+ Reply to Thread
Page 1 of 3
1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: detalji o 116i

Share/Bookmark
    Početnik brba's Avatar
    Automobil
    Renault
    Ime i prez.
    Tomislav Ivanetić

Default detalji o 116i

Zanima me nekoliko detalja
    da li bregaste pokrece lanac kao i kod ostalih (118i 120i)?
    od kojeg mjeseca 2007/2008 dolazi sa 122KS umjesto sa 115?

i moram na kraju pitati Click here to enlarge koliko vas objektivno misli da je taj motor preslab za gradsku voznju preko tjedna i izlete vikendom?

blah
    Automobil
    BMW
    Ime i prez.
    Alen Dretvić

Default Re: detalji o 116i

Lanac pokreće bregastu kod svih spomenutih,
    a slab ili jak to je relativan pojam.
    Volim crno pa makar i ofarbano,,,,,,,,

Srebrni BMW član Calamari's Avatar
    Automobil
    OGAI Škovaca
    Ime i prez.
    Šime Amižić

Vozio sam 116i i 118i (oba sa novim verzijama motora sa Start-Stop opcijom) i mislim da tek sa 118i pa navise se taj auto vozi normalno. Jednostavno 1.6 motor je premalo za vise od 1300kg mase auta. Nisam neki gaser, i ne pucam na nikakav sport, ali 116i sa 4 covjeka ne mrda s mjesta. Ali doslovno. Potrosnja 118i i 116i ti je vrlo slicna. Drugim rijecima razlika u potrosnji je premala u odnosu na to koliko se taj auto lagodnije vozi sa 143ks u 118i.

Takodjer, novi motor od 122ks je napravljen u suradnji sa PSA grupom (Peugeot Citroen) ali nije razvijen na bazi BMWovog, vec PSA cetverocilindrasa. Ako pogledas pod haubu prethodni 1.6 motor, vidjet ces da je to totalno drugi motor.
    Toyotin dizajn je sustav protiv kradje (c) by neznani genijalac sa h.r.a.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Početnik brba's Avatar
    Automobil
    Renault
    Ime i prez.
    Tomislav Ivanetić

zanimljivo ovo za novu 16-icu nisam znao, vjerojatno se BMW srami toga pa to baš nije istaknuto
    što se tiče performansi očekivao sam takav odgovor, čak večina savjetuje dizela, ali kako načelno nisam ljubitelj rasprave moment protiv snage, krenuo sam od niskih troškova održavanja i općenite filozofije smanjenja potrošnje i CO2 (čak je i BMW podlegao pritiscima i izbacio 116d)
    S obzirom da se u autu 95% vremena vozim sam pretpostavio sam da je 115KS dovoljno (do sad vozio auto sa 910kg i 75KS)
    Last edited by brba; 15-04-2009 at 00:02. Reason: brzo tipkanje
    Nije bitno koliko auto ima konja nego koji magarac ga vozi...

Zlatni BMW član
    Automobil
    prošli model
    Ime i prez.
    Petar Kögl

N43 motor sa 122 KS je zamjenio N42 sa 116 KS u 09/2007.

Ovdje sve imas: http://www.bmwslo.com/podatki/E87/E87_intro.php

Inace preporucujem 118i. 2.0 litre je bolje od 1.6, 21 KS vise, auto vec fino dise.

Zlatni BMW član konavle30's Avatar
    Automobil
    318is e30
    Ime i prez.
    Matija Capor

Susjeda mi vozi 116i, kad nju vidim zaboravim da je 1.6 slabasan.
    I´m not alcoholic.

I´m Student
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Srebrni BMW član Calamari's Avatar
    Automobil
    OGAI Škovaca
    Ime i prez.
    Šime Amižić

Click here to enlarge Originally Posted by brba Click here to enlarge
    zanimljivo ovo za novu 16-icu nisam znao, vjerojatno se BMW srami toga pa to baš nije istaknuto
    što se tiče performansi očekivao sam takav odgovor, čak večina savjetuje dizela, ali kako načelno nisam ljubitelj rasprave moment protiv snage, krenuo sam od niskih troškova održavanja i općenite filozofije smanjenja potrošnje i CO2 (čak je i BMW podlegao pritiscima i izbacio 116d)
    S obzirom da se u autu 95% vremena vozim sam pretpostavio sam da je 115KS dovoljno (do sad vozio auto sa 910kg i 75KS)
    Kad vec u pricu uplices dizela odmah ti moram reci da bih od svih manje snaznih motora u 1eru uvijek i jedino odabrao 118d. Cak i pod cijenu neke opreme. U ovoj usporedbi dizel je puno bolji izbor od 118i.

Razlika u potrosnji u praksi je puno veca nego sto to izgleda na papiru. 118d mi je na otvorenoj cesti trosio od 4,7 do 5,2 litre normalne voznje. Ako si na magistrali dosta agresivan to ce se popet do najvise 7 litara(ali to je stvarno gazenje). Benzinac sa istom voznjom trosi 12 litara! Po gradu dizel uglavnom trosi oko 6,5-7, a n uz najvecu volju ne mozes ga natjerati povise 9 litara(isprobano. Driftanje na svakom semaforu i startevi sa proklizavanjem izbacili su 9,5 l. Ali ta voznja je cisto silovanje). Benzinac u gradu uglavnom trosi 12 litara, a ako se gazi onda i puno puno vise.

Dizel je neusporedivo elasticniji, i ugodnije se vozi. Stiskom na gas daje dojam puno jaceg auta, i tu visak momenta cini svoje. Ako se gledaju motori u rangu do 150ks, 118d bih bio moj prvi i jedini izbor. To tako dobro ide a toliko mizerno trosi, da jednostavno ne mozes povjerovati dok ne probas sam. Click here to enlarge
    Last edited by Calamari; 15-04-2009 at 01:32.
    Toyotin dizajn je sustav protiv kradje (c) by neznani genijalac sa h.r.a.

Zlatni BMW član Kuruza's Avatar
    Automobil
    BMW E46 316i
    Ime i prez.
    Marko Kruc

Click here to enlarge Originally Posted by Z4 M Click here to enlarge
    N43 motor sa 122 KS je zamjenio N42 sa 116 KS u 09/2007.

Ovdje sve imas: http://www.bmwslo.com/podatki/E87/E87_intro.php

Inace preporucujem 118i. 2.0 litre je bolje od 1.6, 21 KS vise, auto vec fino dise.
    Ali dakle, N42 nije nikad ni išo u 116i.

Zlatni BMW član
    Automobil
    prošli model
    Ime i prez.
    Petar Kögl

Click here to enlarge Originally Posted by Kuruza Click here to enlarge
    Ali dakle, N42 nije nikad ni išo u 116i.
    Lapsus... N45.

Početnik brba's Avatar
    Automobil
    Renault
    Ime i prez.
    Tomislav Ivanetić

Click here to enlarge Originally Posted by Calamari Click here to enlarge
    Kad vec u pricu uplices dizela odmah ti moram reci da bih od svih manje snaznih motora u 1eru uvijek i jedino odabrao 118d. Cak i pod cijenu neke opreme. U ovoj usporedbi dizel je puno bolji izbor od 118i.

Razlika u potrosnji u praksi je puno veca nego sto to izgleda na papiru. 118d mi je na otvorenoj cesti trosio od 4,7 do 5,2 litre normalne voznje. Ako si na magistrali dosta agresivan to ce se popet do najvise 7 litara(ali to je stvarno gazenje). Benzinac sa istom voznjom trosi 12 litara! Po gradu dizel uglavnom trosi oko 6,5-7, a n uz najvecu volju ne mozes ga natjerati povise 9 litara(isprobano. Driftanje na svakom semaforu i startevi sa proklizavanjem izbacili su 9,5 l. Ali ta voznja je cisto silovanje). Benzinac u gradu uglavnom trosi 12 litara, a ako se gazi onda i puno puno vise.

Dizel je neusporedivo elasticniji, i ugodnije se vozi. Stiskom na gas daje dojam puno jaceg auta, i tu visak momenta cini svoje. Ako se gledaju motori u rangu do 150ks, 118d bih bio moj prvi i jedini izbor. To tako dobro ide a toliko mizerno trosi, da jednostavno ne mozes povjerovati dok ne probas sam. Click here to enlarge
    Apsolutno se slažem sa svim napisanim uz iznimku da sam ja vozio 120d koji mi je ostavio još bolji dojam.
    Ali, a uvijek postoji ali, to ima svoju cijenu incijalno, a i kasnije kroz održavanje...
    Uostalom, svjetski trend smanjivanja emisije CO2 i potrosnje dovodi do toga da i BMW uvodi slabije, a ne jače motore (116d)... tako da ta utrka za sve vise konja odumire...
    Last edited by brba; 15-04-2009 at 12:39.
    Nije bitno koliko auto ima konja nego koji magarac ga vozi...

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)