PDA

View Full Version : Registriranje auta u automobilizmu...

Riža
28-11-2006, 14:34
znači, pitanje je slijedeće....:dontgetit::dontgetit:

jel je potrebno da auto ima uredne hrvatske papire i da je regan ili slično da bude za trke(na brdo, slalom itd) u kupu ili prvenstvu Hrvatske?

npr. jel ja mogu ufurati auto iz D i složiti ga za brdo bez nekih komplikacija?
znači za natjecanja bilo koje vrste ali da nije za cestu naravno....

molim samo suvisle odgovore....hvala:thumbsup:

konavle30
28-11-2006, 18:08
Neznam ni ja o tome, ali mislim da bi trebao platiti Carinu na uvoz vozila koje nije za registraciju.
Ali ta je Carina, mislim, ista kao za normalni uvoz.
To bi bilo ako auto ne udovoljava homologaciju.

lastnight
28-11-2006, 18:14
Nema više carine na evropske proizvode.

Bimmer
28-11-2006, 18:33
sad mi je baš jedan tip pred 5 minuta rekao da ti za to treba samo vozačka licenca, a auto ne mora imati papire... sad koliko je ta tvrdnja točna...

NiKo
28-11-2006, 19:52
znači, pitanje je slijedeće....:dontgetit::dontgetit:

jel je potrebno da auto ima uredne hrvatske papire i da je regan ili slično da bude za trke(na brdo, slalom itd) u kupu ili prvenstvu Hrvatske?

npr. jel ja mogu ufurati auto iz D i složiti ga za brdo bez nekih komplikacija?
znači za natjecanja bilo koje vrste ali da nije za cestu naravno....

molim samo suvisle odgovore....hvala:thumbsup:

Kod nas dosta natjecateljskih vozila nema papire...pa sad...
Imaš jedan dokument koji se zove KNV iliti knjižica natjecateljskog vozila.
Što bi toćno vozio jer o tome ovisi i odgovor. Na rallyiju su auta u pravilu regana, na krugu (kupovima) i slalomu kako koje a na brdu ti netreba rega.
Dakle pitanje je koju disciplinu???

Riža
29-11-2006, 09:37
pa brdo slalom i slično....mislim, pitam jer ako pogledam auto klub dubrava, oni kolko ja znam a i ostali koji s njima voze discipline u kupu i prvenstvu Hrvatske, nemaju niti jedan auto regan, mislim, koji yugo sa 1,5 i 150ak konja može biti regan ali ne zbog motora nego zbog ovjesa i karoserije...pregledao sam taj cijeli auto u detalje i strašno, taj nemre biti regan da ima neznam kakvu vezu....:dontgetit::dontgetit:

k.m.
29-11-2006, 09:46
može biti D tabla tj ne triba biti registriran

Riža
29-11-2006, 09:56
jel to 100% i ako nije jel mi može to netko potvrditi ko ima iskustva ili od nekoga ko ima iskustva s tim...?

cancer
29-11-2006, 13:29
jel to 100% i ako nije jel mi može to netko potvrditi ko ima iskustva ili od nekoga ko ima iskustva s tim...?

toćne su tvrdne ja sam vozio MOTOR APRILLIU GP na Moto klub i nije bila carinjena bila je stranih dokumenata ali je imala KNV hrvatsku ..naravno to se svako malo mjenja i najbolje ti se raspitat u nekom klubu ili savezu jel mislim da auto mora biti REgan .bez obzira u kojoj zemlji i na koje pločice...Ja sam vozio Sierru Coshworth i bila je njemac za Krug ali je vani bila uredno registrirana i osigurana....

k.m.
29-11-2006, 13:32
znat će Prenc on je sve splitske ćunjaše sa kockama doveo

Riža
29-11-2006, 13:37
ok.... ne mislim da auto netreba papire, treba sigurno, nesmije biti pretpostavljam nepoznatog porijekla, ali to je to, dali treba HR papire.....

konkretno pitam zato kaj je BMW KLUB DUBRAVA uskoro službeno otvoren pa još sam u pregovorima dali da ga prijavim kao tehničku udrugu ili kao športsku udrugu, moram se opredjeliti....a volio bih natjecati se na brdskim utrkama....primjer......

isto tako molim stare iskusnjare da mi kažu koja je od te dve udruge bolja da se prijavi....dali ja ako sam prijavljen kao teh udruga mogu sudjelovati u kupu ili prvenstvu?
ja pretpostavljam da nemogu ali zato postoji forum i pitam!

kara
29-11-2006, 14:38
Osvrt na ovo oko papira,sve što je dovežebo u RH,a nije carinjenu i uveženo podlježe pod carinski prekršaj,osim ako nemaš prebivalište ili neku radnu dozvolu iz zemlje odakle je i porijeklo auta.
Sada kako se savez odnosi prema tome neznam.

NiKo
29-11-2006, 15:00
Ne treba biti regan u ni jednoj disciplini osim u slalomu u serijskoj klasi, za sve ostalo ti treba KNV. Ako misliš slagat nešto za brdo, to i ne ide na cestu, isključivo na trajler.

kara
29-11-2006, 15:07
Probaj ovdje pitati.
mailto:info@no1racing.com

Riža
29-11-2006, 15:07
hvala svima, ali ja ću definitivno morati pitati koji mi papiri ili dokazi trebaju, točnije šta sve trebam za trke na brdo!

Riža
29-11-2006, 15:10
Probaj ovdje pitati.
mailto:info@no1racing.com

jel postoji neka stranica ili info tel da lakše objasnim kaj me zanima?

NiKo
29-11-2006, 15:14
jel postoji neka stranica ili info tel da lakše objasnim kaj me zanima?

www.haks.hr

A što se slaže ako nije tajna, nije valjda M za brdo?:naughty:

Riža
29-11-2006, 15:18
ma imam nešto u planu, više solucija, (nije M) ali me interesiraju te informacije da ne radim nešto bezveze....
trenutno imam neke veće prioritete....neće tu ništa biti prije 4. , 5. mjeseca slijedeće godine, ali treba dobru pripremu napraviti kad se krene da ne zašteka!

jel se slažeš samnom?

NiKo
29-11-2006, 15:32
ma imam nešto u planu, više solucija, (nije M) ali me interesiraju te informacije da ne radim nešto bezveze....
trenutno imam neke veće prioritete....neće tu ništa biti prije 4. , 5. mjeseca slijedeće godine, ali treba dobru pripremu napraviti kad se krene da ne zašteka!

jel se slažeš samnom?

Taemeljite pripreme su pod must have, bez njih ništa.
Ulaziš u jakoooo skup sport, sretno!:thumbup:

Riža
29-11-2006, 15:33
http://www.bihamk.ba/bos/pravilnici/Tehnicki%20pravilnik%20za%20auto,%20moto%20i%20kar ting%20sport.pdf

Ovoje link o teh pravilniku za Bosnu i Herc.
brijem da su ista pravila...?

Riža
29-11-2006, 15:54
http://www.ak-dubrava.hr/info.aspx?menuID=12

link sa pravilnicima za autošportove u Hrvatskoj....koga interesira....

NiKo
29-11-2006, 21:19
http://www.ak-dubrava.hr/info.aspx?menuID=12

link sa pravilnicima za autošportove u Hrvatskoj....koga interesira....

Kad budeš radio licencu za brdo nek ti daju priručnik "Autošportovi 2006" u njemu ti je sve na cca 400 str. Ili još bolje ako je izašao za 2007, jer su pravilnici podložni izmjenama.:smile: