kara
24-04-2008, 20:17
Velika nagrada Španjolske na Circuit-u de Catalunya održava se od 1991 godine. Prvi pobjednik bio je Nigel Mansell (Williams-Renault). Staza je zbog dugačkih otvarajučih zavoja poznata po tome što je na njoj teško preticati. Osim toga je to staza na kojoj timovi najviše testiraju tako da na utrkama nema nikakvih posebnih iznenađenja. To ne znači da su rezultati sa zadnjih testovi mjerodavni za utrku koja ćemo gledati ovaj vikend. Skoro svi vozači su vozili sa slick gumama koji su predviđebi za slijedeću sezonu tako da njihova vremena neće imati utjecaja na tok utrke u nedjelju.
• Pitanje koje nas i dalje interesira je dali je Ferrari stvarno tako nadmoćan kao što se to vidjelo na prošlim utrkama. Prošle godine je Massa u Barceloni bio nenadmašiv. Osvojio je pole poziciju, napravio najbrži krug i na kraju pobijedio utrku. Ja bi se kladio na Ferrari.
• Dali je Mercedesov trenutačni zaostatak uzrokovan Alonsovim odlaskom iz McLaren-Mercedesa i dali Hamilton zbog toga toliko griješi. Možda su njegovi rezultati u prošloj godini rezultat dugogodišnjeg Alonsovog iskustva koji je stavio timu na raspolaganje. Krajnje je vrijeme da Hamilton dokaže da može sam voditi tim, kao što je to Schumacher uvijek radio. Pritom se nesmije zaboraviti da Hamilton ima samo 20 nastupa u Formuli1.
• Što je sa BMW-om ? Osobno ne vjerujem da su spremni za prvu pobjedu u Formuli1.
• Dali će Toyota ostati četvrta sila u Formuli1. Osobno mislim da će im se Honda, i to ne samo zbog izvrsnih rezultata sa zadnjih testova, brzo približiti. Borba za četvrtu poziciju među timovima će u najmanju ruku biti interesantna kao među prvom trojicom.
• U svakom slučaju je situacija jako interesantna. Sada se prvi puta u povijesti formule 1 ne “love” timovi ka šo su: Ferrari ili Mercedes, već je to ovaj puta BMW. Odgovore na gore navedena pitanja dobit ćemo za par dana u Barceloni.
C/P MOTOPULS
Karakteristike staze
Dužina staze: 4655 m
Lijevih zavoja. 6
Desnih zavoja: 8
Vozi se: desni krug
Predjeli sa punim gasom: 64%
Najduži period sa punim gasom: 1.010 metara (10 sekundi)
Vhunska brzina (utrka): 312 km/h
Kvaliteta asfalt. Ravan
Nivo gripa: visoki
Potrošnja guma: visoka
Potrošnja kočnica: mala
Potrošnja goriva: srednja
http://img133.imageshack.us/img133/1408/f1barst3ttkopieap2.jpg
Termini treninga i utrka
Petak 25.05.2008
10.00-11.30 1.Slobodni trening
14.00-15.30 2.Slobodni trening
Subota 26.05.2008
11.00-12.00 3.Slobodni trening
14.00-15.00 Kvalifikacije
Nedjelja 27.05.2008
14.00-16.00 Utrka (66 kruga)
• Pitanje koje nas i dalje interesira je dali je Ferrari stvarno tako nadmoćan kao što se to vidjelo na prošlim utrkama. Prošle godine je Massa u Barceloni bio nenadmašiv. Osvojio je pole poziciju, napravio najbrži krug i na kraju pobijedio utrku. Ja bi se kladio na Ferrari.
• Dali je Mercedesov trenutačni zaostatak uzrokovan Alonsovim odlaskom iz McLaren-Mercedesa i dali Hamilton zbog toga toliko griješi. Možda su njegovi rezultati u prošloj godini rezultat dugogodišnjeg Alonsovog iskustva koji je stavio timu na raspolaganje. Krajnje je vrijeme da Hamilton dokaže da može sam voditi tim, kao što je to Schumacher uvijek radio. Pritom se nesmije zaboraviti da Hamilton ima samo 20 nastupa u Formuli1.
• Što je sa BMW-om ? Osobno ne vjerujem da su spremni za prvu pobjedu u Formuli1.
• Dali će Toyota ostati četvrta sila u Formuli1. Osobno mislim da će im se Honda, i to ne samo zbog izvrsnih rezultata sa zadnjih testova, brzo približiti. Borba za četvrtu poziciju među timovima će u najmanju ruku biti interesantna kao među prvom trojicom.
• U svakom slučaju je situacija jako interesantna. Sada se prvi puta u povijesti formule 1 ne “love” timovi ka šo su: Ferrari ili Mercedes, već je to ovaj puta BMW. Odgovore na gore navedena pitanja dobit ćemo za par dana u Barceloni.
C/P MOTOPULS
Karakteristike staze
Dužina staze: 4655 m
Lijevih zavoja. 6
Desnih zavoja: 8
Vozi se: desni krug
Predjeli sa punim gasom: 64%
Najduži period sa punim gasom: 1.010 metara (10 sekundi)
Vhunska brzina (utrka): 312 km/h
Kvaliteta asfalt. Ravan
Nivo gripa: visoki
Potrošnja guma: visoka
Potrošnja kočnica: mala
Potrošnja goriva: srednja
http://img133.imageshack.us/img133/1408/f1barst3ttkopieap2.jpg
Termini treninga i utrka
Petak 25.05.2008
10.00-11.30 1.Slobodni trening
14.00-15.30 2.Slobodni trening
Subota 26.05.2008