+ Reply to Thread
Page 1 of 3
1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: E36, ugradnja muzike

Share/Bookmark
    BMW obožavatelj Ivan316i's Avatar
    Automobil
    BMW 316i E36
    Ime i prez.
    Ivan Lisjak

Default E36, ugradnja muzike

Imam par pitanja u vezi ugradnje muzike u moj e36.
    Ne želim ništa posebno. Za prvu silu će dobro poslužiti neki cd/mp3 radio i možda zvučnici, ako ovi više ne valjaju.
    Pa dajte mi prporučite neki radio. Ne mora biti neki najskuplji, a ni najjeftiniji.
    Moram napomenuti da imam zvučnike samo naprijed pa bi vjerojatno bilo dobro staviti i iza. Kak da se to izvede? Dal se može rezati ona zadnja polica ili ne?
    Eto to bi bilo sve za sada pa vas molim da mi date neke savjete.

Srebrni BMW član e36bySKLADIŠTAR's Avatar
    Automobil
    BMW E36
    Ime i prez.
    Danijel Cindrić

Default Re: E36, ugradnja muzike

reci za koliko bi novaca otprilike radio, ali svakako bi ti Pioneer preporučio, a za zvučnike najbolje panele radit...

Automobil
    BMW 316i E36
    Ime i prez.
    Ivan Lisjak

Click here to enlarge Originally Posted by e36bySKLADIŠTAR Click here to enlarge
    reci za koliko bi novaca otprilike radio, ali svakako bi ti Pioneer preporučio, a za zvučnike najbolje panele radit...
    A kaj ti ja znam, negdje do 1000 kn. Velim, slabo sam upućen u to područje. Mislim da bi mi najbolje bilo zamijeniti i prednje zvučnike jer pitanje u kakvom su stanju ovi tvornički koji su gore.

Zlatni BMW član mario318is's Avatar
    Automobil
    E36 328i coupe
    Ime i prez.
    Mario Belko

za te novce nažalost nečeš moć panele napravit,jer ti toliko samo jedan košta,tu negdje,za to možeš eventualno otić ili sam napravit,tj ubacit zvučnike napred i i iza kao i originale i nekakav cd/mp3 pioneer ili tak neki radio i to bi bilo to....paneli,visokotonci,wooferi i to ti je već malo SKUPLJI sport...to onda grmi pa dampiraj auto,pa struja,pa pojačala tak da....to češ kasnije.za prvu ruku neki radio nađeš već za 400,500kn i to jeben,nemora bit iz dućana,zvučnike i bok.Click here to enlargeClick here to enlarge

Srebrni BMW član e36bySKLADIŠTAR's Avatar
    Automobil
    BMW E36
    Ime i prez.
    Danijel Cindrić

Srebrni BMW član Calamari's Avatar
    Automobil
    OGAI Škovaca
    Ime i prez.
    Šime Amižić

Click here to enlarge Originally Posted by e36bySKLADIŠTAR Click here to enlarge
    Dok su sprijeda zvucnici u serijskoj dimenziji skupi playeri su najobicnije bacanje novaca. Za ludu je vrhunski player kad su zvucnici losi(ili relativno losi). Jednako vrijedi i za obrnutu situaciju.

Kad sam zadnji put gledao Pioneerovu ponudu nije postojao nijedan relativno jeftiniji player u narancastoj boji. Zbog toga bi ja preporucio ovaj Alpine, jer iako nije jeftin, idealan je za E36 jer je crn i ima narancastu rasvjetu
    http://www.ronis.hr/?alpine/51/autor...01rm/CDE-101RM

Da postoji jeftiniji Alpine model u narancastoj rasvjeti, njega bi ti preporucio. Druge proizvodjace ne bi preporucio. Pioneer i Alpine su ispred svih.

Ne znam za koliko novaca bi kupovao zvucnike, ali ako budes kupovao, obavezno uzmi odvojene dvosistemske (bas/srednjetonac + visokotinci)...
    Mislim da u E36 sprijeda idu 13cm zvucnici. Dole ugradi bas/srednjetonac, a visokotonce stavi gore na armaturu, u kutove. Zice je jednostavno provuci.

Ovi recimo nisu skupi, a sigurno su bolji nego ti sto ih sad imas u autu.
    HERTZ DSK-130.1 http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=159056
    PIONEER ,TS-G131C http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=111240
    http://www.ronis.hr/?zvucnici-13-cm/...h1303/TS-H1303

Znam da je E36 dosta nezgodan po pitanju montaze prednjih zvucnika iz razloga sto je rupa u koju ulazi zvucnik dosta plitka pa treba vidjeti koliko je dubok zvucnik koji se montira.
    Ako ti se da zezati, i to se moze rijesiti jednostavnim dodavajem distanci, ali to se isplati raditi samo ako ti je stalo do bolje muzike, i ako imas volje. Pitanje je samo hoces li biti zadovoljan sa zvucnicima od 300njak kn i playerom od cca 1000kn.

Onako, prema pisanju sam stekao dojam da i nisi neki audiofil, pa mislim da ces biti i vise nego zadovoljan sa ovim Alpineom i sistemima od 400kn...
    Toyotin dizajn je sustav protiv kradje (c) by neznani genijalac sa h.r.a.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Srebrni BMW član zmedak5's Avatar
    Automobil
    E46 318ci
    Ime i prez.
    Zdenko Medak

kupi kinu 1 din dvd, gps i zdravo!
    nema ti neke razlike.

Automobil
    BMW 316i E36
    Ime i prez.
    Ivan Lisjak

hvala svima na savjetima. kupit ću ćim budem u mogućnosti taj radio koji ste mi preporučili, pa ću vidjeti kak bude to radilo s ovim zvučnicima koji su u autu. ak su lošiji, onda ću kupiti i ta dva prednja zvučnika. to bi bilo to za sada.

Zlatni BMW član Kuruza's Avatar
    Automobil
    BMW E46 316i
    Ime i prez.
    Marko Kruc

Click here to enlarge Originally Posted by Ivan316i Click here to enlarge
    hvala svima na savjetima. kupit ću ćim budem u mogućnosti taj radio koji ste mi preporučili, pa ću vidjeti kak bude to radilo s ovim zvučnicima koji su u autu. ak su lošiji, onda ću kupiti i ta dva prednja zvučnika. to bi bilo to za sada.
    Ma samo bez kompliciranja i pretjerivanja. Što se tiče audio sustava u autima, oni su često precijenjeni, a ljudi dovedeni u zabludu. Za sasvim solidan zvuk u autu, dovoljno ti je uzet 4 malo skuplja zvučnika nekog renomiranog proizvođača, te isti takav malo skuplji radio sa malo jačim ugrađenim predpojačalom. 2000kn uvrh glave! Click here to enlarge

a.k.a Tata Mata Suki's Avatar
    Automobil
    e30 2,5 Tournig aka Mamojebac
    Ime i prez.
    Sukara Branislav-Suki

nema ljepse muzike od 4 kvalitetna zvucnika koja sjedaju na fabricka mjesta za zvucnike bez ikakvih budzenja busenja i dr....

ako je u originalnoj kutiji od e36 zvucnik odgovarajuce velicine,zvuk ce biti kvalitetniji nego da se uvali neki zvucnik od 300w.tačka.

negde sam vec pisao da koristim sony xplod vec godinama i prezadovoljan sam.sad je sa USB-om oko 80€.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

name="allowFullScreen" value="true">To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" flashvars="xml_url=
    509;77944B;5498F4;ACACAC;46977;0;46977;30" width="410" height="100" bgcolor="#FFFFFF">

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)