View Full Version : 130i sta mislite o njemu?
Planiram uzeti ovaj model dok se skupi lova.
Sta mislite o njemu? Da li ga je neko mozda probao vozit?
Inace, uzeo bi ga s automatskim mjenjacem (zena nece vozit s rucnim), a i meni vise pase posto i sad vozim automatika, pa sam navikao.
Bimmerboy
15-06-2008, 11:32
Auto je super ali mislim da je cijena malo prepaprena...
Mali BMW, ali vrlo velik po uzitku u voznji. Snazan motor u kombinaciji s brzim automatskim mjenjacem omogucava izuzetno bezbriznu i opustenu brzu voznju, a potrosnja ostaje suzdrzana dok god se auto ne cijedi do ubera. Mislim da se s 12-13 litara moze proci, a da se bude brzi od vecine prometala, a i plin se moze ugraditi. Auto koji je dosta skup, da, ali isto tako ima 265 KS, sve kvalitete koje jedan BMW ima (osim sto nije limuzina odnosno coupe u nekoj tradicionalnoj BMW maniri), po mogucnosti je dobro opremljen i kao nov prvih par godina bi trebao biti vrlo zahvalan za odrzavanje, dakle redoviti servisi i to je to. S nekom lijepom opremom tipa xenon, kozna sportska sjedala, dobar audio sustav, taj automatski mjenjac i sitnice, sigurno kosta oko 45.000 eura sto je fakat puno. Ako se ima, zasto ne, a ako se razmislja racionalno, mozda uzeti u obzir da u prve dvije godine dosta gubi na cijeni pa potraziti u Njemackoj?
Bimmerboy
15-06-2008, 14:57
Da, sve je to tocno ali kod nas za toliki novac mozes uzet i 1era coupe koje je atraktivniji i sve a isto tako leti u voznji... - sve je to stvar ukusa i financija
Da, sve je to tocno ali kod nas za toliki novac mozes uzet i 1era coupe koje je atraktivniji i sve a isto tako leti u voznji... - sve je to stvar ukusa i financija
1er coupe je logicno skuplji od 1er hatchbacka. I mislim da ima samo 125i i 135i.
Mali BMW, ali vrlo velik po uzitku u voznji. Snazan motor u kombinaciji s brzim automatskim mjenjacem omogucava izuzetno bezbriznu i opustenu brzu voznju, a potrosnja ostaje suzdrzana dok god se auto ne cijedi do ubera. Mislim da se s 12-13 litara moze proci, a da se bude brzi od vecine prometala, a i plin se moze ugraditi. Auto koji je dosta skup, da, ali isto tako ima 265 KS, sve kvalitete koje jedan BMW ima (osim sto nije limuzina odnosno coupe u nekoj tradicionalnoj BMW maniri), po mogucnosti je dobro opremljen i kao nov prvih par godina bi trebao biti vrlo zahvalan za odrzavanje, dakle redoviti servisi i to je to. S nekom lijepom opremom tipa xenon, kozna sportska sjedala, dobar audio sustav, taj automatski mjenjac i sitnice, sigurno kosta oko 45.000 eura sto je fakat puno. Ako se ima, zasto ne, a ako se razmislja racionalno, mozda uzeti u obzir da u prve dvije godine dosta gubi na cijeni pa potraziti u Njemackoj?
Dobro kazes, ali ja bi najradje uzeo novog, jer je dosad svaki moj auto bio polovni, pa bi sad radje i pricekao dok ne skupim, ali da dobijem auto koji nitko nije vozio i opremu koju ja zelim.
O plinu nebi razmisljao, jer ga sad imam u autu, i stalno neki problemi, pa nebi htio prckati po novom motoru, koji ionako u startu trosi bar 30% manje nego ovaj koji sad vozim, pa mi dodje skoro na isto. A ionako vozim od 10-12.000 km godisnje pa se bas i nebi previse isplatilo...
Razmisljao sam ja i o 135i , autic je stvarno super, ali cijena je stvarno visoka, ima samo dvoje vrata i mali gepek, a ja imam troje djece...
Dobro kazes, ali ja bi najradje uzeo novog, jer je dosad svaki moj auto bio polovni, pa bi sad radje i pricekao dok ne skupim, ali da dobijem auto koji nitko nije vozio i opremu koju ja zelim.
O plinu nebi razmisljao, jer ga sad imam u autu, i stalno neki problemi, pa nebi htio prckati po novom motoru, koji ionako u startu trosi bar 30% manje nego ovaj koji sad vozim, pa mi dodje skoro na isto. A ionako vozim od 10-12.000 km godisnje pa se bas i nebi previse isplatilo...
Pa da, uz toliko kilometrazu ti nije potreban plin, a i poseban je gust kad biras boju, opremu i sve.
Evo malo sam gledao kako bi izgledala neka pametna, a opet zanimljiva konfiguracija:
33.200 € 130i 5-turer
2.270 € automatski mjenjac
1.990 € paket dynamic+comfort (sportska sjedala, sportski volan, sportsko podvozje, aluminij lajsne iznutra, straznji PDC, tempomat, MLF volan, senzor kise i svjetla, 17" naplaci 205/50, paket svjetala, unutarnji retrovizor s automatskim zasjenjenjem)
110 € tipke za promjenu brzina na volanu
270 € elektricno sklopivi i grijani vanjski retrovizori
80 € zastita od sunca na prednjem staklu
50 € drzac za casu
170 € naslon za ruku sprijeda
310 € lumbalna potpora u naslonu prednjih sjedala, namjestiva elektricno
300 € pranje farova
610 € xenon farovi
620 € automatska klima
240 € radio BMW professional
200 € unutarnji pokrov krova antracit boje
450 € sjedala u kombinaciji koze i tkanine
610 € metalik boja
0 € bez oznake modela
na poklon tepisi
41.480 € + PDV = 50.605 €
:pijani
325-cabrio
16-06-2008, 11:07
Imao sam priliku voziti 118i-a i stvarno dobro ide, pravi mali autic za grad. ima sportskog duha i dosta komforta za duze voznje, 1,8 motor je bio sasvim solidan, onda ne triban govorit o 3.0
50 000e! svakako neki polovan, mozda peticu staru koju godinu?!
Bimmerboy
16-06-2008, 20:24
Svakako da je poseban uzitak individualizirat auto... No, ja sam misljenja da 1er bas nije naj naj za neke obiteljske potrebe i sl...
Danas sam uzeo na probu 123d u Tomicu, to je bilo najslicnije po performansama 130i
Auto me odusevio, ovjes je puno bolji nego sam ocekivao. Dovoljno je udoban, a opet izvrsno drzi cestu, pogotovo u zavojima.
Cak ima dosta mjesta iza, sto me iznenadilo. Kad smo ja i zena podesili prednja sjedala, iza bez problema sjede troje djece, cak se ne dodirujuci laktovima. Medjutim stanu komotno samo dvije odrasle osobe, sa dovoljno mjesta za koljena.
Jedini je problem neveliki prtljaznik, ali i to samo za duze putovanje.
Malo me razocarao rucni mjenjac, kojemu je druga prekratka, pa kod prestizanja stalno treba ici iz druge u trecu, sto nece biti problem kod 130i-ce sa vecim rasponom okretaja motora i automatikom.
Sve u svemu, jedinica me ugodno iznenadila, i sada vise uopce ne razmisljam 3-jki ili 5-tici, jer mi je suludo davati vise novaca za auto koji nije veci gust voziti, mislim da je velicina bitna samo za one koji su stalno na dugim putovanjima
Mad-bertone
16-06-2008, 23:36
Samo koliko bi izasle trosarine i porezi nebi se bas isplatilo, govorim iz vlastitog iskustva!
Po mom mišljenu jako puno love za jedinicu...
i ne s automatikom, pogotovo ne 130i.
:driv_ing:
O kvaliteti, voznim osobinama i osobnosti 1era ne treba dvojiti. Trebaš samo znati što ti od njega treba. Ako se želiš voziti i lucidnom kecu svakako odaberi ekonomičnu varijantu, ako želiš letit u još lucidnijem kecu svakako zaboravi navedenih 12-13 litara.
Meni je 118d uzimao od 7,5 do 9,5 kada sam ga gonio ko crnog vraga.
Po mom mišljenu jako puno love za jedinicu...
i ne s automatikom, pogotovo ne 130i.
:driv_ing:
A zasto ne automatik?
Samo koliko bi izasle trosarine i porezi nebi se bas isplatilo, govorim iz vlastitog iskustva!
Gledao sam malo na mobile.de i ima ih stvarno dosta sa solidnom opremom od 25.000-30.000 eura, ali nazalost 95% ih je sa rucnim mjenjacem....
Kako se racunaju te trosarine i porezi, recimo koliko bi me ispalo da uzmem jednog od 30.000 eura?
hrvoje xyz
19-06-2008, 21:31
mislim da je zakljucak da oko tih uvoza autiju , dok nismo u EU , ne isplati se generalno .
pritom mislim na prosjecnu osobbu koja nema veze na grani , nema nekog tam ko ce joj polgedat auto prije kupnje dal se uopce isplati dolazit itd.
50000 € je dosta love za 1era , ali ako ti je dovoljno velik , a probao si ga , to je to!
Sve u svemu, jedinica me ugodno iznenadila, i sada vise uopce ne razmisljam 3-jki ili 5-tici, jer mi je suludo davati vise novaca za auto koji nije veci gust voziti, mislim da je velicina bitna samo za one koji su stalno na dugim putovanjima
Ipak ne zaboravi usporediti cijene jer 1ice imaju nešto manje opreme u seriji od 3ca, svi modeli osim 130 i 123d dolaze bez klime (po popisu standardne opreme s www.bmw.hr), dok 3eri imaju klimu, a 3 coupe i xenone u seriji. Kad jedinici dodaš opremu može se znatno približiti cijeni 3ce s identičnom opremom, ovisno o motorizaciji i paketima opreme, ali svakako treba pogledati jer je ipak bolje dati npr. 20 tisuca kn više i dobiti 3cu koja je ipak opcenito bolji auto.
m3 power
19-06-2008, 22:31
ako bi kupovao 130 onda definitivno manualac. a kad bi imao obitelj onda bi gledao e90 ili ako financije dopustaju e60 pa makar i neki slabiji model.
A zasto ne automatik?
Zato jer ja kad bi kupovao 130i kupio bi ga samo s jednim razlogom, užitak u vožnji koji je puno, puno manji s automatikom.
Mjenjac je stvar ukusa, potrebe i zelja tak da ako autor zeli automat, mislim da ga netreba uvjeravat u rucni saltung. ;)
Mjenjac je stvar ukusa, potrebe i zelja tak da ako autor zelim automat, mislim da ga netreba uvjeravat u rucni saltung. ;)
Ja ga nisam uvjeravao, sam je pitao zašto mislim da je bolji šalt.:zauho
Zato jer ja kad bi kupovao 130i kupio bi ga samo s jednim razlogom, užitak u vožnji koji je puno, puno manji s automatikom.
Zar se nemoze automatik voziti priblizno kao rucni u rucnom modu, samo bez kuplunga?
Mozes ti sam mijenjat brzine ali i dalje ce elektronika promjenit ako smatra da treba prije tebe u crvenom podrucju, a rucno mijenjanje nije rucno ako nije s kuplung po meni. Automatik je super, ali i rucni katkad nezamjenjiv.
Automatski je glupost ziva, on vozi kak on oce a ne kak ti oces, koga izmisli samo..al to je samo moje misljenje..
Zar se nemoze automatik voziti priblizno kao rucni u rucnom modu, samo bez kuplunga?
Obvezno isprobaj automatik prije kupnje. I ja bi radije automatic jer nemam volje šaltat, ali bi na tvom mjestu bio u velikoj nedoumici jer taj automatic ima onaj gadan razvučen zvuk (i osjecaj), kao kod aut. mjenjača s početka 90tih. Znam da DSG radi na potpuno drugom principu, ali da se moze naručit dsg u bmw-u 130i ne bi razmišljao ni stotinke, ovako bi radije izabrao manualca.
Ja bi uzeo automatika. Oba auta su mi automatici i sljedeci ce opet biti automatik. Inace sluzbeni mi je manual i svaki mjesec napravim 7-8 k kilometara i dopizdilo mi saltati:zauho
Obvezno isprobaj automatik prije kupnje. I ja bi radije automatic jer nemam volje šaltat, ali bi na tvom mjestu bio u velikoj nedoumici jer taj automatic ima onaj gadan razvučen zvuk (i osjecaj), kao kod aut. mjenjača s početka 90tih. Znam da DSG radi na potpuno drugom principu, ali da se moze naručit dsg u bmw-u 130i ne bi razmišljao ni stotinke, ovako bi radije izabrao manualca.
E da mi ga je probat vozit, ali oni u Tomicu vele da ga nemaju...
Ili ga nedaju, jer se boje :bum:
Imaju masu dizelasa, a benzinaca na kapaljku. Neznam kako misle da netko od njih kupi benzinca ako ga nemoze probati....
Auto na dizel i na benzin su ko nebo i zemlja, a da ne govorim o razlici izmedju rucnog i automatik mjenjaca....
E da mi ga je probat vozit, ali oni u Tomicu vele da ga nemaju...
Ili ga nedaju, jer se boje :bum:
Imaju masu dizelasa, a benzinaca na kapaljku. Neznam kako misle da netko od njih kupi benzinca ako ga nemoze probati....
Auto na dizel i na benzin su ko nebo i zemlja, a da ne govorim o razlici izmedju rucnog i automatik mjenjaca....
Nedvojbeno je najbolje isprobati auto kojeg planiraš kupiti, ali u nedostatku takvog uzmi bilo kojeg automatika, samo da vidiš kako funkcionira. Naravno, novog bmw-a, da ne bude zabune. :)
BMW E36 POWER
21-06-2008, 20:30
obavezno probaj automatika prije kupovine...
ja licno da kupujem sada novo auto samo bi automatik dosao u obzir a ko je vozo novijeg automatika(e90,e92.e60)znat ce o cemu pricam...extra shaltanje i moze se divljacki voziti da se ne osjeti da nema kvacilo...a isto tako odmarati u uzivati u D
ja licno da kupujem sada novo auto samo bi automatik dosao u obzir a ko je vozo novijeg automatika(e90,e92.e60)znat ce o cemu pricam...extra shaltanje i moze se divljacki voziti da se ne osjeti da nema kvacilo...a isto tako odmarati u uzivati u D
Ma probao sam ga u 1. mjesecu i to 320d, i mjenjac je stvarno super, mijenja glatko i brzo, uopce ga ne osjetis, ali nikako da dodjem na jaceg benzinca, jer to je skroz drukcije od voznje dizela....
Nadam se da ce u Tomicu uskoro dobit kojeg za probu, 130i ili 330i, svejedno... :driv_ing:
Mozes ...neznam jel to BMW nudi , ali ako nudi bilo bi fora ( SMG u 130i ? ). Ja na novoj Hondi Civic imam aut. mjenjac s polugicama iza volana, + i -, doduse honda nije jos taj automatik usavrsila kao VW , ali osjecaj je je..n ! Tek dolazi do izrazaja na otvorenoj cesti, i bolja je meni opcija nego manual .
Kad bi ja kupovao 130i , definitivno automatik , jedini minus ti je sto ce ti trosit koju litru vise :)
:)
130i mit automatik (http://www.auti.hr/automobili/showAdvert,238627,12,1.html)
taj auto treba uvest i platit sva davanja, a takvih ima dosta na mobile.de
robert_zg
18-07-2008, 10:01
potpisujem ovo,na poslu imam priliku voziti razno razne nove bmw-e i svi su automatik i da kupujem novi auto nikada nebih kupio manualca!za every day auto sa ganjanjem sa vremena na vrijeme kad ti dode automatic rules :thumbsup:
Strava od auta, stvoren za skidanje skalpova gti i R32 itd...
izvana izgleda kao i 116, jedino ako su malo rijeđe felge onda kočnice zeznu kamuflažu.....
Bez uvrede, ali ja ne znam zašto pokušavaš kupiti novog BMWa ako za to nemaš novaca, auto, a pogotovo ne BMW, se ne kupuje tako da se skuplja za njega, nego se to kupuje kad se ima, na novog mislim. Radije progutaj knedlu, ponos i ponešto želja i uzmi 2-3-4 godine star e60, da ih se naći sa stvarnih malo kilometara, i to za puno manje novaca nego je taj novi 1era. Jedinica nije za obitelj nego za balavce koji oće imati neku malu jurilicu za po gradu, ili za ženske.
Bez uvrede, ali ja ne znam zašto pokušavaš kupiti novog BMWa ako za to nemaš novaca, auto, a pogotovo ne BMW, se ne kupuje tako da se skuplja za njega, nego se to kupuje kad se ima, na novog mislim. Radije progutaj knedlu, ponos i ponešto želja i uzmi 2-3-4 godine star e60, da ih se naći sa stvarnih malo kilometara, i to za puno manje novaca nego je taj novi 1era. Jedinica nije za obitelj nego za balavce koji oće imati neku malu jurilicu za po gradu, ili za ženske.
Javio se čovjek s iskustvom uffff, ajde djete idi se još malo igrati :bleh:
evo i moje skromno misljenje koje sam procitao u nekom autoklubu gdje kaze u nekoj usporedbi izmedju 1ice i 3ojke da je kupiti novu trojku puno veca prednost jer ima vise opreme u startu tako da mu se nafilana opremom jedinica jako priblizi
cijenom, 3 je ipak visa klasa i pise da 1inici puno brze pada cijena tako da i to treba uzeti u obzir jer ce se auto vjerojatno jednog dana prodavati, a dobro se zna kako je bmw tesko prodati, a da nije zestoko ispod cijene.
Ma sve je to u redu, i ja sam malo poceo razmisljati da bi bilo pametno naci neki 330i star 2-3 god., ali to je kod nas nemoguce i jos da je automatik.
Na mobile.de ih ima, ali nazalost jos nismo u EU, da samo odem po njega i dovezem ga...
Ma sve je to u redu, i ja sam malo poceo razmisljati da bi bilo pametno naci neki 330i star 2-3 god., ali to je kod nas nemoguce i jos da je automatik.
Na mobile.de ih ima, ali nazalost jos nismo u EU, da samo odem po njega i dovezem ga...
Probaj osim po oglasnicima proći i po autokućama, a ako ti je Njemačka daleko, probaj po Austriji, ima ih pregršt, siguran sam da bi našao nešto po želji i povoljne cijene pa da ti je uvoz isplativ.
Probaj osim po oglasnicima proći i po autokućama, a ako ti je Njemačka daleko, probaj po Austriji, ima ih pregršt, siguran sam da bi našao nešto po želji i povoljne cijene pa da ti je uvoz isplativ.
Ima li negdje uputa sta sve treba od papira prilikom uvoza izvana, kakva se sve davanja placaju, tako da sam mogu izracunati koliko bi me to moglo kostati?
Ima li negdje uputa sta sve treba od papira prilikom uvoza izvana, kakva se sve davanja placaju, tako da sam mogu izracunati koliko bi me to moglo kostati?
hm, mislim da je to već bilo na nekome od foruma, budem ti potražio...ili pitaj korisnika pod imenom Manda da ti objasni, on je vješt s tim uvozima...
Ugovor ovjeren od bilježnika ili račun(bez štojera jer je roba za izvoz)
Eur1 (obrazac koji dokazuje podrjetlo robe a izdaje ga izvoznik odnosno carina ) ili izjava na računu ili ugovoru (ako je roba do 6000€ vrijednosti) a sve to kako bi izbjegao plačanje carine od 12%
Onda dođeš na našu granu i prijaviš, pa kod zastupnika po potvrdu proizvođača i sa svim tim na homologaciju.... kad riješiš homolagaciju sa svim dokumentima kod svog špeditera i na konačno carinjenje.
No moj savjet ti je prije bilo kakve kupnje provjeri kolika su otprilike davanja kod špeditera...
opet cu ja o necemu zaboravljenom!
Pazi da ti auto ne postane premali ili prenepraktican...konacno se odlucujes na novi auto, to naprosto mora bit pun pogodak!
(malo si mi bubu ubacio u uho sa kombinaciom 3.0 i automatik i dica, mozda e90 ipak...)
bmw racer
29-09-2008, 00:11
il se brate strpi i uzmi 135i :naughty::naughty::naughty:
naravno da nece uzet auto bez da ga proba, ne znam stvarno kakav je na testovim (rabljenih), al je nekidan na max tv u emisiji top gear bia test (dizelas) i covik se odusevia (da mu je motor odlican, pogon da i ne govorim,...) jedina je kritika bila na racun prostora na zadnjem sicu. a za automatik ti ovisi ako si vise na otvorenoj cesti il u gradu (meni je manual drazi). viel gluck