da li netko ima točan podatak o momentu stezanja glave na m20b25 u autodati mi je to malo nejasno i sumljivo pa ako netko ima točan podatak neka javi
da li netko ima točan podatak o momentu stezanja glave na m20b25 u autodati mi je to malo nejasno i sumljivo pa ako netko ima točan podatak neka javi
pa na 3 kile i dvaput po 90 stupnjeva
a tko i piše u autodati ako se koriste novi torks šarafi a nešto prije toga spominje nekakve šesterokutne pa 6 kila pa 4.5 pa pustit motor da radi 25 min pa onda 25 stupnjeva pa mii to nije baš jasno,a ovo što si ti napisao piše i u garnituri dihtunga
Ma nemaš brige samo ti na 3 kile i dvaput po 90 stupnjeva i nećeš falit...Normalno u X ih stežeš i očisti šarafe drotkefom prije...
ja to prvo na 30nm pa 50nm pa 90nm.......između ispalim po jednu cigaru....i odlucim dal cu ici jos jednom na 100nm....u 99% slucajeva idem.....i to je to.
mislim da ces polomiti sarafe ako budes stezao na stupnjeve![]()
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
šarafe najbolje nove ali neke kvalitetne, očisti navoje u bloku i ispuši ih kompresorom,šarafe OBAVEZNO naulji i to dobro, ak idu stari očisti kefom. i mora ic 30nm i dva put od 90. to su bmwovi šarafi,neće to puknutkad stezes na stupnjeve potegni u komadu, znaci od 0° do 90° bez stajanja
kvalitet sarafa je 12.9 i nije BMW-ov saraf......ne podmazuje se loza nego se podmazuje podloska ali i to od motora do motora,ne sjecam se sad za m20.....i stari saraf nece izdrzati 2x90 stepeni ni da krene sa 10nm a kamoli sam 30nm.....komplikujete bezveze nemoj da dođem da stegnem bez moment kljuca,sa garancijom poptpisanom koliko hocete![]()
ja podmazujem komplet šaraf i navoje u bloku. kaj je tu loše? meni do sad nije puko šaraf nikad,ak osjetim da je čudan stavim ga na 100nm i gotovo. govorim o ovom stezanju 30nm i 2x90°

Definitivno šrafe podmazati i pod glavu i navoje. Steži prema naznačenom momentu i 100 posto štima...

Evo da ne otvaram novu temu,,Mene isto zanima ako netko zna,moment stezanja glave za m10b16 motor?
Raspored stezanja sam nasao,ali kao sto kolega "hans" veli,ovo oko stezanja(nm) mi je malo nejasno?!
Unaprijed zahvaljujem i L pozz!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks