Evo povodom konačnog rješavanja višemjesečnog, za mene frustrirajućeg "problema", da to podijelim i s vama, možda još kome bude korisno.
Serija 3 nisu loši auti, ali ipak oni nisu serija 7 i kvaliteta izrade i detalja nije na takvom nivou.
Zato se znaju javiti razni nepoželjni cvrčci u unutrašnjosti koji znaju vremenom pojesti čovjeku živce!
U ovom slučaju radi se o E46. Uvjeren sam da je većina vlasnika E46-ice imala, ima ili će tek imati neugodno iskustvo s barem jednom vrstom takvih cvrčaka.
A ovdje sam našao link sa 17 slučajeva identificiranja svih mogućih neugodnih zvukova interijera i njihovog DIY eliminiranja;
http://www.diymybmw.com/e46/guide-to...the-e46-coupe/
U mom slučaju, već me mjesecima u pojam ubijao neki iritantan zvuk prilikom kretanja ili kočenja, zvuk ko da mi u suvozačkom sicu nešto zvecka ili ko da se kotrljaju lego kockice ili neki šaraf!
To me tolko već iziritiralo da sam iz auta povadio sve kovanice i sitnice, sve stvari iz pretinca za rukavice, konzole i općenito sve šta sam u autu našo!
I opet se odnekud javljao taj prokleti zvuk!
Dijagnosticirao sam da je negdi iz sica. Pa sam pogledao ispod, vodilice, sve čisto ni u vodilicama ništa, niti ispod, ništa nije otpušteno ili labavo, svi šarafi stegnuti.
Krenem na vožnju, opet se nakon nekog vremena javlja zveckanje!
Onda sam nabavio suvozača, misleći da opterećeni sic možda neće zveckati. Ali opet isto!
Već sam bio tolko lud od toga da sam mislio otić u Tomić da mi pregledaju sic jer reko, možda se nešto unutar sica otpustilo/otpalo pa se sad kotrlja unutra.
Pa sam se nakon nekog vremena i pomirio s tim prokletim zvukom.
Da bi me danas ponovo to tolko raživciralo, da sam odlučio, rastavljam unutrašnjost vadim siceve ili prodajem auto!
I dođem doma, nit se ne presvučem i odma krenem vadit sic.
Sic vani:
I čim sam izvadio sic, ugledam ovo; kovanice od 10 lipa i od 1 euro centa!!! Bile zarobljene unutar vodilica:
Uploaded with ImageShack.us
Izvadim ih, vratim sic, provozam se i konačno, konačno nema više tog rondanja u kabini!
Eto, možda nekome ovo pomogne u sličnom slučaju.
Od danas, ja sam nov čovjek!
A sad, da bi poptuno utišao interijer, moram smislit neki način da eliminiram ono poznato cvrkutanje plastike kod pretinca za rukavice, koje barem 90% BMW-a serije 3 ima...
Jedino još neznam kako. Sve šarafe koji nose box sam stegnuo. Neznam na kaj konkretno da gledam, jer mi se čini da je cijeli pretinac napravljen dosta loše, pa sav cvrči i škripi već kad ga odšarafiš, primiš i ideš vaditi van...
Ima netko iskustva s tim?

Reply With Quote
i isto mi neku k. zvecka negdi u desnom sjedalu,i nikako shvatit sta...doduse radi se o kocki,a ne e46 i jos k tome dizel.ali sam tako alergican na sve te zvukove da sam eliminirao sve osim toga necega oko desnog sjedala. nevjerojatno je upalit dizel star 23 godine i da nista ne zvecka cak ni kad je full hladan.ali uspio sam 
al i još nešto uz to se čuje ;(

Bookmarks