PDA

View Full Version : Ducati Desmosedici RR Sound

Miroslav Matic.ba
05-06-2008, 00:57
>Zavladala moto manija na forumu, pa da stavim zvuk meni osobno j... stroja
grglja kao v8 :wub:

8sFbupEJMSI

Beny
05-06-2008, 01:02
To je stroj,kakav zvuk :wub:
DUCATI :notworthy: meni osobno naj bolji motor koji postoji

Interceptor
05-06-2008, 01:04
To je stroj,kakav zvuk :wub:
DUCATI :notworthy: meni osobno naj bolji motor koji postoji

Je, odlican je, prvih 1000 km, dok ne pocnu kvarovi :loool:

Miroslav Matic.ba
05-06-2008, 01:10
pravi muski motor, potrebno poznavat osnove mehanike :lol:
Isli gledat jednog 999, kad ga upalis , lomi i udara, mislis da ce se raspast
Na to mehanicar koji je bio snama kaze:"da ne lupa onda bi se tek zabrinuo":doh1: :lol:
Svejedno mi je pila i pol :wub:

Beny
05-06-2008, 01:10

Kakvi kvarovi??
Bio sam na praksi u Ducati servisu godinu dana i mjenjalo se samo ulje i filteri,potrosni materijal

pravi muski motor, potrebno poznavat osnove mehanike :lol:
Isli gledat jednog 999, kad ga upalis , lomi i udara, mislis da ce se raspast
Na to mehanicar koji je bio snama kaze:"da ne lupa onda bi se tek zabrinuo":doh1: :lol:
Svejedno mi je pila i pol :wub:

Suha spojka:thumbsup:

Miroslav Matic.ba
05-06-2008, 01:16
Suha spojka:thumbsup:
Jos je doticni imao kojekakve racing dodatke od karbona, pa je bilo sve jos otvorenije i klepece ko mutavo ali sve nadglasa ful Akrapovic:naughty:
Ali ovajk rr to je pre brutalno
2 karabalic ovako ce u tebe izgledat ako nastavis lonce uzimat sve krace :lol: NHF

Interceptor
05-06-2008, 01:25
Kakvi kvarovi??
Bio sam na praksi u Ducati servisu godinu dana i mjenjalo se samo ulje i filteri,potrosni materijal

Strani moto-forumi su puni zalopojki na racun ocajne kvalitete i nepouzdanosti Dukca :ajeto:

Miroslav Matic.ba
05-06-2008, 01:30
khmkhm pricajmo malo vise o zvuku, jer dukati je vec provaren u www.ak-bmwcroatia.com/forum/showthread.php?t=4598

Spin
05-06-2008, 02:03
Zaboli me tuki apasolutno zatu famoznu kvarljivost.
Da imam tu lovu,jedan 1098 bi pao odma.Sad.Odma.

Thor
05-06-2008, 02:24

LoooL!!!

Ma i kad je ispravan zvuci kao da ce se raspasti dok radi u leru :)

Spin
05-06-2008, 02:28
Kao sto je netko napisao,suha spojka radi tu prepoznatljivu buku.

Jerba
05-06-2008, 11:25
Kažu ljudi koji voze motore da je ducati poput alfe, kad ga voziš non-stop pratiš instrumnte i čekaš kad će stat....

Thor
06-06-2008, 00:42
Kao sto je netko napisao,suha spojka radi tu prepoznatljivu buku.

Yap, ali to je takav sound uzivo da mislis da se nesto doslovce raspalo unutra i leti na sve strane, grozno nesto. I onda povuces rucicu kvacila i tisina... :laugh:

Spin
06-06-2008, 00:50
Da...prvi put sam taj zvuk cuo daaavno...97-e mi rodak kupi Firebladea.Hrc boje,ja mulac 14-15 godina,ne kuzim nista,ali motor ostavlja brutalan dojam na mene.
Skupi se njegova ekipa,i sad se kao malo dive motoru,od njih 4-5 Honda najnovija,a osim toga Fireblade sam od sebe nije bio puno duze na trzistu.
Ja stojim sa strane,malo razgledam motore,ostalo su bili sve GSX-R-ovi,jedan 600,i 2 1100,i nesto cudno,sive boje stoji sa strane.
Motor mi odma upadne u oci,debelo najljepsi u grupi.Malo zujim oko njega,ajde,idmeo svi ca na neku cugu,svi pale,Akrapi zatutnje,svi jako slicno,i odjednom taj cudni zvuk..gledam oce se motor raspast,sta mu je,ka sta si reka,momak stisne kuplung,sve se utisa,krene,a Termignoni zabruje prebrutalno...916 Senna.
Nisam nikad ima priliku Ducatievu seriju 9 vozit,ma nisam ni vozen bio,ali da imam sta love viska,ne bi se uopce mislija,Dukac bi bija u garazi odma.

Miroslav Matic.ba
06-06-2008, 01:48
Kažu ljudi koji voze motore da je ducati poput alfe, kad ga voziš non-stop pratiš instrumnte i čekaš kad će stat....
Nesto kao nase kraste :laugh:
Nisam neki biker i preveliki znalac, ali ovako "laicki" dukac mi se izgledom uvukao pod kozu, agresiva cista, te pre brutalnim zvukom

Miroslav Matic.ba
06-06-2008, 01:51
Da...prvi put sam taj zvuk cuo daaavno...97-e
Meni je ostala u sjecanju scena iz filma Brzina 1 i ganjanje dukcem, isao sam u kino samo da bi sto bolje dozivio taj zvuk i jurnjavu

NiKo
06-06-2008, 03:55
Da...prvi put sam taj zvuk cuo daaavno...97-e mi rodak kupi Firebladea.Hrc boje,ja mulac 14-15 godina,ne kuzim nista,ali motor ostavlja brutalan dojam na mene.
Skupi se njegova ekipa,i sad se kao malo dive motoru,od njih 4-5 Honda najnovija,a osim toga Fireblade sam od sebe nije bio puno duze na trzistu.
Ja stojim sa strane,malo razgledam motore,ostalo su bili sve GSX-R-ovi,jedan 600,i 2 1100,i nesto cudno,sive boje stoji sa strane.
Motor mi odma upadne u oci,debelo najljepsi u grupi.Malo zujim oko njega,ajde,idmeo svi ca na neku cugu,svi pale,Akrapi zatutnje,svi jako slicno,i odjednom taj cudni zvuk..gledam oce se motor raspast,sta mu je,ka sta si reka,momak stisne kuplung,sve se utisa,krene,a Termignoni zabruje prebrutalno...916 Senna.
Nisam nikad ima priliku Ducatievu seriju 9 vozit,ma nisam ni vozen bio,ali da imam sta love viska,ne bi se uopce mislija,Dukac bi bija u garazi odma.

Ti si zbilja triba kupit alfu...

Spin
06-06-2008, 10:17
http://www.slichke.com/images/jdv1212738763h.jpg

Ima sam i jednu jos bolju,di je pisalo still building crappy bikes,ali ovdi su malo pristojniji :laugh:

kova
06-06-2008, 10:31
jednom sam napisao i opet ću....

Dukca u garažu nikad nebi dovezo...
pa imao mi ga je bliski prijatelj iz njemačke...svako malo nešto ode...lanac pukne...ode kvačilo...ode instrument(a još su analogni!!)...i šlag na kraju otišao mu je amortizer zadnje vilice...mislim kako to uopče možeš sjebat?...a ni na jednoj utrci nije bio....nikada vozio divljački,išao po makadamu...ništa...

a nakon pola sata vožnje ruke te toliko bole da ih ne osjećaš...jer se taj V2 agregat trese ko da će se raspast...

prije sam ja ducati obožavao dok sam bio nadobudni klinac...ok priznajem im desmo ventile...mada je to mercedes prvi uveo...prizanjem im dizajn...al dobro...takvi su talijani...imaju smisla za dizajn al ne i za tehnologiju...

a još veće smeće od dukca mi je definitivno M/V agusta...
kad sam pročitao da je nekom liku koji ju je testirao za neki magazin pri 250kmh pukla klipnjača i probila blok...reko fala taj talijan mi u kući ne treba...em što košta ko suho zlato...em što mu je ovjes tolko kompliciran da treba biti inžinjer nuklearske tehnologije da ga se naštela kak treba...em što je talijan...

4 ME....long live Suzuki GSX-600R...:notworthy:

Spin
06-06-2008, 10:43
Ima tu nesto istine,oce talijani malo zajebat u polju kvalitete.
Ali jebiga,ima šmeka motor za popizdit.
I da gledamo samo podatke o kvaliteti,vozili bi samo japanske aute i eventualno Skodu.

Btw,raspala se u velikom stilu i Ninja 12 na testu,Gsx-Ru K7 je nacikla prednja felga,nakon cega se otkrilo da ih je par i puklo pa se to mijenjalo,itb itd...

kova
06-06-2008, 12:13
ma ok...znam da ima izuzetaka al opet...ne sjeda mi talijan nikako...

pa kad sam imao apriliu AF1....bio sam više ispod nje popravljajući ju nego na njoj...:zauho

na tom motoru elektronika je ukleta...treba biti jebeni vizard da se sve to posloži...:doh1:ak netko ide gledat po oglasnicima i ak piše manji kvar na elektronici onda znaš da se na njoj nebudeš tako skoro vozio...:laugh:....a o motoru nebudem puno govorio...isitna da sam ju ja čepio onak...al bila je i pripremljena za žešću vožnju...vozim ja vozim...i sam ooop...pukne klip i samelje sve unutra..:doh1:...blokira zadnji kotač...napravio sam 15 metara dug trag...jbg...nisam bio tolko iskusan pa se nisam sjetio stisnut kvačilo...al dobro...barem se nisam razbio ko pi***...pa propišala ulje kroz blok...:doh1:

a jbg...sve sam to trpio jer je bila lijepa i jer je išla...monostruka vilica...lijepi zadnji kraj..:wub:....jma cijli motor je bio pogođen po izgledu...išla 170-180km/h...vrtila se na 13 000rpm...krajnja granica...znali su mi i magneti otiči zbog jebene vrtnje...:doh1:

Spin
06-06-2008, 12:29
Za pretpostavit je da toj Aprilia-i nisi bio prvi vlasnik?
Imao sma i ja u drugom srednje TZR-a,vec onda 5-6 goidna starog,i sa 25 k km,sta za njih,pogotovo uzevsi u obzir naicn odrzavanja kod nas,nije malo.
Ok,imao sam srece i nije puno frke radio,ali da me i je ozbiljnije zajebavao ne bi mogao to uzet kao referencu o Yamahinoj kvaliteti.
A Aprilia je imala i nekih 4-5 konja vise od Yamahe i vrtila se 1500 okretaja vise.

Malo sad filozofiram,ali samo zelim reci da nisu ti talijani toliko losi koliko ih se kod nas prezentira.

Od mog jodnoga prijatelja otac je veliki biker,i veliki BMW-as(zna ga i ceptor,zivi 50 metara povise njega).I covjek vozi uglavnom Honde,i uglavnom BMW-e.Sve drugo mu ne valja.Ajde,za aute cemo se slozit :rolle2yes:,ali za motore nismo bas.
I tako promjeni od u zadnjih par godina par motora,naturlich,sve Honde.Hornet 600,Cbr 600,Cbr 1100,i sad Hornet 900.
Talijane pljuje,smeca lipo upakirana,to niko normalan ne kupuje....
I dobije covjek priliku provozat prosle godine Dukca 998.Napravi nekih 150 km magistrale s njim,vrati se,i kaze da na nesto voznije nije nikad sija.
Jebiga,daleko je jos on od kupnje takvih motora,jos uvik ima misljenje da 500 km se ne moze bez kvara napravit,ali sad priznaje da to nisu bas lijepe plasticne igracke za bogatu djecu...korak po korak :laugh:

Interceptor
06-06-2008, 12:32
Jebiga,daleko je jos on od kupnje takvih motora,jos uvik ima misljenje da 500 km se ne moze bez kvara napravit,ali sad priznaje da to nisu bas lijepe plasticne igracke za bogatu djecu...korak po korak :laugh:

Jos samo fali da nakon Ducatija predje na Alfe i ja cu mu osobno dignit radionu u zrak :bum: :laugh:

kova
06-06-2008, 12:44
ma jok...nisam bio prvi vlasnik...:bangin:

a gle...TZR je super motor...to sam si i ja planirao kupiti za ovo ljeto...ili NSR...jest da je slabija al opet...dijelovi su full jeftinije,kvalitetnije je napravljen motor i sama mašina...:thumbsup:

a gle...šta se tiče honde...ona je fkt među najkvalitetnijim motorima opće...jer samo pogledaj shadowice...pa ti su motori vječni...pa i RR motori od honde...moraš biti teško diwljak da ju sjebeš...meni je samo žao što nisam kupio VFR 400...V4 agregat...400ccm-a...50-ak konja...savim solidno...voli okretaje...i meni najposebnije kod tog motora je to što ima zupčanike umjesto lanac koji pokreču bregaste...onak odeš u visoke okretaje a čuješ zvuk zupčanika...milina...:wub:

1:

Spin
06-06-2008, 12:49
Jos samo fali da nakon Ducatija predje na Alfe i ja cu mu osobno dignit radionu u zrak :bum: :laugh:

E to mislim da neces dozivit....
Ima je par onih Bianchia,i to je sve talijansko sta misli da vridi vozit :laugh:

ja ga pitam za Bravo/Bravu prosle godine,kao jeftini su,kazu ljudi nelosi,da to uzmem kao auto za brata,oba Katica me pogledaju ka kretena,i mladi mi kaze sinko ti nisi normalan :lol:

Interceptor
06-06-2008, 12:54
E to mislim da neces dozivit....
Ima je par onih Bianchia,i to je sve talijansko sta misli da vridi vozit :laugh:

ja ga pitam za Bravo/Bravu prosle godine,kao jeftini su,kazu ljudi nelosi,da to uzmem kao auto za brata,oba Katica me pogledaju ka kretena,i mladi mi kaze sinko ti nisi normalan :lol:

Dobro ti je i reka :laugh:

S obzirom da ponekad i sam radim oko auta, naucio sam cijeniti german engineering :notworthy: Sve je savrseno logicno i pristupacno, nema nekih cudnih shema i sistema ili izmisljanja tople vode kao kod talijana. Kad jednom nesto napravis, to ce radit jos dugo :thumbsup:

Spin
06-06-2008, 12:56
a gle...šta se tiče honde...ona je fkt među najkvalitetnijim motorima opće...jer samo pogledaj shadowice...pa ti su motori vječni...pa i RR motori od honde...moraš biti teško diwljak da ju sjebeš...meni je samo žao što nisam kupio VFR 400...V4 agregat...400ccm-a...50-ak konja...savim solidno...voli okretaje...i meni najposebnije kod tog motora je to što ima zupčanike umjesto lanac koji pokreču bregaste...onak odeš u visoke okretaje a čuješ zvuk zupčanika...milina...:wub:

1:

Probao sam i VFR-a 400 i FZR-a 400...fascinantni motori....
Kod nas se nikad nisu prodavali,to je japanska klasa,ali tokom ratnih godina je uvezen šleper takvih.
To su nekih 55-60 ks motori,zaboravio sam vise,daleko od zivahnih,ali super za ucit vozit.Danas,popularizacijom interneta se i mogu nabavit djelovi za njih,sta je super,jer prije 10-ak godina se u Hrvatskoj nije mogao kupiti ni filter zraka,kamoli sta ozbiljnije,pa je vecina tih motora vozena dokle idu,i onda baceni sa strane.

kova
06-06-2008, 13:18
da...znam da ih je jako maloooo u hrvatskoj...to je prije bio problem za dijelove...al sad više nije toliki problem jer imamo ebay...

evo slika...gle...motor je bio ok...za one pare za koje se davao mogao se super urediti...a kad bi ga ja dobio u ruke sigurno nebi ostao stock...:naughty:
samo jedina šteta na tom motoru je to što nije imao papire...:dontgetit:

Spin
06-06-2008, 16:23
Dosta njih nije imalo papire.
A oni koji jesu,svi su imali upisanu istu godinu proizvodnje,90-91-92 ne sjecam se vise :laugh: