To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
DRIFTING
WAS COOL IN EUROPE BEFORE THE DAMN JAPS COPY'D
moj evo razvoj u e30
m10b16,m20b20,s14b20,m20b25x2 i m20b27turbo
SAMO SE HRABRI DOKOPAJU SLAVE
HOP CUP JEBO MUP
Senzor detonacija je došao tek s M50TU ili M52 motorom mislim, dakle debelo u 90-im godinama...
Po onome što vidim na slikama, taj davač ide na kabel od paljenja i kad taj kabel baca iskru u tom senzoru se generira signal po kojem ECU prepoznaje br okretaja i/ili položaj klipa al ne preko detonacija (one bi ti uništile motor) več preko signala koji se inducira tom senzoru. On prepoznaje trenutak kad svjećica šestog cyl baca iskru i po tome zna položaj klipova u motoru.
Senzor detonacija je nešto što u to doba nije ni postojalo i ide šarafi se direktno na blok ili glavu.
Last edited by NiKo; 15-04-2008 at 23:03.

na reaolem-u kazu za taj dio da je ''PULSE GENERATOR''
ma sta znacilo
ako netko tocno zna sta je i za sta sluzi bio bi zahvalan da to podjeli samnom
eto ipak ima veze sa polozajem klipa![]()
Last edited by m20; 15-04-2008 at 23:04.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
DRIFTING
moj evo razvoj u e30
HOP CUP JEBO MUP
Kako periodično kroz kabel paljenja prolazi struja, preko elektromagnetske indukcije se u zavojnici (prsten kroz koji prolazi kabel paljenja) inducira napon, čija se frekvencija mjenja proporcionalno frekvenciji paljenja tog cilindra, i taj napon se dalje kao pulsirajuči signal vodi dalje gdje treba...npr. ECU.
Laički, jedan kabel (senzor) krade/prepoznaje signal iz drugog kabela (paljenja).
Last edited by NiKo; 15-04-2008 at 23:08.
Eto Niko ti je objasnijo ,a imaju ga 1.3 i 1.7 motronici i može ecu raditi i bez njih,pomoču donjeg davača ili ti gebera.
Volim crno pa makar i ofarbano,,,,,,,,

ma jebo senzore, ajmo mi svi popit![]()
DRIFTING
moj evo razvoj u e30
HOP CUP JEBO MUP

skoro sam zakariko driftalicu
[YOUTUBE]RmYUwJVhfn8[/YOUTUBE]
a ovak sam ga u belici...............
[YOUTUBE]kx14E9tEPOM[/YOUTUBE]
Last edited by m20; 05-05-2008 at 22:09.
DRIFTING
moj evo razvoj u e30
HOP CUP JEBO MUP
vidi da te jos uvjek malo pustanje gasa jebe![]()
samo deri gorane....![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks