+ Reply to Thread
Page 4 of 9
FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 31 to 40 of 87

Thread: 1600-2 1970, sta da radim?

Share/Bookmark
    BMW štovatelj Cruo's Avatar
    Automobil
    Opel Corsa C, BMW 1600-2
    Ime i prez.
    Sanjin Haler

Default Re: 1600-2 1970, sta da radim?

da istina dole je tako tvrdo da je to za popizdit. Vidis nisam isao za tim i to mi je zao skidat jer mi se cini prekvalitetno i ako skinem da cu zajebat.

Ovako dobio sam preporuku za jednoga na drenovi pa cu vidjet kad cu i sta cu. hvala ljepo. A mogao bi i toga zvrcnut u jadranovu.

BMW štovatelj dejanR's Avatar
    Automobil
    Delta integrale, Volvo S40, BMW 2002 '72
    Ime i prez.
    Dejan Radat

Click here to enlarge Originally Posted by Anduril Click here to enlarge
    Peskiranje karoserije je velika macka u dzaku. Tacno je da otklanja svu koroziju, ali takodje i skida fabricku zastitu na zdravom limu. Ako se ispeskirana karoserija dobro ne zastiti, a to je u privatnoj reziji jako tesko i skupo izvesti, auto ce protruleti gore no da je izvucen iz Dunava. Znam ljude koji su se sa peskiranjem dosta opekli.

Moja preporuka je da limar lepo obrusi sva sumnjiva mesta ali nikako celu skoljku. U principu kod dvojke se znaju rak rane i nije ih tesko uociti. Takodje, bolje je sacuvati sto vise starog lima, jer cak i ako je povrsinski malo korodirao kvalitetniji je i deblji od ovog novog.
    Ja sam svoju integralku pjeskario i sada nakon 3 godine ni traga hrđi. Bitno je nakon pjeskarenja kvalitetno odraditi zaštitu.

Srebrni BMW član Alex von Falkenhausen's Avatar
    Automobil
    2002 tii
    Ime i prez.
    Hrvoje Matić

Sve šta valja to i košta, pa tako i kompletna restauracija.
    Kako sam već napisa ljudi se zalete jer misle da to nije neka velika filizofija i trošak, ali treba izvagat da li radiš auto koje ti nešto znači i za cili život ili ti je to prolazni hir pa bi malo to ušminka voza da te ljudi zaustavljaju, mašu ti a onda za par godina proda i kupia maxi skuter jer je to bolja solucija za po gradu.
    Puno njih misli kako im prijatelj koji ima građevinsku firmu ima kompresor pa je dosta 2 vriče kvarcnog pijeska (nema veze koji granulat), pištolj iz Peveca, temeljnu boju i pinel koja mu je ostala od prošle godine kad je piturava brod i udri.
    Pjeskarenje i kvalitetna zaštita posli, kao i materijali koji se koriste za to unapređuju i minjaju se iz dana u dan su i to su "tajne" zanata ka i kod svakog drugog.
    Vidia sam par auta koja su doslovno limarijski uništena nakon takvih obrada "stručnjaka" koji za svoj rad uzimaju simbolične cifre.
    Po velikim marinama di su usidrene jahte od par milljona eura di ne možeš uć u cipelama a kamoli dat takav brod da neka budala uništi pjeskarenjem imaju moderne aparate za takozvani soda blast.

Zlatni BMW član
    Automobil
    N/A
    Ime i prez.
    N/A

kad (i ako) uđemo u eu,cifre za kvalitetno restaurirane i očuvane primjerke može samo ići gore tako da kasnije možda možeš prodat i bez gubitaka,stanje se nemože procijeniti sa slika ali i veće krame su se pretvarale u nove Click here to enlarge

Automobil
    2002 tii
    Ime i prez.
    Hrvoje Matić

Općenito su cijene pale zbog cijelokupne situacije u svitu, ali interesantno je da u zadnjih 2-3 godine je tržište oldtimera u padu.
    Cijene auta, motora i ostalog koji su napravljeni u malim količinama drže cijene dok velikoserijske stvari bilježe pad cijena bez obzira na stanje.
    Ne znam šta tebi znači "kvalitetna" restauracija ali budi uvjeren ko god je odlučia ulupat lovu a izvuć isto ili čak i više u nekakvo auto koje nije napravljeno u malim serijama taj je glupo investira pa bia on u Hrvatskoj ili bilo di u svitu.

Automobil
    Opel Corsa C, BMW 1600-2
    Ime i prez.
    Sanjin Haler

da tesko da tu ima neka zarada. Neki ljudi bubaju cijene za poluditi . ja iskreno nebi dao par milja evra za takav auto ali ipak bi ulozio toliko u njega jer ga zelim za sebe. Ja imam auto za svaki dan i ne mislim ga prodat. Ubiti mislim jer mislim si kupiti auto za obitelj. nesto veliko. A ovo mije ljubimac. Ja sam nazalost odgojen da je motor smrt a tako sm ga htjeo i sada sam se naucio da ga nemam. Onda neko ima barku neko ov neko ono. Mislim da si mogu priustiuti jedan oldtimer jer mi je to neka fora. Imati nesto tako sta se ne vidi na cestama svaki dan. Ima i druge stvari koje su mi fora na bas tom autu,( BMW , zadnji pogon, vrata bez okvira , bla bla. ) Uglavnom radim auto za sebe.
    Htjeo sam kupiti vec napravljenoga ili nekog u boljem stanju. uglavnom primjetio sam da su ludacke cijene za nesto sto je mozda dobro. a s druge strane ja zelim gore staviti sve novo a to neki od tih u prodaji nemaju nego ih je isto vrijeme pocelo nagrizati opet bi imao ulaganja ako zelim super nov stari auto. Zato zelim od ovoga krenuti jer ionako moram sve mjenjati a u startu sam ga malo platio.
    A stvarno kakve aute su ljudi popravili onda ja nevidim zasto ja nebi ovaj. Da inace ova serije strasno pati od hrdje. neizbjezno je uloziti lovu u limariju, ali mogao sam uzeti mantu koja isto godiste nema toliko hrdje. ali ipak mi je ovaj drazi.
    za eu me nije briga jedino me zanima sta ce biti ako slucajno se uradi kakva preinaka na motoru ili sa motorom i kako ce to proci registaciju.,

Automobil
    2002 tii
    Ime i prez.
    Hrvoje Matić

Bez ikakvog problema, jer u svim modelima je motor isti gabaritno i po broju cilindara, razlika je bila samo u konjaži i kubikaži.
    Pa čak i ova komisija za utvrđivanje autentičnosti oldtimera koja je krenila s radom od ove godine gleda na to da može bit bilo koji motor iz tog doba koji se ugrađiva u takve karoserije.

Automobil
    Opel Corsa C, BMW 1600-2
    Ime i prez.
    Sanjin Haler

e ljudi zena bi inka boju ne orange. to je ona malo jace naranđasta. Sta vi mislite. Inace orginal je Sahara ali me je strag da nije bas neka fora. dali ko preporuca koju boju ili ima savjet koju da ne stavim. thx. tako da malo razmislim.
    Naprimjer strah me je te inke jer onda koda je auto preupadljiv i preocito je da je ofarban i onda koda se vidi da je bolja neka cudana. vidio sam jedan ofarbani crveni i nije mi se bas svidio. pre jaka bolja je bila i koda se vidi sve na njoj. neznam kako da opisem to. Ono kada gledas u crnu neku boju onda vidis ko male valove , e a na crvenoj su se ful isticali. ono jako lomi svjetlo. Grubo.
    DA odsjaj refleksije je grub.
    Ono mislim da je bolja kvaliteta boje ako je odraz u njoj slicniji dorazu u ogledalu a kada je slabije kvalitete vise ima valova. ono uvjek skuzim na autu da je nseto bilo naknadno farbano.
    A samo jednoam sam sreo tipa koji farba(pehlin) i nisma mogao naci te neparavilnosti u popravljanom dijelu. inace covjek popravlja nove aute(ko bi rekao da se i neprodani auti popravljaju).

Vip BMW član
    Automobil
    N
    Ime i prez.
    NN

moj glas je za original prvenstveno
    ali ako ces otic u odstupanja od originala,npr. malo ga spustit,neke felge i sl.,onda moj glas za narancasto crnu kombinaciju ili komplet crnu Click here to enlarge
    get E30,get BBS RS,go low as possible
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Bmw dijelovi&dijagnostika bmw007power's Avatar
    Automobil
    Bmw e36:318i i 325 tds
    Ime i prez.
    Vedran Bajić

Bolje saharu ostavitClick here to enlarge
    Damit Ihr BMW ein BMW bleibt.
    Original BMW Teile?na pm
    Dijelovi e30 e34 i e36 i e39 na pm ili 098/9700 038

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)