+ Reply to Thread
Page 2 of 2
FirstFirst 1 2
Results 11 to 19 of 19

Thread: DIY (eliminiranje 17 slučajeva cvrčaka i nepoželjnih zvukova u kabini)

Share/Bookmark
    Zlatni BMW član Kuruza's Avatar
    Automobil
    BMW E46 316i
    Ime i prez.
    Marko Kruc

Default Re: DIY (eliminiranje 17 slučajeva cvrčaka i nepoželjnih zvukova u kabini)

Z4M, isto kak tebe jebe cviljenje papučice kuplunga, mene je konstantno jebalo cviljenje papučice kočnice. I već sam odlučio da i to rastavljam i saniram, al onda odjednom prestalo! Sad već jedno mjesec dana ne cvili. Čudo! Click here to enlarge

A ko što sam napisao, sad mi je slijedeće vadit van pretinac i ako treba rastavit ga skroz i vidjet di su mu kritične točke zbog kojih škripi. Majku mu, a bilo bi se toliko ugodnije vozit kad se to nebi čulo...

Srebrni BMW član zmedak5's Avatar
    Automobil
    E46 318ci
    Ime i prez.
    Zdenko Medak

Default Re: DIY (eliminiranje 17 slučajeva cvrčaka i nepoželjnih zvukova u kabini)

Ja sam isto alergican na sva šuškanja, i nemogu ga opće vozit ako mi šuška...
    Meni je pomogao:

BMW Silicone spray

Part number: 83 12 9 407 847
    Old part number: 83 12 9 407 004
    Interchangeability: Exchangeable retrospectively

Supplement

300ML

Original BMW CareProducts

Colourless lubricant for door locks, Seat-belt retractors, hinges, etc. Cleans and protects rubber and Plastic parts (door trim panels and Seals, V-belts, radiator hoses, etc.). Protects the ignition system against Moisture, prevents jumpers and Starting difficulties. Eliminates friction noises on Plastic parts in the vehicle interior. Spray can. Highly flammable.

a.k.a Tata Mata Suki's Avatar
    Automobil
    e30 2,5 Tournig aka Mamojebac
    Ime i prez.
    Sukara Branislav-Suki

ne mojoj e30 84gp nista ne kucka ne zvecka (osin nekad leteci kad prolupaju) cak niti na losoj cesti,lezecim,jedini se oce nekad gume cuti kad idem u zavoj sa 50% vise ulazne brzine nego sav normalan svjet.....sta bi to moglo biti????

inace mene nervira vjetar koji mi daje osjecaj kao da cu poletiti pri vecim brzinama,imao sam 2 e36 i moram primjetiti da se se na 150kmh culi vise nego kocka na 220kmh...imao dvije e36 i dvije e30 i isti slucaj.....

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    name="allowFullScreen" value="true">To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" flashvars="xml_url=
    509;77944B;5498F4;ACACAC;46977;0;46977;30" width="410" height="100" bgcolor="#FFFFFF">

Srebrni BMW član bmw inside's Avatar
    Automobil
    BMW E30 325 Cabrio
    Ime i prez.
    Anto Marković

Uz sve lijepe stvari koje nas vezu uz BMW, te jebene plastike su fakat lose napravljene, neznam za 5-7 serije jel nisam vozio ali za trojke znam. Imam neka rjesenja za E36:

1. Zadnja polica sa zvucnicima: Kupio za 50 kuna komad spuzve i rezao te postavio izmedzu prozora i police, dalje, plastika koja drzi trokut ima jedan saraf i dva oslonca koja plesu preko rupa i u direktnom kontaktu s limom, rjesenje, skinuo plastiku i trokut mi lezi u gepeku.
    2. Prednji tapicirunzi zveketaju: rjesenje. promjeniti sve drzace koji su pukli, ima ih u tomicu po 1-2kn komad, i staviti spuzve na dio gdje se konzola prednja skoro dotice s prednjim vratima
    3. gumbi zakljucavanja, imaju spuzve koje s godinama ili odpadnu ili atrofiraju pa vise nemaju funkciju, rjesenje: zamjenti te spuzve, ovo jos nisam napravio pa neznam jel pomaze 100%
    4. ladica za rukavice , skinuo i cijela skripi, uzas, cijelu ju s unutarnje strane (koja je unutar auta) obljepio s vrucom plastikom, sad je mirna.
    5. kuplung, skinuti plastiku ispod volana i dobro naspricati s wd-om oprugu od kuplunga i ostale pomicne dijelove, sad vise nema ni najmanjeg zvuka

Evo i nekih korisnih linkova:
    http://www.youtube.com/watch?v=Wv4ZE...os=dypw76TYecA
    http://www.youtube.com/watch?v=Gghft...os=w6DGhjCQca4
    http://www.youtube.com/watch?v=TjBb4...os=MRe1DaxVWfI
    Last edited by bmw inside; 28-04-2010 at 21:42.

Automobil
    BMW E46 316i
    Ime i prez.
    Marko Kruc

Danas sam nabavio taj silikon u spreju, pa ćemo vidjeti kod čega sve pomaže ili ne pomaže.
    Našpricao sam ga po svim gumicama prozora, čekam da se osuši do sutra, kažu da nakon toga prozori nebi trebali uopće škripati.
    Takav silikon sprej od 300ml prodaje Tomić po cijeni 88kn, a ja sam našao ovaj Motip Silicone spray 400ml po 29,90kn u Molydonu;
    Click here to enlarge

Banned
    Automobil
    E34 M50B25
    Ime i prez.
    Sven Malek

Čovječe, stvarno svi imamo iste probleme!

Meni se događa kad sa e30 prelazim i u manjim brzinama preko onih nabora od kočenja na av. Dubronik (ZG) da mi cijela prednja tabla vibrira kao da nije ni zašarafljena! Otvorim, pogledam-sve ok. I onda ponovno! Vjerojatno nema ljeka za to ali mi je odma´lakše kad sam podjelioClick here to enlarge

Srebrni BMW član night rider's Avatar
    Automobil
    opel omega 2.0i,peugeot 206 1.4 hdi
    Ime i prez.
    Nikola Vučković

meni isto cjela tabla u e30 poskoci,ali samo kad negdi bas jako naletim na udarnu rupu. samo nisam siguran jel to opticka varka ili stvarno poskoci,ali kao sto sam napisao ne ronda mi nista ni najmanje osim neceg kod/na desnom sjedalu...

killer

Automobil
    BMW E46 316i
    Ime i prez.
    Marko Kruc

Rondanje kod suvozačkog sica NIJE prestalo!!! Click here to enlarge
    Opet sam popizidio i sve rastavio. Rastavio centralnu konzolu, izvadio sic, skinuo prag, digo tapecirung, i slučajno otkrio da bi moglo nešto rondati u dovodima ventilacije pod sicom! Click here to enlarge
    Kako sam tuckao po ventilaciji, čuo sam da je nešto unutra. Parkirao auto na najveću nizbrdicu koju sam našao i komadom žice pročačkao dovode.
    Ispada da je to bio taj pravi uzrok tog rondanja koje mi je tokom nekoliko mjeseci pojelo živce!
    Iz ventilacije sam izvadio; komad neke plastike, kaugumu, haribo bombon, neki štift, penkalu, kamenčić i nekakav stakleni osvježivač zraka! Bogami, mora da je bivši vlasnik bio neuredan!
    Click here to enlarge
    Ispod vozačkog sica sam iz ventilacije isto izvadio takav stari stakleni osvježivač! Pa jebemu sve, za sjetit se tako nešto nagurat u ventilaciju radi osvježavanja, moraš bit retardiran...Click here to enlarge
    Click here to enlarge

Ali hvala Bogu, to je sad to. Odma mi je lakše, sretan sam da nema rondanja i sad mogu krenut oporavljat živce od toga. Konačno. Click here to enlarge

Srebrni BMW član night rider's Avatar
    Automobil
    opel omega 2.0i,peugeot 206 1.4 hdi
    Ime i prez.
    Nikola Vučković

stvarno je vlasnik bio kreativan sa tim osvjezivacima Click here to enlarge

killer

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)