PDA

View Full Version : Savjeti za kupnju E46!!!

Vedran325i
29-11-2006, 00:01
Uglavnom uzimam avto u skoro vrijeme i odlučio sam se na E46, ali samo 320d mi ulazi u obzir, jebiga dizel je:wallbash: no što je tu je, treba mi every day car. Uglavnom trebao bih neki savjet u vezi e46, na što točno da obratim pozornost, u vezi limiraije i u vezi motora! Da me ne jebu ko beba zvečku! A kad nešto namirišem dobro, onda ću si majstora povesti da ga detaljno pregleda!!! Eto svi savjeti su dobro došli:smile:

djzuka
29-11-2006, 01:20
Posto sam i sam nedavno uzeo E46 moglo bi se rec da imam friskog iskustva i po meni najvaznija stvar koju moras pazit i primjetit je dali je auto bio razbijen, ako je kloni se toga. Ostalo nema bas nekih mana ipak je to mlad auto tak da nema ni hrdje ni kvarova nekih. Voli proc selen vilice, vilica je dosta skupa i kad prodje kugla nemozes je ispresat i stavit drugu neg moras kompletnu vilicu uzet. Velim najvaznije je da nije bio razbijen, ostalog se nemas cega prevec bojat ;)

Riža
29-11-2006, 10:05
to je i moje mišljenje....to je premlad auto da bi imao neke mane..samo gledaj dali je razbijen i pogledaj malo oko instrument table gdje se nalaze šarafi dali se vidi da nije ili je skidana, ako su ti šarafi i malo oštećeni, znači da su skidani km!
ali opet....nije pravilo, samo pazi!
ako je auto iz auto salona rabljenih, ziher je skidana km!

kara
29-11-2006, 10:26
Najviše od gore navedenog stradava prednji i zadnji trap-seleni,ali ako su 16" točkovi i nije spuštan može biti i uredu.
Diferencijal je podlježan stradavanju,zuji i krcka,kardan,guma mijenjača,centralni ležaj,nosači motora........
potraži negdje je več pisano,Žac je napisao bolesti na njegovom 320d.
I sad ovosi jel model sa 136 ili 150 ks sistem ubrizgavanja i dosta toga je drugačije.

Zac
29-11-2006, 12:35
2 mucke: postoji puno laksi nacin na novim bmw-ima da se se vidi jel su skidani kilometri ;) ...

2 vedran: ja sam promjenio kardan pocetkom godine... nosace motora prije dva mjeseca,kumplung set isto,a selene prije tjedan dana... i sad je ko novi opet...a sto se tice ponekad cudnih zvukova odozada(diff) to uglavnom cuje iskusnije uho i onaj koji zna svoj auto i svaki njegov zvuk i ponasanje pa to uglavnom ne cuje niko u autu osim mene(i to se cuje po nekad) prijatelj koji radi u tomicu kaze da se tako culo i na novim autima vec nakon par tisuca km... i da je to jednostavno tako kod e46 ... ja to cujem tu i tamo vec valjda dvije godine,al sve je ok i dalje se auto normalno vozi..

Riža
29-11-2006, 12:49
2 Zac....a zakaj si to sve mjenjao? da nije to možda imalo veze sa snagom tvog mezimca?:rolle2yes:

Zac
29-11-2006, 13:24
2 Zac....a zakaj si to sve mjenjao? da nije to možda imalo veze sa snagom tvog mezimca?:rolle2yes:

naravno da ima veze sa snagom,prije ce otic te stvari na na 50 ks jacem auto ko sto je moj ...

al to sam sve mjenjao jel zelim da mi auto bude tip top... to su sve potrosni djelovi koje ljudi neki mjenjaju kad odu do kraja,a neki ni tada i voze se tako... nista od toga nije bilo pod obavezno mjenjat i da je sjeo neko u moj auto ko vozi npr. golfa 3-4,peugeota nekog i slicno(nabrajam te aute jel sam ih nedavno vozio- NHF driverima istih,al tu sve zivo lupa i ima lufta) nista od toga nebi ni osjetio ... al ja u svom autu osjetim svaku sitnicu i te neke stvari me smetaju,pa mjenjam odma cim vidim da nesto nije kako je bilo

npr. kad sam reko limaru da mi promjeni selene... reko je da su mi ovi dobri koji su gore i da nisu jos za mjenjanje,provozao sam auto i nis se ne osjeti i sa pajserom sam isprobaval dobri su,ja mu kazem da cujem naprijed u lijevoj vilici nesto ponekad,ne na svakoj rupi,al zna se cut.... -sad se vise ne cuje kad sam ih promjenio... nije ni cudo da nije nis osjetio kad vozi kadet gsi :D ...

lastnight
29-11-2006, 13:34
naravno da ima veze sa snagom,prije ce otic te stvari na na 50 ks jacem auto ko sto je moj ...

al to sam sve mjenjao jel zelim da mi auto bude tip top... to su sve potrosni djelovi koje ljudi neki mjenjaju kad odu do kraja,a neki ni tada i voze se tako... nista od toga nije bilo pod obavezno mjenjat i da je sjeo neko u moj auto ko vozi npr. golfa 3-4,peugeota nekog i slicno(nabrajam te aute jel sam ih nedavno vozio- NHF driverima istih,al tu sve zivo lupa i ima lufta) nista od toga nebi ni osjetio ... al ja u svom autu osjetim svaku sitnicu i te neke stvari me smetaju,pa mjenjam odma cim vidim da nesto nije kako je bilo

npr. kad sam reko limaru da mi promjeni selene... reko je da su mi ovi dobri koji su gore i da nisu jos za mjenjanje,provozao sam auto i nis se ne osjeti i sa pajserom sam isprobaval dobri su,ja mu kazem da cujem naprijed u lijevoj vilici nesto ponekad,ne na svakoj rupi,al zna se cut.... -sad se vise ne cuje kad sam ih promjenio... nije ni cudo da nije nis osjetio kad vozi kadet gsi :D ...
Potpisujem ovo, ovo je primjer svima.

djzuka
29-11-2006, 15:10
Decki a zasto se meni ponekat teze salta i kad recimo drzim kvacilo i idem stavit u brzinu lagano lupi, predpostavljam da je lamela pri kraju a ovo lupkanje me najvise zabrinjava, kardan ili kaj? i koliko je izmjena lamele i tih stvarcica? Malo me te stvari zivciraju jer auto ima 130 000km a imam E36 od 440 000 na kojem jos ni lamela nije mijenjana... :dontgetit:

Jerba
29-11-2006, 17:15
ma nije to mlad auto, to su auti u najkritičnijo dobi, jel svatko tko kupi takav auto exploatira ga i onad proda!
ako mene pitate veća je vjerojatnost da će 8 godina star auto biti u ispravnijem(znači da su sređenne te gluposti poput kupunga...) stanju nego onaj od 5 godina, stoga terba pazit ama baš na sve!

no kao što je žaja rekao neke stvari primjećuješ tek kad jako dobro upoznaš svoj auto!

Zac
30-11-2006, 11:28
Decki a zasto se meni ponekat teze salta i kad recimo drzim kvacilo i idem stavit u brzinu lagano lupi, predpostavljam da je lamela pri kraju a ovo lupkanje me najvise zabrinjava, kardan ili kaj? i koliko je izmjena lamele i tih stvarcica? Malo me te stvari zivciraju jer auto ima 130 000km a imam E36 od 440 000 na kojem jos ni lamela nije mijenjana... :dontgetit:

ovo kad usaltas i cujes... to ti je vjerojatno iz diffa zvuk iza o kojem sam ja pricao ;)

marko787
01-12-2006, 09:42

U mene se svaku put osjeti kad ga ubacim u prvu, skoro svaki put. Očito serijska oprema....:lol:

Zac
01-12-2006, 15:25
evo vidim decki da vas puno cuje to... meni je covjek reko iz tomica,da su im ljudi dolazili sa par tisuca km i zalili se na taj zvuk... i da je to jednostavno tako :(

jura1
27-12-2006, 01:13
Provijerite cilindar od kvacila ali dali je Master ili Slave?(iskustvo,a ne decki iz Tomica),pa onda diff.

oliveRR
15-01-2007, 17:33
Djuka meni jedino teze salta prvi kilometar dok je hladan...

Ovo ostalo sve ok,mene je zabrinjavalo jedino npr kad mi je u 3.brzini i vozim 50 ono kroz selo:nos: ,i lupka mi nesto nazad ko da je kamencic osta u gumi,al nista nisu nasli na servisu,zasad 80 000 km bez kvara...

Ups sorrri OT

lastnight
15-01-2007, 21:08
Ako te zanima 3er diesel razmisli o 330d jer u njemačkoj se prodaju po istoj cijeni ko i benzinci (zbog visokih poreza). Potrošnja između 320d i 330d nije neka razlika a ovaj ti dobro ide. U njemačkoj cijena 12 soma eur + davanja....godište oko 01'-02'.

Vedran325i
23-01-2007, 19:30
Eto bila mi se neki dan ukazala jedna recimo super prilika, da ja svoj Mercedes A klasu, zamjenim za jedan E46 318i+moja nadoplata!!! I tako sam se našao prvi put s njim, u ovu nedjelju na da on vidi moj auto, ja njegov. No ono već je bio mrak, padala je kiša i gledali smo aute pod svjetlim na benzinskoj. Kad sam ga vio izgledao mi je čist OK, čak i više nego OK, ljepe tamno plave, boje, 16" alu felge, dvozonska klima, tempomat, MF volan, telefon, bijeli prednji i zadnji žmigavci, 160000 km i tak. On je vidio moj auto i rekao da mu ono štima. Dogovor je pao da mu nadoplatim još 2500Eura i da je to riješeno. I tako se ljepo dogovororili da se danas nađemo, te svako provoza aute i malo bolje vidimo po danu!!! Ja sam mu dao ključeve on ga je pogledao i provozao i normalno odjendaput mu se auto više nije svidio, rekao je da auto cijeli farban, a sam sam prvi put rekao da je prednji kraj faraban i da mu to nije neki bad, onda je rekao da su amortizeri otišili, da baca ulje, pa sam ga ljep pitao, a gdje, pa mi baš i nije mogao točno pokazati, jer ne baca, jer sam bio kod majistora nedavno i napravio veliki servis i motor radi ko beba i da taj auto ne vrijedi tih para, ono 6-6.500 Eura možda!!! I onda sam ja njegov uzeo ruke, jesam amater za aute, ali prvi mi je upalo u oko po danu, zadnja svijetla su bila nova, malo visi zadnja hauba iliti zazori nisu ravni, unutra je dosta prljav i neuradan i pušeno je u autu, ručica za otvaranje ostane u zraku kad otvoriš ili zatvoriš vrata, a da retrovizor ne bi se otvorio do karaj drži ga novčić. Kad okrenem kontak, nešto zazuji, par sekundi, upalim auto i prvo što se dogodilo, ručica mjenjača se dobrano tresala jedno 10-15 sek, što ni na jednom autu kojeg imam mi se ne događa, čak ni na starom BMW-u. I onda sam je njega prva, pun gas, druga pun gas i auto je počeo nekotrolirano iči ljevo desno, tako da sam se borio sa volanom, i kad sam ga pitao za to sve njegov odgovor je bio "treba kupiti nove gume"!!! Uglavnom moj zaključak taj auto ne vrijedi više od 9.000Eura!! Eto propalo mi, ali mi drago da ga nisam uzeo, jer bi imao puno ulaganja u njega!!!

A.n.T.e.
23-01-2007, 21:12
Dobro da si odmah skužio da je sjeban!!:thumbsup:

Sretno u potrazi za drugim!!:thumbsup: :zivio:

sinalko
23-01-2007, 21:39
ma biće ih, a vidim i da gledaš 320d a njih ima ko šuge.........sretno

Vedran325i
23-01-2007, 21:52
Ma da, ima BMW-a, nije to zadnji!!!

Odustao sam od 2.0d motora, teško je naći dobar!!! Tako da mi ulazi jedino 1.8i, ali 98/99 god.

marko787
24-01-2007, 08:54
Ja sam isto tako prije dvije godine optimistično krenuo u potragu za 320d ali kad sam vidio kakvih lopata od dizela ima, brzo sam kupio 316i

zecA
17-02-2010, 21:13
i ja imam vec vise od godinu dana e46 318i,mogu reci da sam prezadovoljan.prije njega imao sa golfa 4 tdi i audia A3 18 nisu bili losi ali sa ovim nemoze niti jedan.ugradio sam i gpl tako da se vozim sedam dana sa10eura.tako sto se tice bmw-a kojeg god da odaberes nevijerujem da ces pogrijesiti,jedino kako su ti vec ostali napisali pazi da auto nije lupan...

Bozidarinho
14-03-2010, 18:22
ja ga imam 6 godina samo skupi dijelovi