u supermoto :ajeto: Sram da te bude i stid :zauho:laugh:
Ja bi jedan GS 1200 Adventure, to je One Bike to Rule Them All. :notworthy:
Hereza! :bangin: Jedan od najboljih enduro motora bi pretvorio u supermoto :ajeto: Sram da te bude i stid :zauho:laugh:
ko ce mi to ostvarit, to kooosta...
Da vidis kako se vozi televar sa 17'' i boksterom, to je milina...:wub:, to je hereza ko na M5 e34 stavit felege od M5 e39:driv_ing:
Interceptor
20-04-2008, 12:15
kto je hereza ko na M5 e4 stavit felege od M5 e39:driv_ing:
http://www.thhe.dk/BMW_M5_E34-02.jpg
:wub:
samo da je malo bolja boja na ovom autu...bilo bi mmmm
Interceptor
20-04-2008, 12:21
samo da je malo bolja boja na ovom autu...bilo bi mmmm
Slazem se, recimo, AlpinWeiss III :wub: :dance:
evo ovo san zaboravija linkat
http://www.motoplus-web.com/index.php?option=com_content&task=view&id=692&Itemid=4
Sad kad ste se fino slozili, ja bi onak ozbiljno pitao zasto je bas bmw jedan od najboljih? I broj 2, gs1200? Po cemu.
Sad kad ste se fino slozili, ja bi onak ozbiljno pitao zasto je bas bmw jedan od najboljih? I broj 2, gs1200? Po cemu.
pa nije najbolji, ali meni bi najbolje pasa za ono sta mi triba!
Taj motor je provjeren i pouzdan vec dugi niz godina...
Lukavo je postavljen pa ni vibracije nisu problem, 2 cilindra velikih promjera, mali gubitci zbog ispiranja cilindara, pa mala i potrosnja, ovjes vrhunski, nema lanca, lakse odrzavanje, brand...drzi cijenu, sve sta me zanima na jednom mistu
BlackVelvet
20-04-2008, 23:21
OfTropic
koji je ovo modeeeel???
BMW f800s, generalno uređen za jednog od najboljih stuntera chris pfeiffer-a, prije vozio dukca, sada na bembi
Interceptor
20-04-2008, 23:28
Jer je uz KTM 990 Adventure to jedan od najbolji enduro motora ikad. R1200GS je nasljednik R1150GS, koji je stekao kultni status u endurance kategoriji.
Zasto je GS serija to sto je, mozes malo progooglat. Zapocni s ovim linkom:
http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_and_Monika_Newbound
pa nije najbolji, ali meni bi najbolje pasa za ono sta mi triba!
Taj motor je provjeren i pouzdan vec dugi niz godina...
Lukavo je postavljen pa ni vibracije nisu problem, 2 cilindra velikih promjera, mali gubitci zbog ispiranja cilindara, pa mala i potrosnja, ovjes vrhunski, nema lanca, lakse odrzavanje, brand...drzi cijenu, sve sta me zanima na jednom mistu
Ovo na pocetku ok, vozio sam 1150 onaj model s televerom 2002g., svidja mi se grijanje rucki, dobro vuce kroz cijeli range, kada kocis prednji kraj ne tone - to je najbolja stvar. Ne svidja mi se kada je toplo te boxeri jako griju, pre tezak mi je, i ovo sto ti pricas staviti SM kotac naprijed mi je nelogicno.
Jer je uz KTM 990 Adventure to jedan od najbolji enduro motora ikad. R1200GS je nasljednik R1150GS, koji je stekao kultni status u endurance kategoriji.
Zasto je GS serija to sto je, mozes malo progooglat. Zapocni s ovim linkom:
http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_and_Monika_Newbound
Ovo sam cuo da ljudi pricaju, ali me zanima zasto je to tako. Na ovom linku su mogli uzeti bilo koji od Transalp, Africa Twin ili Supertenere motora.
Interceptor
21-04-2008, 20:01
Ovo sam cuo da ljudi pricaju, ali me zanima zasto je to tako. Na ovom linku su mogli uzeti bilo koji od Transalp, Africa Twin ili Supertenere motora.
Na papiru, GS serija nije nista posebno po performansama, no ono sto ju izdize je robusnost i natprosjecna kvaliteta. Transalp, AfricaTwin i SuperTenere imaju lanac, GS 1100/1150/1200 ima kardan, sto je puno bolja solucija kad ides kroz pijesak, blato, mulj i ko zna kakva jos sranja :thumbsup: Lanac se rastegne, zupcanici se trose, treba ga cistiti i odrzavati, dok s druge strane, kardan traje skoro koliko i sam motocikl :naughty:
Druga stvar je i vijek trajanja motora - SuperTenere se moze dobaciti do 100 tkm uz dobro odrzavanja, no GS ce bez problema napraviti 150+ tkm.
Nadalje, SuperTenere pije ko smuk :laugh: To ne mozes spustit ispod 10 litara gradske ni uz najbolju volju. Ima ogroman tank, ali ne traje bas dugo :lol:
Anyway, toliko je tu sitnica i detalja, da je tesko to opisat ovako preko foruma. Isto je kao i s BMW automobilima. Sjednes, provozas i shvatis zasto svi ti detalji cine jednu tako dobru cjelinu, bolju od konkurencije. :prodano
http://www.mojnovac.net/forumi/showpost.php?p=349097&postcount=53
Ovo na pocetku ok, vozio sam 1150 onaj model s televerom 2002g., svidja mi se grijanje rucki, dobro vuce kroz cijeli range, kada kocis prednji kraj ne tone - to je najbolja stvar. Ne svidja mi se kada je toplo te boxeri jako griju, pre tezak mi je, i ovo sto ti pricas staviti SM kotac naprijed mi je nelogicno.
nije uopce nelogicno, tribas vidit kako se vozi GS na 17'', istinabog gubi se na offroad mogucnostima ali to me i ne interesira trenutno s tim motorom.
U ovo doba kad je gorivo skupo=>skuplje, a ja neman vrimena za guzanje po putu sa Punotom 1.2 plin ili nesto slicno, GS je ono sta mi treba:driv_ing:, dobar sitem ubrizgavanje, udobnooooost ili bolje receno ugodnost, pouzdanost, pa jos i popularnost motora na trzistu, to mi definitivno treba...
Na papiru, GS serija nije nista posebno po performansama, no ono sto ju izdize je robusnost i natprosjecna kvaliteta. Transalp, AfricaTwin i SuperTenere imaju lanac, GS 1100/1150/1200 ima kardan, sto je puno bolja solucija kad ides kroz pijesak, blato, mulj i ko zna kakva jos sranja :thumbsup: Lanac se rastegne, zupcanici se trose, treba ga cistiti i odrzavati, dok s druge strane, kardan traje skoro koliko i sam motocikl :naughty:
Dakle to s lancem/kardanom je samo drugaciji tip, nista vise. Po tome bi svi cross motori imali kardan, a nemaju. Nemozes mi reci al nikako da ove nabrojane nisu robusne i da nisu kvalitetne. Btw promjena lanca i lancanika je 2kkn, meni drzi isti 2g, a izvozao sam se dosta po blatu i prasini. Cijenu kardana neznam tocno ali mislim da nije ispod 1400e.
Druga stvar je i vijek trajanja motora - SuperTenere se moze dobaciti do 100 tkm uz dobro odrzavanja, no GS ce bez problema napraviti 150+ tkm.
Nadalje, SuperTenere pije ko smuk :laugh: To ne mozes spustit ispod 10 litara gradske ni uz najbolju volju. Ima ogroman tank, ali ne traje bas dugo :lol:
Anyway, toliko je tu sitnica i detalja, da je tesko to opisat ovako preko foruma. Isto je kao i s BMW automobilima. Sjednes, provozas i shvatis zasto svi ti detalji cine jednu tako dobru cjelinu, bolju od konkurencije. :prodano
Trajanje motora, hm, ja osobno poznam lika koji ima tenere sa 100kkm, i ne trosi mu ulja niti ima ikakvih znakova umora. Nemogu sada naci, ali negdje sam citao test kao u motoreviji na 100kkm i rekli su da sa tenerom mogu proci jos jedan test jer nema nikakvih ostecenja. Tak da ti ni to ne stoji. Po meni su tu negdje. Mislim da ce cak i KTM proci 100tku.
Ovo sa potrosnjom jedino neznam sigurno, ali nemoguce je da motor od 660 ili 750 ccm trosi manje od 1150, pa to je 60-70% razlike u ccm.
Jos uvijek me niko nije uvjerio da BMW u motorima nije egzotika, a po performansama je banana.
Za automobile se slazem.
nije uopce nelogicno, tribas vidit kako se vozi GS na 17'', istinabog gubi se na offroad mogucnostima ali to me i ne interesira trenutno s tim motorom.
U ovo doba kad je gorivo skupo=>skuplje, a ja neman vrimena za guzanje po putu sa Punotom 1.2 plin ili nesto slicno, GS je ono sta mi treba:driv_ing:, dobar sitem ubrizgavanje, udobnooooost ili bolje receno ugodnost, pouzdanost, pa jos i popularnost motora na trzistu, to mi definitivno treba...
Imho, neces si nista pomoc sa gsom jer je taj boxer sirok ko peglica, tako da za sminku da, za grad ne. Neznam kako u Splitu, ali u ZG zeleni val nema sanse.
Ovo si dobro nabrojao, ali neznam kolko imas love, a tu BMW sigurno pusi od konkurencije. Ja isto gledam neki uski SM za grad, samo onda nema putovanja kao sa ATwinom ili Tenere a njih se ipak da iskoristit za guzve.
Interceptor
23-04-2008, 21:47
Jos uvijek me niko nije uvjerio da BMW u motorima nije egzotika, a po performansama je banana.
Pa nitko te i ne pokusava uvjerit. BMW motocikli su meni osobno savrsen spoj sveg onog sto trazim od motocikla, ti slobodno kupi/vozi/stuj nesto drugo :thumbsup:
Dakle to s lancem/kardanom je samo drugaciji tip, nista vise. Po tome bi svi cross motori imali kardan, a nemaju.
Razlika između kardana i pogona lancem na mekom terenu su dva različita svijeta.
Dok se jedan sam spontano izvlači iz pijeska npr., drugi ima tendenciju ukopavati se sam.
2 inter: ok, iz tvojih postova se da zakljuciti da govoris opcenito, ako je samo tebi, ok.
2 niko: upravo tako, bio je neki test GS-a i KTM990ADV-a u Maroku ili gdje, tamo su ih uputili usporedno, pa kolko koji prodje. Test je otisao sa tendencijom prema KTM-u upravo zato jer je na pijesku debela krava kako su nazvali BMW kada sidjes s motora poceo ukopavati u pijesak radi kardana, a KTM se izvlacio.
Sad sam tek skuzio zasto se NiKo javio :D
Quote:
Originally Posted by frx1 View Post
Jos uvijek me niko nije uvjerio da BMW u motorima nije egzotika, a po performansama je banana....
Imho, neces si nista pomoc sa gsom jer je taj boxer sirok ko peglica, tako da za sminku da, za grad ne. Neznam kako u Splitu, ali u ZG zeleni val nema sanse.
Ovo si dobro nabrojao, ali neznam kolko imas love, a tu BMW sigurno pusi od konkurencije. Ja isto gledam neki uski SM za grad, samo onda nema putovanja kao sa ATwinom ili Tenere a njih se ipak da iskoristit za guzve.
znan ja o boksteru sve!
Malo je nezgodno debatirat s tobom na ovu temu jer si ti zamislija GS imaginarno kao savrsen motor.
Drfugim rijecima proturijecis nama koji kao mislimo da je GS bolji od skutera, turera, R-a, crosera i teko redom...
Znaci, ja tocno znam sta ja zelim i nisam u nikakvoj zabludi niti san motor vidija na slicicama pa ga zavolija.
Osim toga, Africatwin mi je ok, ali mi nije dovoljno ok ko Gs, tenere je smece i nema je se sta uspredjivat, ima ocajnu ramu, ima masinu koja ima problema sa radilicom iako zapravo to nije toliko cesto ko kod tdma ali rama je za onu koncepciju razvoj snage zivo smece, osim toga vise menje svaka u nas je krpljena nekoliko puta...
Sm sam spomenuo jer ti hoces iz GS-a koji po nicemu nije namjenjen za cestu staviti SM kotac - pa sam slijedio tok u tome smijeru.
Kako vi imate imaginarnu pricu o GSu kao savrsenom motoru (pretpostavljam da ih nemate) tako i ja mogu spomenuti AT ili Tenere i argumentirano suprotstavljati njihove kvalitete. Jer ako pogledas to sto nas 3 pricamo neko sastrane ce procitati da je GS stvarno najbolji motor, a nije - vec je po meni samo skup. Samo to sam htio izbjec. Nista vise. Da se dobit vise motora za manje love. I btw samo kontraargument od 50 000 kupljenih GS-ova 35 000 je iz .de, a ostali su po cijelom svijetu. Nadam se da vam to nesto govori. To kad svabo napravi uh :)
Sm sam spomenuo jer ti hoces iz GS-a koji po nicemu nije namjenjen za cestu staviti SM kotac - pa sam slijedio tok u tome smijeru.
Kako vi imate imaginarnu pricu o GSu kao savrsenom motoru (pretpostavljam da ih nemate) tako i ja mogu spomenuti AT ili Tenere i argumentirano suprotstavljati njihove kvalitete. Jer ako pogledas to sto nas 3 pricamo neko sastrane ce procitati da je GS stvarno najbolji motor, a nije - vec je po meni samo skup. Samo to sam htio izbjec. Nista vise. Da se dobit vise motora za manje love. I btw samo kontraargument od 50 000 kupljenih GS-ova 35 000 je iz .de, a ostali su po cijelom svijetu. Nadam se da vam to nesto govori. To kad svabo napravi uh :)
ma pricas gluposti
GS ima seriski prenji kotac 19'' i napravljen je isklucivo za cetu i duga putovanja s mogucnoscu da zadovolji i terensku voznju!
Ja sam radio sa motorima od zadnjih 5 godina zivota 2 u servisu i znan sta prican.
A ti si poceo stavljat GS u kontekst nekog univerzalnog motora pa ga nvratnanos usporedjujes sa skuterom, sm-om, Rom, svime oderda, sta nema veze sa pameti.
Osim toga nardio sam se XLVa (iako mi je AT ok) i Tenera i dosta mi je toga.
GS je za cilu klasu ukupno boklji a mehanickim i konstrukciskim rijesenjim kao i zavrsnom obradom je i za 3 bolji od ovih navedenih i tocno je ono sta trebam.
Ako ti nije jasno zasto, pitaj konkretno ili postavi oprecno misljenja pa cu ti dalje prokometirat jer ja sam ti svoje argumentirao.
Super ako tebe zadovoljava. Tamo ti na linku pise da je to motor tipican za Vlatku Pokos, slazem se s time. Moj cilj je bio da skrenem temu sa GS.a da postoji jos nesto, a ne da tebi pokusam objasnit sta da ti kupis, tak mi je svejedno. Naravno da ne stavljam u isti kos ovo sto si napisao, to si valjda ti tako shvatio. Btw pocinju dolaziti iz kine :), nadam se da nece i s autima tako.
I'm off iz ovog topica.