tu bacate šestice u smeće, a ja nek godinama tražim okvire štop lampi, jel?
![]()
tu bacate šestice u smeće, a ja nek godinama tražim okvire štop lampi, jel?
![]()
kakvo bacanje u smeće, "bude se to sredilo", "sentimentalna vrijednost" itd![]()
ma kaj je najbolje auto uopce nije los, ima malo hrdze, ali je cijeli u liniji i ima originalne naljepnice sto bi znacilo da nije nigdje karambol
dobro pranje, par sati poliranja, "malo" limarije i voila, cak je i beli, to je sad u djiru
jedino sto ga je malo zahebanije uvest zbog godista, premlad je![]()
mislim da bi se mogao uvesti pod rijetku seriju preko nekog oldtimer kluba, bar sam tako čuo
uz pismeno odobrenje ravnatelja centra za normizaciju
ako se radi o raritetnom vozilu koje 6er sa svojih 40-ak tisuca proizvedenih nije, jedino ak prodje neko podmazivanje..
da je 30g star kao moj onda njegovo odobrenje nije potrebno
C/P http://www.mreznica.hr/oldtimer/savjeti.asp
----
Prilikom uvoza vozila (automobila ili motocikala) u RH nema ograničenja što se tiče starosti vozila. Jedini je uvjet da vozilo mora proći postupak homologacije. Prema Pravilniku o provođenju homolagacije vozila, homologacija se ne provodi za vozila muzejske vrijednosti kojima se smatraju vozila starija od 30 godina, te iznimno vozila kojima takav status odobri ravnatelj Zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo. Ovo posljednje odnosi se na vozila koja su raritetna, većinom sportski modeli, odnosno vozila koja se evidentno neće koristiti za redovitu vožnju, a mlađa su od 30 godina.
Prilikom postupka uvoza i kad vlasnik pronađe potencijalno vozilo, potrebno je od Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo, Zagreb, Avenija Vukovar 78, ishoditi izuzeće od provođenja homologacije vozila. Ono se izdaje na zahtjev kupca-uvoznika. U zahtjevu u kojem se treba pozvati na članak 16. st. 1. t. 3. Pravilnika o homologaciji treba navesti marku i tip, vrstu vozila, godinu proizvodnje i obvezno VIN oznaku (broj šasije). Uz zahtjev treba priložiti sliku tog vozila i kopiju prometne dozvole ili vlasničke knjižice. Ukoliko je vozilo staro 30 ili više godina, Zavod će izuzeće dostaviti vlasniku u kratkom roku (8 dana).
---
onda bi ga trebalo kupiti pa napraviti uvoz za par godina, jer auto je stvarno rijetkost, rekao bi slobodno da je 50% istrulilo ili je u procesu truljenja, u što spadaju i zapljene, puno ih je i slupano, zadnji 6-er i jedini koji sam vidio u 5 godina na cesti je od kalkana()
A od kolege m20,ni traga ni glasa,da saznamo koje je kombinacija s "velikim bijelim"![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks