+ Reply to Thread
Page 2 of 2
FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18

Thread: DIY: Ozivljavanje (stelanje) protokomera na M20

Share/Bookmark
    Zlatni BMW član mrillegal777's Avatar
    Automobil
    E30 318i M40 "91.
    Ime i prez.
    Darijo Josipović

Default Re: DIY: Ozivljavanje (stelanje) protokomera na M20

Click here to enlarge Originally Posted by MoonWalker Click here to enlarge
    Naravno da može
    Hehe...slavio ja sve do sada, ali kad sam otvorio imao sam sta za vidjet, umjesto 2 traga za pisanje ima 3, znaci otpada teorija sa cvikcangama...dalje...ne mogu ni odvrnut vijke na kutiji da bi dosao do plocice, pa da bi nju pomjerio za novi trag pisanja... imal ko kakav savjet...

ovako sve skupa izgleda...
    Click here to enlarge

Srebrni BMW član Tiho's Avatar
    Automobil
    BMW E46
    Ime i prez.
    Tihomir Dunatov

Onda ne diraj plocice, nego pomakni zupcanik za 2 stupnja ili ti ga zuba u smjeru kazaljke na satu.

Automobil
    E30 318i M40 "91.
    Ime i prez.
    Darijo Josipović

Jucer se malo igralo sa pomicanjem zupcanika...Click here to enlargeClick here to enlarge
    Pomaknem za 4 zuba...stanje gore ...pa za jos 3...jos gore...pomaknem jos 3...ne valja...stalno padaju okretaji i radi ko na 3 klipa, a iz auspuha udara ko da netko puca... Reko idem na kontra stranu, vratim tih 10 zuba i onda jos pomaknem za 4, upalim, bolje radi, dam malo gasa, zvuk se popravio, bolje radi, pomaknem jos 2, ono jos bolje, puknem u blokadu i pustim gas, nigdje ni zvuka od pucanja, ler gas bio malo viši, namjestim to i radi ko sat, mislim da ne moram nista vise dirati, jer najbolja stvar slijedi...

Bio sam u ponedjeljak na tehnickom i pao na eko testu, a otuda i zanimanje za rad ovog DIY-a! Razlog pada je sto u papirima imam upisan katalizator, a na autu ga nema, kaze da stavim katalizator i odem postelati motor, te da dodem opet! Posto to sve kosta malo previse, napravio sam gore navedeno i otisao jutros ponovo na tehnicki, sve u redu do eko testa, jer me opet bilo strah, kad ono prolazi bez problema, samo je HC( nemam pojma sta je...) bio malo visi od dopustenog, trebalo je bit ispod 300ppm, a ja imao 450, ali me pustio, kao to nije puno!!!
    Ne znam dal je djelovalo i kako ovo sto sam radio, ja mislim da je, jer mi auto bolje starta i puno bolje ide! Sad samo Click here to enlarge Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge

Srebrni BMW član Tiho's Avatar
    Automobil
    BMW E46
    Ime i prez.
    Tihomir Dunatov

A lipo ti je Suki napisa pomaknuti od 2 do 4 zubca....a kad ono ti 10 zubaca Click here to enlarge

Zlatni BMW član danco's Avatar
    Automobil
    e30 328i (m20)
    Ime i prez.
    Danijel Tot

Click here to enlarge Originally Posted by mrillegal777 Click here to enlarge
    Jucer se malo igralo sa pomicanjem zupcanika...Click here to enlargeClick here to enlarge
    Pomaknem za 4 zuba...stanje gore ...pa za jos 3...jos gore...pomaknem jos 3...ne valja...stalno padaju okretaji i radi ko na 3 klipa, a iz auspuha udara ko da netko puca... Reko idem na kontra stranu, vratim tih 10 zuba i onda jos pomaknem za 4, upalim, bolje radi, dam malo gasa, zvuk se popravio, bolje radi, pomaknem jos 2, ono jos bolje, puknem u blokadu i pustim gas, nigdje ni zvuka od pucanja, ler gas bio malo viši, namjestim to i radi ko sat, mislim da ne moram nista vise dirati, jer najbolja stvar slijedi...

Bio sam u ponedjeljak na tehnickom i pao na eko testu, a otuda i zanimanje za rad ovog DIY-a! Razlog pada je sto u papirima imam upisan katalizator, a na autu ga nema, kaze da stavim katalizator i odem postelati motor, te da dodem opet! Posto to sve kosta malo previse, napravio sam gore navedeno i otisao jutros ponovo na tehnicki, sve u redu do eko testa, jer me opet bilo strah, kad ono prolazi bez problema, samo je HC( nemam pojma sta je...) bio malo visi od dopustenog, trebalo je bit ispod 300ppm, a ja imao 450, ali me pustio, kao to nije puno!!!
    Ne znam dal je djelovalo i kako ovo sto sam radio, ja mislim da je, jer mi auto bolje starta i puno bolje ide! Sad samo Click here to enlarge Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge
    a ti si ga sigurno u smjer kontra od kazaljke na satu tjerao zupčanik i zato te to jebalo otezao si oprugu moraš ga zatezat u smjeru kazaljke na satu onda zatežeš oprugu koja s vremenom popusti.

Automobil
    E30 318i M40 "91.
    Ime i prez.
    Darijo Josipović

Click here to enlarge Originally Posted by danco Click here to enlarge
    a ti si ga sigurno u smjer kontra od kazaljke na satu tjerao zupčanik i zato te to jebalo otezao si oprugu moraš ga zatezat u smjeru kazaljke na satu onda zatežeš oprugu koja s vremenom popusti.
    E bas je bilo suprotno, kad sam zatezao nije valjalo, opisao sam po koliko sam pomjerao i svaki puta je bilo sve gore, a kad sam vratio natrag sve i poceo okretat kontra sata bilo sve bolje i bolje...Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge

a.k.a Tata Mata Suki's Avatar
    Automobil
    e30 2,5 Tournig aka Mamojebac
    Ime i prez.
    Sukara Branislav-Suki

zato sto su ti dizne zacepljene i imaju smanjen protok......misim da sam pisao da se moze dogoditi da treba otpustiti oprugu....

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    name="allowFullScreen" value="true">To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" flashvars="xml_url=
    509;77944B;5498F4;ACACAC;46977;0;46977;30" width="410" height="100" bgcolor="#FFFFFF">

Automobil
    E30 318i M40 "91.
    Ime i prez.
    Darijo Josipović

Default Re: DIY: Ozivljavanje protokomera na M20

Click here to enlarge Originally Posted by Suki Click here to enlarge
    i da napomenem da nekim motorima pase da se opruga otpusti umesto da se dotegne....neznam zasto verovatno je protok dizni smanjen ili sl.....
    mislim da je meni taj slucaj bio... Click here to enlargeClick here to enlarge

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)