PDA

View Full Version : Mišljenje

Jerba
21-04-2008, 18:16
Evo kao i svake godine, tako i ove, u proljeće se zažalim motocikla, već neko vrijeme razmišljam o kupnji novoga, ne zanimaju me neke velike jurilice, nego kulturni motocikl koji se može koristit za više svrha.

Izbor sam suzio na tri modela, mislim da su i u istoj klasi, pa da čujem vaša mišljenja, prednosti, mane, specifičnosti pojedinog modela najviše me zanimaju mišljenja onih koji su vozili ove ili slične motocikle...

1. Honda CB600F (http://www.honda.hr/motocikli/tehnicki-podaci.asp?Idmotor=B0B3D330-6B3E-4BD3-9FD5-A0552C5D7B1D)-59 990 kn

2. Suzuki GSR 600A (http://suzuki.hr/motocikli/motocikli.php?kat=2&id=14)-62 280 kn

3. Yamaha FZ6-Naked s2 ABS (http://www.eloda.hr/yamaha/motori/index.htm)-62 990 kn

BMW nije u užem izboru samo zbog cijene...

M3_e30
21-04-2008, 18:23
Nisam nista od toga vozio al mi se Yamaha cini kao najbolja...vozio sam se par puta na istoj...

bajz13
21-04-2008, 18:53
susjed mi ima fz6,prije toga je imao cbr600 i nekakav bmw-ov enduro nebi znao koji je model i kaze da ako trazis motor za gustanje u voznji da je prava stvar radi predobroga mjenjaca,jedino ga je zafrkavao nesto zadnji ovijes cesto...

kara
21-04-2008, 20:40
Neš pogriješiti ni sa jednim,novo je novo,garancija 2godine,jedino Yamaha radi ABS-a.Dušu dalo za grad.

Interceptor
21-04-2008, 20:58
Moj glas isto ide za Yamu ;-)

Jerba
21-04-2008, 21:24
Koliko sam ja shvatio, svi imaju abs, a ja sam od davnih dana nekako naklonjen hondi, a i činjenica da se radi o pouzdanom motoru iz starijeg CBR-a ide tomu u prilog, samo što mi stražnji kraj ne odgovara vizualno...

Naravno prije kupnje bih morao sjest na svaki, i malo se provozat, jer nisam baš po JUS-u pa bi pri izboru trebao uzet i te neke pizdarije po pitanju položaja vozača & stuff, ali za sad me najviše zanima motorizacija, tj njena pouzdanost, sama snaga nije bitna, jer nisam neki iskusan vozač, a i ovi noviji motori su mi svi prebrzi...

Btwa Yamahu sam namjerno stavio na zadnje mjesto, jer kažu neki ljudi da je to govno od motora, općenito:laugh::laugh::laugh:

d.p.
21-04-2008, 21:58
Evo kao i svake godine, tako i ove, u proljeće se zažalim motocikla, već neko vrijeme razmišljam o kupnji novoga, ne zanimaju me neke velike jurilice, nego kulturni motocikl koji se može koristit za više svrha.

Izbor sam suzio na tri modela, mislim da su i u istoj klasi, pa da čujem vaša mišljenja, prednosti, mane, specifičnosti pojedinog modela najviše me zanimaju mišljenja onih koji su vozili ove ili slične motocikle...

1. Honda CB600F (http://www.honda.hr/motocikli/tehnicki-podaci.asp?Idmotor=B0B3D330-6B3E-4BD3-9FD5-A0552C5D7B1D)-59 990 kn

2. Suzuki GSR 600A (http://suzuki.hr/motocikli/motocikli.php?kat=2&id=14)-62 280 kn

3. Yamaha FZ6-Naked s2 ABS (http://www.eloda.hr/yamaha/motori/index.htm)-62 990 kn

BMW nije u užem izboru samo zbog cijene...

Kawa Z750?

Ako ikako možeš probaj provozat bar neki od tih motora i tako odluči kojeg češ kupit. Prije par godina me bila pukla želja uzet motor te klase, prvi izbor je bio Fazer 600 kakvog ima J.G., ali kako njega nije bilo na na lageru ne u Splitu vec ni u Hr i okolici, odlučio se za Z750 koji je bio i jeftiniji. Kad sam sjedio na njemu u salonu feeling mi nije bio najbolji za razliku od Fazera, ali mi sjedenje u salonu nije bilo mjerodavno, mislio da taj osjecaj ne moze biti nekakav problem, motor ko motor, nema tu neke razlike sto se tice polozaja sjedenja i osjecaja. Ali doslovno par sati prije kupovine provozam Z-a i skužim da se osjecam skroz bagavo u voznji i da mi Fazer pase neusporedivo bolje pa ga u skladu s tim i nema svrhe kupit.

Jerba
21-04-2008, 22:29
Da uprvo čitam malo o Z 750, njega sam izbacio jer sam mislio da je rega puno skuplja, no sad vidim da je to sve isti drek, ali i dalje se držim za kvalitetu i pouzdanost motora, a bikeri koje poznam se kunu u hondine motre iako su ljubitelji nekih drugih marki... i jebi ga, sad ti budi pametan, najbolje ić probat...

Btw sviđa mi se razlika u cijeni kod Z-a, tamn mi ostane zanesto opreme...

m20
21-04-2008, 23:39
z 750:notworthy:
vozio i zaljubio se ali nis dok djeci ne napravim kucu

Interceptor
22-04-2008, 00:00
Da uprvo čitam malo o Z 750, njega sam izbacio jer sam mislio da je rega puno skuplja, no sad vidim da je to sve isti drek, ali i dalje se držim za kvalitetu i pouzdanost motora, a bikeri koje poznam se kunu u hondine motre iako su ljubitelji nekih drugih marki... i jebi ga, sad ti budi pametan, najbolje ić probat...

Btw sviđa mi se razlika u cijeni kod Z-a, tamn mi ostane zanesto opreme...

Z750 je dobar motor, no ja osobno ne volim nakede tako da bi isao na model S koji ima masku i koji je neusporedivo lakse voziti na malo duze relacije zbog smanjenog otpora vjetra. Z750 sam vozio par puta na malo duze relacije i ubijaju me ramena i vrat nakon toga. No to je problem sa svim nakedima. Z750 isto tako ima i nesto manje ergonomski dizajniran sic u odnosu na S verziju. Masina sama po sebi je pouzdana i to nek te ne brine. Ima osjetno vise snage i momenta od 600-kubicne brace pa je puno ugodniji za voznju jer ga se ne treba vrtit da bi isao.

Brklja
22-04-2008, 00:10
ostavite se motora, zaklat ćete se..

m3 power
22-04-2008, 00:24
motore sam vozi jako jako rijetko skoro pa se moze rec da nisam vozio motor, ja kad bi kupovao motor onda bi to definitivno bio z1000 a poslije toga z750 ali ja sudim samo po izgledu kad probo nisam i nisam mjerodavan sto se motora tice, nikad me nisu nesto posebno privlacili

konavle30
22-04-2008, 00:33
Nevolim motore, ali me DukeII jebeno pali po zvuku i izgledu.

Mislim da je on polovan 2k€ ispod cijene ovih novih pa ima lufta za ostale stvari.

Jerba
22-04-2008, 01:02
z 750:notworthy:
vozio i zaljubio se ali nis dok djeci ne napravim kucu

Mudro zboriš.... jebeđ motor klinci su zakon:thumbsup:

Z750 je dobar motor, no ja osobno ne volim nakede tako da bi isao na model S koji ima masku i koji je neusporedivo lakse voziti na malo duze relacije zbog smanjenog otpora vjetra. Z750 sam vozio par puta na malo duze relacije i ubijaju me ramena i vrat nakon toga. No to je problem sa svim nakedima. Z750 isto tako ima i nesto manje ergonomski dizajniran sic u odnosu na S verziju. Masina sama po sebi je pouzdana i to nek te ne brine. Ima osjetno vise snage i momenta od 600-kubicne brace pa je puno ugodniji za voznju jer ga se ne treba vrtit da bi isao.

Ovdje je bitan faktor grad, Zagreb je takav grad da gotovo da se ne možeš brže povest, a svi ovi motori "rade" iz nižih okretaja, tako da je ovo što je navadeno u prvom postu + Z optimalan izbor, za otvorenu cestu imam 5era, iz tog razloga ga i obožavam, što se tiče komforaj, ja i ti smo potpuno različite konstitucije, pa bi morao probat prije nego sudim.

Od nečeg čovjek treba i hmret, jebi ga ljudi jednom se živi

motore sam vozi jako jako rijetko skoro pa se moze rec da nisam vozio motor, ja kad bi kupovao motor onda bi to definitivno bio z1000 a poslije toga z750 ali ja sudim samo po izgledu kad probo nisam i nisam mjerodavan sto se motora tice, nikad me nisu nesto posebno privlacili

Nemaš pojma, nema tog auta koji pruža takovo zadovoljstvo kao motor, jedino što to može vrlo kratko trajat, a što se tiče izgleda, nije presudan faktor, ali nebi bilo na odmet da koji padne koji komad više:laugh::laugh::laugh:

Jerba
22-04-2008, 01:04
Nevolim motore, ali me DukeII jebeno pali po zvuku i izgledu.

Mislim da je on polovan 2k€ ispod cijene ovih novih pa ima lufta za ostale stvari.
Malo prebučan za moj ukus, i ne spada u ovu kategoriju motora IMO, ali prilično živahan motor koliko sam vidio:thumbsup:

Interceptor
22-04-2008, 01:07
Ovdje je bitan faktor grad, Zagreb je takav grad da gotovo da se ne možeš brže povest, a svi ovi motori "rade" iz nižih okretaja, tako da je ovo što je navadeno u prvom postu + Z optimalan izbor, za otvorenu cestu imam 5era, iz tog razloga ga i obožavam, što se tiče komforaj, ja i ti smo potpuno različite konstitucije, pa bi morao probat prije nego sudim.

Mislim da ce ti malo koji naked ili RR motor pasat ako si veci od nekih 185 cm. 185+ cm se najbolje smjeste na enduro ili cruiser :) Ja sa svojih 178 cm i 80 kg se sasvim ugodno smjestim na Z750, iako, imam osjecaj da mi ne bi bio neki problem i da sam koji cm veci. Ali da sam tezi vec bi, jer tank poprilicno smeta skembi :laugh: S obzirom da Z750 ima neku malu kvazi-masku, kad se pokusas skroz sagnut da te sto manje vjetar tuce, onda je pozeljno nemat trbushinu :laugh:

Jerba
22-04-2008, 01:14
Mislim da ce ti malo koji naked ili RR motor pasat ako si veci od nekih 185 cm. 185+ cm se najbolje smjeste na enduro ili cruiser :) Ja sa svojih 178 cm i 80 kg se sasvim ugodno smjestim na Z750, iako, imam osjecaj da mi ne bi bio neki problem i da sam koji cm veci. Ali da sam tezi vec bi, jer tank poprilicno smeta skembi :laugh: S obzirom da Z750 ima neku malu kvazi-masku, kad se pokusas skroz sagnut da te sto manje vjetar tuce, onda je pozeljno nemat trbushinu :laugh:

Ja nemam skembu, cak štoviše prilično sam schlank, ali sam viši 13-ak cm od tebe, i razmišljao sam o KLE-u ali čuka ipak oce nešto malo zivlje, a opet da nije R, jer vozit R kroz grad je kao da iz E60 sjedneš u nekog žiku..:laugh:

BTW bikeri općenito za Z kažu da je neudobniji od konkurencije...

kara
22-04-2008, 01:17
Moje mišljenje je subjektivno, ali neznam ono...

Mislim da moraš probati nešta da vidiš da bi pasalo tvome tijelu,

Ja sam kupio najskuplji motor u klasi,top model za stazu dušu dao,ali inaće kanturina živa za po cesti se voziti.

Interceptor
22-04-2008, 01:18
Ja nemam skembu, cak štoviše prilično sam schlank, ali sam viši 13-ak cm od tebe, i razmišljao sam o KLE-u ali čuka ipak oce nešto malo zivlje, a opet da nije R, jer vozit R kroz grad je kao da iz E60 sjedneš u nekog žiku..:laugh:

BTW bikeri općenito za Z kažu da je neudobniji od konkurencije...

Je, nije bas cudo od udobnosti. Ali KLE je zato zakon za po gradu, cak nije ni toliko slabasan, a potegne i do 170 :thumbsup: Samo, ovjes i kocnice mu nisu bas u skladu s danasnjim motorima :rolle2yes:

Jerba
22-04-2008, 01:25
Moje mišljenje je subjektivno, ali neznam ono...

Mislim da moraš probati nešta da vidiš da bi pasalo tvome tijelu,

Ja sam kupio najskuplji motor u klasi,top model za stazu dušu dao,ali inaće kanturina živa za po cesti se voziti.

Sljedeći put kad budem trjezan u G townu, probam tvoj, pa ću bit pametniji :), iako se tome odupirem vec skoro 2 godine...

goran
22-04-2008, 11:14
prodaj e34 i kupi e39 i kani se motora... kad ti se vozi uzmi karin i odi na stazu:laugh:

Jerba
22-04-2008, 13:16
prodaj e34 i kupi e39 i kani se motora... kad ti se vozi uzmi karin i odi na stazu:laugh:

Nedam E34, osim ako bude kakva kombinacija za neki jači sa više opreme

Usput Karin troši više nego moj auto:naughty:

d.p.
22-04-2008, 14:11

Baš zato sam i (privremeno) odustao od motora, nakon cca. 50.000km na raznim dvotočkašima bez najmanjeg udesa sam rekao bolje otić dok još nisam polizao hrapav asfalt. Zadnji tko me umalo uvjerio da zbog straha gubim veliko zadovoljstvo i kako ćemo svi svejedno jednom odapet je poginuo prošli petak na motoru, jučer mu bio pogreb, 27 godina. Nije dugo imao motor (R1, poginuo je kao suvozać na Z750), ali je zaista volio vozit, na zadnjem roštilju je neprestano pitao jel nešto fali samo da nađe razlog za sjest i provozat se do dućana.

Sljedeći put kad budem trjezan u G townu, probam tvoj, pa ću bit pametniji :), iako se tome odupirem vec skoro 2 godine...

R6 nije baš usporediv s klasom na koju ciljaš, dapace, pocevsi od polozaja pa do samog motora tj. elasticnosti. R6 nije za ugodnu gradsku voznju na malim okretajima (da auspuh ne puni uši) jer je poprilično neelastičan, a kad ode u visoke okretaje poludi i čupa na zadnje. Klasa Fazer, Hornet, Z,.. s 600ccm je skroz dovoljna, ali ako pare nisu problem CB1300 za 79900kn je po mom mišljenju best buy, evergreen, motor za cijeli život, na okretajima u kojma provodiš 99% vremena čupa bolje od R1 ili GSXR1000, vječan design, sad i vrlo povoljna cijena.

YesNo
22-04-2008, 14:21
Ako Zekan (Z750) bude u opciji javi da odradimo popust i neke gratis servise.

Jerba
22-04-2008, 14:46
Ako Zekan (Z750) bude u opciji javi da odradimo popust i neke gratis servise.

Odlično, nego da pitam čoveka od struke, jel kasko obavezan na motocikl u lizingu?

Jay P
22-04-2008, 17:12
moj palac gore za Z750

kad bi ja kupovao taj bi mi bio prva opcija:thumbsup:

http://img487.imageshack.us/img487/6353/z750adn5tc5.jpg

http://www.motards-online.com/moto-essais-articles/images/illus/Kawasaki-z750-2007_officielle_02.jpg

YesNo
22-04-2008, 17:36
Odlično, nego da pitam čoveka od struke, jel kasko obavezan na motocikl u lizingu?

Je, kasko ti je obavezan ali se može odradit i kredit pa gonjaj bez kaska ako želiš.

Interceptor
22-04-2008, 20:41
moj palac gore za Z750

kad bi ja kupovao taj bi mi bio prva opcija:thumbsup:

Z750 je definitivno best-buy u naked klasi ispod 1000 ccm. Iznad 1000 ccm definitivno GSX 1400 :naughty:

Big D
22-04-2008, 22:14
Kad se moj buraz, nakon 20-ak godina apstinencije vraćao u moto vode, kupio je Yamahu FZ6 (čisti naked, bez štitnika od vjetra) i motor je fakat prva liga. Udoban je za voziti (buraz je nekih 182-183), nije preživčan, a kaj se kvalitete izrade tiče, sve na svom mjestu. Tu jednu sezonu koliko ga je imao, vozao ga je dosta i fakat se motor pokazao odličnim. Mislim da je dobar izbor za vozača koji se ne misli ganjati do ibera cijelo vrijeme, a bome i za početnika. To je bilo 2005., tak da ne znam dali je bilo nekoh bitnih pomaka na bolje/lošije s novijim modelima.

m20
22-04-2008, 23:27
ma drz se ti bmw-a kad se nasviras ljuljare samo polegnes sic pa do zore slatki snovi, a na motor sjedat iz vlastitog iskustva ne preporučam poslije alkohola opasno je:thumbsup:

Jerba
23-04-2008, 02:08
ma drz se ti bmw-a kad se nasviras ljuljare samo polegnes sic pa do zore slatki snovi, a na motor sjedat iz vlastitog iskustva ne preporučam poslije alkohola opasno je:thumbsup:

To svakako nije opcija, a i kad pijem, 99% je da spavam pa sutra nastavljam

mrva
24-04-2008, 12:06
ukAhlxl4hmM

:zivio: Možda ti ovo pomogne u odluci :zivio:

Mandrel
25-04-2008, 20:13
Evo druže Jerba, moj prijedlog. :as:

http://www.motoplus-web.com/index.php?option=com_content&task=view&id=304&Itemid=4

Kao pravom metroseksualcu savršeno ti pristaje :bleh:

zivisic
25-04-2008, 20:28
Koliko sam ja shvatio, svi imaju abs, a ja sam od davnih dana nekako naklonjen hondi, a i činjenica da se radi o pouzdanom motoru iz starijeg CBR-a ide tomu u prilog, samo što mi stražnji kraj ne odgovara vizualno...

Naravno prije kupnje bih morao sjest na svaki, i malo se provozat, jer nisam baš po JUS-u pa bi pri izboru trebao uzet i te neke pizdarije po pitanju položaja vozača & stuff, ali za sad me najviše zanima motorizacija, tj njena pouzdanost, sama snaga nije bitna, jer nisam neki iskusan vozač, a i ovi noviji motori su mi svi prebrzi...

Btwa Yamahu sam namjerno stavio na zadnje mjesto, jer kažu neki ljudi da je to govno od motora, općenito:laugh::laugh::laugh:

ti koji ti kazu da je ta Yamaha govno od motra pojma nemaju sta pricaju.
Mehanika ti je u najmanju ruku jednako provjerena ko i na CBRu jer je motor preuzet sa R6 s tim da u Ymahinu slucaju jos imas i jedno 200% bolju ramu!
Druga stvar je jos neklonjenost naseg trzista Yamahi pa je distribucija djelova najbrza od svih konkurenata ai cijene su odma do Kawasakijevih...
Po meni Yamaha, bez dvojbe...

Osim toga triba malo bojkotirat Hondu to je jako bezobrazna firma!
To je Japanski div koji misli da moze sve novcem, u motosportu je poznato da ne drza do vozaca, do kupaca, nihova je filozofija da su presuperiorni da su sve hvale samo njihove a svi problemi svaciji osim njihovih!

Jerba
25-04-2008, 20:36
2 Mandrel bojim se sveih vrsta skutera, i općenito motora koji imaju oklop pod nogama :) a i nisam metrać

2 Zivisic ovo sa yamahom je jedna seoska zajebanicija, i naravno da to nebih uzeo kako referencu, jer ljudi svašta pričaaju i nisu objektivni, a i uvjerio sam se da yamaha može izdržat svakave torture :)

Mandrel
25-04-2008, 20:43
a i uvjerio sam se da yamaha može izdržat svakave torture :)[/QUOTE]

Kad kupiš bajk ja ga dođem probat, dok je još pod garancijom, i to na mjestu :laugh: