View Full Version : Ugradnja Klime u e30
konavle30
28-11-2006, 22:42
Našao sam jednu kompletnu klimu za e30.
Klima je u 324td, zanima me koji sve djelovi trebaju za nadogradnju klime?
Komplet je već izvađen, ali da mi se nedogodi da mi kasnije neki dio fali.
I koji su djelovi različiti pri ugradnji klime iz 324td u 325i?
mislim da su među modelima razlike samo u nosačima ... ali pošto su m20 i m21 relativno slični motori, mislim da ne bi trebao imati problema sa instalacijom. samo bi bilo poželjno da je sve komplet izvađeno, i naravno treba ti 325 u koji ćeš sve to staviti:tongue:
konavle30
28-11-2006, 23:18
Nemoj ti meni:tongue: he-he
Doć će 325i nebrini.
A provjerio sam, nosaći kompresora su na M20 i M21 ist, jedino je na M4x drukčije.
Ali ova klima je za smješnu lovu, pa mi nije naodmet je uzet i unaprijed.
Ali hoću uzet sve komplet, sa svakim relejom i crijevom, da se kasnije nemoram jebavat sa sitnicama i naručivat.
ma nije klima za e30 ni toliko komplicirana koliko se čini, vidio sam kako je ugrađena na nekim drugima markama sličnog godišta, pa ne bi je NASA naknadno ugradila.
jednom sam dobio klimu u zamjenu za m20b23 motor, samo sam ju morao skinuti. nisam ju ugradio u svoju kocku, jer ju tada još nisam ni imao, a pošto su mi falile pare, morao sam ju prodati. nadam se da će ju sadašni vlasnik skoro ugraditi:thumbsup:
konavle30
28-11-2006, 23:28
Ta klima, bi trebala biti već izvađena kad je ja budem uzimao.
Jer neću imat vremena i načina da je sam vadim.
To mi je možda čak i prednost, ali mi je važno da imam Check listu za djelove, da nešto ne zaboravim.
onaj dio u unutrašnjosti će biti sigurno najteži dio posla za ugraditi (i za skinuti), za to bi trebalo imati živaca. on je cijeli od jednog komada i sve se da skinuti kompletno, bez rastavljanja, samo treba skinuti onaj gornji dio ispred vozača i suvozača, ne znam kako bi to nazvao(na slici), i odvidati 4 vide 10mm na vanjskoj strani, tamo gdje ti je ventilator(ispod haube)
http://realoem.com/bmw/diagrams/v/q/5.png
ovaj vanjski dio(kompresor, hladnjak...) ti je uglavnom onako fizikala i to se rastavi i sastavi relativno brzo
konavle30
29-11-2006, 00:03
To se inaće zove Armaturna tabla.
Ma znam da je najjebenije mjenjat tu jedinicu, ali nije to problem, kad se jednom počne, to se radi u miru, pa koliko vremena da treba.
Zato mi je glavno da znam što sve treba, da se nebi trebalo još naknadno raskopavat kad dođem po djelove.